Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת/העתקת מבנה לול ישן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אין לי מושג את מי לשאול ואיפה להתעניין אז חשבתי שכאן זה מקום טוב להתחיל.

אני גר בישוב חקלאי, במשק שלנו קיים מבנה לול ישן, משהו משנות ה-60/70 מבנה גדול עם גג אסבסט וקירות חיצוניים פתוחים (כמו גדר תיל). זכור לי שבעבר שמעתי מתישהו על מכירה של המבנים האלה לצורך פירוק והרכבה במקום אחר, בקלות אפשר להפוך את זה למבנה מסחרי ע"י הסרת האסבסט ובעצם לכסות את שלד המבנה בלוחות איסכורית או משהו בסגנון.

הייתי שמח להתפטר מהמבנה ובאותה הזדמנות להכניס גם קצת כסף לכיס.

מישהו יודע אם באמת קונים מבנים כאלה? הערכות לסכומים? כדאי להתעסק עם זה בכלל?

אודה מאוד לכל שביב ופיסת מידע.

פורסם

אז"ש.

במדינתו האהובה אסור אפילו לתקוע חתיכת עמוד באדמה ללא אישור (תיאורטית לפחות).

יתרה מכך: אסור גם לפרק את אותו עמוד, אם הוקם ברשיון.

אין חיה כזו (מנסיון מר) כמו "העתקה" של מבנה, לפחות לא באופן פרטי (יוצאים מהכלל הם מבנים לשימור, ע"ע בקריה בת"א).

אתה צריך לבקש רשיון הריסה, אח"כ היתר בניה.

כמו כן - את האסבסט חובה לפנות ע"י חברה המוסמכת לכך שתדאג לפירוק בצורה מוגנת ותעביר את הלוחות המפורקים לאתר הטמנה מורשה, כולל אישור (יש כמובן את החוכמולוגים שחופרים בור עם טרקטור וקוברים את הלוחות באדמה, מקווה שלא תחסוך בסעיף הזה כי זה מקור זיהום לשנים ארוכות).

לדעתי, יותר זול למכור את המבנה לברזל ולהקים חדש, בהתחשב בכך שאין לך שום בטחון לגבי עובי הדופן של הקורות הישנות (אצלנו הקורות עליהן היו מונחים לוחות האסבסט במשך 40 שנה פשוט איבדו מעוביין וכמובן מחוזקן עקב החלדה עם השנים).

עוד דבר - המינהל היום די מקשה על קבלת פל"ח (פעילות לא חקלאית, זה מה שאתה רוצה לעשות מהמחסן) מאז בג"צ הקשת המזרחית ולכן חשוב לבדוק כדאיות ועלויות גם במינהל.

פורסם

בקיצור אתה אומר חבל על המאמץ, המשק גם ככה עתיד להימכר בשנה הקרובה אז זאת תהיה הבעיה של הרוכש.

תודה רבה על העזרה ושבת שלום!

פורסם

ההיפך.

אם המבנה מרושיין או ותיק דיו הוא יהיה שווה לרוכש הפוטנציאלי הרבה יותר AS IS ממה שתקבל עבורו כמבנה לפירוק שזה גרושים.

אם אתם מתכננים למכור - לא לגעת!

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

משימוש חוזר באסבסט אתה יכול לשכוח.

אולי בשלד המבנה עצמו והדיפונים שלו כן.

99% (אדריכל אנוכי) שאתה תצטרך להוציא לזה היתר הריסה.

תוודא היטב בועדה לתכנון לפני אתה עושה משהו.

אם המבנה ללא היתר.. עדין תזהר.

יכול להיות שגם על זה ידרשו ממך היתר הריסה אם זה מבנה גדול (לא מחסן למכחסת דשא 4 מ"ר).

מניסיון מר של לקוחות שעושים ואח"כ משלמים.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

מדובר במבנה ענקי.

אין לי מושג לגבי היתרים וכאלה אבל אני חושב שפשוט ירדתי מהרעיון.

תודה על העזרה, לילה טוב ול"ג בעומר שמח!

• תוכן חדש...