Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונית השנה 1974 - מרצדס S.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קריאה מהנה !

תודה רבה!

מפתיע לגלות כמה מהר הגיעה המכונית הזו - סופר-פאר לפי הסטנדרטים של 1972-73 בישראל, לארץ הקודש.

ובכן, להלן פרטיהן של חמש ה- W116 הראשונות שקיבלו מספר ישראלי:

280S מס"ד 1546, אוטומטית, לבנה, רישוי בחיפה ב-22 דצמבר 1972, כ- 763-528

280S מס"ד 3487, אוטומטית, לבנה, רישוי בחיפה ב-24 ינואר 1973, במספר המקדים את זמנו: 765-777

280S מס"ד 4005, אוטומטית, כחולה, רישוי בתל-אביב ב-15 פברואר 1973, כ- 324-643

280S מס"ד 8146, אוטומטית, לבנה, רישוי בירושלים ב-19 יוני 1973, כ- 652-234

280SE מס"ד 274, אוטומטית, ירוקה, רישוי בירושלים ב-15 יולי 1973, כ- 652-280

W116.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

מספר מכוניות כאלו הגיעו ליק"ל (יחידת הקישור ללבנון) ומוגנו נגן ירי.

זכורה לי מכוניתו של אלוף פיקוד הצפון בשעתו, יוסי פלד, 280SE בצבע תכלת מטאלי.

מפקד היק"ל, תא"ל ארז גרשטיין ז"ל, נהרג במכונית כזו, יחד עם נהגו עימאד אבו ריש, סמ"ר עומר אלקבץ וכתב קול ישראל אילן רועה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן נדמה לי שאתה מדבר על תקופה מאוחרת יותר, אחרי מלחמת לבנון הראשונה נלקחו שלל הרבה מרצדסים כאלה והם מוגנו ושימשו את הקצונה ודברים אחרים גם :roll:

בכל מקרה הן היו עגלות רציניות, המיגון היה כבד על האוטו והמכוניות האלו אכלו ברקסים לארוחת בוקר.

אני פגשתי את המכוניות האלה בתקופה האחרונה לחייהם לפני שהוציאו אותן לפנסיה.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
חן נדמה לי שאתה מדבר על תקופה מאוחרת יותר, אחרי מלחמת לבנון הראשונה נלקחו שלל הרבה מרצדסים כאלה והם מוגנו ושימשו את הקצונה ודברים אחרים גם :roll:

בכל מקרה הן היו עגלות רציניות, המיגון היה כבד על האוטו והמכוניות האלו אכלו ברקסים לארוחת בוקר.

אני פגשתי את המכוניות האלה בתקופה האחרונה לחייהם לפני שהוציאו אותן לפנסיה.

בוודאי.

מדובר על התקופה שצה"ל שהה ברצועת הביטחון.

גם בכירי החיזבאללה נסעו במכוניות כאלו, מזכ"ל החיזבאללה, עבאס מוסאווי מצא את מותו כשנסע במכונית כזו.

פורסם

נהנתי לקרוא, תמיד הכתבות שלך גורמות לי לעבור ללוח המודעות.

חן, איך ה450SEL 6.9? אני יודע על אחת שחנתה מזמן בראשל"צ. פה מצאתי מספר יחידות במחירים ממש זולים.

haters will hate

פורסם

למיטב זכרוני 6.9 הגיעו 2 בזמנו:

אחת לבנה - בבעלות יעקב אגם.

אחת שחורה - הייתה בבעלות תושב זר שנסע בה לעיתים רחוקות. נמכרה בהמשך לבחור ירושלמי חובש כיפה, ובהמשך לתושב המרכז שפירק ממנה את מערכת המתלים ההידראולית.

לא יודע מה עלה בגורל השתיים.

פורסם

נהניתי לקרוא. W116 נותרה מכונית סופר-אלגנטית גם היום, 41 שנים לאחר הצגתה (אפשר לשייך את אותה המחמאה גם ל-SL/SLC שהוצגו בסמוך). W126 נראית כרסתנית ופחות אלגנטית מקודמתה.

יש לי גם זכרון מעניין מהמכונית. ב-1984 התארחתי אצל משפחה מגרמניה, אשר אבי המשפחה סחר במטבעות עתיקים ובחפצים היסטוריים - והיה נוסע הלוך ושוב על קו גרמניה-תורכיה, תוך שהוא חוצה בדרכו את אירופה. הנסיעות היו ב-280S מודל 74', אשר נקנתה על ידו חדשה ועשתה 450,000 ק"מ תוך עשר שנים, על מנוע וגיר מקוריים וללא שום תקלה מהותית, למעט חלודות קלות פה ושם. ערב אחד, אנו שבים מהעיר אל הכפר בו גרו, בכביש חד נתיבי צר והתחלנו לדבר על המכונית. או אז, עלה חיוך זדוני על פניו;

?Do you vont to go fast vis Mercedes

הוא לא המתין לתשובה(החיובית, מן הסתם), לחץ קיקדאון בריא ובכביש כפרי צר וחשוך המוגבל ל-80, דהרנו על 160, כאילו היינו על 60...

בפעם האחרונה בה שוחחתי עם המשפחה, למרצדס היו כבר מעל 700,000 ק"מ. המנוע עדיין היה בשיא אונו ורק הגיר שופץ.

אגב ה-6.9, לשחקן פיטר פונדה, פריק מוטורי לא קטן בזכות עצמו, יש אחת מקורית שקנה חדשה בשנות השבעים ונמצאת עדיין ברשותו. הוא סיפר באיזשהו מקום שהוא נהנה לטפל בה בעצמו, מבצע את החלפות השמנים והפילטרים וכו'.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

ממה שאני יודע המרצדס הזו סובלת בעיקר מריקבונות באיזור הגומיות של השמשה האחורית והקידמית

ובתחתית הדלתות.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

נהניתי לקרוא. חן, רק תיקון קטן ברשותך: מנוע 6.9 לא היה מנוע בנזין הגדול ביותר שמרצדס יצרה אי פעם. היו להם גם מנועים מעל 30 ליטר והיה גם רכב מירוץ עם מנוע מעל 20 ליטר. לא כולל מנועים שהיו מותקנים במטוסים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
למיטב זכרוני 6.9 הגיעו 2 בזמנו:

אחת לבנה - בבעלות יעקב אגם.

אחת שחורה - הייתה בבעלות תושב זר שנסע בה לעיתים רחוקות.

עוד נתון מעניין בשרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3146156#post3146156

ועוד 6.9 כסופה בארצנו, הודעה #46 באותו שרשור.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=107187&highlight=%D7%9C%D7%9C%D7%95%D7%A9&page=4

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
נהנתי לקרוא, תמיד הכתבות שלך גורמות לי לעבור ללוח המודעות.

חן, איך ה450SEL 6.9? אני יודע על אחת שחנתה מזמן בראשל"צ. פה מצאתי מספר יחידות במחירים ממש זולים.

תודה על הפירגון.

למרות שה S היתה מכונית אלגנטית ומצויינת לזמנה, היא נסחרת במחירים די נמוכים, כמכונית קלאסית.

ברוב דגמי ה 6.9 המערכת ההידרופנאומטית נוטרלה בשלב זה או אחר, ולא קל להשיג חלקי מנוע מסויימים.

בנוסף, הפגושים הפדראליים ופנסי החזית בתקן האמריקאי, פוגמים בעיצובה הנקי של המכונית.

• תוכן חדש...