Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי היום את הכתבה הזו במאקו.

כשקראתי על החלק של השיתוק שינה נזכרתי בתקופות בעבר הלא רחוק שבהן ישנתי שינה לא סדירה, ולפעמים קרה לי שניסיתי להרדם, ופתאום הגוף הפסיק להגיב לי, אבל המוח היה עירני לחלוטין, מצד אחד אני חולם ומצד שני אני ער, לא מצליח להזיז את הגוף, אבל העיינים פקוחות. פחד מוות. בשביל לצאת מהמצב הזה הייתי צריך להתרכז ובכל הכוח לנסות להזיז את הגוף, לעיתים הייתי צריך יותר מנסיון אחד, ואז הגוף "משתחרר" מהמצב הזה.

לפי התגובות לכתבה ולפי הכתבה עצמה אני לא היחיד שיצא לו לחוות את החוויה המבעיתה הזו, ומסתבר שיש אפילו אנשים שמנסים להגיע אליה בכוונה, ולנסות להשתלט על החלום ובעצם לחלום על מה שהם רוצים...

מישהו מכיר את התופעה והצליח לעצב את החלום לפי רצונו? אולי בפעם הבאה שזה יקרה לי במקום לנסות לזוז בכוח ואולי לגרום לעצמי נזק גופני, אני אצליח לחלום על מה שאני רוצה:wink:

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וואו זה קרה לי פעם..זה היה כ"כ מפחיד שברגע שהצלחתי לזוז פשוט צעקתי.

ומה שאנשים מנסים להגיע אליו זה שונה לגמרי, אנשים מנסים להגיע למצב שבו הם ישנים, עם עניים עצומות, חולמים ומודעים לזה שהם בחלום. ואז השמיים הם הגבול.

עריכה :

אחרי שרפרפתי על הכתבה ראיתי שהיא באמת מדברת על המקרה השני בכלל.

סליחה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

שיתוק שינה זה החלק הפחות נעים של חלום צלול... תריץ חיפוש ברשת (או גם כאן בפורום) ותוכל לקרוא עוד המון מידע.

אישית, זה קרה לי לפני די הרבה שנים והיה חוויה מעניינת מאוד. יש מדריכים ברשת שעוזרים לך לעודד מצב כזה של חלום צלול. אולי יום אחד אנסה שוב...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לזוגתי היה שיתוק שינה כל פעם שהיא ישנה. זה לא עצר עד שהיא הסדירה את שעות השינה שלה וישנה מספיק. היא הייתה צריכה מלוטונין בשביל זה (הורמון שהמוח מפריש לקראת השינה, שאצלה כנראה הוא כבר לא הופרש בגלל השעות ההזויות שבה הלכה לישון). היא הייתה מפוחדת ומבוהלת וזאת הייתה תקופה פשוט נוראית אבל אנחנו שמחים שזה נגמר.

פורסם

מישהו מיוזמתו שרוצה לחוות שיתוק שינה?

פעם אחת לפני מספר שנים חוותי זאת והספיק לי. אני זוכר שהייתי מבוהל (לא זוכר בדיוק למה), ניסיתי לקום מהמיטה ולא הצלחתי, כמה שהתאמצתי לא הצלחתי להזיז לא את הזרועות ולא את הרגלים, לאחר כנצח כשקמתי מהמיטה ליבי הלם בפראות ולקח לי זמן רב להירגע.

אז מישהו מרצונו החופשי שרוצה לחוות חוויות שכאלה, הייתי שולח אותו להסתכלות...

פורסם

תוסיף לזה שבמצב של שיתוק שינה הרבה גם חווים נוכחות של ישות רעה כלשהי בחדר ולפעמים אף רואים אותה באופן ברור, לעיתים בדמות של ילדה או צל חשוך, או אפילו אישה מבוגרת. חוויה לא נעימה כלל.

http://www.youtube.com/watch?v=QmbpOucNVn4 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם
תוסיף לזה שבמצב של שיתוק שינה הרבה גם חווים נוכחות של ישות רעה כלשהי בחדר ולפעמים אף רואים אותה באופן ברור, חוויה לא נעימה כלל.

QmbpOucNVn4 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

כל פעם שאני מסתובב לצד השני במיטה אני רואה את הישות הרעה, זו שמונעת ממני לממש את חלומותי המוטוריים..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

את החלק הראשון שאתה ער אבל לא מסוגל להזיז כלום אני מכיר, זה קורה מדי פעם וצריך לדעת להתרגל לזה. תתחיל בלהזיז את הלשון בפה או את האצבעות ובסוף יכולת התנועה חוזרת לכל הגוף.

