Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים עברו כמה ימים והשמן שהוסף עד רמה FULL נעלם ושוב חזרו הרעשים.

כעת השמן על מתחת לMIN אבל הוספתי והעלתי מעל המינימום.

לא רוצה לקחת סיכונים ואני משאיר את הרכב בחניה עד שהוא יילקח שבוע הבא למוסך.

תודה לכל העוזרים.

Kia Forte 1.6 126 HP

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שמוזר שאין שלולית והחנייה היא רק שלי ואני חונה בה כל יום.

במוסך לא התחילו לבדוק כי זה היה סוף יום עבודה,בכל זאת זה הסתדר עם הוספת השמן (הרעש) אז הניחו שהכל תקין.

Kia Forte 1.6 126 HP

פורסם

אני ואבא שלי בדקנו כרגע את הרכב ויש שפריצים מטורפים של שמן כאשר מרימים את מכסה המנוע.

בכמה דק' שעמדנו ובדקנו את המנוע כל אזור המנוע והחולצות שלנו התמלאו שפריצים קטנים של שמן.

כמו כן גם מהאגזוז יוצאים שפריצים של שמן.

אני חושש שמדובר בתקלה רצינית ממה שחשבנו :-( מחר אכניס את הרכב למוסך ואעדכן.

Kia Forte 1.6 126 HP

פורסם

מה זה שפריצים של שמן? תהיה יותר ספציפי

מאיפה בדיוק משפריץ שמן בתא המנוע?

האם יוצא עשן שחור מהאגזוז?

יש לך ערבוב שמן עם מים?

פורסם

אז ככה:

אין ערבוב של שמן ומים.

אין עשן שחור.

השפריצים יוצאים מהאזור שבין בלוק המנוע לבין הראדיאטור,יש שם כמה צינורות אך לא הצלחנו לאתר מאיפה בדיוק השמן משפריץ.

לא בדקתי לגבי העניין של המדיד והאם השמן משפריץ גם משם...מחר הרכב יכנס למוסך ואני מקווה שיהיה מה להציל.

אעדכן מה קורה.

Kia Forte 1.6 126 HP

פורסם

בוקר טוב, הבוקר הרכב נלקח למוסך.

כמו שנאמר פה כבר ע''י כמה חברים התברר שהמנוע באמת שורף שמן,כמו כן שמן משפריץ מהמדיד.

חזר הרעש אשר היה בהתחלה ומנהל המוסך טוען שזה כבר בלתי הפיך גם במצב שיש שמן.

כל הסימנים מראים שהסיפור של המנוע הזה נגמר :cry: .

חבל שמנוע מחזיק רק 152000, אולי זה בגלל טיפול לא נכון בבעלות הליסינג או שפשוט זה זבל של הייצרנית דייהו.

Kia Forte 1.6 126 HP

פורסם
בוקר טוב, הבוקר הרכב נלקח למוסך.

כמו שנאמר פה כבר ע''י כמה חברים התברר שהמנוע באמת שורף שמן,כמו כן שמן משפריץ מהמדיד.

חזר הרעש אשר היה בהתחלה ומנהל המוסך טוען שזה כבר בלתי הפיך גם במצב שיש שמן.

כל הסימנים מראים שהסיפור של המנוע הזה נגמר :cry: .

חבל שמנוע מחזיק רק 152000, אולי זה בגלל טיפול לא נכון בבעלות הליסינג או שפשוט זה זבל של הייצרנית דייהו.

מעניין מה קרה בטיפול של ראש המנוע.

אני מניח שהמנוע לא "הלך". מעניין מה בדיוק לא תקין ועוד יותר מעניין באמת מה גרם לתופעה.

לי יש רכב בן 13 שנה עם 305k. אפשר לטפל באוטו כמו שצריך. מוזר מאד למה במוסך רק הוסיפו שמן בלי לבדוק מה גרם לזה שאין שמן כי שמן לא סתם ככה נגמר.

לצערי הרב יצא לי לא מעט להיתקל בקלילות ראש הזו והחוסר מקצועיות הזו. אני מסכים שעם טיפול נכון ותחזוקה נכונה מנוע יכול להאריך חיים.

בכל אופן אולי שווה לך לבדוק מנועים מיבוא. אני יודע שבהרבה פעמים יש הפתעות לטובה שמקלות על הכיס. בהצלחה.

פורסם

תנסה אולי לרכוש מנוע מפירוק מקומי,יש הרבה רכבים כאלו עם שנתונים די חדישים תיקח רק עם ק״מ

נמוך ותיעוד טיפולים מלא. 

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

שבוע הבא אני אקבל כמה הצעות מחיר עבור מנועים.

אבא שלי לא משוכנע כי זה הסוף של המנוע ומתעקש שמנסים להרוויח עלינו כסף, אני עוד אקח את הרכב לכמה מוסכים על מנת לקבל עוד חוות דעת.

Kia Forte 1.6 126 HP

פורסם

המנוע מוציא שמן דרך מדיד שמן זה מנוע שמנפח. כלומר קומפרסייה דרך רינגים בורחת.

ייתכן שניתן לשפץ את המנוע על ידי החלפת רינגים ומייסבים. אבל זה סיפור יקר ועדיף לנסוע על מנוע שלא נגעו בו ידיים מוכשרות של מכונאים מטיב מסורתי כאן. יש מאט מאוד מכונאים שיודעים לשפץ את המנוע בצורה נכונה.

כך שבמקרה כזה עדיפה החלפת מנוע.

להבא, בדוק שמן מנוע לפחות אחת לשבוע ולפני כל נסיעה ארוכה, תהיה קשוב לרעשים חריגים של הרכב ואל תסע ברגע שיש חשד לתקלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...