Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לאחר התלבטויות עד כמה קשה יהיה לפרק, החלטתי שאני הולך על זה, ועוד ב 2 בלילה, האמת שהיה דיי פשוט.

אגב, הפלסטיקים שפורקו יעבור ניקוי יסודי וצביעה מחדש, תמונות כשאסיים את כל הפרויקט.

צירפתי את התמונה של השעונים ותמונה של המנורה, היא עגולה, לא היה לי כל כך גישה ולכן לא פירקתי אותה (אני גם פוחד לשבור אותה עם הלחץ של היד). אני מניח שמי שמכיר יזהה מייד איזה סוג זה.

ועוד שאלה, איך מפרקים את השעונים כדי להחליף את כל הנורות, כמובן בלי להרוס את הכיול שלהם ?

תודה מראש.

IMG_1177.jpg

IMG_1178.jpg

פורסם

היי גבר

בדיוק לפני יומיים גם אני פרקתי את שלי בשרייד 97.

הנורות שאתה צריך הם מסוג T10, כאשר את הנורות איתות אין טעם להחליף כי הם גם ככה בצבע ירוק ,

לגבי הנורות הזהרה הצבע שלהם אדום בוהק אז גם בהם לא נגעתי והחלפתי בעצם רק את האורות לוח מחוונים.

שאר הנורות הם נורות אורז עם "קונדומים" ירוקים. אני החלפתי אותם לנורות T10 LED בצבע לבן, אבל הדשבורד

עדיין נשאר בצבע ירקרק... כנראה בגלל ה-PCB

:cry:

האור שכן משתנה עם ההחלפה זה האור של המד קילומטרז הרגיל והמתאפס, שניהם הפכו לצבע לבן בוהק

וזה יותר יפה בעיניי :-D

תמשיך לעדכן את הפרויקט שלך ניראה מעולה!!8)

20130307_183900.jpg

20130402_194457.jpg

פורסם

קראתי את ההודעה שלך שוב.

ותקן אותי אם אני טועה אתה מנסה להוציא את הנורות בדחיפה מלמעלה למטה?:shock:

את הנורות האלה צריך להוציא אחרי שמפרקים את 4 הברגים שתופסים את לוח השעונים למקומו, מזיזים את לוח השעונים

באלכסון לקבלת גישה, ומוציאים את בית הנורה בסיבוב קטן ומשיכה. ואז אתה תיראה את הנורת אורז בתוך בית הנורה.

ואותה כבר אפשר לשלוף ביד...

עכשיו שים לב שאם אתה מחליף לנורות לד אז לנורות לד יש קוטביות, בניגוד לנורת אורז שאפשר להכניס איך שרוצים

והיא תידלק נורת לד חייבים להכניס בכיוון הנכון כדי שהיא תידלק. תשחק אם זה קצת ותבין:wink:

הגב לפי המד קילומטרז המתאפס שלך ולפי מד הדלק אני מבין שמדובר בשרייד ידנית ושצריכת הדלק שלך עומדת על 1/16 - 1/18

נכון?

שיהיה בהצלחה8)

פורסם
קראתי את ההודעה שלך שוב.

ותקן אותי אם אני טועה אתה מנסה להוציא את הנורות בדחיפה מלמעלה למטה?:shock:

את הנורות האלה צריך להוציא אחרי שמפרקים את 4 הברגים שתופסים את לוח השעונים למקומו, מזיזים את לוח השעונים

באלכסון לקבלת גישה, ומוציאים את בית הנורה בסיבוב קטן ומשיכה. ואז אתה תיראה את הנורת אורז בתוך בית הנורה.

ואותה כבר אפשר לשלוף ביד...

עכשיו שים לב שאם אתה מחליף לנורות לד אז לנורות לד יש קוטביות, בניגוד לנורת אורז שאפשר להכניס איך שרוצים

והיא תידלק נורת לד חייבים להכניס בכיוון הנכון כדי שהיא תידלק. תשחק אם זה קצת ותבין:wink:

הגב לפי המד קילומטרז המתאפס שלך ולפי מד הדלק אני מבין שמדובר בשרייד ידנית ושצריכת הדלק שלך עומדת על 1/16 - 1/18

נכון?

שיהיה בהצלחה8)

תודה על ההסבר.

