Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מצאתי שרשור כזה וחשבתי שזה יכול לעשות קצת סדר בבלגאן (אצלי)

רציתי לדעת מה סדר חשיבות הרכיבים עד להשגת מעכת שלמה?

בהנחה שכל רכב היום מגיע עם HU וזוג רמקולים בסיסיים, אני מניח שהצעד הראשון יהיה לשים קומפוננט.

הצעד השני רמקולים 6/9? אולי יחידת ראש יותר איכותית, או אולי בכלל מגבר?

הרעיון הוא כזה.. איזה רכיב הבא ימקסם את הרכיבים שלפניו?

מקווה שהרעיון ברור, לילה טוב

פורסם

להתחיל לדעתי עם יחידת ראש. כי בסופו של דבר לקנות הכל מסביב ויחידת ראש גרועה אז המערכת לא שווה.

דבר ראשון יחידת ראש.

HU: ALPINE CDA-137BTi

AMP 1: SUNDOWN AUDIO SAX-125.4, AMP 2: SUNDOWN AUDIO SAZ-1500D, COMP 1: HERTZ HSK 165XL

COMP 2: POLK AUDIO DB 5251, SUB: SUNDOWN AUDIO SA-12 2OHM, 6X9: INFINITY KAPPA 693.9i

פורסם

והסיבה היא:

רדיו דיסק הינו מקור האות הראשון. ברגע שהאות מהבסיס לא איכותית, לא משנה איזה מגבר תשים ואיזה סט קומפוננט תשים, המוזיקה לא תיהיה איכותית. (כמובן שזה יחסי אז ההשואה למילה איכות נמדדת כאן נגד רדיו דיסק בעל יכולת עיבוד צליל טובה מרדיו מקורי\ברמה נמוכה).

JL Audio

פורסם

אוקיי...אז יחידת ראש זה הצעד הראשון. מה הצעד השני, שלישי וכו׳ להשלמת מערכת שלמה (בהנחה שכל קנייה זה פריט אחד)?

פורסם

הצעד השני אפשר ללכת על האלמנטים הקדמיים שעדיף כמובן שיהיו קומפוננטים שיהיו מתאימים לרכב ואחריו למצוא מגבר שיגביר אותם. או שאפשר גם הפוך קודם למצוא מגבר ואז את האלמנטים בשבילו, אבל לדעתי קודם אלמנטים.

אחרי זה אתה צריך להחליט מה עוד אתה רוצה, אם יהיה סאב או לא יהיה סאב, אם יהיו לך רמקולים אחוריים או לא.

במידה ויהיו רמקולים גם מאחורה אז אתה צריך מגבר 4 ערוצים שיגביר את כולם. במידה וגם סאב יהיה מחובר, אז צריך עוד מגבר מונו שיגביר אותו. כמובן מאוד חשוב זה החיווט שיהיה איכותי והתקנה איכותית כי אחרת גם יחידת ראש טובה לא תעזור.

אז לדעתי:

0. חיווט והתקנה איכותית

1. יחידת ראש

2. אלמנטים קידמיים

3. מגבר

4. כל השאר כגון רמקולים מאחורה עוד מגבר מונו ו/או סאב ניתן להוסיף בהמשך.

כמובן שאפשר להמשיך להשתגע כגון איטום, שלושת הגדולים, בניות וכדומה אבל כרגע זה לא מתאים נראה לי.

ערב נעים

AMP 1: SUNDOWN AUDIO SAX-125.4, AMP 2: SUNDOWN AUDIO SAZ-1500D, COMP 1: HERTZ HSK 165XL

COMP 2: POLK AUDIO DB 5251, SUB: SUNDOWN AUDIO SA-12 2OHM, 6X9: INFINITY KAPPA 693.9i

פורסם

1- יחידת ראש

2- קומפוננט

עכשיו הסדר משתנה, אם זה מישהו שמעוניין במערכת רצינית.

3- מגבר לקומפוננט

4- סאב עם הגברה

5- איטום

מישהו שלא הכי עף על המערכת אז.

3- 6*9 להשלמת תדרים נמוכים.

4- הגברה (לא חובה)

זאת דעתי האישית

פורסם

השאלה בכלל למה אתה מבקש דירוג של הרכיבים?

אתה מעוניין לקנות בזמן הקרוב? אתה מבין משהו באודיו לרכב?

כי אני יוצא מנקודת הנחה שאין לך כלום באוטו אז בגדול אתה צריך הכל.

יותר קל תפרט מה אתה מעדיף שיהיה לך באוטו ומה התקציב של, ואז אולי יותר יעזרו לך,

כי סתם לפרט מה הסדר של הרכיבים לא נראה שיתרום לך הרבה, יכול להיות גם שכל אחד חושב שסדר אחר מתאים לו יותר כמו שכל אחד שומע מוסיקה אחרת.

כמו שאמרתי וחברי מתחתיי גם שיחידת ראש קודם כל אז אתה תרוץ תקנה יחידת ראש ותחבר לרמקולים המקוריים לא נראה לי תקבל את מלוא תרומת הכסף ששילמת על יחידת הראש, אולי יהיה שיפור קטנטן אבל לא מעבר לזה.

