Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני יודע על חלפנים שמוכרים בשער יציג, כמו עזיז בחולון למשל.

אבל האם יש חלפנים שקונים ביציג?

או מקום שבו שבו כדאי לפרסם/למכור סכום שכזה? (חיפשתי ביד2, ואין שם מדור כזה).

בדקתי בבנקים, והשער לא כדאי (גם אם יוותרו לי על העמלות).

תודה,

משכנתא זה קל

פורסם

למרות שאני לא חושב שזה ישתלם עבור כזה סכום, בדוק הפקדה בחשבון דולרי והמרה אצל אחת מחברות הפורקס. יש להן שערים לא רעים בדרך כלל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בעבר הלא רחוק בפינת הרחובות הרצל ושער העמק שבסמוך לתחנה המרכזית של נתניה היו עומדים חלפנים עם ווסטים מרובי כיסים ומציעים את מרכולתם. לפני מספר שנים הם עברו לגליזציה בחסות העיריה וכעת לכל אחד יש סוכנות קטנה משלו עם שערים תחרותיים, כולם מפוזרים לאורך אותו רחוב. יצא לי כבר לקבל שם שער יציג על החלפת מזומן בסכומים של מעל אלף יורו. אם תיקלע במקרה לאזור, תעשה סיבוב בין הסוכנויות ותתעניין איזה שער יציעו לך על $10K. כיום הם כולם חוקיים, עובדים עם קבלות וללא עמלות. שווה בדיקה.

פורסם

צ'יינג' חד משמעית. נותנים שערים לא רעים, על סכום כזה בכלל.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
אפשר בעברית?

חשבון דולרי הוא חשבון בנק רגיל לכל הדעות, אלא שהוא נקוב בדולרים. אם תפקיד אליו דולרים, הם לא יעברו המרה וישמרו על ערכם.

חברות פורקס הן חברות למסחר במט"ח. את רוב רווחיהן הן עושות ממתן אכסניה ממונפת למהמרים על שערי מטבע וגניבת כספם בצורה חוקית, אבל היקף הפעילות שלהן מאפשר להן להציע גם שערי המרה תחרותיים ושירותי העברת כספים בינלאומיים זולים מהבנקים.

כוונתי הייתה שתעביר אליהם את הדולרים מחשבון דולרי, תמיר אצלם והם יעבירו את היתרה השקלית לעו"ש שלך.

יתכן שניתן לוותר על השלב הראשון ולהפקיד ישר לחשבון דולרי של החברה באחד הבנקים.

בכל אופן, כמה הפרש מהשער היציג הציעו לך על הדולרים? פחות מאחוז?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בבנקים מדובר על כ-2.5%.

בבנק הדואר מדובר על כ-1%.

האם נהוג לתת שערי מטבע עדיפים ללקוחות VIP (עלק) בבנקים? יואב?

משכנתא זה קל

פורסם

בדוק את הצ'יינג'ים, שאל אותם וציין את הסכום, לא לפי השער בחלון שלהם.

בשביל אחוז ומטה הפרוצדורה שדיברתי עליה לא שווה את המאמץ.

וכן, בנקים בהחלט נותנים תנאים משופרים ללקוחות מסוימים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

תיזהר!

אתה לא תהיה הראשון שחושב שהוא יחסוך כמה עשרות/מאות שקלים ויקבל חבילת שטרות שאפילו מונופול לא כיף לשחק איתם.

שום פינת רחוב, שום אבו-סיפתח שעומד ליד הפלאפל של התימני בכרם.

כעיקרון, אתה יכול להפקיד את הכסף לחשבון בנק דולרי, ולבקש לסגור אותו לפקדון של שלושה חודשים ואז לחסוך את הפרשי שהערים. אח"כ תוכל להמיר. קודם לכן, סגור על הטבות בשער בעת ההמרה. שער יציג זה לא יהיה. גם לא ממש קרוב.

הדרך הזולה ביותר תהיה דרך צ'יינג' מסודר, עם קבלות. תבין שבכל מקרה תשלם כמה שקלים בגין ההמרה.

יואב

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בעבר הלא רחוק בפינת הרחובות הרצל ושער העמק שבסמוך לתחנה המרכזית של נתניה היו עומדים חלפנים עם ווסטים מרובי כיסים ומציעים את מרכולתם. לפני מספר שנים הם עברו לגליזציה בחסות העיריה וכעת לכל אחד יש סוכנות קטנה משלו עם שערים תחרותיים, כולם מפוזרים לאורך אותו רחוב. יצא לי כבר לקבל שם שער יציג על החלפת מזומן בסכומים של מעל אלף יורו. אם תיקלע במקרה לאזור, תעשה סיבוב בין הסוכנויות ותתעניין איזה שער יציעו לך על $10K. כיום הם כולם חוקיים, עובדים עם קבלות וללא עמלות. שווה בדיקה.

זלוטי יש להם?

how it's like to drive :twisted:

פורסם

כעיקרון, אתה יכול להפקיד את הכסף לחשבון בנק דולרי, ולבקש לסגור אותו לפקדון של שלושה חודשים ואז לחסוך את הפרשי שהערים. אח"כ תוכל להמיר. קודם לכן, סגור על הטבות בשער בעת ההמרה. שער יציג זה לא יהיה. גם לא ממש קרוב.

הדרך הזולה ביותר תהיה דרך צ'יינג' מסודר, עם קבלות. תבין שבכל מקרה תשלם כמה שקלים בגין ההמרה.

אין לי פריבילגיה לחכות 3 חודשים.

אם כך, אני מבין לברר בדואר+בצ'יינג' הקרוב. מי שיהיה יותר גבוה - ללכת אצלו.

אני אברר גם בבנק, על כל מקרה.

אעדכן בהמשך השבוע.

משכנתא זה קל

פורסם

מנצל"ש:

מישהו מכיר חלפן טוב בירושלים?

מזדמן לי לעיתים למכור מט"ח. תמיד מצאתי צ'יינג'ים (באזור צפון השרון) שיקנו ממני ב2 אגורות פחות מהיציג. אם הייתי לחוץ, 3 אגורות פחות מהיציג.

פה בירושלים לא מצאתי מישהו שמוכן לקנות אפילו ב4 וב5 אגורות מתחת למחיר (כמובן שמדובר תמיד באלפי יורו ולא בסכומים קטנים, ככה שהאגורות הללו זה הפרש משמעותי במחיר).

אז, מישהו מכיר?

פורסם

בדיוק היום הייתי בדואר וראיתי שיש תעריפים מיוחדים לממירי 10K דולר ומעלה. תברר

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

המרה לשקלים היא פחות בעייתית, אבל כשקונים יורו או דולר, רק ממקום שנותן רשימה מודפסת עם כל המספרים הסידוריים של השטרות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

אני אברר גם בבנק, על כל מקרה.

אעדכן בהמשך השבוע.

אז ככה:

6$ עמלת מינימום.

שער לא אטרקטיבי, אפילו עם העיניים היפות שלי.

אחכה ליציג נורמאלי ואלך לחלפנים.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...