Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

mac mini , כדאי או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא אכנס לדיון למה או למי עדיף מק, רק אומר שאין טעם במסיונריות

ברור, בהחלט.

לכן השאלה של ההתאמה לצרכים היא קריטית.

אינטרנט + סרטים => לא משנה המערכת.

אופיס, דברים בעברית => עדיף חלונות.

רוב המשתמשים, למשל, לא צריכים לתפעל git בטרמינל (ואני מסכים עם ליביור שהסביבה עדיפה לפיתוח ביחס לחלונות).

לגבי מהירות וקריסות, יש פה הגזמה קלה. מק יכול לקרטע ולקרוס בדיוק כמו חלונות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מה הנתונים של המחשב הספציפי?

מעבד / כרטיס מסך / גודל.

מחשב ב 2000 ש"ח זה תמיד נשמע טוב אבל טוב מדי מכדי להשמע אמיתי - במחירים כאלו בד"כ מחשבי PC רגילים הם על הפנים.

Opel Adam S 2017

פורסם
דווקא בתור מערכת הפעלה יש בה רובד עמוק משמעותית למי שרוצה לעשות איתה דברים.

זה יוניקס שלם מתחת לפני השטח שpower users אמיתיים יוכלו לעשות איתו הרבה מעבר לכל מה שחלונות נותנת.

גם בתור סביבת פיתוח המערכת הפעלה הזו נוחה משמעותית מחלונות (נסו להריץ קצת command line של git לדוגמא)

מי שרוצה יוניקס טהור: יש גירסאות BSD וסולאריס (כן, מערכת הפעלה נפלאה הזאת שמבחינתי היא היוניקס האולטימטיבי עדיין קיימת ואני מאחל לה עוד שנים ארוכות על מנת שיהיה אפשר להנות ממנה, אני חסיד של SYSTEM V ולא BSD :)). מי שרוצה יוניקס עם חווית משתמש טובה לוקח לינוקס וזה הכיוון של רוב יוניקסואידים. כך שגם לPOWER USER יש פתרון ובמערכות האלו יש להם הרבה יותר חופש פעולה :).

מי שלוקח מק - אני מאוד בספק שלוקח אותו בגלל שמתחת למכסה המנוע יש יוניקס BSD, אני גם חושב שהרוב שמשתמשים בו לא יודעים זאת וגם לא ממש מעניין אותם. גם חלק מדברים לא עובדים שם 1-1 כמו ביוניקס טהור (לפעמים צריך לקנפג ולפעמים פשוט אין פתרון), במק עשו כמה שינויים.

GIT נחמד, אבל למה להעדיף GIT על פני כלים אחרים? יש SVN ויש לו פלאגינים שעובדים ניפלא עם ויזואל סטודיו וכל שאר כלי פיתוח, יש לו ממשק משתמש נחמד שאפשר להתקין, לסביבת מיקרוסופט יש TFS שהוא לא פחות ממעולה לפרוייקטים קטנים ובינוניים וכמובן יש את הכלים של IBM מי שצריך ארטילרייה כבדה לפרוייקטים גדולים המחולקים למספר משרדים בעולם ויש עוד כמה כלים נחמדים עם תמיכה במרבית מערכות ההפעלה.

מבחינת מגוון תוכנות לעסק, רוב העולם עובד עם המוצרים של מיקרוסופט, לכן רוב הפיתוח גם נעשה בתחום הזה עבור מערכת ההפעלה שלהם, תוך כדי נטישה המונית של תמיכה ביוניקסים עבור מוצרים שבעבר היו רק ליוניקס.

החדשות הטובות שבשנים האחרונות מק מתחיל להיות פופולארי ויש לא מאט פיתוח עבורו, אבל גם לינוקס בתחומים מסויימים מפסיק להיות אזרח מהשורה השנייה והנה מגיע גם סטים עם משחקים ללינוקס.

הולכות להיות שנים מענינות של חזרה לריבוי פלטפורמות, לא מאט בזכות האייפון והאנדרואיד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אחת התשובות לשאלה "מדוע מק"? היא "פיתוח אפליקציות לטלפונים".

על אותו מחשב אתה יכול לפתח לאנדרויד ול-ios.

אין פשוט מזה.

לגבי GIT ו-SVN - ובכן, התחלתי להשתמש ב-GIT כי זה מה שהיה בעבודה,

מאז אני מכור. כל הקטע של יצירת branchים שונים ומיזוגם

פשוט עובד פה טוב יותר. בלי פלאגינים ובלי גרפיקות ובלי ממשקים. רק מקלדת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אחת התשובות לשאלה "מדוע מק"? היא "פיתוח אפליקציות לטלפונים".

התכוונת לאייפון. יש עוד טלפונים בעולם חוץ ממנו שמבוססים על אנדרואיד ופיתוח שם אפשר לעשות למשל על מערכת אנדרואיד - יש כלים מאוד נוחים.

לגבי GIT ו-SVN - ובכן, התחלתי להשתמש ב-GIT כי זה מה שהיה בעבודה

זאת הנקודה, אנשים עובדים עם מה שהם רגילים אליו. אותו דבר לגבי SVN. ולא חייב פלאגין אם אתה אוהב לעשות הכל דרך שורת הפקודה. אבל זה לא נוח לאומת האלטרנטיבה הגראפית.

