Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אאודי Q5 3.0T 2013 - רשמים ראשוניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היסטוריה קצרצרה - כרכב ראשי בישראל, היו לי בשנים האחרונות A6 3.0 TDI 2008 Quattro שהוחלפה ב-A6 2.0T 2010 שהוחלפה ממש עכשיו ב-Q5 3.0T Quattro.

הסיבות לרכישה: החשק לרכב גבוה, ביצועים טובים יותר מ-A6 שנמכרת במחיר דומה (2.0) והחזרה ל-Quattro (והתגעגעתי מאוד)..

ה-A6 2.0T היתה בהחלט זריזה מספיק, אך עם הנעה קדמית יציבות ואחיזת כביש לא היו הצד החזק שלה, הרבה יותר מדי פעמים בקרת היציבות נכנסה לפעולה. בנוסף, הגיר והמנוע לא היו חברים יותר מדי טובים. לאג קטן אך מעצבן ורעידות לעיתים בהתחלות נסיעה הפריעו מספר פעמים.

בקצרה, כמה רשמים ראשוניים (ולפני התגובות המתבקשות, תמונות יועלו בקרוב):

1. ה-Quattro אדיר. לא אקנה יותר רכב כזה עם הנעה קדמית, אין מה להשוות פשוט בחוויית הנהיגה. הרכב עושה כל מה שאני רוצה גם תוך כדי סחיטת דוושה מלאה, ובקרת היציבות לא מורגשת. תענוג.

2. הרכב זריז אך לא מפחיד. לשם השוואה, נהגתי על A6 3.2 של חבר. ההאצה שם לא לינארית ומפתיעה קצת. ה-Q5 יותר רגועה במובן הזה אך עדין מרגישה מאוד מהירה פשוט בצורה בטוחה יותר. הגיר עשרות מונים טוב יותר מקודם, אין שום לאג, תחילת הנסיעה חלקה ומיידית. רק שימשיך ככה.

3. סוף סוף סגירת בגז' בלחיצת כפתור ולא רק פתיחה. מתבקש.

4. AUDI חייבים לעדכן כבר את מערכת השליטה והמולטימדיה שלהם. יותר מ-5 שנים עברו מה-A6 הראשונה שלי ומלבד רזולוציה וכמה פיצ'רים קטנים המערכת נשארה שהיתה. בנוסף, תעשו טובה, כל מיני מצ'וקמקת מגיעה כבר עם חיבור BT נורמלי שמאפשר להזרים מוזיקה. לא הגיע הזמן להכניס את זה? לפחות נתנו חיבור AUX של 3.5 מ"מ.

5. יכול להיות שזו תחושה שלי, ויכול להיות כי כבר שכחתי איך זה היה ברכבים קודמים כשהם היו חדשים, אבל עושה רושם שהם שידרגו משמעותית את איכות ריפודי העור ברכב. המושב משמעותית נוח ורך יותר, ואפילו צפוי העור על ההגה מרגיש איכותי יותר. כראוי לרכב כזה.

6. אם מישהו מבכירי AUDI קורא את זה (יש גוגל טרנסלייט לגרמנית) - מפתח לא צריך להיות בכזה גודל. אז נכון, הוא דק יותר משמעותית מדגמים קודמים (באמת הגיע הזמן), אבל למה כל כך גדול?? היתה לי אלטימה עם התנעה ללא מפתח לפני 4 שנים והמפתח היה קטנטן וכ"כ נוח. יש לי היום סוויפט עם התנעה כזו ומפתח קטנטן ונוח שלא מורגש בכיס, מה הסיפור של גודל המפתח?

7. מערכת עצור-וסע. אמנם היא עובדת מעולה, ואפילו לא מורגש לאג בתחילת נסיעה גם כשהיא עובדת, אבל הכנסתם כבר אופציה לבטל אותה. למה אני צריך לעשות את זה בכל נסיעה מחדש? אופציה בתפריט של ביטול מלא של הפונקצייה מתבקש.

לסיכום רשמים ראשוניים - חוץ מכמה דברים קטנטנים (אך מעצבנים), באמת עושה רושם של יופי של רכב. התלבטתי הרבה בינו לבין עוד A6, ובינתיים נראה שהבחירה הייתה מוצלחת...

פורסם

תתחדש. הקטע עם ה"עצור וסע" באמת מעצבן. כל נסיעה צריך לגשת לתפריטים ולבטל אותו? סיוט. תבדוק אם יש אולי דרך במוסך להתחבר למחשב רכב, ולבטל אותו באופן קבוע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
תתחדש. הקטע עם ה"עצור וסע" באמת מעצבן. כל נסיעה צריך לגשת לתפריטים ולבטל אותו? סיוט. תבדוק אם יש אולי דרך במוסך להתחבר למחשב רכב, ולבטל אותו באופן קבוע.

תודה!

לא צריך כל נסיעה ללכת לתפריטים ולבטל אותו, יש כפתור פשוט שעושה את זה, ועליו צריך ללחוץ כל נסיעה. זה לא ביג דיל, סתם טיפה מעצבן.

