Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שניר, ההתייחסות היתה למלון בחבילה, זה שנמצא באמסטלווין, מחוץ לאמסטרדם.

ואם כבר התייחסת שוב ל-CitizenM - הוא אכן קרוב יותר ונמצא "על" קו 5, אבל עדיין - לא מרכז העיר. בחשמלית כ-10 דקות מהליידספליין ורבע שעה מהדאם.

זה לא המקום האידיאלי למי שמחפש מועדונים, קופי שופס ולהתחכך בתיירות מארצות אחרות.

למרות זאת, אין ספק שהתמורה לכסף טובה.

לפותח השרשור - לחופשה שאתה מחפש, כפי שמצטייר מהשרשור, הייתי מחפש מלונות ב-Booking.com ומתמקד בכאלה שיהיו באיזור שנתחם, או לכל היותר, סמוך ל- NassauKade וה- MauritsKade.

ככל שתתרחק מהאיזור שבין שני אלה אתה מתרחק ממה שרוב החבר'ה הצעירים מחפשים בעיר :)

למרות כל האמור לעיל- התחבורה הציבורית מצויינת ואם מזג האוויר טוב - אופניים הם אמצעי התחבורה היעיל, הזול והמהיר ביותר ואלה יכולים לפצות (קצת) על מלון שאינו ממש במרכז.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

אני דווקא לא הייתי ממליץ להתנייד באופניים לתייר שפעם ראשונה מבקר באמסטרדם.

מסלולי האופניים באמסטרדם הם לא מה שאנחנו רגילים אליו בארץ, אלא יותר דומים לכביש.

התנועה מתקדמת שם בקצב די מהיר ואי אפשר להתמהמה יותר מדי.

עדיף להשתמש בטראם. יש בתדירות די גבוה, לא צריך לחכות בתחנה יותר מכמה דקות..

כרטיס ל4 ימים עולה בסביבות ה20 אירו.

פורסם

+1

אם אתה לא מסתדר שם עם האופניים זה יכול להיות ממש מסוכן.

+ יש חוקים על איפה מותר להשאיר אופניים ואיפה לא.

הכי טוב ללכת ברגל, יש את החשמלית, אבל ממש אין צורך. ברגל מקסימום הולכים קצת, ממש כיף ללכת שם.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

המיקום של המלון בחבילה לא טוב, הכי כיף מלון ליד האמסטל במרכז העיר.

עזוב אותך סמים וזונות רגע, אם אתם אנשים של בשר, תקפצו למקום בשם קפה דה קלוס ברחוב kerstraat 41. הצלעות הכי טובות שתאכל בחייך.

מחירי הזונות אגב לא ככ זולים, נערה חיננת תעלה לך 50 לדייט עם השפתיים שלה ו100 לקומפלט (יורו כמובן)

למועדוני לילה הטובים שם אי אפשר לעבור סלקציה גברים לבד, גבר חייב לבוא עם בחורה יפה כדי להיכנס.

כמו שאמרו, אל תיקח אופניים ביום הראשון, תלמד קצת את העיר.

תזהר מאוד מאוד מהטראמים (רכבות חשמליות) כי הן באות בשקט מוחלט מכל הכיוונים ולפעמים נוסעות על מדרחובים שהולכים בהם (קל מאוד להיפגע שאתה מסטול!)

אל תצפה לאכול שווארמה/חומוס/פלאפל/המבורגר/שיפודים ברחוב, כל הפאסט פוד שלהם מגעיל ברמות. הכי טוב לקנות במעדניות בשר/גבינה וכיכר לחם ולעשות ארוחת פועלים, גם יותר זול וגם הרבה יותר טעים. (מעדניות טובות תמצא ברחוב utrechtsestraar ליד כיכר Rembrandtplein)

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

דווקא יצא לי לאכול שם אחלה שווארמה לא רחוק ממוזיאון קארלסברג (באחת הסימטאות שם). לא זוכר את שם הרחוב אבל היה לה שלט בערבית והבעלים הוא לבנוני נחמד בשם ג'מאל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני דווקא לא הייתי ממליץ להתנייד באופניים לתייר שפעם ראשונה מבקר באמסטרדם.

מסלולי האופניים באמסטרדם הם לא מה שאנחנו רגילים אליו בארץ, אלא יותר דומים לכביש.

+1

אם אתה לא מסתדר שם עם האופניים זה יכול להיות ממש מסוכן.

+ יש חוקים על איפה מותר להשאיר אופניים ואיפה לא.

כמו שאמרו, אל תיקח אופניים ביום הראשון, תלמד קצת את העיר.

אתם אמיתיים ? :shock:

אם פותח השרשור יודע לרכב על אופניים באופן סביר, הוא יכול לעלות על אופניים כמו מאות אלפי התיירים שרוכבים ברחבי העיר כל שנה.

אני חי באמסטרדם כבר שש שנים ורוכב כמעט כל יום, כולל בין קבוצות של תיירים, גם כאלה שלא מסוגלים לרכב מהר או להשתלב בתנועה בצורה חלקה. כלום לא קורה, לא להם ולא למקומיים.

