Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מההיבריד נהנתי פאסיבי בערך חצי שנה.

נכון אוסף הרכיבים על הקרוס של ה ZR היה טוב, אבל איפה זה ואיפה אותו הציוד על השמונים...

ברגע שתופסים את הטריק של הכיוונים (ואמרתי שזה לא פשוט כבר), אז אקטיבי ישמע נהדר, לרוב לא ייפול ואף יתעלה על שימוש בקרוס (TA, סלופ), נכון שצריך ידע והבנה, ונכון שפחות טוב מקרוס מותאם אישית, אבל לך תתכנן כזה.

מסכים איתך בעניין התשתית במקום ערוצי ההגברה, אבל אם הם באים בנוסף?

ובוא תמליץ על HU טוב ששווה להשקיע בו 1500 שקלים? , סביר מאד להניח שהוא יכיל גם קרוס פנימי.

והיו הרבה יותר משחקים (לצערי\מזלי WHAT EVER ) עם ציוד משלושה סטים, (שרק שניים מתוכם היו שלמים).

לא טענתי שאין מנוס מאקטיבי, אך אני עדיין טוען שהפוטנציאל גדל במידה מסויימת באקטיבי, בשום מקום לא אמרתי או רמזתי שפאסיבי זה לא טוב, אני מאד נהנתי מפאסיבי, עיצבן אותי שאי אפשר למרכז את הכל, (לא שזה פתאום פשוט, אבל זה כן אפשרי).

SCANSPEAK

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

הטויטרים של מורל דווקא רכים ונעימים ההפך מצורמים

אצלי יש מורל מקסימו עם הטויטרים שמגיעים ביחד עם הסט אני לא בטוח שזה MT23 אולי דגם אחר בכל זאת הם לא צורחים לפני כן הם היו צורמים אצלי בגלל שהגיין במגבר היה על חצי והורדתי את הגיין

אני לא חושב שזה קשור לרדיו דיסק הגיין משפיע מאוד אם הוא על החצי

פורסם

כמובן שזה קשור לרדיו דיסק, הרדיו הוא מקור האות הראשון ואם הוא לא איכותי אז הסיגנל לא יהיה איכותי ואתה מגביר סיגנל לא איכותי ומקבל תוצאה על הפנים.

JL Audio

פורסם

הרדיו דיסק שיש לו של קלריון דווקא איכותי יחסית בכל זאת עדיף לוותר על 6X9 הם מתאימים למי שאין סאב במערכת עם סאב וקומפוננט קדמי הם מושכים הכל אחורה וצורמים

פורסם
מההיבריד נהנתי פאסיבי בערך חצי שנה.

נכון אוסף הרכיבים על הקרוס של ה ZR היה טוב, אבל איפה זה ואיפה אותו הציוד על השמונים...

ברגע שתופסים את הטריק של הכיוונים (ואמרתי שזה לא פשוט כבר), אז אקטיבי ישמע נהדר, לרוב לא ייפול ואף יתעלה על שימוש בקרוס (TA, סלופ), נכון שצריך ידע והבנה, ונכון שפחות טוב מקרוס מותאם אישית, אבל לך תתכנן כזה.

מסכים איתך בעניין התשתית במקום ערוצי ההגברה, אבל אם הם באים בנוסף?

ובוא תמליץ על HU טוב ששווה להשקיע בו 1500 שקלים? , סביר מאד להניח שהוא יכיל גם קרוס פנימי.

והיו הרבה יותר משחקים (לצערי\מזלי WHAT EVER ) עם ציוד משלושה סטים, (שרק שניים מתוכם היו שלמים).

לא טענתי שאין מנוס מאקטיבי, אך אני עדיין טוען שהפוטנציאל גדל במידה מסויימת באקטיבי, בשום מקום לא אמרתי או רמזתי שפאסיבי זה לא טוב, אני מאד נהנתי מפאסיבי, עיצבן אותי שאי אפשר למרכז את הכל, (לא שזה פתאום פשוט, אבל זה כן אפשרי).