בכל אופן, אלו כלים די בסיסיים. הבעיה שכלים הלא בסיסיים עולים כסף והרבה, רק חברות גדולות יכולות להרשות לעצמם. לרוב כלים האלה גם דורשים אדמיניסטרטור מומחה, אבל זה עולם אחר מבחינת אפשרויות לפרוייקטים גדולים: שם פשוט אין ברירה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

החלטתי כן להגיב בשביל לתת קונטרה לכל אותם משתמשים מקצועיים:

אני על מק בגלל אותה הזדמנות חד פעמית שנקרתה בדרכי לפני אי אילו שנים. קניתי מקבוק פרו משומש (דור ראשון) מידידה שידעה שאני מחפש מחשב נייד (היה לי רק PC נייח באותו זמן) ומכרה לי אותו בזול מאוד. מבחינתי באותה תקופה מק היה לאנשים שיוצא מהם גז בצורה בלתי רצונית.

מה אומר - לא לקח הרבה זמן עד שנשביתי. פתאום היה לי מחשב שגם עושה כל מה שאני רוצה בצורה חלקה, בממשק גרפי אטרקטיבי (והגיון פנימי מגובש), עם שליטה אינטואיטיבית בטראקפד ובלי לערב אותי בהחלטות שלו (האם אתה מאשר? אתה בטוח? בטוח שבטוח? אני מתקין את זה כאן. בטוח שאתה רוצה? תראה, תשקול שוב. וכו'). הקשבתי לסטיב, והכל פשוט עבד. ככה, בלי להכביד עלי. אני בתמורה לא הכבדתי עליו. לא בתוכנות צד שלישי, לא בכלי ניקוי, לא באנטי וירוסים. פתאום הפכתי ממתחזק מחשב למשתמש במחשב. לאדם כמוני זה היה לא פחות ממהפך (לא סתם בחרתי את הניק שלי). הזמן אותו הקדשתי לדאגה לכך שהמחשב יעבוד חלק נעלם, מה שאמר יותר עבודה (על מי אני עובד, יותר סרטים, ועל מסך מוצלח מאוד). עבודה עבורי זה בעיקר תוכנות גרפיות, וקצת מסמכים. פנאי זה מוזיקה, סרטים מהרשת וסטרימינג. ואינטנרנט. עברית או אנגלית - לא בררן. גם אם הייתי, עוד לא נתקלתי בקשיים באף אחת מהשפות.

הכל הלך חלק עד ששפכתי כוס מלאה בירה על המחשב. אז התחילו כל מיני בעיות שנבעו משיתוק מוחלט של צד ימין של המקלדת. בכל זאת המשכתי להשתמש בו עד שחבר טס לארה"ב ולי בדיוק היה פלוס בחשבון הבנק. ביקשתי ממנו שיביא לי מקבוק פרו חדש (סוף 2011), במחיר שבטח היה קונה לי אחלה PC, אולי שניים. את טעמו המר של מחיר גבוה השכיחה במהרה טעמה המתוק של איכות גבוהה. אני נטול טלויזיה, כך שמחשב עבורי זה כלי פנאי ובידור. אני עובד המון על המחשב, הוא כלי עבודה יומיומי. לצערי המסך שלו מול העיניים שלי הרבה שעות ביום, המקלדת שלו מתחת לאצבעותי בערך אותן שעות, הטרקאפד שלו ממוזמז על ידי תדיר. אני שמח על כל שקל ששהשקעתי כדי שכל הדברים האלה יעבדו פשוט, חלק, ללא גמגומים ובאיכות הכי גבוהה בה נתקלתי (לא מתיימר להכיר את כל שוק המחשוב, אבל מכיר לא מעט). זה שהוא סקסי ועושה רושם טוב על לקוחות (ואורחות אקראיות) זה בונוס. בשורה התחתונה, אני לא רואה איך אני חוזר ל-PC. או למה. בימים אלה אני שוקל רכישה של מחשב נוסף. אין לי ספק שהוא יהיה מעוטר בתפוח, ואני האחרון שאי פעם חשב על קשר לקהילת המק. למרות שאני אוהב תפוחים. אבל רק ירוקים. גרנד סמית או שום דבר. בעצם אפרסק לא עשה רע לאף אחד.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
התכוונת לאייפון. (לא).

פשוט, ידידי, הכי פשוט שאפשר:

איזו מערכת מאפשרת לך לפתח גם באנדרויד וגם ב-ios בלי לבצע re-boot למחשב? רק ios.

- - - - -

אנלוגי - שים לב שאתה מדבר על מקבוק פרו.

השאלה המקורית נוגעת ב-mac mini, שהוא קופסה נטולת אמצעי קלט ופלט.

חלק ניכר מהעונג העילאי שאתה חווה נובע באופן ישיר מהחומרה.

פורסם
מה הנתונים של המחשב הספציפי?

מעבד / כרטיס מסך / גודל.

מחשב ב 2000 ש"ח זה תמיד נשמע טוב אבל טוב מדי מכדי להשמע אמיתי - במחירים כאלו בד"כ מחשבי PC רגילים הם על הפנים.

http://anakpc.co.il//index.php?page=shop.product_details&flypage=my_garden_flypage.tpl&product_id=895&category_id=68&manufacturer_id=47

• תוכן חדש...