Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבודה בתחום המוטורי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

בלי להכביר במילים אפשר להגיד שאני אחרי הצבא ויצאתי לחיים לא מזמן.

אני מאוד מתלבט מה אעשה בעתיד, בנתיים אני עובד בשאיפה לחסוך סכום מסויים ואיתו להכנס לתחום שמעניין אותי ושאני אוהב,

שהוא כמובן התחום המוטורי.

מה העבודות שקיימות?

אני פחות מדבר על מכונאות כרגע, למרות שאני מאוד מתחבר לזה ומבין דיי הרבה (בזכות כמה שנים בפורום הנ"ל!).

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

עבדתי לפני הגיוס כשנה בסוכנות רכב ולדעתי הידע שרכשתי לא ניתן לרכוש בשום מקום אחר,חוץ ממכונאות כמובן.

בגלל שאתה אחרי גיוס בכלל אני בטוח שיש אופציות לעבוד בחברות הגדולות במידה ויש לך כושר דיבור כמובן,או שאולי יש תפקידים דומים אחרים בחברות האלה,תנסה לבדוק.

Miata ND2

פורסם

מדובר בתחום די גדול אבל יש לו שתי נקודות כניסה עיקריות -

הכניסה הטכנית: להתחיל כמכונאי באחד מהמוסכים, להתמקצע ולטפס מעלה בתקווה להגיע להיות מנהל אגף טכני של יבואן או משהו בסגנון.

הכניסה המכירתית: להתחיל כאיש מכירות באולם תצוגה או באחת מחברות הליסינג. אם תהיה טוב, תוכל להתחיל לטפס במעלה הדרגות.

פה ושם יש קיצורי דרך, החוכמה היא לדעת מתי לקחת אותם. חלק מהם רק יורידו אותך למטה..

אם אתה בונה על התחלה מהירה - תשכח מזה. כולם בענף הזה מתחילים מלמטה, מהעבודה השחורה והמסריחה שלא כיף לעשות ובשכר נמוך שמבאס לך את החלק שיושבים עליו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אפיק נוסף - להתחתן עם בת של יבואן רכב גדול.

בד"כ מדובר בבחורה יפה עם גנים טובים מהאמא, וכסף מהאבא.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

במיוחד בשבילך, בסובארו מחפשים עובדים:

דרושים בסובארו!

בחברת יפנאוטו מחפשים:

1. יועצי מכירות לאולם תצוגה בתל אביב

3. נציגי מכירות טלפוני למוקד בתל אביב

תנאים מעולים למתאימים

יש לשלוח קורות חיים ל[email protected]

פורסם

ליבי איתך, אך האמת, שזה לא קל בכלל.

1) אופציות אפשריות בתחום הרכב: מדריך נהיגה (מסלולים וכו'), מכונאי רכב. שתי האופציות הללו מחייבות הכשרה אינטנסיבית וניסיון, ובמקרה של מכונאי גם תעודות הסמכה.

2) תמיד יש את האופציה להיות איש מכירות באולם תצוגה של יבואן רכב. אתה צריך בעיקר לדעת למכור ולהיות ייצוגי (דווקא לא מחייב להיות ידען או חולה רכב) . לא בטוח שתוכל במאה אחוז להגשים את אהבתך למכוניות, אך להיכנס לתחום בהחלט כן.

3) האם אתה יודע ואוהב לכתוב? אולי תפתח בלוג? דווקא חסר בלוג שכזה של מישהו צעיר יחסית שאוהב מכוניות.