נגיד שנהנית מההייבריד חצי שנה, כמה שיחקת איתו כדי להגיע לתוצאה טובה יותר? שמת איטום? בנית לו תיבות (אמרו לך לפני קנייה שהוא ידרוש), שינית מיקומים? פאזות? בוא נהיה כנים ונסכים שלא הפכת כל יומיים את המערכת כמו שאתה עושה עם האקטיבי כדי להגיע לתוצאה, וכמה רכיבים החלפת באקטיבי וזוויות ומשחקים.

בקיצור תאמין לי שחצי מההשקעה בפסיבי היית מגיע לתוצאה טובה יותר והיום אתה עוד עם איטום.

אם סביר שבמכשיר בתקציב 1500 יהיה קרוס למה אתה מציג את זה כתנאי הכרחי? והראתי כבר שהתייחסת למכשיר ללא האופציה כפשוט (לא התייחסת לזה), העניין הוא שציינת את הפיצ׳ר הנ״ל כחובה במכשיר ובכלל במלא שרשורים שאני רואה אתה ישר קופץ עם עניין האקטיבי (ומכאן כל הנושא) כאילו שזה בהחלט חובה ובמיוחד אצל משתמשים חדשים שעדיין לא יודעים אפילו איזה ציוד כדאי לבחור בגלל זה קצת הצחיק אותי העניין.

שוב אני אומר בניגוד אלייך, סט פסיבי מותקן כראוי ישמע טוב יותר מאקטיבי ובקלות יתרה, ולא מובן לי הקרוס מתוכנן אישית, החברה בונה כל קרוס בהתאמה. מלאה לסט (נכון שיש מדי פעם סטים נמוכים עם קרוסים לא מוצלחים אבל אנחנו לא מדברים כאן על סט כניסה) והקרוסים של החברות הגדולות באים כבר עם רכיבים טובים מאוד ומושקעים.

ודרך אגב ta אפשר לשחק גם בפסיבי ע״י תכנון טוב בהתקנה ומשחקי פאזות.

הכי מומלץ הוא בכלל להשתמש כמה שפחות בta כי הדבר פוגם בפירוט.

בקיצור אני לא ממציא תורה מסיני, אמרתי כבר, גם אני הורגלתי לחשוב כמוך, תריץ חיפוש על הנושא תגלה הרבה דברים שיוסתרו לך את האמונות האלה.

פורסם

נו קדימה, למה אתה מחכה? תעיף את כל מה שיש לך שם ותביא סט 3 חלקים רגיל תגביר אותו BI AMP ושלום על ישראל.

אני יארגן לך קרוס 3WAY של אילייט, הרי נק' החיתוך הם כולה נק' חיתוך, הסלופ קבוע זה מה יש, TA לא צריך... זה סתם פוגע בפירוט, למה בדיוק השקעת כ"כ הרבה? אם הפתרון הרבה יותר פשוט?

לגבי HU בוא תמליץ על אחד בשווי של 1500 שקל, שבאמת היית קונה, שאין לו קרוס?, אז מה תמליץ לקנות 8350 שהוא מעולה (או דומה) ב 900 שקל, להפסיד עליו 400 במכירה ואז לקנות מכשיר ברמה? , תתחילו מכמה שיותר גבוהה, לא אקטיבי על ההתחלה אבל עם הזמן... למה לא?

אני ממליץ על אקטיבי כי עם הנסיון הדל שלי האקטיבי נשמע יותר טוב, נכון שבע פעמים שלא הייתי טיפש, ושביקשתי הכוונה כמה וכמה פעמים, ו-ת-מ-י-ד, ולגבי כל שטות או ניסיון כזה או אחר שעשיתי, עזרו לי וענו לי, עד היום.

הסט הפאסיבי הכי טוב שיצא לי לשמוע היה אצלי עם ההיבריד, שבשלב מסויים לא הבנתי למה אני בכלל רוצה אקטיבי ואצל אדי, ובשני המקרים תמיד יותר נהנתי מאקטיבי.

SCANSPEAK

פורסם

אתה שוב כותב בלי לקרוא את התגובה שלי לעומק.

