Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהג מונית פסיכי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי את הסרטון בפייסבוק וחשבתי שהוא חייב להגיע לפורום והנה הוא פה. יצאת חכם גם בלי קשר לקללה כי זה סוג של התגוננות וריפלקס. אני לא רוצה לתאר מה היה קורה איתי במיוחד עם התינוקת שלי הייתה ברכב הוא היה בולם ומסכן אותי ואת הילדה. כנראה ששנינו היינו מגיעים לבית החולים ולמשטרה. ורק אתמול כאשר לא חיברתי את המצלמה שלי היה טמבל דומה ולא נהג מונית שחתך אותי וציפצף אז ציפצפתי לו בחזרה כדרישת שלום והבן אדם הוציא את כל היד והראה לי הצבע וחשב לשניה לעשות את מה שהנהג מונית עשה ואז קלט שאני נוסע על רכב מנהלים עם מדבקה של שירותי הקלטות וחוות דעת לבית המשפט ולאחר שהוא קרא את הפרסומת ברח כאילו אין מחר. תעדכן מה נסגר עם המשטרה כנגדו.

החיים הם כמו....

• תגובות 224
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בכביש צריך להיות חכם כדי לשרוד.

אמת - אבל אל תצדיק את ההנהג המונית במקרה הזה. הוא הוכיח לאורך כל הדרך שהוא הנבלה.

פורסם

בכביש צריך להיות רגועים.

זה הכי הכי חשוב.

הבדל בין 40 ל50 קמ"ש בעיר הוא לא משמעותי.

אבל אם הוא היה חותך אותי מהשוליים הייתי נצמד לרכב לפני ולא נותן לו להיכנס פשוט.

הוא ידפוק לי את האוטו וירים יד?-אני אדאג לסחוב אותו לבית משפט ולסחוט אותו עד השקל האחרון(ולא אפכת לי מהילדים שלו-שיחשוב מה הוא עושה קודם).

קרה לי בכביש 1(ממש ליד עזריאלי) שרציתי לעקוף ואיזה נהג מונית לא נתן וכל הזמן עבר נתיב ביחד איתי ובלם.

הייתי רוצה לשדרג את הבאמפרים לחזק אותם ככה שאם אני מתנגש במישהו אין אצלי נזק-יכול להיות שימושי במקרים כאלה.

ומה הסיבה שמאחורי להאשים שמישהו דפק אותך מאחורה אם אין שום סימן?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
אמת - אבל אל תצדיק את ההנהג המונית במקרה הזה. הוא הוכיח לאורך כל הדרך שהוא הנבלה.

אני לא מצדיק אותו, אם זה לא ברור ממה שכתבתי אז הכוונה שלי כמובן הפוכה. אני סך הכל הראתי את התמונה מנקודת מבט שלו (אני מאמין צריך להבין עם מי יש עסק על הכביש).

כאשר אני רואה נהג מסוכן, אני תמיד מגדיל ממנו מרחק. זה חוסך המון בעיות ובידיעה עם מי יש לי עסק אני גם מצליח לחזות נכון את המהלכים ומשאיר מרווח כדי שהוא יוכל להשלים את הזיגזוגים ולהמשיך הלאה. ככה אין בעיות ויוצא שאף אחד לא חותך אותי ולא עושים לי דווקא.

אני מעדיף להגיע ליעד שלי בראש שקט בלי להתעצבן ובלי לנסות לתקן את העולם המעוות תוך כדי שאני מאפשר למי שרוצה לבצע את מה שהם רוצים על הכביש.

אם אני רואה שמישהו עומד לבצע מהלך כלשהו - אני נערך בהתאם כדי לאפשר לו את זה.

כאשר אני נוהג אני כל הזמן סורק את כל מה שקורה סביבי, מנתח את הנהגים כדי להבין מה הצעד הבא שלהם. ככה גם אפשר לנסוע בצורה רגועה בלי להתעצבן וגם לא משעמם: נהיגה הופכת למשחק שחמט מאתגר כי אני מחשב את המהלכים באופן כימעט מתמטי. בזכות זה אני הרבה פחות עומד ברמזורים, הרבה פחות משתמש בבלמים (יוצא שעל כל 10 ברקסים בממוצע של רכב שלפניי אני נאלץ לתת ברקס אחד מתון כדי להאיט מאט) וכימעט ולא נעצר בעומסי תנועה (בפקק כאשר כל התנועה פשוט עוצרת - אז עוצרים כמובן). זה חוסך תמרונים חסרי רציונל ומאפשר להגיע ליעד במסלול האופטימלי בדרך חוקית, רגועה ונעימה.