לא ניסיתי להוציא את הנורות בכלל, רק ראיתי שהם תפוסות באופן כזה שאם אני אנסה למשוך אותם מקדימה ייתכן שאני אשבור אותם.

מה שבעצם אתה אומר זה שצריך למשוך את הבית מנורה מהאחורה של הלוח, אצלי הוא תפוס לכמה קונקטורים, ואני אצטרך לפרק את אותם כדי למשוך את הלוח החוצה/באלכסון לגישה.

אכן מדובר בשרייד ידנית, אך צריכה של 1:16 היא בדיונית שלא לדבר על 1:18, מאיפה הבאת את הנתונים האלו ? עוד לא ראיתי רכב אחד שעושה דבר כזה, רק אולי ברכב סופר חסכוני אם למישהו יש עצבי ברזל להאיץ מ 0 ל 90 בשעה, לי יש עצבים קצרים.

הכי טוב שהצלחתי להגיע היה 1:14 כאשר עיקר הנסיעות היו בין עירוניות, בדר"כ זה 1:13.

אני אפרק בערב מנורה אחת לוודא שזה T10, כי ממחקר קטן שעשיתי לפי צורות המנורות חשבתי שזה אולי BA9S.

אעדכן בהמשך.

פורסם

אני לא חושב שיש הבדל גדול בין שנת 97 ל 2000 אך תמיד טוב לבדוק שוב.

אצלי בכל אופן זה בוודאות T10... הגב אתה לא צריך לנתק את הקונקטורים, פשוט תזיז את הלוח קצת באלכסון תכניס את היד

מאחורה ותנתק איזה נורה שאתה רוצה...

כך גם תוכל לראות אל איזה נורה מדובר...

הגב בקשר לצריכת דלק הרכב שלי ספציפית עושה בין 1/16 ל 1/18 רוב הנסיעות שלי הם בין עירוניות, ואני לא לחוץ על הגז

אך כן משייט על 100 קמ"ש.

כל הצמיגים שלי חדשים מ2012 תוצרת יוקאמה ומנופחים ב-34 PSI.

כל הרביעיה עלו 1000 שקל כולל התקנה קניתי בפנצרייה בשם וורד בנתניה.

הגב מבחינת שמן מנוע ראיתי שאתה משתמש בליקווי מולי המיכל הצהוב.

אני משתמש במיכל האפור שמתוסף בMOS2 החומר הזה עושה פלאים למנוע.

באופן עקרוני תפקידו להוריד את מקדם החיכוך ואת זה הוא עושה מצויין :-D כמו כן המנוע הרבה יותר שקט.

ואני מדבר מניסיון כי פעמיים השתמשתי בליקווי מולי מהגלון הצהוב ובגלון האפור המתוסף לסרוגין וההבדל ממש מורגש,

ובעיקר נשמע 8)

זה נכון שהגלון האפור עולה יותר אך שים לב שמדובר ב-5 ליטר לעומת 4 בצהוב , והוא שווה כל שקל

ניתן לפעמים למצוא אותו בACE ב-127 שקל אך לרוב הוא נמכר ב"מבצע" סביב ה-176 שקל

מחיר רגיל ב ACE זה 220 שקל לגלון האפור לא ממליץ לקנות במחיר כזה.

פורסם

תודה על העצות, כבר בדקתי אתמול אין לי אפשרות למשוך או להכניס את היד בלי לפרק את הקונקטורים.

גם הצמיגים שלי חדשים, 2 של ברום ו2 של מטאדור, שניהן חברות טובות.

אני לא יודע מה הלחץ יצרן אצלך, אצלי זה 29 ובתחנות דלק אני שם 31 (בגלל הפרשי טמפ'), אם אתה ממלא יותר ממה שצריך זה כנראה תורם לך לצריכת דלק אך זה מוריד אחיזה (יש על זה לא מעט דיונים כאן).

לגבי הדלק,

אצלי הנסיעות משולבות, בערך 40% עיר ו 60% מחוץ לעיר.

אני כן יכול להגיד לך שלאחר השינויים שעשיתי הצריכה השתפרה.

התחלתי בהחלפת 2 צמיגים אחוריים (שהיו במצב קטסטרופה), אחר כך עשיתי ניקוי מצערת (סמוג-דוקטור) עם תוסף דלק K44, אחר כך החלפתי 2 צמיגים קדמיים (שאמנם היו במצב סביר, אך ההחלפה עשתה פלאים לרכב), ולבסוף החלפתי שמן שהיה שחור (כנראה כתוצאה מטיפול המצערת).

