Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
על היעדר הטיפים פיצתה יאסודה בהעלאת משכורות העובדים שתסובסד באמצעות העלאת מחירי המנות. כך לא יוטרדו המלצרים מהיעדר טיפים בזמנים "מתים" ולא יהיה מתח בין עובדים המקבלים טיפים ואלו שלא.

נשמע אחלה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

כשהייתי בצרפת בשום בית קפה או מסעדה לא רצו לקבל טיפים. בפעם הראשונה המלצר רדף אחרינו כדי להחזיר לנו את הטיפ. ככה שזה לא עניין חדש בעולם.

פורסם

אני לא אוהב את עניין הטיפים פה בארץ,

שבוע שעבר ישבתי בבר ובחשבון כבר חייבו 10 אחוז

והשירות היה פשוט מזעזע ! נמאס לי, כל פעם שהשירות היה בשבילי טוב השארתי הרבה יותר מ10 אחוז..

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

אז אל תשלם. מה הבעיה פה? בפעם האחרונה שעשו לי את התעלול הזה ניגשתי לקופה ואמרתי שיוציאו חשבונית חדשה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בארץ יש פטנט אחר - בעזרת העלאת מחירי המנות יורידו את המשכורת של המלצרים, ויחייבו אותם להתחלק בטיפים עם בעל המסעדה

או עוד פטנט, ע"ש סמי בוזגלו מהתוכנית של גורדון ראמזי, יאסרו על המלצרים להתעסק עם כסף כלל, ואם לקוח מרוצה ירצה לתת טיפ, הכסף יילך לכיס של בעל המסעדה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני גם שונא את מדיניות הטיפים בארץ. בסין גם אין דבר כזה טיפים, מבחינתם שירות טוב אמור להגיע מהתחלה, ולא להיות מותנה במשהו.

בכל מקרה, בגלל שאני מודע לכך שלעיתים רבות מזה מתפרנסים המלצרים, אני נוהג להשאיר 10% מקסימום בלבד.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
אני גם שונא את מדיניות הטיפים בארץ. בסין גם אין דבר כזה טיפים, מבחינתם שירות טוב אמור להגיע מהתחלה, ולא להיות מותנה במשהו.

סינים, שירות?!

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ברוב המוחלט של המסעדות בארץ בניגוד לאירופה עובדים ילדים בשכר רעב שמנוצלים על ידי בעל המקום.

בגלל תנאי השכר הביזיוניים בארץ וחוסר האכיפה, אין שירות נורמלי במסעדות בארץ.

בודדות המסעדות שבהן המלצר יודע\ת את העבודה וגם מתוגמל כראוי.

לאחרונה גם גיליתי את הקטע של בעלי מסעדות להעלות את מחירי המנות כדי שאנחנו בתור לקחות נאלץ לשים טיפ יותר גבוהה.

זה בכלל מרתיח אתי.

אני וחבריי הפסקנו להכנע לתכתיב הביזיוני הזה, המלצר רוצה טיפ? שיעשה משהו שיצדיק את זה.

לא הגיוני שאני מראש צריך לשלם מחיר מפוקע על אוכל וגם לחשב את המשכרות של אותו עובד, כי בעל המקום כולירה.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

הנורמה הזו של 10% טיפ גורמת לאנשים להרגיש לא בנוח אם שמו פחות.

גם אם השירות היה זוועה חברים שלי התרגלו להשאיר 10%, ואני שואל למה?!

גם חלק מהמלצרים מרגישים שמגיע להם 10% אוטומטית!

אם צריך אני ישאיר גם 20% אבל לא לדרוש ממני...

מקרה מלפני כמה ימים:

ישבתי עם חבר במסעדה לפני הסגירה, במשך שעה הייתה לנו מלצרית ממש חמודה.

כשסיימנו לאכול היא כבר הלכה הבייתה, ביקשנו לשלם את החשבון (כ-200 ש"ח) באשראי והטיפ הוא במזומן.

למרות שהיא הלכה שמנו משהו כמו 40 שקלים רק טיפ במזומן, שזה 20% בערך, המלצר אפילו לא חייך ולא אמר תודה.

אותי זה עצבן אבל חבר שלי התחרפן. הוא ביקש רגע את המזומן חזרה. לא השארנו להם שקל טיפ.

בחשבונית של האשראי הוא רשם: "טיפ: פעם הבאה אומרים תודה.."

הכי טוב בלי טיפים, יחסוך לכולנו כסף (גם אם מחיר המנה יעלה) ואי נעימויות.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

הדלקתם אותי חבל על הזמן עם הנושא הזה...

אם יש משהו מטומטם ואווילי במיוחד, חוץ מהרבה דברים אחרים במדינה שלנו, הוא נושא הטיפים.