אני לא מבין למה אנשים עושים לעצמם כאב ראש של לעשות דווקא למישהו, לנסות לעקוף מישהו שחתך אותם וכד'. זה נגמר במשחקים מאוד לא טובים על הכביש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

Tzvipper, מבין אותך אבל קח בחשבון שעד שקורה מצב כזה ולפעמים קורה כי אין מה לעשות אין שליטה על הכל בכביש אז אתה נמדד בקור הרוח.

חשוב לציין שהמקרה הזה פשוט מרתיח

פורסם
אולי כדאי לעדכן את האחראי של התחנה?

ל'

התחנה עודכנה והופנתה ללינק ביוטיוב דרך הפורום

נחכה לתגובה רשמית שלהם

חג שמח!

פורסם

Tricepz, אתה צודק. אבל צריך תמיד לשאוף לשליטה על מה שקורה סביבך בכביש.

אני חושב שנהג טוב צריך להמדד לא רק לפי יכולת תפעול הרכב (שזה דבר טריויאלי למרות שיש הרבה נהגים שלא יודעים אפילו את זה), אלא בעיקר לפי שליטה על סיטואציה. נהג שיודע מה קורה סביבו בכל רגע נתון שולט בסיטואציה בתנאי שהוא נערך לסיטואציה הזאת מראש (רוב המצבים ניתנים לפתרון על ידי שמירת מרחק ואי ביצוע מהלכים לתקן כי לערס כלשהו צר עין שלא חושב שני צעדים קדימה קל יותר לתכנן מסלול סטטי).

ב99% אחוז מהמקרים ניתן לשלוט בסיטואציה ברמה כזאת שלא מסתבכים. ב1% אפשר לצאת מהסיטואציה כדי לא להסתבך.

במקרה של פותח השרשור הוא נכנס לסיטואציה שנהג מונית חתך אותו. זה היה מקרה קלאסי שהיה אפשר לצאת מהסיטואציה בדרך בטיחותית: אם הוא היה שומר מרחק מנהג מונית ולא היה מנסה לעקוף אותו הוא לא היה מסתבך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

tzvipper אני כמוך, מחשב את כל המהלכים שלי ולא עוצר ברמזורים.

אבל מה לעשות כל בוקר אני מגיע לנקודות בעייתיות, כלומר אני דורך את עצמי לטמבל הפוטנציאלי.

לדוגמה - הכביש החדש בעפולה בין הקאנטרי קלאב לכביש עוקף עפולה, כביש דו-נתיבי עם 2 כיכרות באמצע.

לפני כל כיכר אני צריך להיות עם עין אחת על הכביש ועין שניה על המראות, כי רוב הסיכויים שהנהג מאחורי ינסה לעקוף.

ינסה = הוא מבחינתו עוקף אותי, כשמנקודת המבט ובהתאם למהירות שלי אין מצב שהוא מצליח לעקוף אותי לפני שאני נכנס לכיכר!

אז או שאני לא מפסיק להאיץ והוא נכנס בי (הנתיב השמאלי משתלב), או שאני נותן לו לעבור ואז גם הנהג אחריו עושה "רכבת".

ואז השלישי בתור מסתכל עלייך במבט של "מה אתה מנסה להידחף חושב שאני פראייר?".

:|

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

Freak_Miky, אני נוסע בכביש הזה כל יום ואין לי שום בעיה שיעקפו אותי. אחרי זה מגיע לצומת בין כביש 60 ל65 שבשעות מסויימות יש עומס ויש נהגים "חכמים" שמעדיפים לא להמתין בתור ונדחפים ואפילו פונים מנתיב נסיעה ישר, משאיות שמנתיב הימני פונות לשמאלי.

כאשר לוקחים את כל זה בחשבון - אין בעיה כי אני מצפה למהלכים האלה ויודע איך להתמודד בצורה הבטוחה ביותר.

הכיכרות בכביש החדש ממש לא בעיה, אם שומרים על הנתיב הימני אז הכל טוב. מי שרוצה שיעקוף, אחרי זה התנועה משתלבת לנתיב הימני. חשוב מאוד לתכנן את התזמון בצורה כזאת כדי לא להגיע לסיטואציה שיהיה צריך להדחף או שמישהו ינסה להדחף (הממהרים לרוב עוקפים לפני). רק פעם הייתה לי סיטואציה לא נעימה שם כאשר גברת אחד נחמדה על פיקנטו בסוף החליטה שהיא עוקפת ונדחפה ממש בהשתלבות ואז עצרה כדי לתת זכות קדימה. רוב הנהגים לא מבצעים מהלכים כאלה חסרי רציונל (בסיטואציה כזאת צריך פשוט לבלום בזמן).