בשל כשרון הכתיבה שלי (גם תואר בתקשורת עזר), לפחות לזמן-מה, הצלחתי להגשים באופן חלקי אהבה זו כשהפכתי לעיתונאי רכב. זו הזדמנות נהדרת לבחון מכוניות בלי סוף, מכל סוג. אבל, למרבה הצער זו עבודה לא מתגמלת וגם לא וודאית לעתיד - עובדה שלא מעט מגזינים בהם כתבתי נסגרו, האחרון שבהם "הגה". וזה היה פעם, בעידן הפרינט. היום בעידן האינטרנט, בקושי משלמים.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

מציע לך לא למהר אלא להשקיע קודם בפיתוח כישורים שיאפשרו לך לעסוק בתחום הזה מכיוונים שיתנו לך גם מקצוע מפרנס. תלמד הנדסת מכונות, תוכל לבנות רכבים. יש בארץ הרבה יותר תעשיה בתחום ממה שאתה חושב.

אם תלך "לחפש את עצמך" ותתחיל מאיזה ג'וב בשכר נמוך, אולי תיהנה יותר אבל הזמן שלך יתבזבז, ובעוד 5-10 שנים, כשהחיים ידרשו הכנסה רצינית, לא תהיה לך לא היכולת להביא אותה וגם לא היכולת ללמוד, כי הראש כבר לא יקלוט שומדבר וההתחייבויות הכספיות (שכ"ד, רכב, משפחה וכו') לא יתנו לך לעזוב את העבודה.

זאת מלכודת.. אז תחשוב טוב. זה נראה לך עכשיו שמה לך ולעוד 10 שנים, נגיע נראה. לא נכון. לימודים זה הדבר הכי חכם שאתה יכול לעשות עכשיו.

אם תלך ללמוד עכשיו במכללה אתה תכייף פחות. אם תלך ללמוד במקום רציני יותר, אתה תעבוד קשה, זה יהיה ארוך ולא יהיה כיף.

אבל במבט לאחור, לא תתחרט. יהיה לך בטחון כלכלי לעסוק במגוון גדול של תפקידים. תמיד יש דרישה למהנדסי מכונות. תוכל לבחור מה אתה רוצה לבנות, באיזו חברה / תעשיה.

אם מהנדס זה כבד עליך, יש את האופציה של הנדסאי מכונות. מפעיל עיבוד שבבי מוסמך - יש מחסור גדול בארץ והמשכורות דווקא יפות.

si vis pacem, para bellum

פורסם

בדקתה את האופציה של פפחות רכב או חשמלאי?

אני שירתתי 3 שנים בתור חשמלאי רכב, לאחר שחרור התחלתי לעבוד כמתלמד במחלקת פפחות רכב ועד היום.

יתרון בלעבוד במוסך אחרי שחרור הוא שעבודה במוסך היא נחשבת לעבודה מועדפת, אם אתה לא רוצה לסבול בתחנות דלק או בתי מלון ואתה רוצה לעבוד במוסך גם אופציה טובה, לא אהבתה? תסיים את החצי שנה, תקבל את המענק שלך ותחפש משהו אחר.

לגבי מה שwwave אמר הוא צודק ב100 אחוז זאת מלכודת, אני חשבתי לקנות רכב אחרי השחרור, הוצאה גדולה שתחייב אותי לעבוד אבל צריך לחשוב גם על לימודים, בנתיים מתנייד עם מה שיש:wink:

בהצלחה!

פורסם
עבדתי לפני הגיוס כשנה בסוכנות רכב ולדעתי הידע שרכשתי לא ניתן לרכוש בשום מקום אחר,חוץ ממכונאות כמובן.

בגלל שאתה אחרי גיוס בכלל אני בטוח שיש אופציות לעבוד בחברות הגדולות במידה ויש לך כושר דיבור כמובן,או שאולי יש תפקידים דומים אחרים בחברות האלה,תנסה לבדוק.

קצת קשה לי מבחינה מוסרית להיות מוכר מכוניות שמנסה לעשוק כל שקל מהלקוח שלו,

ככה זה האופי שלי וגם ככה האמונה שלי.

להשאר נאמן לחוקים הלא כתובים של משא מתן הוגן.

אולי תפקידים דומים,

אני יכול לבדוק באזור הצפון.

הכניסה הטכנית: להתחיל כמכונאי באחד מהמוסכים, להתמקצע ולטפס מעלה בתקווה להגיע להיות מנהל אגף טכני של יבואן או משהו בסגנון.