בעלי העסקים יצרו מצב שבו הם מגלגלים את משכורות העובדים, בנוסף למחירי המנות שהן הזויות מלכתחילה, על הלקוחות.

הישראלים, כמו עדר של מטומטמים, ממשיכים להרגיש מחויבים לטיפ כאילו מדובר בחוק מדינה.

המלצרים לא מבינים אפילו את העובדה שטיפ הוא אינו חובה, אלא בגדר רצון טוב של הלקוח שקיבל שירות טוב.

המלצרים גם לא מבינים שטיפ הוא אקסטרה על המשכורת מינימום שהם אמורים לקבל. הם לא מבינים שיש להם מעסיק שנותן להם פקודות אבל לא משלם להם שקל. טיפ (בישראל) הוא רק לרעת המלצרים.

2 מקרים שקרו לי בשבועיים האחרונים:

1. קפה קפה הרצליה, 30 דקות חיכינו לתפריטים, קיבלנו את התפריטים, הזמנו וקיבלנו את האוכל אחרי 25 דקות ללא סכו"ם. הרמנו את היד בלי הפסקה וניסינו לקרוא למלצר אך הוא "לא שומע ולא רואה". זה לא שהיה "לחץ מטורף" אלא פשוט 2 מלצרים נוספים עמדו להם ועישנו כמה סיגריות ברצף, ראו אותנו מנופפים אך התעלמו באלגנטיות. אחרי שהתלוננו בפני המלצר, הוא בטון חברי (כמו כל עם ישראל, הרי כולנו אחים מלידה) "אחי הנה הסכו"ם". אחרי 20 דקות שהאוכל יושב על השולחן, ללא סכו"ם. קראתם נכון.

לאחר מכן הגעתי לקופה כדי לשלם, פשוט כבר לא היה לי כח לחכות לחשבון עוד 20 דקות. תפסתי מלצר ואמרתי לו "אתה יכול לחייב אותי בבקשה באשראי?", הוא אמר לי "רק המלצר שלך יכול לחייב אותך". עכשיו, הסיבה שהוא אמר את זה, היא כדי לעמת את הלקוח מול המלצר על מנת למנוע מאנשים לא להשאיר טיפ. זה הנוהל במסעדה, לא כי "טכנית לא ניתן לחייב" אלא פשוט כי הם רוצים שתשאיר טיפ גדול ומכובד וכדי שתהיה למלצר הזדמנות להסתכל לך בעיניים. בקיצור, שאלתי אותו "אתה עובד פה או לא?" הוא אמר לי "כן", אמרתי לו "תחייב אותי או שאני הולך, כי למלצר שמתעלם באלגנטיות מכל הבקשות שלי, אני לא מחכה".

הוא קרא למנהל, המנהל, כבודו במקומו לא מונח, שמע את כל הסיפור של השירות הבלתי מתקבל על הדעת, בטח לא ללקוח קבוע, לא הציע שום הנחה, לא אמר סליחה, לא הצטער, לא אכפת לו מכלום. הוא יודע שעם ישראל הוא עדר ושום סיפור לא ימנע משום לקוח להגיע לשום מסעדה. אנחנו הולכים לאן שרע לנו. אמרתי לו לחייב את האשראי, הוא חייב ואז שאל "את הטיפ לשים על האשראי?".

2. "הקיבוץ" נמל תל אביב. היינו חבורה של עשרה, אחת מהבנות ביקשה בירה של 3 ליטר כדי להתחלק, המלצרית אמרה שאין והציעה לנו ליטר אחד במקום. הזמנו את הליטר, הבחורה ביקשה עוד כוס בירה, ריקה. כוס זכוכית.

המלצרית טענה שאי אפשר. שאלנו אותה, למה אי אפשר? היא טענה שאלו הנהלים במקום.

בקיצור התחילו ויכוחים בסיומם המלצרית אמרה במילים המדויקות האלו, כאשר ישנם 10 עדים: "זה לא אשמתי שאתם קמצנים והזמנתם רק ליטר בירה". אחרי זה אמרתי לה: "תגידי, הכוס זכוכית הריקה הזו, שווה לך מינימום 10 אנשים שלעולם לא יחזרו לפה?" היא בתגובה: "אל תחזרו".

עזבו את הכעס הזה על השירות הזוועתי הזה. עזבו את זה שהמלצרית הזו אמרה במכשיר קשר לכל שאר המלצריות לשים עלינו זין. עזבו שלא קיבלנו טיפת שירות בכל הערב הזה. עזבו את זה שהמנהל השני כששמע את הסיפור המשיך לתת לנו תשובות ריקות מתוכן.

כשיצאנו מהמקום, המלצרית רדפה אחרינו וצעקה שלא השארנו טיפ.

