Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם.

אני טס מחר לבודפשט גם ליום דריפטינג אצל אדם בבית הספר לדריפטינג וגם לאירוע WTCC עם כניסת VIP :-).

אם יש עוד מישהו שטס בטיסה של 7 בבוקר אז אפשר להיפגש כי גם ככה כולנו נהייה באותו מלון. תרשמו הודעה פרטית.

בכל מקרה אני מתכנן לצלם גם וידאו וגם תמונות רגילות כך שבסופו של דבר אני מתכנן לעשות סרט קצר שיסכם את כל הסופ"ש.

כמובן אני גם ארשום ואסכם את כל הסופ"ש.

החיים הם כמו....

פורסם

טוב ככה אני יספר את החוויה שלי כי אני שלכתי אותך לשמה ארי :-)

הקורס שעברתי ב-MyWay!

מאת ניר_1985 (ניר וגיא אֶבֶּל )

1/8/2010 - 29/7/2010

תיכננתי לקחת את הקורס במועד שאני ואחי יכולים לנסוע ואכן מצאנו כזה.

אני רציתי לנסוע ולצפות במירוץ הפורמולה 1 העולמי, שיצא בצמוד לתאריך של הקורס, במסלול ה"הונגרורינג" שבהונגריה.

הזמנתי כרטיסי טיסה וארזנו מזוודות בציפיה לנסיעה המיוחלת.

כשהגענו לשדה התעופה בבודפשט, אפרת ואדם חיכו לנו וקיבלו אותנו בשמחה. משם נסענו למלון כדי לקבל את חדרינו.

ואז יצאנו בהפתעה למסלול הפורמולה 1 כדי לראות את ההכנות של הצוותים למירוץ, ביקור ברחבת הטיפולים וגם צעדה על ישורת ההזנקה.

המירוץ שאמור להתחיל למחרת כמקצה הדירוג, למשך יומיים, בזמן שאנחנו בקורס נהנים מדריפטים ורק ביום השלישי נגיע למירוץ עצמו. בערב יצאנו לאכול במסעדה מקומית מכובדת ונהנינו מאד בגיבוש עם החברים לקורס. חזרנו מרוצים ושבעים לקראת הקורס שיתחיל בבוקר.

לאחר ארוחת בוקר במלון, יצאנו למסלול, שנמצא מחוץ לבודפשט ומשמש כשדה תעופה ואימונים לליגת ה- Red Bull Air

Race ולשאר מטוסים קלים. בנוסף, פועלים שם עוד כמה בתי-ספר לנהיגה וגם התחרות של ליגת הדריפטים שהם משתתפים בה.

שם קיבלנו הסברים מפורטים על תורת הדריפטים ויצאנו לסיבוב הדגמה בניצוחם של שני המקצוענים. לאחר מכן התחלקנו לזוגות על הרכבים (E30 V8 כמובן) ויצאנו לשרוף צמיגים.

קיבלנו את הקסדות, התאמנו את הרכבים למבנה הגוף שלנו ויצאנו לדרך עם אפרת ואדם וחבר נוסף שהגיע לעזור להם בהדרכה(מדריך

מקצועי בפני עצמו וחבר טוב של הזוג). למי שלא יודע, הרכבים בנויים משני כסאות, כלוב התהפכות וחלק גדול מהבודי מפרספקס

בצורת BMW E30. ברגע שהתחלתי ללחוץ על הגז בכניסה של הפניה הראשונה, הפחד והאדרנלין התחילו לזרום יחד. בתור מי שלא יודע איך להתנהג עם הנעה אחורית ולא ציפה לזה, פתאום הרגשתי את מה שאומרים על הנעה אחורית, ההתנגדות להוצאת הזנב והאיזון בין הקדימה לאחורה. אחרי מספר סיבובים, לקראת הצהריים, אדם ואפרת נתנו עוד הסבר תיאורטי קצר, ושוב חזרנו להתאמן.

הסתיים לו היום הראשון וחזרנו למלון בסיפוק שכבר מחכים ליום השני. בגלל הכיף שהיה ערב קודם בארוחה - חיכינו לצאת שוב

למסעדה כולם יחד.

הגענו ליום השני במסלול והתקדמנו כי למדנו דברים חדשים וניסינו זוויות חדשות של הדריפטים.

אני נורא נהנתי. הייתה לי חוויה כייפית, למדתי המון והתנסתי...הבנתי איך עובד הדריפט באמת. עכשיו כשאני רואה סרטוני

דריפטים - אני יודע מה עובר על הנהג ואיך הוא מרגיש עם כל הקושי הזה ומצליח למשוך את הדריפט.