זה יותר מעניין אותי,

מה הלימודים שדורשים כולל בגרויות?

אני חסר בגרות לצערי כי הייתי נער שרצה לעשות חיים ולא ללמוד :lol:

מסתבר שלעשות חיים זה גם פרנסה אז צריך לעשות מעשה.

במיוחד בשבילך, בסובארו מחפשים עובדים:

דרושים בסובארו!

בחברת יפנאוטו מחפשים:

1. יועצי מכירות לאולם תצוגה בתל אביב

3. נציגי מכירות טלפוני למוקד בתל אביב

תנאים מעולים למתאימים

יש לשלוח קורות חיים ל[email protected]

תודה אבל אני גר בצפון ואין לי אפשרות מעבר למרכז כרגע בגלל מצב משפחתי.

ליבי איתך, אך האמת, שזה לא קל בכלל.

1) אופציות אפשריות בתחום הרכב: מדריך נהיגה (מסלולים וכו'), מכונאי רכב. שתי האופציות הללו מחייבות הכשרה אינטנסיבית וניסיון, ובמקרה של מכונאי גם תעודות הסמכה.

2) תמיד יש את האופציה להיות איש מכירות באולם תצוגה של יבואן רכב. אתה צריך בעיקר לדעת למכור ולהיות ייצוגי (דווקא לא מחייב להיות ידען או חולה רכב) . לא בטוח שתוכל במאה אחוז להגשים את אהבתך למכוניות, אך להיכנס לתחום בהחלט כן.

אופציה 1 גם נשמעת לי סבבה אבל אני בעצמי אין לי נסיון בנהיגה מקצועית (כל עוד אני על סיוויק) ושלא נדבר על ללמד אחרים.

לגבי 2 תסתכל מה רשמתי למעלה.

3) האם אתה יודע ואוהב לכתוב? אולי תפתח בלוג? דווקא חסר בלוג שכזה של מישהו צעיר יחסית שאוהב מכוניות.

בשל כשרון הכתיבה שלי (גם תואר בתקשורת עזר), לפחות לזמן-מה, הצלחתי להגשים באופן חלקי אהבה זו כשהפכתי לעיתונאי רכב. זו הזדמנות נהדרת לבחון מכוניות בלי סוף, מכל סוג. אבל, למרבה הצער זו עבודה לא מתגמלת וגם לא וודאית לעתיד - עובדה שלא מעט מגזינים בהם כתבתי נסגרו, האחרון שבהם "הגה". וזה היה פעם, בעידן הפרינט. היום בעידן האינטרנט, בקושי משלמים.

לפי מה שמעידים עלי יש לי כשרון כתיבה וניסוח טובים,

יש לי כבר בלוג באינטרנט על החיים האישיים שלי אבל לנסות להכנס לתחום הרכב נשמע לי גם שווה.

אבל את מה אני יסקור בתור התחלה בדיוק?

אף אחד לא יסכים לתת לי רכב,

חוץ מזה אני לא בקיא בתורת המבחני דרך ולא יודע בדיוק מה הם הדגשים או מה היא נהיגה באמת איכותית.

באדום..

אם מהנדס זה כבד עליך, יש את האופציה של הנדסאי מכונות. מפעיל עיבוד שבבי מוסמך - יש מחסור גדול בארץ והמשכורות דווקא יפות.

דווקא חשבתי על האפשרות הזאת,

אפשר עוד מידע?

חוץ מעיבוד שבבי שגיליתי שהלימודים שלהם כוללים מתמטיקה אינטנסיבית ואני בור במתמטיקה,

מצד שני אנלית אני מדבר חלק כולל מבטא ובעל אוצר מילים עשיר,

מסוגל לנהל שיחות בשוטף.

הלוואי והייתי יכול לנהל מחסן כלשהוא בפריורטי (התנסתי בזה פעם) כולל תיאום הזמנות מחו"ל ומשם להתקדם,

זה דווקא תחום שאני אוהב, אני אוהב סדר ומאוד אסתטי.

