Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, זה תלוי ברכב. הרכב שלך יותר מיועד לשיוט במהירות גבוהה, מאשר סיטרואן C3 פיקאסו למשל.

אצלי למשל (ברלינגו טורבו דיזל) במהירות 140 קמ"ש המנוע פועל כמעט בגדישה מקסימלית (0.9 באר) לעומת סדר גודל של 0.4 באר במהירות 90-100, ויש הבדל מאוד גדול בצריכת דלק בין שני המצבים האלו.

גם כל הרכבים הקטנים שהציעו כאן יצרכו הרבה דלק בכביש 6, מהירות 130-140 היא כבר די קרובה למהירות המירבית שלהם ומנוע פועל בעומס גדול וסל"ד גבוה בהתאם.

פורסם

בוקי, אני לא נוהג במהירויות כאלה ואין לי מושג באיזו גדישה עובד המנוע, אבל רכב שלי שוקל לא פחות מ1600קג ומצוייד באוטומט פלנטרי. אני בטוח שסי 3 בעל נתוני צריכה טובים משלי, משקל נמוך יותר, גיר מכני ונפח מנוע קטן יותר מאפשר לקבל צריכה טובה בהרבה מרכב שלי. הרי גם אם נוסעים בכביש 6 לא חייבים להיות על 140. אפשר גם 90-110 בנתיב הימני.

בצורה כזאת אפשר לחסוך את מרבית העלות של נסיעה בכביש הזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פלואנס יותר גדולה ויותר מרווחת - יש לה מתלים רכבים ובידוד רעשים גם. זה רכב מליגה אחרת לאומת הC3.

פלואנס קיימת עם גיר רובוטי כפול מצמדים וגיר ידני.

אני ממליץ על הפלואנס, עדיפה על רכב סופר מיני כמו C3.

אנחנו מדברים על דיזל, כן?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
פלואנס יותר גדולה ויותר מרווחת - יש לה מתלים רכבים ובידוד רעשים גם. זה רכב מליגה אחרת לאומת הC3.

פלואנס קיימת עם גיר רובוטי כפול מצמדים וגיר ידני.

אני ממליץ על הפלואנס, עדיפה על רכב סופר מיני כמו C3.

אנחנו מדברים על דיזל, כן?

כן,דיזל שיעשה בערך 180 קילומטר ביום 4 פעמים בשבוע.

פורסם

בנתונים האלו הייתי שוקל רכב שכור. באמת. 4000 ק״מ בחודש זה המון. המון ק״מ, המון בלאי, המון ירידת ערך במכירה.

תעשה חשבון ואולי זה ישתלם לך.

אולי תגיע להסדר עם מקום העבודה שיממן חלק מהעלות כ3000 שח כולל מעמ

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם
בנתונים האלו הייתי שוקל רכב שכור. באמת. 4000 ק״מ בחודש זה המון. המון ק״מ, המון בלאי, המון ירידת ערך במכירה.

בית חולים לא יממן לי כלום,מקסימום נסיעות.

אני מעוניין לקנות רכב דיזל,כרגע נראה לי שאלך על הC3 דיזל החדשה ואמכור את הסיריון שלי למי שמעוניין (:

פורסם

צודק פרט לבלאי... נסיעה בין עירונית לא משפיעה על הבלאי כמעט בכלל. רק על הצמיגים אולי... הרי המנוע משייט בטורים נמוכים ללא עומס. אני מעדיף רכב עם יותר קילומטרז' שנסע רק בין עירוני מאשר רכב עם פחות קילומטרז' שנסע רק בפקקים.

פורסם
בנתונים האלו הייתי שוקל רכב שכור. באמת. 4000 ק״מ בחודש זה המון. המון ק״מ, המון בלאי, המון ירידת ערך במכירה

זה לא כזה קילומוטרז' שנתי גבוה לדיזל, מדובר כאן ברכב חדש, ולא יהיה שום בלאי מיוחד גם אחרי 3 שנים.

רק דלק וטיפולים.

רכב דיזל פרטי שמור לא תהיה בעיה למכור אחרי 3 שנים גם עם עשה 120.000 ק"מ, אולי לא במחיר מחירון מלא, אלא קצת מתחת. רוב הרכבים הדומים יהיו עם קילומטרז' דומה אם לא יותר גבוה, ורובם לא יהיו מיד פרטית.

פורסם

אני כבר מבולבל,חלק אומרים לי לא להתקרב לדיזל בגלל עלויות הטיפולים ושאת המרחק היומי שאני אמור לעבור אפשר לעשות גם עם רכב בנזין חסכוני. מצד שני אומרים לי שאם מדובר על מעל 30K קילומטר אז רק דיזל.

מישהו יכול להיות באמת להבהיר לי את התמונה ולהמליץ קודם כל בנזין או דיזל?

ואם בנזין איזה מכונית?

לגבי דיזל הבנתי שעדיף או פלואנס או C3.

פורסם

כמו שכתבתי, אני עם ברלינגו דיזל (אותו מנוע כמו ב C3) כבר כמעט 4 שנים ו- 205.000 ק"מ. לא היו תקלות מיוחדות והטיפולים הם טיפולים רגילים כל 20.000 ק"מ. עלות טיפולים כמו ברכב בנזין פחות או יותר, רק פילטר סולר עולה קצת יקר (400 ש"ח), מוחלף בכל טיפול שני או שלישי.

בדוק אם צריך להחליף מסנן חלקיקים וכמה הוא עולה.

ב C3 פיקאסו יש גיר ידני או רובוטי שמגע ביחד עם מערכת Stop/Start שמכבה את המנוע ברמזורים, ותורמת לחסכון נוסף. אם רוב הנסיעה בינעירונית, היא לא תורמת הרבה.

אני חושב שבגרסה הידנית אין את המערכת.

כמו כן, יש ביקורות לא מאוד חיוביות על הגיר הרובוטי. אישית לא נהגתי בדגם הרובוטי ולא יכול להרחיב.

חוץ מזה, אני מאוד אוהב את הדגם הזה, מרווח ונעים בפנים, קטן וחסכוני, לדעתי גם נראה טוב.

פלואנס דיזל גם לא רעה, אך היא מכונית גדולה יחסית. הגיר הרובוטי טוב יותר מזה של סיטרואן.

רכב קטן נוסף עם מנוע דיזל - קיה ריו.

פורסם

מה לגבי הריו דיזל (1.4)? מדוע היא לא נלקחת בחשבון?

יתרונות על פני הפיקאסו: היא בטיחותית יותר ועל הנייר גם חסכונית יותר, עם אחריות רחבה יותר (התנהל פעם דיון בנושא, אבל באתר שלהם עדיין מצויין שמקבלים 3+4 שנות אחריות), בנוסף יש לה 6 הילוכים (לעומת 5 של הC3), שנראה לי יתרון גדול כאשר הנסיעה מתוכננת להיות בין עירונית בעיקרה.

חסרונות: ממדים פחות נדיבים (בעיקר בתא המטען), פחות אבזור, לדעתי הפיקאסו יותר נאה (אבל רבים חולקים עליי בנושא).

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...