כתבתי לך לגבי מכשיר, בהודעה הראשונה כתבת מכשיר תומך קרוס אקטיבי כחובה, ועכשיו בהודעות האחרונות אתה כותב מנגד תמצא מכשיר בסכום כזה שאין בו.

תביא לי במחיר סביר סט 3 חלקים ברמה של הרכיבים שיש לי היום (לדוגמת krx3/אוטופיה) עם קרוס מקורי וhu איכותי ברמת הדגימה! (שים לב טוב טוב, אני לא אומר שיהיה בלי קרוס, אני אומר שאתה כתבת את זה כחובה, אני לא סותר את זה, הצחיק אותי שרשמת שמכשיר ללא הפיצ׳ר המדובר נחשב פשוט, ואתה עדיין מתעלם מזה ומתעסק בטפל).

תאמין לי מעדיף סט אחיד מחברה אחת, סדרה זהה וכמובן שעל הגברה זהה (עוד ייתרון של פסיבי) ומעיף הכל קיבינימט, אתה כותב את זה כאילו זה פשוט וקל עכשיו ללכת ולהחליף.

לא אמרתי שנקודות החיתוך הן סתם והסלופים הם סתם (שוב אתה מוציא את דבריי מהקשרם) אמרתי בפירוש שהמהנדסים שיצרו סט מסויים תכננו את הקרוס שלו ספציפית אליו והתאימו לו את הנקודות חיתוך והסלופים האופטימליים לו! לא כתבתי לשדך קרוס של הייבריד 3 חלקים לוופר פוקאל מיד ריינבו וטוויטר קרמי, חבל שאתה מקטין ראש.

כמו שכתבת הנדסה קרובה לליבך אז יש לך שמץ ולו הקלוש ביותר לכמה תכנון ומחשבה הושקעו בפיתוח קרוס המיועד לסט ספציפי.

(ודרך אגב b-amp זה המונח לאקטיבי, אתה התכוונת לb-wire שזה עדיין דרך הקרוס אבל ערוץ נפרד לכל אלמנט).

השקעתי כלכך הרבה? אתה יודע טוב מאוד כמה שילמתי על כל דבר ודבר אז אל תשנה את המציאות.

אני בגלל שטויות כאלה משדרג מהזדמנות להזדמנות וזה מה שהכתיב לי המצב, שנפל פה מגבר בהזדמנות פה רכיב בהזדמנות וחטפתי.

לפני שנשרף לי הסט של Jl עבדתי b-wire ובגלל שלאחר מכן קניתי רכיבים שונים הייתי מחוויה לעבוד אקטיבי כי לא היה לי קרוס תואם לרכיבים.

אם היה לי את התקציב כולו בבת אחת מבטיח לך שהיתי הולך על סט 3 חלקים עם קרוס וחוסך מגברים חיווט מכשיר תומך 4 way ונשאר עם הרבה עודף וגם עם יותר שפיות.

ושוב כמו שאתה נוטה להתעלם כתבתי שta ניתן לבצע גם בפסיבי אבל נוח לך להתעלם.

וכן אם תקרא קצת מאמרים אתה תגלה שזה אכן פוגע ברמת הפירוט ועומק הבמה אז עדיף להשתמש בזה כמה שפחות ולהשקיע יותר בהתקנה נכונה, באמת שלא מובן לי למה אתה מתווכח במקום לבדוק את הדברים הם כתובים שחור על גבי לבן במלא מאמרים ודיונים פה בפורום.

לצערנו בהחלט הגעת למפגשים בתקופה שמפגשי צפון כבר לא כלכך עמוסים וגם שכן הם לא ממש על טהרת הsq, אז כן הסטים הפסיביים היחידים הטובים ששמעת הם אצלך ואצל אדי, ותחשוב כמה היה לך לשפר בהייבריד (שוב לא התייחסת למה שרשמתי לגבי ההתקנה שלך וכמות המשחק עם הסט פאסיבי מול אקטיבי) ובגלל זה נוצרה לך תמונה כזאת.

אני אתן לך נקודה למחשבה, כמה סטאפים שונים יצא לך לשמוע של דוטק ומשום מה אצל אדי זה נשמע הכי טוב? (ואין אצל אדי איזה ג׳נסיס בבגאז׳ יש לציין, מגבר וסטאפ צנועים לחלוטין).