בדקתה את האופציה של פפחות רכב או חשמלאי?

אני שירתתי 3 שנים בתור חשמלאי רכב, לאחר שחרור התחלתי לעבוד כמתלמד במחלקת פפחות רכב ועד היום.

יתרון בלעבוד במוסך אחרי שחרור הוא שעבודה במוסך היא נחשבת לעבודה מועדפת, אם אתה לא רוצה לסבול בתחנות דלק או בתי מלון ואתה רוצה לעבוד במוסך גם אופציה טובה, לא אהבתה? תסיים את החצי שנה, תקבל את המענק שלך ותחפש משהו אחר.

לגבי מה שwwave אמר הוא צודק ב100 אחוז זאת מלכודת, אני חשבתי לקנות רכב אחרי השחרור, הוצאה גדולה שתחייב אותי לעבוד אבל צריך לחשוב גם על לימודים, בנתיים מתנייד עם מה שיש:wink:

בהצלחה!

גם צריך לבדוק,

חשמלאות כוללת מתמטיקה כבדה ... זה בעיה אצלי.

כמו שרשמתי למעלה...

מהצבא אני לא יקבל מועדפת בוא נגיד ככה לא יצאתי בדרכים הרגילות...

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

אתה טועה לגבי המתמטיקה בשני התחומים, היא ממש פשוטה ברמה של כמה נוסחאות וזהו.

בחשמל יש כמה נוסחאות בסיסיות שאיתם משתמשים בהכל. כנ"ל עיבוד שבבי. יש כמה נוסחאות כמו עם כמה שיניים בכרסום וכמה מהירות נכנסים בחומר מסוג כלשהו.

באמת שטויות, לא לעשות מעכבר פיל... -"אין דבר העומד מול הרצון"

תרצה-תצליח (בכל מקרה מבצעים לך רענון בלימודים)

פורסם
לפי מה שמעידים עלי יש לי כשרון כתיבה וניסוח טובים,

יש לי כבר בלוג באינטרנט על החיים האישיים שלי אבל לנסות להכנס לתחום הרכב נשמע לי גם שווה.

אבל את מה אני יסקור בתור התחלה בדיוק?

אף אחד לא יסכים לתת לי רכב,

חוץ מזה אני לא בקיא בתורת המבחני דרך ולא יודע בדיוק מה הם הדגשים או מה היא נהיגה באמת איכותית.

נכון שבתור התחלה, יבואני הרכב לא ממש יתיחסו אליך. אבל - אפשר להתחיל בזה שתבצע סקירות של מכוניות חדשות שקנו חברים/מכרים/משפחה שלך. כמו כן, פה-ושם תבצע נסיעות מבחן שמקבלים מסוכנויות רכב "לפני קנייה". זה אמנם רק רבע שעה, אבל גם משהו. בנוסף, לך למפגשי רכב, תסקר גם אותם, וגם תוכל להכיר את האנשים שמגיעים לשם.

דבר נוסף - לך בארץ ( ובעיקר בעולם...) למוזיאונים ותערוכות של רכב (גם טרקטורים, אוטובוסים ורכבות מתאים...). תלמד על ההיסטוריה של המכוניות ועל הדגמים השונים. אולי תראיין לבלוג שלך מישהו מהפיגורות החשובות בארץ בתחום המוטורי.

עד כה נשמע מעניין? אתה בהחלט יכול להתחיל עם בלוג שכולל לא מעט כתבות. כשתתחיל לעבות אותו ולהראות כניסות (שיווק וקידום מתאימים כמובן), גם היבואנים יתחילו להתייחס ברצינות ולתת רכבי הדגמה של עיתונות.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אני באותו מצב פחות או יותר, משתחרר ביום שלישי השבוע.