את היום השני סיימנו בטקס חגיגי עם כל החברים לקורס וקיבלנו בשעה טובה רשיון לבצע דריפטים!!!

אני ממליץ בחום להתנסות בזה, בתור אחד שלא חשב להכנס לעולם הדריפטים ולהבין בעצם מה זה דריפט.

אחרי סיום מהנה במיוחד יצאנו למסעדה לחגוג את סיום הקורס עם החברים (כל ערב במסעדה אחרת כמובן, בבודפשט)

וההתרגשות גברה לקראת מחר, שם ניהיה במירוץ הפורמולה 1.

יום חדש נפתח, יצאנו עם הכרטיסים שקבלנו למירוץ ובתוכם אטמי אוזניים מרעש המנועים. הגענו באיחור קל למסלול אבל לפני

המירוץ. הסבר למה באיחור: בבוקר מתבצע במסלול הפנינג של מירוצים נוספים כמו פורש-קאפ ועוד משהו ולא הספקנו להגיע לראות

אותם... לא נורא, כי לדבר האמיתי הגענו בזמן. כמה דקות לפני תחילת המירוץ, יצאו הרכבים להתחממות קלה. אז לא

הרגשתי צורך לשים אטמים באוזניים. כשהוזנק המירוץ והמכוניות הגיעו ביחד והטורים עלו, היה רעש חזק אבל עדיין לא הרגשתי צורך

לשים את האטמים. אחרי שני סיבובים שהפורמולות העלו את המהירות והיו בבודדים, רעש המנוע היה חזק מאד וגם האטמים כבר לא

עזרו - עוצמה בלתי נגמרת של כוח ורעש מלהיב. אפרת ואדם הזמינו לנו כרטיסים באחד המקומות הטובים במסלול, שנקרא "גבעת

קוביצה", על שם הנהג הפולני, רוברט קוביצה, כי כל הפולנים באים לצפות בו שם. מקומות ישיבה על כסאות ולא כמו אחרים

שישבו על הדשא בגבעה.

התמקמנו מול פניית הפרסה שאחרייה מיד מגיעה ישורת ובשתיהן היו עקיפות מפתיעות של סמנים אחוריים ולא רק שלהם. פייטים יפים

בין פרארי לרד-בול. בסוף הישורת חיכה שיקיין והיה כיף לשמוע איך שהם מגיעים במהירות אחריי הישורת, כמעט לעצירה אבל מהר

מאד מאיצים לתוך השיקיין. אחרי בערך 30 הקפות, שהבנתי מה הולך, הגיע הזמן ללכת לקנות מזכרות מהמירוץ. אחרי שקניתי לי

כובע של מרצדס עם חתימה של שומכר ודגל של פרארי, אפרת הפתיע אותי שם ואמרה שנגמר המירוץ וצריך ללכת התבאסתי

שהפסדתי את הפודיום אבל החוויה הייתה שווה כל רגע(!!) לחובב מוטורי מושבע כמוני. מעניין מה המירוץ הבא שאני הולך לצפות

בו. ב-WRC כבר הייתי ועכשיו ב-F1. משם נסענו לארוז מזוודות במלון לקראת חזרה ארצה. לפני זה עשינו ארוחת סיכום במסעדה

ונפרדנו באושר וכיף עם טעם של עוד...

קורס שצמוד לפורמולה 1 של העונה הנוכחית, יוצא בתאריך: 29-30/7/2011!

אני רוצה להודות בזאת לצוות MyWay הלא הם אפרת ואדם המדהימים ול-Drive Master שהיה שותף לחוויה

ולהדרכה וחבר טוב - עודד לפיד! תודה ענקית!!

התמונות בכתבה צולמו על-ידי וע"י גיא,

עכשיו לתמונות:

אדם פרנק בהסבר התיאוריה:

img7232n.jpg

img7228t.jpg

אפרת הופמן בהסבר תיאורטי:

img63142.jpg

img63202.jpg

הרכבים

dsc0015x.jpg

dsc0022xi.jpg

הליכה על מסלול הפורמולה, יום לפני המירוץ: כן גם בא אורגרוריג

dsc9996.jpg

הרכבים

109uau.jpg

img62362.jpg

אני דיסלקטי גאה! *כשכתוב נכון, מתקנים לי.

• תוכן חדש...