Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי צ'ק מסויים ממדינה מסויימת בחו"ל (החזר מיסים)

ניגשתי לבנק שמח וטוב לבב על מנת להפקיד את הצ'ק ולראות את ערך המטבע יורד כל יום בתקווה לימים טובים יותר.

בבנק אמרו לי שבגלל שערך הצ'ק "גבוה" (הוא לא באמת כזה גבוה) הם צריכים לשלוח אותו כ"גוביינא" חזרה למדינה ממנה הוא הגיע כדי לעמת את מקוריותו - תהליך שאף אחד לא יודע כמה זמן הוא עלול לקחת.

ניחא

אחרי זה אמרו לי שהעמלה על הפעולה הזו היא 30$.

חשבתי והחלטתי שגם זה ניחא.

עכשיו הוא אומר לי שגם הבנק אליו הם שולחים את זה, לוקח גם הוא עמלה, ואף אחד לא יודע מה יהיה גובהה.

WTF??

יש דרך אחרת לעשות את זה מבלי לחכות שנתיים ובסוף לראות הפקדה של 2$ ושלושים סנט?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אין אפשרות לשלם לך את הכסף בצורה אחרת? נגיד הפקדה מחשבון לחשבון, פייפאל או כל ערוץ אינטרנטי?

אגב, אם הבנק חושד שהצ'ק לא אמיתי ורוצה לבדוק אותו, למה הלקוח צריך לשלם את העמלה הזאת?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

קח את העניינים לידיים, תרים טלפון למי שהוציא את הצ'ק בחו"ל, בקש לשלוח אימות מסודר אליך במייל או בפקס. זה אפשרי לפי מספר הצ'ק או לא יודע מה.

לפחות לדעתי. מעולם לא ניסיתי ולא נתקלתי בבעייה כזו.

כמובן, אף אחד לא יאהב את זה, הבנק ירצה את העמלה שלו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה לא עובד כך.

צ'ק מחו"ל, כמו בצ'ק בארץ - נשלח אל סניף הדואר בו מנוהל חשבון הבנק ממנו הסכום אמור להיות מנוכה.

רק לאחר וידוא אפשרות המשיכה, אתה מקבל את הכסף בפועל.

כמה זה עולה? זה כבר בינך ובין הבנק שלך.

פורסם

אין לך איזה חבר באותה מדינה שאפשר להפקיד את הצ'ק אצלו ואז לעשות העברה בנקאית?

פעולה כמו זו שאתה עושה עכשיו עוד עלולה לסבך אותך עם רשויות המס בישראל.

פורסם

אני מניח ששווי השיק גדול מ 10000 ד' ולכן הוא נשלח לבדיקה/ הבנק שלך לא מכיר אותך כפעיל מט"ח

שיקים במדינות שונות יכולים לחזור מסיבות שונות גם לאחר מס' שנים!

לכן בנקים בארץ לא לוקחים סיכון ושולחים את השיק לבנק המנפיק כדי לוודא את מקוריות השיק .

התהליך עולה כסף ונמשך לפעמים מס' שבועות מן הסתם בגלל זמני המשלוח.

העמלות נגבות בעיקר בגלל עלויות המשלוח המהירות כגון פדקס וכד'.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
קח את העניינים לידיים, תרים טלפון למי שהוציא את הצ'ק בחו"ל, בקש לשלוח אימות מסודר אליך במייל או בפקס. זה אפשרי לפי מספר הצ'ק או לא יודע מה.

לפחות לדעתי. מעולם לא ניסיתי ולא נתקלתי בבעייה כזו.

כמובן, אף אחד לא יאהב את זה, הבנק ירצה את העמלה שלו.

מדובר בצ'ק שהנפיקה הממשלה - אני לא חושב שאני יכול להתקשר לסניף שבו מנוהל החשבון של משרד העבודה/מס הכנסה/איזה משרד שלא יהיה שמטפל בהחזרי מס

אין לך איזה חבר באותה מדינה שאפשר להפקיד את הצ'ק אצלו ואז לעשות העברה בנקאית?

פעולה כמו זו שאתה עושה עכשיו עוד עלולה לסבך אותך עם רשויות המס בישראל.

לא מדובר על סכום שיעניין רשויות מס בישראל, לגבי החבר, חשבתי לעשות את זה, השאלה היא כמה זה ישתלם אם אותו חבר עושה העברה לחו"ל (שלו). כלומר כמה עמלה אני אצטרך לשלם על העברה

אני מניח ששווי השיק גדול מ 10000 ד' ולכן הוא נשלח לבדיקה/ הבנק שלך לא מכיר אותך כפעיל מט"ח

שיקים במדינות שונות יכולים לחזור מסיבות שונות גם לאחר מס' שנים!

לכן בנקים בארץ לא לוקחים סיכון ושולחים את השיק לבנק המנפיק כדי לוודא את מקוריות השיק .

התהליך עולה כסף ונמשך לפעמים מס' שבועות מן הסתם בגלל זמני המשלוח.

העמלות נגבות בעיקר בגלל עלויות המשלוח המהירות כגון פדקס וכד'.

רחוק מאוד מ10 אלף דולר, למטה. כמו שאמרתי לברווז, הצ'ק הונפק ע"י הממשלה ולא גוף פרטי, לכן הבלבול. אני בספק שצ'ק ממשלתי יכול לחזור.

תודה על התגובות, הייתי מאוד שמח אם מישהו בעל נסיון עבר יוכל להגיב גם לגבי דרכי פעולה אפשריים.

פורסם

לפעמים יוצא לי לבקר בבנק בשביל להפקיד צ'יקים לחברה בה אני עובד, לפני חודש הפקדתי שני צ'קים צרפתיים לחשבוננו בבנק מזרחי טפחות (סכום של 1000 אירו +-) , הם לא שאלו הרבה שאלות, קיבלו אישור מהאחראי משמרת, בדקו כמה שווה ובאיזה מטבע והפקידו מיד.

לא בטוח כמה שילמנו עמלה, אך הפרוצידורה שם מאוד נוחה ומהירה, לידע שלך!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
לא בטוח כמה שילמנו עמלה

זה משפט המפתח כאן, שהרי זה הדבר שמעניין אותי.

גם בבנק שלי התהליך מאוד נוח וקל, ואז אתה מגלה ששילמת 200 דולר עמלה :lol:

• תוכן חדש...