Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
התקציב שלי עומד על 42K לכל היותר.

אני מחפש רכב אמין ובטיחותי, שיוכל לשמש אותי ואת האישה בנסיעות עבודה בעיקר (כ- 20 א' ק"מ לשנה)

כמו"כ, ישנה חשיבות למראה הרכב (הגולף לטעמי) ולחוויית נהיגה.

אגב, ראיתי בלוחות כמה רכבי גולף עם 102 כ"ס. האם ניתן לקחת בחשבון אקזמפלר שטופל כראוי? ובכלל, האם מנוע ה-FSI בהנחה שטופל כראוי, יראה אמינות לאורך זמן? הבנתי שיש לשים דגש גם על מוח גיר בדגמים הללו.

אשמח לעוד דעות, הצעות והתייחסות.

יש לי, גולף 2.0 FSI ולא נתקלתי בבעיות אמינות חריגות,

מדובר במנוע חזק ואפילו חסכוני יחסית להספקו ונפחו,

הבעיה היא, שהוא רועש באופן מוגזם בתוך הרכב לא שומעים

עקב הבידוד המעולה שיש לרכבים האלו, אולם מבחוץ הוא נשמע

כמו רנו קנגו דיזל.

פורסם

אני לא כל כך אוהב להידבק לסטיגמות - אבל הייתי ממליץ להעדיף רכבים יפניים.

האמינות שלהם מוכחת פעם אחר פעם, ואיכשהו, ברוב המקרים, ממוצע התקלות שלהם נמוך יותר. הם לא מתחכמים מדי ואיכות הייצור שלהם גבוהה. למען האמת, אתמול כתבתי הודעה ארוכה על הצרות שפגעו במוניטין של חלק מהיצרנים (כמו, למשל, על הצרות בתיבת ההילוכים של רנו/ פיג'ו/ סיטרואן - ה-AL4), אבל אז הייתי צריך ללכת, וההודעה נמחקה לבלי שוב.

כאמור, אני סולד לרוב מלבחור רכב רק בשל מוצאו, אבל ברכבים משומשים - כדאי להתסכן פחות. כמובן שיש משקל כבד למצב הנוכחי של הרכב, ואופי השימוש שעשו בו (ואת זה אפשר לדעת, מה לעשות, מדיבור עם בעל הרכב - ולהתמקד בלנסות "לקרוא" אותו).

תוכל לבחור במאזדה 3 האצ'בק - נראית טוב מאוד, לטעמי גם היום. יש גרסאות עם מנוע 1.6 ליטר (גימור COMFORT) , ומנוע 2.0 ליטר (SPIRIT), בשנים האלה שני המנועים משודכים לתיבות 4 הילוכים (רק ב-2009 קיבל המנוע הגדול יותר תיבת 5 הילוכים). המרווח מאחור סבי.. טוב, מה כבר אפשר להבין ממונח כמו "סביר", או "לא ענק"? המרווח מאחור יספיק לאיכלוס של שני מבוגרים/ שני מושבי תינוק. במושב האמצעי עדיף להושיב ילד מצומק. עד גובה 1.8 מ' לא תהיה בעיה לנוסעים מאחור, מעבר לכך - הם יגרדו את הראש בתיקרה (ולפני זה הם ייפגשו במושב הקדמי). יתר על כן, המאזדה נחשבת לפחות נוחה מהמקובל - ופני הדרך מורגשים בנסיעה.

אז אם כבר מאזדה3 האצ'בק - לך על ה-2.0 ליטר, כי יש שם בקרת יציבות (ESP) שלא קיימת בגירסת ה-1.6 ליטר, בשנים האלו. חוץ מזה, תוכל ליהנות גם ממנוע חזק (שלא שותה הרבה יותר מה-1.6 ליטר), גג שמש חשמלי וג'אנטים 17 אינטש. לך על דגמי 2007 שלאחר מתיחת הפנים (אם תצטרך עזרה בזיהוי, הפורום לשירותך).

במידה ואתה מעוניין, יש אופצייה נוספת של "משפחתיות גדולות" - שיש להן מחירים טובים, כי הן סובלות כיום משוק חלש (אנשים מאמינים - לרוב בצדק - שהמכוניות האלה גדולות מדי, ובעיקר צורכות יותר דלק). במקרה של המאזדה 6 האצ'בק (טוב, נוצ'בק - 5 דלתות, עם ישבן קטן) זה דווקא לא כל כך נכון. צריכת הדלק דומה לזו של כל משפחתית קומפקטית (כמו מאזדה 3 וכאלה), הרבה בזכות תיבתה אוטומטית עם 5 הילוכים, בדגמי 2006 והלאה - הילוכים שמחולקים נכון אל מול רצועת הכוח. המרווח מאחור, כמובן, טוב יותר מהשפחתיות הקטנות, ויותר קל לדחוס 3 מושבי תינוקות מאחור, או 3 מבוגרים. יחד עם זאת, מרווח הרגליים עדיין לא משאיר המון מקום ליושבים מאחור, כמו שאפשר היה לצפות מ"משפחתית גדולה".

בבחירתך בגירסת הנוצ'בק (5 דלתות), לך על גירסת ה-2.0 ליטר (גימור Luxury). נכון, בגירסת ה-2.3 ליטר יש הרבה יותר אבזור (מושבי עור, כיוון חשמלי למושבים + חימום, גג שמש חשמלי, פנסי קסנון..) אבל מדובר ברכב משומש - וכל תוספת כזו מעלה את הסבירות לתקלות, שתיקונן יקר (פנס קסנון, למשל, יכול להגיע למאות שקלים לפנס בודד). חוץ מזה, שהחישוקים קטנים יותר, והצמיגים עבים יותר - מה שמשפר את הנוחות הנסיעה (לא C5, כן? אבל.. ספיגה של מהמורות מתבצעת בצורה טובה בהרבה). כמו שאמרתי קודם, הביקוש למכוניות המנהלים כיום נמוך, ולכן התמורה טובה מאוד. תוכל לרכוש את דגמי 2006-2007, בגירסה שצויינה.

פורסם

שלום!

אני בעל סקודה אוקטביה 2007 מנוע 2000 FSI .

לא היה לי שם בעיות אמינות, המנוע בעל 150 כ"ס ו21 קג"מ וצריכת הדלק שלו בממוצע 1:11 (מדידה מדויקת מתדלוק לתדלוק)

אני ממליץ על מנוע 2000 הוא יותר חסכוני מה 1600 (1:10).

אני גר בצפון כך שאת צריכת הדלק כך העירבון מוגבל!

אני חושב שבסכום המדובר זו תהיה הבחירה הטובה ביותר לכסף!

כך בחשבון שטיפולים של גרמניות היו לא זולים, אני מתדלק רק ב95 ואין לי שום בעיה.

היצרן אומר כי ניתן לתדלק ב95 או 98 אבל בתדלוק של 95 ישנה ירידת הספק של 15% בערך.

תחשב כמה נשאר לך מה 115כ"ס.

מקווה שעזרתי, בהצלחה.

גודשת מאיטליה...:twisted:

• תוכן חדש...