פורסם

מה לגבי נהגים שפונים ימינה לכיוון נצרת (גם אני) אבל בגלל שהתור קצת ארוך בנתיב הימני, אז פונים ימינה עם השמאלי וכשרואים שהשמאלי אחרי הצומת עמוס בגלל רמזור ומשאיות חוזרים לימני, כלומר יוצאים מנתיב שמאלי ובתוך הצומת חותכים לנתיב הימני! אני אישית ממשיך בימני בכל מצב ולא נותן להם לחתוך אם צריך גם צופר כמה פעמים אם לא הבינו שאי אפשר לזגזג בין נתיבים בתוך צומת.

tzvipper מעניין באיזה שעות אתה נוסע? כמו כך חשוב לציין שרוב הסיטואציות הלא-נעימות האלו קורות לי בד"כ עם המגזר!

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
Tricepz, אתה צודק. אבל צריך תמיד לשאוף לשליטה על מה שקורה סביבך בכביש.

אני חושב שנהג טוב צריך להמדד לא רק לפי יכולת תפעול הרכב (שזה דבר טריויאלי למרות שיש הרבה נהגים שלא יודעים אפילו את זה), אלא בעיקר לפי שליטה על סיטואציה. נהג שיודע מה קורה סביבו בכל רגע נתון שולט בסיטואציה בתנאי שהוא נערך לסיטואציה הזאת מראש (רוב המצבים ניתנים לפתרון על ידי שמירת מרחק ואי ביצוע מהלכים לתקן כי לערס כלשהו צר עין שלא חושב שני צעדים קדימה קל יותר לתכנן מסלול סטטי).

ב99% אחוז מהמקרים ניתן לשלוט בסיטואציה ברמה כזאת שלא מסתבכים. ב1% אפשר לצאת מהסיטואציה כדי לא להסתבך.

במקרה של פותח השרשור הוא נכנס לסיטואציה שנהג מונית חתך אותו. זה היה מקרה קלאסי שהיה אפשר לצאת מהסיטואציה בדרך בטיחותית: אם הוא היה שומר מרחק מנהג מונית ולא היה מנסה לעקוף אותו הוא לא היה מסתבך.

לא קראת את ההקדמה?

פורסם

Nemesis, קראתי וגם ראיתי את כל הסירטון. אני לגמרי מבין אותך - נקלעת לסיטואציה לא פשוטה, אבל אני הייתי נוהג אחרת אחרי שנהג מונית היה חותך אותי ככה בהתחלה - הייתי שומר מימנו דיסטנס (גם אם זו אומר שהייתי צריך לעמוד מאחורי האוטובוס) והוא היה ממשיך לנהוג בפראות אבל כבר עם נהגים אחרים.

מה לגבי נהגים שפונים ימינה לכיוון נצרת (גם אני) אבל בגלל שהתור קצת ארוך בנתיב הימני, אז פונים ימינה עם השמאלי וכשרואים שהשמאלי אחרי הצומת עמוס בגלל רמזור ומשאיות חוזרים לימני, כלומר יוצאים מנתיב שמאלי ובתוך הצומת חותכים לנתיב הימני! אני אישית ממשיך בימני בכל מצב ולא נותן להם לחתוך אם צריך גם צופר כמה פעמים אם לא הבינו שאי אפשר לזגזג בין נתיבים בתוך צומת.

tzvipper מעניין באיזה שעות אתה נוסע? כמו כך חשוב לציין שרוב הסיטואציות הלא-נעימות האלו קורות לי בד"כ עם המגזר!

אני מכיר את מה שאתה מתאר. הנהגים האלו יוצרים פקק. אבל, אין מה לעשות - הם ימשיכו לעשות את זה, אבל הם עושים את זה בצורה אלגנטית למדי ולרוב לא חותכים בצורה ברוטאלית. אז נותנים לאחד להכנס ובינתיים התנועה מתחילה לזוז ומתקדמים.

אני נוסע בשעות הבוקר 8~ 9 ובערב.

פורסם
ואז קלט שאני נוסע על רכב מנהלים עם מדבקה של שירותי הקלטות וחוות דעת לבית המשפט ולאחר שהוא קרא את הפרסומת ברח כאילו אין מחר.

יש דבר כזה? אשמח לפרטים

פורסם

אז כמו שאמרתי בהקדמה, הוא לא נכנס בעדינות, הוא חתך כך שהייתי צריך לבלום. הרבה לפני הסרט. אחר כך הוא עשה את תרגיל בלימת החירום 3 פעמים. ואם עמדתי וחיכיתי שיתקדם הוא גם לא נסע. זאת הסיבה שלא נתתי לו לעקוף. הכל התחיל הרבה לפני שהתחלתי לצלם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...