לפני שבועיים הגעתי לצריכה הכי טוב 1:14 והייתי בהלם.

לגבי השמן מנוע, נתקלתי בתוסף ה MOS2, נאמר ע"י המומחים (למיטב זכרוני) שמנועים שלא דורשים זאת או שמצבם תקין זה סתם מיותר לשים.

רכשתי את הבקבוק הצהוב 5 ליטר (לא 4) ב 90 ש"ח, בהחלפה הבאה אולי אנסה את האפור.

פורסם

טוב זה אומר הרבה, אצלי הנסיעות זה 80% בין עירוני זה יכול להסביר את ההפרש...

לגבי לחץ אוויר גם אצלי המלצת יצרן היא 29 אך כאשר ממלאים 29 PSI הצמיג ניראה רפוי ולא מלא ושטח המגע

שלו עם הכביש ממש רחב אז אני ממלא לפי העין ולפי איך שצמיג תקין אמור להראות...

הגב גם אני עשיתי ניקוי למערכת

הדלק אך השתמשתי בתוסף של GOLD LABEL על חצי מיכל ואחר כך מילאתי פעמיים מיכל מלא ואז עשיתי טיפול 10000,

והחלפתי בנוסף לדברים הרגילים גם את הפילטר דלק.

ואז באמת הצריכת דלק השתפרה לכיוון ה 1/18 אך מאז עברו כמה חודשים טובים

ואני עומד כרגע על ממוצע של 1/16.5 בערך ואני בודק בכול תדלוק...:-D

המנוע שלי גם תקין ולא דרש את התוסף, אני משתמש בשמן המתוסף בתור טיפול מונע וגם המנוע הרבה יותר שקט ועגול:-D

פורסם

כמה תמונות שמצאתי מהתהליך מקווה שיעזור לך:wink:

המנורה משמאל זאת המנורה המקורית הירוק זה סתם חתיכת גומי שמולבש על המנורה.

והמנורה מימין זה T10 LED רגיל לי ניראה שעדיף לשים לד מסוג SMD זה ייתן יותר אור...

resized_20130410_171423.jpg

resized_20130402_170111.jpg

resized_20130402_170118.jpg

פורסם

תודה.

לא הצלחתי להבין למה זה לא שינה את האור של כל הלוח ?

אגב, לא ציפיתי להחליף את האור האדום של מנורות האזהרה וכן את האור הירוק של האיתות - זה אוניברסלי בכל הרכבים.

פורסם

הלוח שעונים בדייהטסו שרייד 97 עשוי מ-PCB בצבע ירוק.

ולכן גם אם מכניסים נורה בצבע לבן עדיין מתקבל צבע ירקרק בלוח שעונים...:-(

לעומת זאת במד קילומטרז הרגיל והמתאפס זה פשוט חור אז האור הלבן עובר...

אני לא יודע אם בדגם של שנת 2000 זה גם בצבע ירוק או משהוא אחר.

אני כן יודע שיש רכבים אחרים כמו סוזוקי בלנו לדוגמה ששם זה שקוף והצבע נורה שתשים זה הצבע שיהיה לך בלוח שעונים...

בהצלחה

נ.ב. שלחתי לך הודעה בפרטי לגבי הספר רכב אבל הבנתי בסוף שגם לא מצאת את הספר רכב של הדגמים מ-96 והלאה??

תקן אותי אם אני טועה...

כמו כן רציתי לדעת אם בסוף קנית מד מומנט? ואם כן אז איזה?

אני גם חיפשתי לקנות וראיתי גם את שני הדגמים הזולים באייביי אבל מכיוון שלא מצאתי ביקורות על הדגמים האלה לטוב או לרע

אז לא לקחתי סיכון...

פורסם
הלוח שעונים בדייהטסו שרייד 97 עשוי מ-PCB בצבע ירוק.

ולכן גם אם מכניסים נורה בצבע לבן עדיין מתקבל צבע ירקרק בלוח שעונים...:-(

לעומת זאת במד קילומטרז הרגיל והמתאפס זה פשוט חור אז האור הלבן עובר...