בקיצור בני אני לא בא נגדך, במקום להגיב ישר תקרא את התגובות לעומק ותריץ גם חיפוש על מה שאמרתי לך.

(אם לא שמת לב אני גם כותב נגד הדרך שאני עצמי הולך בה).

פורסם

מור יקירי (באמת!), קראתי והפנמתי את כל מה שכתבת, ברוב הדברים אתה צודק, ואין ויכוח.

אין מה לעשות אם קיימת איזו שהיא היררכיה אז זה קודם כל הגברה פאסבית על קרוס "מקורי", הגברה אקטיבית, והגברה פאסיבית מותאמת פר ר-כ-ב.

רשמתי לך ספר על TA ומחקתי אותו, כי זה יציאה מהנושא והגעה ללפלנד בערך, אבל על רגל אחת , החלפת פאזה חשמלית או היפוך פאזה ב 180 מעלות זה קירוב ל TA , הבעיה היא שקרוס יוצר פאזה נפרדת לכל יציאה כשהוא מסנן תדרים, בוא לא נכנס לזה, שתגיע ללמוד על דיאגרמת בודה (שמכילה עוד חצי "נסתר" שאותו אינך רואה של הקרוס, וזה הפאזה "זווית שהגל מקבל" מוסט מהגל המקורי, כל אלמנט מקבל פאזה שונה, היפוך פאזה לא יפתור את הבעיה, תגיע לחשמל ושם תקלל אותי...).

BIAMP ו BIWIRE לא יפתרו את הבעיה הזו, וזו בעצם אחת הסיבות המרכזיות שבגינם יש לאקטיבי ייתרון, רוצה לעשות את זה פאסיבי, אין בעיה, זה לא כלול בקרוס, גם לא של האילייט, תכנן קרוס אחר,לכלול ב TA זה סיפור מההפטרה והחברות לא עושות את זה, ובדקתי עם עשו משהו בקשר לפאזה בשלושה קרוסים שונים,נאדה, היפוך פאזה בקרוס אחד, זהו.

אבל זה כבר סיפור שהתשובה שלו פשוטה וותר על טיפה איכות ותעשה את הכל דיגיטאלי- מה HU אחרי דגימה שטיפה הורסת.

TA שמבוצע נכון לא יפגע בפירוט, נהפוכו, הבעיה היא איך עושים את זה נכון.

לגבי המכשיר עם הקרוס- אין מה לעשות, לרוב הם טובים יותר.

ומור שנינו השקענו הרבה, והתוצאה בהתאם, אחרת לא הייתי משקיע שוב, ואתה יודע כמה לבטים היו לי אם להמשיך ולהשקיע אחרי המכה, יכולתי להשאר עם סטאפ פשוט יותר ועדיין מכובד.

אני יודע שהיה לי מה לשפר אז עם ההיבריד, קשה לי להאמין שהייתי מגיע איתו לרמה יותר גבוהה מהרמה הקיימת היום.

לסיכום,חבר!, אני יודע שאתה לא נגדי, מקווה שכנ"ל.

SCANSPEAK

פורסם

מבטיח לך שאם היית עושה הכל לפי הספר היית מגיע ועוד איך.

ובקשר לta ולפירוט אתה עדיין מתעקש משום מה, אז הנה חומר לקריאה להמשך המשמרת.

וכמו שאמרתי, אין לך בקרוס? יש בנייה תשתית והתקנה נכונה, גם משחק בגיינים.

בקיצור תראה.

ועדיין נשארת בשלך בהיררכיה, אז שוב זה ממש לא נכון, ותלוי בהרבה מאוד גורמים, אי אפשר לקבוע חד משמעית שאקטיבי טוב יותר מפסיבי וגם להיפך, כל עניין לגופו בשאלה איזה סט, איזה קרוס (לא מדבר על מותאם אישית אלא רמת הקרוס בהתאם לרמת הסדרה של הסט) אל מול האופן שבוא אתה עובד אקטיבי.

משמרת נעימה :wink:

• תוכן חדש...