מעוניין מאוד לעסוק בתחום המוטורי כפרנסה, כמו שזה נראה אתחיל ללמוד 'הנדסאי רכב' בעוד כשנה, ואולי עד אז לעבוד כיועץ שירות במוסך ולתפוס קצת ניסיון.

אם למישהו יש כאן ניסיון של לימודי הנדסאי רכב, או לעבוד כיעוץ שירות, אשמח מאוד לשמוע!

פורסם

דווקא חשבתי על האפשרות הזאת,

אפשר עוד מידע?

חוץ מעיבוד שבבי שגיליתי שהלימודים שלהם כוללים מתמטיקה אינטנסיבית ואני בור במתמטיקה,

מצד שני אנלית אני מדבר חלק כולל מבטא ובעל אוצר מילים עשיר,

מסוגל לנהל שיחות בשוטף.

הלוואי והייתי יכול לנהל מחסן כלשהוא בפריורטי (התנסתי בזה פעם) כולל תיאום הזמנות מחו"ל ומשם להתקדם,

זה דווקא תחום שאני אוהב, אני אוהב סדר ומאוד אסתטי.

גם צריך לבדוק,

חשמלאות כוללת מתמטיקה כבדה ... זה בעיה אצלי.

כמו שרשמתי למעלה...

מהצבא אני לא יקבל מועדפת בוא נגיד ככה לא יצאתי בדרכים הרגילות...

עוד מידע אני לא יכול לתת לך כי זה לא התחום שלי, לימודי הנדסאי או עיבוד שבבי.

זה כן יביא לך מגוון גדול של מקצועות בהם תוכל לעסוק, בתחום הרכב או למשל להיות מרכיב מכלולים באיזו חברת הייטק.

אני יכול לתת לך כמה טיפים.. לפני כ10 שנים באתי עם הדבר הזה XCOYA, שבדיעבד הסתבר שלא אני המצאתי ראשון ויש מקומות שבהם לומדים את הדברים האלה. בקיצור, אם אתה רוצה לעשות מעצמך משהו,

1. X - סמן את המטרה. מה אתה רוצה להיות / להשיג. אתה חייב להתייעץ בנקודה הזאת ואי אפשר לשרטט את זה ולקבל כיוון טוב על דעת עצמך כי קרוב לוודאי שאתה לא מכיר את העולם מספיק טוב מבחינת מה האופציות שלך ומה כדאי בטווח הארוך. למשל - עלית לפורום והעלית את הנושא. טוב אבל רחוק ממספיק.

2. C - איסוף מידע. שלב שבו אתה אוסף מידע על כל נתיב אפשרי בשבילך, לא לפסול שומדבר לפני שבאמת למדת שזה לא מתאים לך מסיבה אמיתית כלשהי (מתמטיקה של הנדסאים היא לא כבדה, למשל).

3. O - עיבוד נתונים. קח ת'זמן, תחשוב על כל אופציה טוב טוב, דבר עם כל מי שאתה יכול. תופתע מאד אבל יש אנשים שלא היית מאמין שישקיעו שעות בלשבת איתך ולחלוק מהניסיון שלהם, למרות שהם לא חייבים לך דבר ויש להם דברים יותר טובים לעשות. אחרי שתשמע מגוון דעות, תתרשם מהמקצועות השונים, וכו' - תמשיך הלאה.

4. Y - זמן לקחת כיוון. תתחיל לבשל את ההחלטה שלך, תעבוד על עצמך - אתה הולך להתחייב לדרך מסוימת, יהיה קשה, ותצטרך להמשיך עד הסיום.

5. A אומר ACTION. זרוק את הבלוג, עזוב כל דבר שלא מקדם אותך למטרה שלך. תעבוד קשה ותצליח.

si vis pacem, para bellum

פורסם

לבחור שדיבר על להיות מדריך לנהיגה מתקדמת - הכשרה אינטנסיבית - על חשבון מי?

הרי עם המחירים של היום, איך אפשר לצפות ממני לקחת את כל הקורסים בשביל להכנס לתחום?

• תוכן חדש...