אני לא יודע אם בדגם של שנת 2000 זה גם בצבע ירוק או משהוא אחר.

אני כן יודע שיש רכבים אחרים כמו סוזוקי בלנו לדוגמה ששם זה שקוף והצבע נורה שתשים זה הצבע שיהיה לך בלוח שעונים...

בהצלחה

נ.ב. שלחתי לך הודעה בפרטי לגבי הספר רכב אבל הבנתי בסוף שגם לא מצאת את הספר רכב של הדגמים מ-96 והלאה??

תקן אותי אם אני טועה...

כמו כן רציתי לדעת אם בסוף קנית מד מומנט? ואם כן אז איזה?

אני גם חיפשתי לקנות וראיתי גם את שני הדגמים הזולים באייביי אבל מכיוון שלא מצאתי ביקורות על הדגמים האלה לטוב או לרע

אז לא לקחתי סיכון...

אתה עוקב אחרי? :)

PCB משמעו הלוח האלקטרוני, כל לוח אלקטרוני בצבע הזה לא נתקלתי אף פעם בלוח בצבע אחר.

אני חושב שאתה מתכוון לפלסטיק שעליו כתובים כל הסקלות.

לא קיבלתי הודעה בפרטי, הספר רכב שמצאתי הוא של דגם G200 ו G202, שאלו השנים המאוחרות, אתה צריך לבדוק איזה דגם אתה.

לא קניתי מד ממומנט בסוף.

עכשיו לבשורה המרעישה (מבחינתי), עיני רואות ולא מאמינות, חזרתי מתחנת הדלק והרכב עשה בסבב הזה 1:14.5.

פורסם
אתה עוקב אחרי? :)

PCB משמעו הלוח האלקטרוני, כל לוח אלקטרוני בצבע הזה לא נתקלתי אף פעם בלוח בצבע אחר.

אני חושב שאתה מתכוון לפלסטיק שעליו כתובים כל הסקלות.

לא קיבלתי הודעה בפרטי, הספר רכב שמצאתי הוא של דגם G200 ו G202, שאלו השנים המאוחרות, אתה צריך לבדוק איזה דגם אתה.

לא קניתי מד ממומנט בסוף.

עכשיו לבשורה המרעישה (מבחינתי), עיני רואות ולא מאמינות, חזרתי מתחנת הדלק והרכב עשה בסבב הזה 1:14.5.

אני לא עוקב אחריך. אך כאשר ראיתי שיצרת שרשור על לוח שעונים בדיהטסו שרייד נדלקתי:idea: כי גם אני

עשיתי את זה שבוע שעבר אז זה דיי טרי, היה לי קצת זמן אז הסתכלתי על פרויקטים אחרים שלך והתרשמתי לטובה 8)

ניראה לי שאנחנו בערך באותו ראש הגב אתה מהנדס מכונות, סטודנט להנדסה, או שסתם גבר עם ידיים טובות?

הרכב שלי משנת ייצור 97, הוא אצלי קרוב ל-3 שנים ואף פעם לא הייתה לי צריכת דלק נמוכה מ1/15.5 וגם זה לעיתים

נדירות.:-D לרכב הזה יש פוטנציאל חיובי מאוד מבחינת צריכת דלק. הייתי בודק לחץ אוויר בצמיגים ובודק

שהצמיגים לא רופסים מידי למרות הצהרות היצרן על 29 PSI בפועל אפשר לשים יותר מ-29 PSI אצלי הצמיג פשוט נמרח על הכביש:roll: עם לחץ אוויר כזה.

אני מאמין שאצלך הצריכת דלק היא אותו הדבר רק שמכיוון שאתה שורף המון דלק סתם בעמידה בפקקים אז זה לא בה לידי

ביטוי בקילומטרז...

פורסם

אכן צדקת, הצלחתי למשוך את הלוח ולהוציא את הנורה.

גם הבנתי למה התכוונת לגבי הצבע, נראה כי יש שכבה ירוקה כלשהיא מאחורי הלוח של השעון, אני הולך לפרק את זה ולראות אפשר להפריד אותם, אין כל מטרה בהחלפת הנורות אם הצבע נשאר מחריד.

בנוסף, אפשר פשוט להוציא את הכובעונים במקום להחליף את הנורות ללד.

• תוכן חדש...