Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קצת רקע- לפני 5 חודשים פורק המתלה האחורי ושופץ, מאז דוושת הבלם קצת יותר רכה ממה שאני רגיל ברכב הזה.

לאחרונה אני מרגיש כי הבלימה נחלשה ויש צורך ללחוץ ממש חזק על הדוושה כדיי לבלום( אין רעש מתכתי בבלימה), מה שמוביל אותי למסקנה שיש צורך לנקז את הנוזל DOT4, למלא נוזל חדש והחליף בלמים. (בפעם האחרונה הוחלפו לפני 20K ק"מ)

בנוסף, במהירות נמוכה 10-20 קמ"ש בפנייה יש רעש חלש של חריקות מהגלגלים.

הצמיגים יחסית חדשים ( 8 חודשים על הרכב ,קונטיננטל תאריך 3712, כל 4 הצמיגים זהים, ומנופחים לפי הוראות יצרן) .

האם יכול להיות קשר בין הדברים?

בהכרח יש צורך בהחלפת בלמים או יכולה להיות בעיה אחרת ?

מה היא עלות ההחלפה?

תודה מראש לעוזרים

פורסם

פרק 4 גלגלים ובדוק ויזואלית את מצב הבלמים

גרז בעזרת גריז יעודי את מובילי הקליפרים הקידמיים והאחוריים

בצע בדיקה על ידי לחיצה ועזיבה של מנגנון בלם היד שממוקם על הקליפרים הקידמיים

וודא שהמנגנונים אינם תפוסים, אם כן יש לשחרר אותן, אם ידית בלם היד נמשכת לגובה רב זה יהיה הרמז הראשון שלך לבדוק את המנגנונים

פורסם

בבלמים האחוריים אין מובילים. יש לבדוק שאין נזילת נוזל בלם כתוצאה מהעבודה שבוצעה.

הקליפרים האחוריים, די מורכבים בדגם הזה, ופעולה לא נכונה יכולה לגרום לנזילה

וכתוצאה לחדירת אוויר למערכת.

יש לבדוק את הקליפרים הקדמיים, יש להם נטייה להיתפס, ואז עוצמת הבלימה חלשה.

פורסם

חברים, תודה רבה על התגובות,

בכל אופן הייתי במוסך הוחלפו סט רפידות אחורי, נשאב נוזל הבלמים מהמיכל ונוקזה כל המערכת (המוסכניק אמר שזה מיותר מכיוון שביצענו זאת לפני 20K ק"מ אבל עשה בהתאם לבקשתי), מולא נוזל בלמים DOT-4 חדש.

כמובן שפורקו גם הצמיגים הקדמיים כדיי לבחון את הרפידות, הצלחות והקליפירים והם נמצאו תקינים.

ניצלתי את ההזדמנות בכדיי להחליף בין הצמיגים האחורים לקדמים ,למרות שעברו רק 8000 ק"מ מאז שהורכב כל הסט.

• תוכן חדש...