הדבר היחיד שרוכב אופניים צריך לעשות הוא להקפיד לאותת לפני פניות וככלל, להתנהג על האופניים, במסלול האופניים, כמו נהג בכביש - להשתלב בתנועה, להצמד לימין ולאותת. לא תורה מסיני ובטוח שיותר פשוט מאשר לרכב על אופניים בתל אביב :-)

הסכנה היחידה האמיתית ברכיבה על אופניים היא במעבר על המסילות של הטראם. צריך לחצות את המסילות בזווית גדולה מ-30 מעלות, כדי שלא "ליפול" עם שני הגלגלים למסילה, שכן זה מצב ששובר רגליים.

להשאיר את האופניים אפשר בכל מקום שיש סטנד לאופניים. תתנהג כמו המקומיים, כלום לא יקרה (דיר באלאק - לא מצמידים אופניים לחלונות של חנויות / בתים !).

חוץ מזה, אם מדברים על גן חיות - פעם התרעתם בפני תייר שלא לשכור מכונית בארץ? תאמינו לי - זה הרבה יותר רלוונטי ... :lol: :lol: :lol:

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

לגבי הטראם - קרובת משפחה שבעבר עבדה כנהגת מונית באמסטרדם הובילה אותי פעם ועשתה איזה תמרון שמתאים לנהג מונית. עברה חשמלית וצלצלה. אותי זה הפחיד, אבל היא הרגיעה אותי - אם הוא צלצל - סימן שראה אותנו.

מהירות הנסיעה של הטראמים מתונה מאד (לא כולל הטראם המהיר שמשמש כתחתית במרכז העיר), כך שעם תשומת הלב הראויה הוא לא צריך להוות סיכון. כמובן בתנאי שאתה פיכח.

אוכל אני נוהג לקנות בסופרמרקטים ולאכול במלון (ארוחת בוקר וערב, אלא אם יש משהו שכלול בעסקה) וגם לקחת בתיק למשך היום. ארוחת צהריים אפשר לאכול בכל פאסט-פוד. רק להזהר מהקרוקטים - הם לוהטים. ומסעדות "ישראליות" נמצאות בדרך כלל בבעלות של מצרים או לבנונים, אבל זה לא צריך להפריע לך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני בדיוק פתחתי אותו נושא, עם פחות או יותר אותה מטרה ;)

אגב, אתה בטוח שקיבלת את ההצעה לטיסה בדולרים?

כמו כן, אני עדיין לא חקרתי את הנושא לעומק. באיזה איזור נמצאים כל הקופי-שופס?

כמה כסף לקחת פחות או יותר לשבוע של נופש?

פורסם

כלל האצבע שלי הוא 100+ אירו ליום לזוג, לא כולל טיסה, לינה וקניות. אבל זה תלוי מאד מה בכוונתכם לעשות, יש הבדל עצום בין מי שנוסע לבטן גב וההוצאה היחידה שלו היא מזון לבין מי שרץ מאתר לאתר ומוציא הרבה כסף על כניסות, או מי שאוכל במסעדות יקרות, או כל מיני בילויים אחרים (כפי שניתן להבין קודם, עברתי מזמן את גיל חיי הלילה).

עוד הצעה - בדוק אפשרות רכישה מוקדמת של כרטיסי כניסה לאתרים, מופעים וכו' כבר מהארץ או מסוכנים שמסתובבים במרכזי הערים ומציעים מרכולתם לתיירים - תחסוך המתנה ממושכת בתורים וברכישה מהארץ העלות תהיה ידועה לך ולא תרד מהתקציב היומי\שבועי.

כדאי לך להכין לעצמך מראש רשימת מקומות שבהם תרצה לבקר כולל שעות פתיחה ומחיר הכניסה, ללמוד היטב את כללי התח"צ (גם כדי להוזיל עלויות וגם כדי להמנע מהסתבכות עם קנסות שיוטלו עליך על ידי מבקרי כרטיסים), ואולי להכנס לאתרים של רשתות מזון מהיר על מנת להתרשם ממחיר הארוחות בהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שכחתי לציין, אם אתה בקטע של מוזיאונים, תבדוק על "מפתח העיר". משתלם.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

תודה חברים,החלטנו שנקנה רק כרטיס טיסה. ומלון נסגור דרך הבוקינג,במרחק יחסית קרוב לדם כמו שהמליצו פה. הגיוני שכרטיס טיסה עולה פאקינג 600 דולר??? אני טס כולה לאירופה פור גאד סייק! מה דעתכם? לסגור או להתאזר בסבלנות שהמחירים טיפה ירדו? אני מזכיר לכם שהתכנון הוא לטוס ב15.7.2013 כך שיש מספיק זמן

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם
תודה חברים,החלטנו שנקנה רק כרטיס טיסה. ומלון נסגור דרך הבוקינג,במרחק יחסית קרוב לדם כמו שהמליצו פה. הגיוני שכרטיס טיסה עולה פאקינג 600 דולר??? אני טס כולה לאירופה פור גאד סייק! מה דעתכם? לסגור או להתאזר בסבלנות שהמחירים טיפה ירדו? אני מזכיר לכם שהתכנון הוא לטוס ב15.7.2013 כך שיש מספיק זמן

תסע יום קודם, תלך יום אחרי ותעשה נסיעה עם עצירות ב450$

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

• תוכן חדש...