פורסם

אם זה עניין של שנייה זה לא כל כך נורא כמו שחשבתי. אני מחכה לתמונות שהבטחת :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
תודה!

לא צריך כל נסיעה ללכת לתפריטים ולבטל אותו, יש כפתור פשוט שעושה את זה, ועליו צריך ללחוץ כל נסיעה. זה לא ביג דיל, סתם טיפה מעצבן.

בתעשיית הרכב לא סומכים על הנהגים ויודעים שם טוב יותר מה נכון...

על אותו משקל כפתור סירקולציה במזגן אצל מספר יצרנים שצריך כל התנעה ללחוץ עליו.

שלא לדבר על ESP...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מתי התחילו להביא את ה3.0t?.עד עכשיו היה 2.0t 2.0tdiו 3.2 אטמוספרי,האם הוא מחליף את האחרון?

תתחדש ותהנה,ללא ספק רכב מרשים עם תא נהג לא פחות מרשים,אין ספק, כאשר נכנסים לאודי בשנים האחרונות מקבלים דוגמא לאיך מייצרים תא נהג+נוסעים כמו שצריך.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

ה-3 ליטר טורבו מחליף את ה-3.2 ליטר האטמוספרי.

מעניין אם יש כוונות לייבא את ה-SQ5.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

זה לא טורבו, זה סופר צ'ארג'ר.

קנית אחלה רכב עם פוטנציאל שיפורים ענק למנוע הזה (אם זה מעניין אותך...).

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

רכב מטורף,תתחדש.

מאוד ממליץ על תוכנת ניהול מנוע או של GIAC או APR.

התוכנה מעלה את ההספק בקרוב ל-110 כ״ס !

מ-290 ל-403-405,הרכב מרגיש חזק משמעותית וכל זה אודות לתוכנה

בלבד וללא שום שינוי חומרה.

אחרי תוכנה אתה מקבל רכב חזק משמעותית,אמין באותה המידה כמו מקורי ואחריות לא נפגעת.

תתחדש ותשים תוכנה !

פורסם

איזה מנוע חלומי, אני מתלהב מה2.0 t שיש לי (עם תוכנה), המנוע הזה בטח שם אותו בכיס הקטנה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

תתחדש, רכב איכותי בעל יחידת הנעה משובחת.

באמת קצת מצחיק שהאוודי במחיר כזה, לא מוצעת עם הנעה ללא מפתח, שכבר ברכבים שעולים שליש מחיר היא מוצעת, כמו כן אני מתאר לעצמי גם שמערכת המולטימדיה של הקורולה החדשה שעולה רבע מחיר עדיפה על זאת שהאוודי, אבל מה לעשות שבכל זאת האוודי פותחה לפני כמה שנים.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
בתעשיית הרכב לא סומכים על הנהגים ויודעים שם טוב יותר מה נכון...

על אותו משקל כפתור סירקולציה במזגן אצל מספר יצרנים שצריך כל התנעה ללחוץ עליו.

שלא לדבר על ESP...

מערכת STOP-START זו לא מערכת בטיחות, אין סיבה שההגדרה של הנהג תתאפס כל התנעה..

פורסם

7. מערכת עצור-וסע. אמנם היא עובדת מעולה, ואפילו לא מורגש לאג בתחילת נסיעה גם כשהיא עובדת, אבל הכנסתם כבר אופציה לבטל אותה. למה אני צריך לעשות את זה בכל נסיעה מחדש? אופציה בתפריט של ביטול מלא של הפונקצייה מתבקש.

עד כמה שאני מכיר, האפשרות להתניע את הרכב כאשר מערכת העצור וסע אינה פעילה תגרום לפגיעה בנתון צריכת הדלק הרשמי.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
תתחדש, רכב איכותי בעל יחידת הנעה משובחת.

באמת קצת מצחיק שהאוודי במחיר כזה, לא מוצעת עם הנעה ללא מפתח, שכבר ברכבים שעולים שליש מחיר היא מוצעת, כמו כן אני מתאר לעצמי גם שמערכת המולטימדיה של הקורולה החדשה שעולה רבע מחיר עדיפה על זאת שהאוודי, אבל מה לעשות שבכל זאת האוודי פותחה לפני כמה שנים.

תודה רבה, אך לא הבנת אותי. בהחלט יש הנעה ללא מפתח, המפתח (כלומר השלט) פשוט גדול מדי. כל הרעיון בהנעה ללא מפתח הוא שה״מפתח״ נשאר בכיס. בA6 הקודמת זה היה מאוד לא נוח, עכשיו עשו אותו טיפה דק יותר, אז הוא עדיף, אבל עדיין בהשוואה לרכבים פשוטים יותר, הוא מגושם וגדול מדי.

פורסם

תתחדש.

בעניין המפתח, שמע, יש פלח מאד מסוים באוכלוסיה שחייב שכולם יראו איזה רכב יש לו.

בד"כ זה הולך עם קופסת מארלבורו ואייפון לבן באותה היד.

מפתח קטן=שופוני קטן.

אתה מבין שאני לא מתכוון אליך.

לך זה מפריע...

• תוכן חדש...