אם אתה רוצה בסיס למערכת שתוכל לשדרג בעתיד, תתחיל מיחידת ראש, קומפוננטים מקדימה, מגבר 4 ערוצים וחיווט טוב והתקנה איכותית שתתאים גם להוספות בהמשך כגון מגבר נוסף, רמקולים וכו'.

פורסם

אז נניח סט של HU פיוניר 2450,רמקולים אחוריים JBL GTO938 וקומפוננט jbl 6580-סהכ 1150+-

עדיף על JBL938 וקומפוננט מהסדרות הגבוהות של מורל או פוקל לדוגמה?

פורסם

במכשיר שאמרת ישנם רק 2 יציאות להגברה, כלומר בעתיד תהיה לך בעיה לחבר סאב אם תרצה, פשוט לא תהיה לך שליטה עליו.

לדעתי מורל או פוקל יותר טובים מJBL הסדרה הנמוכה.

אני חושב שתיקנה יחידת ראש עם 3 יציאות להגברה זה דבר ראשון, זאת כבר התחלה לבניית מערכת איכותית.

פורסם

ביקשתי דירוג מכיוון שמקריאה בפורום, לא ראיתי קו אחיד.. אני לא חושב, לפחות ברכיבים הבסיסיים, שזה נתון להעדפה אישית.

לדעתי זה מבוסס על ידע. השאלה הראשונה שלי בפורום, על איזה רכיבים הייתם ממליצים בתקציב כך וכך. התשובה הייתה קומפוננט ו 6/9. וזה בסדר גמור. אבל אז אתה רואה דעות שונות ואתה רוצה להבין את ההיגיון. מה עומד מאחורי כל רכיב. אתה מבין שגם אם יהיו לך אחלה רכיבים קדמיים ואחוריים ולא יהיה לך יחידת ראש או מגבר, בעצם לא עשית הרבה...

פורסם

בנוגע ליחידת ראש ולקומפוננטים ולהגברה לפחות של מגבר אחד לדעתי כולם יסכימו.

בקשר ל6X9 מאחורה זה כבר משהו לא חובה, לפחות להתחלה, כי הם מתנגנים מאחורה, הם כאילו משלימים לך את הצליל, אבל אתה לא שומע ממש את האיכות מהם, אתה נהנה מהקומפוננטים מקדימה. בגלל זה על 6X9 לא מבזבזים הרבה כסף למי שהחליט לשים. לי יש באוטו בכלל קומפוננטים 5 ורבע מהסדרה הכי פשוטה של פולק אודיו, הם כבר 4 שנים מנגנים כמו גדולים ועד שלא ישרפו לא מתכוון לחשוב על להחליף אותם בכלל.

פורסם

לגבי דרוג רכיבים : אם תשים קומפוננט ב 10000 שח ותחבר אותו למגבר בינוני אתה לא תוציא מהקומפוננט את הפוטנציאל שלו ,

מכוון שהמגבר יהיה צוואר בקבוק ,

המסכנה לשים רכיבים בערך מאותה רמה .

H.U
CZ-500

AMP SAX 100.4 COMP
MLK165

AMP MONO1.2K SUB 2X
ES300

פורסם

המחשבה שלך נכונה חלקית.

אכן מגבר בינוני יגרע מהתוצאה של סט יקר עם hu טוב.

אבל מצד שני מגבר איכותי וhu טוב ייגרמו גם לסט פשוט להישמע נהדר.

לדעתי מבחינת סדר זה:

1) hu

2)מגבר

3)סט בלי לשכוח כמובן תשתית טובה.

פורסם

לדעתי כל החשיבה פה לא נכונה.

למעט HU שתצטרך אותו בכל מצב. שאר הרכיבים שתבחר תלויים ברכיבים האחרים.

אני אתן דוגמא.

אם אין לך שום כוונה לקנות סאב וופר (ומגבר). ב90% מהמקרים אתה תהיה חייב לשים 6\9 מאחורה שיתנו לך את התדרים הנמוכים אחרת המוזיקה תהיה אנמית. (או שהרמקולים שלך מקדימה נצילים מספיק בשביל לספק באס ללא מגבר, ברוב המקרים זה לא מה שיהיה)

אם אתה כן מתכנן לשים סאב וופר בעתיד אז הדעה הרווחת אומרת (וזו גם דעתי) שתוותר על ה6X9 מאחורה. (יש כמה חסרונות

לרמקולים אחוריים במיוחד אם הם שונים מהקדמיים שלך)

בקיצור תכנון מראש יתן לך בעתיד תוצאה יותר טובה ופחות יקרה בסוף של דבר כי לא תצטרך להתעסק עם מכירה של הרכיבים הישנים שלך.

אם אין באפשרותך לתכנן מראש.

את התוצאה הכי טובה תקבל מקומפוננטים קדמיים שנצילים גם ללא מגבר ו6X9- שיספקו לך נמוכים סבירים בלי מגבר.

-אני מזהיר מראש.. לא אוהבים פה 6X9 אבל ללא תכנון זאת האפשרות שתתן לך הכי הרבה בעלות נמוכה.

פורסם

נניח ויש לי קומפוננט קדמיים ו 6/9 אחוריים. כבר בסיבוב קל של הווליום, האוטו מתמלא במוסיקה.

מה החשיבות של המגבר בשיפור ככ משמעותי של הסאונד?

• תוכן חדש...