Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שאפשר לבדוק תקינות ע״י בדיקת ההתנגדות של הסליל הצתה .

אבל איך אני מבצע את המדידה ברנו מגאן2 ?

ומה גודל ההתנגדות התקינה של סליל כזה (כמה אני צריך לקבל במדידה של סליל תקין)?

פורסם

יש ספר שיש בו את כל הערכים לפי השאלה אני מבין שאין לך את הספר, מה שאני הייתי עושה במקומך זה בודק ב2 או 3 קוילים את ההתנגדות ומבין בערך מה הטווח שלה ופועל לפי זה.

למשל נמצא ב2 קוילים התנגדות 100 אום ובאחר נמצא 30 אום ובאחרון נמצא 110 אז אני אסיק שזה באיזור ה100 וזה שיש לו 30 הוא לא תקין.

בהצלחה :)

פורסם

בדיקה שכזו הינה בדיקה שאינה תחת עומס, ועל, כן, גם אם התוצאת יהיו "טובות" , לא מן הנמנע שאינו תקין על אף המדידות התקינות לכאורה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני

איך בודקים אותם תחת עומס?

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

פעם ראיתי מוסכניק שלא היה לו כח או ידע להשתמש ברב מודד, כך הוא בדק איזה קויל לא תקין:

כשהמנוע פועל, הוא ניתק בכל פעם חוט הצתה אחד מקויל,

אם כשהוא מנתק את החוט, המנוע משתנק, הקויל תקין.

אם הוא מוציא ולא קורה דבר, הקויל אינו תקין.

כמובן שזה יכול גם להצביע על בעיה במצת שמחובר לאותו חוט הצתה, או לבעיה בחוט ההצתה עצמו.

האם מדובר בשיטה מקובלת או חאפרית?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
בדיקה שכזו הינה בדיקה שאינה תחת עומס, ועל, כן, גם אם התוצאת יהיו "טובות" , לא מן הנמנע שאינו תקין על אף המדידות התקינות לכאורה.

איך בדיוק התנגדות סליל משתנה תחת עומס ? לפי מה שאני יודע התנגדות לא משתנה , אלא אם כן לא מודדים התנגדות ....:?:

פורסם
....הוא ניתק בכל פעם חוט הצתה אחד מקויל,

....האם מדובר בשיטה מקובלת או חאפרית?

חאפרית ואסורה בתכלית האיסור במכוניות שאינן ישנות במיוחד, גם בישנות במיוחד (ללא מערכות בקרה אלקטרוניות ) יש לוודא קיצור הקו למינוס ולא ביצוע נתק שיש לו משמעויות נוספות, אף במכוניות ישנות.

הקיצר, לא!

איך בדיוק התנגדות סליל משתנה תחת עומס ? לפי מה שאני יודע התנגדות לא משתנה , אלא אם כן לא מודדים התנגדות ....:?:

ניתן בהחלט כשלב ראשון לבדוק באופן הזה במידה והחלק חשוד כתקול, ואולם, באם התוצאה לבדיקה עולה כתקינה, יש לבדוק את המערכת עם סקופ מעבדה בזמן פעולת מנוע בדיקת הגרף , צורתו, מתח פעולה, ופיקים.

קרה לי מקרה שבבדיקה כזו עלתה בעיה של מתח גבוה, מה שגילה לבסוף שנזק שנגרם תדיר למודול הצתה ברכב ישן, על אף שהמודול הוחלף מספר פעמים, ותמיד נדפק שוב ושוב, והסיבה לא היתה מובנת לתופעה הנ"ל, נגרם כתוצאה מבעיה מכנית.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

האם ספציפית את הסלילים של רנו אפשר לבדוק בדרך החאפרית?

אני מתכוון בין אם בניתוק החלק עצמו מהמצת או בניתוק הכבל?

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורסם

הסליל של מגאן 2 משולב עם מודול ההצתה -איזה משמעות יש לבדיקה ההתנגדות בלבד?

ונחזור להתחלה למה אתה חושב שיש לך בעיה בסלילי ההצתה?

כאשר יש בעיה בסלילי ההצתה נדלקת נורית תקלה (זיהום אויר) והרכב עובר לנסיעה במוד "צליעה" דהיינו מקרטע ונוסע לאט. אם הרכב אוטומטי בד"כ גם הגיר מחליט שהוא מקולקל וננעל בהילוך שלישי ונוסע עוד יותר לאט...

בדיקה קוד תקלה במחשב הרכב תיתן את הקוד לסליל שלא עובד

פורסם

ארמגדון - לא תמיד מחשב הרכב יצביע על תקלה, אצלי ברנו אחרי 150 ק"מ המחשב לא סימן כלום.

יניב - לבדיקה יש לנתק את החיבור החשמלי של המזרק דלק של הצילינדרים אחד אחרי השני, ואז כשהקירטוע לא מתחזק זה הכויל התקול. אם תנתק את החיבור של הכויל הקירטוע יהיה דומה בכל ניתוק.

מוטי

פורסם

אכן ניתוק של התקע החשמלי של מזרק הדלק הוא זה שיקל עליך לאבחן איזה צילנדר אינו משתתף.

בדגמי רנו יש להקפיד על התקנת מצתים לפי נתוני היצרן בלבד!

עוסק בנדל"ן.

• ספונסר פורום
פורסם

ברנו 2 קויילים מחוברים בטור, כך שאם סליל אחד לא תקין הוא משפיע גם על השני, מחשב האבחון לרוב מצביע על הסליל הלא תקין.

ניתוק תקע של צילנדר 1 ינתק את הפעולה של צילינדר 4 גם כן ואותו דבר ב2 ו-3.

אורן

פורסם

האם ניתוק התקע במהלך הבדיקה גורם לנזק כלשהו?

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורסם
האם ניתוק התקע במהלך הבדיקה גורם לנזק כלשהו?

שום נזק. אני מבצע הרבה בדיקות בשיטה של ניתוק הקונקטור מהמזרקים אם אני צריך. מה שכן צריך לקחת בחשבון שברגע שהמזרק מנותק משהו כמו דקה ומעלה עלולה להידלק נורת תקלה ויש לאפסה.

• תוכן חדש...