מה שכן בחיים לא ניסיתי להגיע לכל מיני מצבי חלומות באספמיה או מה שזה לא נקרא.

בחלק עם ילדות קטנות וזקנות רעות בחדר לא יצא לי להתנסות. אצלי בחדר תלויות על הקירות תמונות של ישויות רעות כל הזמן אז זה לא כזה משנה. :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
כל פעם שאני מסתובב לצד השני במיטה אני רואה את הישות הרעה, זו שמונעת ממני לממש את חלומותי המוטוריים..

לפתוח את השבוע עם משפט מחץ כזה .. 8)

Gn'f'R

פורסם

אז אם זה קורה לכם (שיתוק שינה), אל תנסו לחשוב איך להחלץ מהמצב אלא פשוט תגידו לעצמכם שאתם בעצם ישנים עכשיו, אבל בהכרה. ברגע שהגוף יבין את זה, החלום הצלול יכול להתחיל - אתם תבינו שאתם יכולים לשלוט בחלום.

זה מה שקרה לי פעם כשהתעוררתי בלי יכולת תזוזה והרגשתי שאני נסחף באיטיות לעבר הקיר. בנקודה מסוימת אמרתי לעצמי שאני בעצם ישן עכשיו, ושאולי כדאי לי לנסות פשוט לעוף לכיוון השני. זה עבד... :-D

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני יצטט את התגובה שלי מאותו שרשור שכבר היה פה. לשמחתי הרבה מאז היה לי רק פעם אחת שיתוק שינה אפשר לומר ש"הבראתי" אני דיי שולט בסדר החיים שלי כרגע למרות היותי ברמן עם שעות לא הכי סדירות אני עדיין מקפיד על 8 שעות שינה לפחות אוכל בריא כמה שפחות לחצים ביום יום ופעילות גופנית.

"אני חווה שיתוקי שינה כבר שנים רבות אבל אצלי זה מעט שונה.

מעט מן הפעמים שזה קורה זה קורה כחלום שבו אני שולט או סיוט או משהו בסגנון כמו שקורה לרבים מכם.

ב90 אחוז מהפעמים מה שקורה הוא שאני מתעורר אך אני משותק ואני לא יכול להזיז כלום חוץ מבוהן ברגל ימין

העיניים פתוחות כמובן, ואני יכול לנשום רק מהאף.

מרגע זה קצב הלב שלי מתגבר למהירות לא הגיונית אני מתחיל להזיע, עלי להילחם בזה פיזית ז"א להזיז את העיניים מצד לצד בכל הכח ולהזיז את הבוהן ברגל כמה שאני יכול ולאמץ את עצמי להזיז איבר בגוף הדבר שווה בהתאמצות לריצת 2 קילומטר ( אחרי שאני קם אני צריך 10 דקות כדי להסדיר את קצב הנשימות והלב אני תשוש לגמרי ולא יכול לדבר לפעמים גם מדמם מהאף)

אנשים כאן עוצמים עיניים וחוזרים לישון,

ברגע שאני עוצם עיניים מן מערבולת חושים מטורפת עוברת לי במוח אני מרגיש כאילו כל ה"רוע" אם זה סיוטים דברים שמהם אני מפחד ועוד דברים שאני לא יכול להסביר מנסים לנגוס לי במוח וזה מוחשי וכואב, ברגע שאני פותח את העיינים אני חוזר למצב לחימה כדי להתעורר.

למזלי למדתי כי תזונה נכונה שעות שינה נכונות ולהימנע מלחץ נפשי בחיי היום יום מפסיקים את שיתוקי השינה לגמרי.

היום אני חווה שיתוק שינה אחת לחודשיים בערך.

הלוואי והיה לי שיתוק כמו שלאחרים יש כאן."

פורסם

יצא לי לעבור את החוויה ה"נעימה" הזאת כמה פעמים. הפעם האחרונה היתה לפני חודשיים בערך, הייתי עם הפנים לכיוון הדלת ואשכרה ראיתי אותה נפתחת ולתוך החדר נכנס מן שדון עם סכין ביד וריקד איזה חצי מטר ממני, לא נעים בכלל :bugeyed: אפילו שזה כבר קרה לי וידעתי בדיוק מה קורה הכל היה נראה כל כך אמיתי שאי אפשר שלא להלחץ.

• תוכן חדש...