מה לעזאזל, נדפק במדינה הזו?

פורסם
הדלקתם אותי חבל על הזמן עם הנושא הזה...

אם יש משהו מטומטם ואווילי במיוחד, חוץ מהרבה דברים אחרים במדינה שלנו, הוא נושא הטיפים.

בעלי העסקים יצרו מצב שבו הם מגלגלים את משכורות העובדים, בנוסף למחירי המנות שהן הזויות מלכתחילה, על הלקוחות.

הישראלים, כמו עדר של מטומטמים, ממשיכים להרגיש מחויבים לטיפ כאילו מדובר בחוק מדינה.

המלצרים לא מבינים אפילו את העובדה שטיפ הוא אינו חובה, אלא בגדר רצון טוב של הלקוח שקיבל שירות טוב.

המלצרים גם לא מבינים שטיפ הוא אקסטרה על המשכורת מינימום שהם אמורים לקבל. הם לא מבינים שיש להם מעסיק שנותן להם פקודות אבל לא משלם להם שקל. טיפ (בישראל) הוא רק לרעת המלצרים.

2 מקרים שקרו לי בשבועיים האחרונים:

1. קפה קפה הרצליה, 30 דקות חיכינו לתפריטים, קיבלנו את התפריטים, הזמנו וקיבלנו את האוכל אחרי 25 דקות ללא סכו"ם. הרמנו את היד בלי הפסקה וניסינו לקרוא למלצר אך הוא "לא שומע ולא רואה". זה לא שהיה "לחץ מטורף" אלא פשוט 2 מלצרים נוספים עמדו להם ועישנו כמה סיגריות ברצף, ראו אותנו מנופפים אך התעלמו באלגנטיות. אחרי שהתלוננו בפני המלצר, הוא בטון חברי (כמו כל עם ישראל, הרי כולנו אחים מלידה) "אחי הנה הסכו"ם". אחרי 20 דקות שהאוכל יושב על השולחן, ללא סכו"ם. קראתם נכון.

לאחר מכן הגעתי לקופה כדי לשלם, פשוט כבר לא היה לי כח לחכות לחשבון עוד 20 דקות. תפסתי מלצר ואמרתי לו "אתה יכול לחייב אותי בבקשה באשראי?", הוא אמר לי "רק המלצר שלך יכול לחייב אותך". עכשיו, הסיבה שהוא אמר את זה, היא כדי לעמת את הלקוח מול המלצר על מנת למנוע מאנשים לא להשאיר טיפ. זה הנוהל במסעדה, לא כי "טכנית לא ניתן לחייב" אלא פשוט כי הם רוצים שתשאיר טיפ גדול ומכובד וכדי שתהיה למלצר הזדמנות להסתכל לך בעיניים. בקיצור, שאלתי אותו "אתה עובד פה או לא?" הוא אמר לי "כן", אמרתי לו "תחייב אותי או שאני הולך, כי למלצר שמתעלם באלגנטיות מכל הבקשות שלי, אני לא מחכה".

הוא קרא למנהל, המנהל, כבודו במקומו לא מונח, שמע את כל הסיפור של השירות הבלתי מתקבל על הדעת, בטח לא ללקוח קבוע, לא הציע שום הנחה, לא אמר סליחה, לא הצטער, לא אכפת לו מכלום. הוא יודע שעם ישראל הוא עדר ושום סיפור לא ימנע משום לקוח להגיע לשום מסעדה. אנחנו הולכים לאן שרע לנו. אמרתי לו לחייב את האשראי, הוא חייב ואז שאל "את הטיפ לשים על האשראי?".

2. "הקיבוץ" נמל תל אביב. היינו חבורה של עשרה, אחת מהבנות ביקשה בירה של 3 ליטר כדי להתחלק, המלצרית אמרה שאין והציעה לנו ליטר אחד במקום. הזמנו את הליטר, הבחורה ביקשה עוד כוס בירה, ריקה. כוס זכוכית.

המלצרית טענה שאי אפשר. שאלנו אותה, למה אי אפשר? היא טענה שאלו הנהלים במקום.

בקיצור התחילו ויכוחים בסיומם המלצרית אמרה במילים המדויקות האלו, כאשר ישנם 10 עדים: "זה לא אשמתי שאתם קמצנים והזמנתם רק ליטר בירה". אחרי זה אמרתי לה: "תגידי, הכוס זכוכית הריקה הזו, שווה לך מינימום 10 אנשים שלעולם לא יחזרו לפה?" היא בתגובה: "אל תחזרו".

