Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש כרגע רכב ובאחד משיטוטי נתקלתי ברנו מגאן שנת 2006 שנראית מטופלת, כאשר עברתי על הטיפולים ראיתי כמה דברים שהדליקו לי נורה אדומה, השאלה אם אכן ישנה כאן בעיה.

מה שמעניין אותי זה:

1. מה זה "החלפת זרוע מומנט"

2. לגבי זה שהרכב הגיע בגרר (רשום בטופס): נא לשים לב במה שסימנתי באדום, מה אומרים הדברים האלו? (חיישן גל זיזים, נקודה מתה עליונה וכו'..)

3. לגבי טיפול הטיימיניג, האם זה טיפול סטנדרטי, פקק ראש מנוע, גלגל שיניים טיימינג?

תודה,

IMG_20130628_113745.jpg

IMG_20130628_113755.jpg

IMG_20130628_113803.jpg

IMG_20130628_113820.jpg

IMG_20130628_113833.jpg

פורסם

1. לגבי זרוע מומנט לא יודע להגיד אבל לא נראה רציני.

2. זה שהרכב הגיע בגרר זה לא נורא. יש כאלה שאם נשרף פיוז חושבים שהלך מנוע וגוררים למוסך. לענייננו - החיישן הנ״ל משמשים את מחשב ניהול המנוע כדי לדעת מה המיקום של הבוכנות ושסתומים וכו׳. כאשר החיישנים האלה לא תקינים המנוע לא יניע ולכן הרכב הגיע בגרר.

3. טיימיג זה מה שנקרא בעברית רצועת תזמון. ההחלפה שלה תקינה לחלוטין וזה חלק מהטיפול השגרתי (כל 60,90,120 אלף ק״מ תלוי בסוג המנוע). זאת הרצועה שאחראית על תזמון המנוע על חלקיו ועוד כמה תפקידים לפי המנועים השונים.

לא מופיעים בטיפולים דברים לא שגרתיים. סה״כ שגרת טיפולים ולא יותר מדי.

שים לב שהרכב קיבל מכה בכנף.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

אהלן יוסי,

תודה על התשובות, באמת אחרי קצת חיפוש ראיתי שאכן החיישן והזרוע זה לא סיפור, לגבי הטיימיניג ידעתי פשוט חשבתי שאולי זה קשור לזה שגררו את הרכב בגלל רצועה שנקרעה. אחרי שבדקתי שוב הבנתי שזה לא כך.

לגבי הכנף אני אכן מודע לכך.

תודה,

• ספונסר פורום
פורסם

הכל סטנדרטי.

זרוע מומנט זו בעצם תושבת מנוע תחתונה.

ברכב הזה כאשר מחליפים רצועת תזמון יש צורך בהחלפת 2 פקקים לגלי הזיזים.

הכל תקין לחלוטין.

אורן

פורסם

אם תלך למוסכים מורשים - תתרגל לרשימה ארוכה של חלפים, וכל בורג ובאנד בשנקל מוכנס לרשימה.

פעם היה בפורום שרשור על טיפול במגאן - אני זוכר שכל החלקים עלו במשך השנים חוץ מירידה דרמטית בבאנד שעלה שניים-שלושה שקלים... נראה לי שבנושא זה אצל כל היבואנים יש שיטה של עליה מחירים קבועה, בלי קשר לשער חליפין או מיסים חיצוניים.

תכלס - גם לדעתי הרשימה נראית סבירה ואין בה משהו מעורר חשש, וכבר ענו בנושא.

מה שמוזר לי - שהטיפול הטיימינג היה אחרי 3.5 שנים ו-50 ומשהו אלף ק"מ. המלצת היצרן היא 90K או חמש שנים, מה שבא קודם. אבל עשו - מה'כפת לך, רק תזכר את הקילומטרז' באותו טיפול עד לפעם הבאה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

כנראה הוקדם ביצוע טיימינג עקב תקלה בפולי דייפייזר (פולי שאחראי על תזמון דסתומין משתנה).

פורסם

שאלה נוספת, במידה ואני לוקח את הרכב לבדיקה, כדאי לקחת אותו למכון בדיקה או שעדיף לקחת למוסך מורשה של רנו שיעברו עליו וגם יחברו אותו לקורא תקלות?

אגב, במכוני בדיקה יש מחשב לקריאת תקלות מחשב ברכב?

תודה,

• תוכן חדש...