עזבו את הכעס הזה על השירות הזוועתי הזה. עזבו את זה שהמלצרית הזו אמרה במכשיר קשר לכל שאר המלצריות לשים עלינו זין. עזבו שלא קיבלנו טיפת שירות בכל הערב הזה. עזבו את זה שהמנהל השני כששמע את הסיפור המשיך לתת לנו תשובות ריקות מתוכן.

כשיצאנו מהמקום, המלצרית רדפה אחרינו וצעקה שלא השארנו טיפ.

מה לעזאזל, נדפק במדינה הזו?

ברוך הבא למדינתו היפה.

פורסם

לפני כמה חודשים אני וחברה שלי ישבנו בפאפריקה בפ"ת.

עד שהמלצרית הגיעה אלינו עברו משהו כמו 15 דקות. האוכל רק אחרי 20 (והיה קר אז נאלצנו להחזיר ולחכות שנקבל ברמה סבירה) והקינוח אחרי למעלה מ-15 דקות נוספות! וכמובן שנאלצתי לקרוא למלצרים כמה וכמה פעמים.

בסוף, בחשבון לא רק שהם הוסיפו את ה10% טיפ ישירות לחשבון הם הכניסו עוד המצאה ישראלית. אבטחה!

כאילו שהסבא שעוד שנייה חוטף שבץ בכניסה נותן לי אבטחה פה.

כמובן שהם לא קיבלו שקל טיפ ושקל על האבטחה. גועל נפש.

במקרה אחר שבו אני וחבר הלכנו למסעדה אחרת (ריבר נדמה לי בפ"ת) השירות היה כלכך טוב שהשארנו משהו כמו 30% טיפ כי באמת הגיע. ככה שאי אפשר להאשים אותי בקמצנות...

פורסם

רק בשביל הפרספקטיבה של הסיפור הראשון שלך מקס הנה מקרה רק משלשום

אנחנו יושבים לארוחת צהריים ב-BBB פתח תקווה ביכין סנטר, משהו 7-8 אנשים, המנות הראשונות הגיעו לכולם יחד

המנה העיקרית של מישהו אחד התעכבה ב-5 דקות, הגיעה אחראית המשמרת על דעת עצמה בלי שקראנו לה

הודיעה שהמנה הזו מתעכבת ואם הוא רוצה לקחת מנה אחרת, הוא אמר שלא והוא יחכה

המנה התעכבה לבסוף ב-10 דקות אז כשאחראית המשמרת הגיעה שוב הוא ביקש רק שיארזו לו את המנה והוא יאכל אח"כ (וזה שאמרנו לו שיאכל כמו בנאדם וזה בכל מקרה לא משנה כי אני אוכל לאט לא עזר).

אחראית המשמרת ניסתה גם היא לשכנע אותו לאכול ושוב על דעת עצמה אמרה שהיא בכלל לא מחייבת על המנה הזאת

ואנחנו לא בדיוק קבועים שם, אוכלים פעם בשבועיים בממוצע

לפני כמה חודשים אני וחברה שלי ישבנו בפאפריקה בפ"ת.

עד שהמלצרית הגיעה אלינו עברו משהו כמו 15 דקות. האוכל רק אחרי 20 (והיה קר אז נאלצנו להחזיר ולחכות שנקבל ברמה סבירה) והקינוח אחרי למעלה מ-15 דקות נוספות! וכמובן שנאלצתי לקרוא למלצרים כמה וכמה פעמים.

בסוף, בחשבון לא רק שהם הוסיפו את ה10% טיפ ישירות לחשבון הם הכניסו עוד המצאה ישראלית. אבטחה!

כאילו שהסבא שעוד שנייה חוטף שבץ בכניסה נותן לי אבטחה פה.

כמובן שהם לא קיבלו שקל טיפ ושקל על האבטחה. גועל נפש.

במקרה אחר שבו אני וחבר הלכנו למסעדה אחרת (ריבר נדמה לי בפ"ת) השירות היה כלכך טוב שהשארנו משהו כמו 30% טיפ כי באמת הגיע. ככה שאי אפשר להאשים אותי בקמצנות...

בפפריקה הפסיקו להכניס את הטיפ ואת האבטחה לחשבון.

ואני אישית לא נתקלתי בבעיות האלה בפפריקה, אבל מצד שני אנחנו אוכלים שם רק בצהריים.

בכל מקרה גם בתקופה שהם היו מכניסים את האבטחה לחשבון היינו מבקשים חשבון ללא אבטחה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בסוף, בחשבון לא רק שהם הוסיפו את ה10% טיפ ישירות לחשבון הם הכניסו עוד המצאה ישראלית.

הקטע הזה שהם מכניסים לך כבר אוטומטית את הטיפ נועד לזה שאנשים לא ישימו לב , ויוסיפו פעמיים טיפ.

פשוט גועל נפש.

• תוכן חדש...