Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא חושב שיש הבדל גדול בין שנת 97 ל 2000 אך תמיד טוב לבדוק שוב.

אצלי בכל אופן זה בוודאות T10... הגב אתה לא צריך לנתק את הקונקטורים, פשוט תזיז את הלוח קצת באלכסון תכניס את היד

מאחורה ותנתק איזה נורה שאתה רוצה...

כך גם תוכל לראות אל איזה נורה מדובר...

הגב בקשר לצריכת דלק הרכב שלי ספציפית עושה בין 1/16 ל 1/18 רוב הנסיעות שלי הם בין עירוניות, ואני לא לחוץ על הגז

אך כן משייט על 100 קמ"ש.

כל הצמיגים שלי חדשים מ2012 תוצרת יוקאמה ומנופחים ב-34 PSI.

כל הרביעיה עלו 1000 שקל כולל התקנה קניתי בפנצרייה בשם וורד בנתניה.

הגב מבחינת שמן מנוע ראיתי שאתה משתמש בליקווי מולי המיכל הצהוב.

אני משתמש במיכל האפור שמתוסף בMOS2 החומר הזה עושה פלאים למנוע.

באופן עקרוני תפקידו להוריד את מקדם החיכוך ואת זה הוא עושה מצויין :-D כמו כן המנוע הרבה יותר שקט.

ואני מדבר מניסיון כי פעמיים השתמשתי בליקווי מולי מהגלון הצהוב ובגלון האפור המתוסף לסרוגין וההבדל ממש מורגש,

ובעיקר נשמע 8)

זה נכון שהגלון האפור עולה יותר אך שים לב שמדובר ב-5 ליטר לעומת 4 בצהוב , והוא שווה כל שקל

ניתן לפעמים למצוא אותו בACE ב-127 שקל אך לרוב הוא נמכר ב"מבצע" סביב ה-176 שקל

מחיר רגיל ב ACE זה 220 שקל לגלון האפור לא ממליץ לקנות במחיר כזה.

אין הבדל בין שנת 97' לשנת 00'.

אתה ממלא יותר מידי אוויר בצמיגים,הוראות יצרן הן 29 ז"א שצריך +- 33-32 על צמיג חם.

שמן מומלץ מאוד לרכב הזה הוא וולוולין דורבלנד 10W40 עולה 100 שקל ל5 ליטר אין סיבה להוציא יותר ,השתמשתי בכמה סוגי שמנים וזה היה הכי טוב,אל תקנה שמנים באייס המחירים שם מופקעים ואת השמן של ליקוי מולי עם הMOS2 אפשר למצוא ב120 ברוב החנויות לחלקי חילוף.

1:18 לרכב הזה זה דימיוני גם 1:16.

הרכב הזה במקרה הטוב עושה 1:14 ואם הוא אוטומט אז הצריכה היא 1:12 ומטה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

היי אריק

הצריכת דלק אינה דמיונית.

אני בודק את הצריכת דלק כבר 3 שנים ואני ממלא באותה תחנת דלק ובאותה עמדת תדלוק כבר 3 שנים (אני גר בישוב :wink: )

הצריכת דלק היתה בהתחלה 1/18 לאט לאט ירדה ל-1/16 ועם כל מיני שינויים שעוברים על הרכב הצריכת דלק משתנה

מדי פעם לטובה. אך חוץ מפעמים ספורות שניתן לספור אותם על יד אחת לא ירדתי מ-1/16 כשלרוב מדובר על 1-16.5

היה שינוי לטובה בהחלפת הצמיגים ליוקהמה חדשים אחרי שהצמיגים שהיו על הרכב היו כבר בני 5:shock:

והיה שינוי לטובה גם אחרי התוסף גולד לייבל + טיפול 10K וכן בהתאם לנסיעות.

כמו שכבר אמרתי רוב הנסיעות המוחלט שלי הוא בין עירוני. כמו כן רוב הזמן אני נוסע לבד לעבודה כך שאין משקל מיותר על הרכב

יש לציין שאני מאלה שאם רואה מרחוק אור אדום אז במקום ללחוץ על הברקס בהיסטרייה פשוט משלב לניוטרל ומשייט לכיוון הרמזור

ונותן לחיכוך לעשות את שלו...:shock: כמובן בהתאם לתנאי הדרך ובהפעלת שיקול דעת. כמו כן גם המשתמש phpclub

ציין בפנייך שהרכב שלו עשה בפעם האחרונה 1/14.5 כאשר הוא מציין שהוא נוסע 40% בעירוני עם פקקים שסתם שורפים דלק ברמזור ולחץ צמיגים נמוך משלי. אני מניח שלאור כל הנתונים אתה מבין שהצריכת דלק שלי אמיתית במיוחד שאין לי אינטרס

לשקר. ולא הרכב לא עומד למכירה...

בקשר לשמן "וולוולין דורבלנד 10W40" אני לא מכיר את השמן אך כן מכיר את החברה שנחשבת לחברה טובה.

את החומר MOS2 אני מכיר היטב גם בפן המקצועי וגם קראתי הרבה מאמרים עליו, מדובר בתוסף מעולה אשר משתמשים

בו כבר עשרות שנים בתעשייה, והחומר מוכיח את עצמו. כמו כן אני ניסיתי את החומר באופן אישי כבר יותר מ-5 טיפולים רצוף

ואני מוכרך לציין שאני לא יודע אם השמן זה הסיבה או לא, אך כאשר אני משתמש בשמן הזה אני לא מוסיף גרם שמן בין טיפול לטיפול

וכאשר השתמשתי בשמן הרגיל ההייתי צריך להוסיף, אומנם לא הרבה אך היה צריך להוסיף קצת. כמו כן המנוע שקט יותר בוודאות

והטורים גם יותר נמוכים. יש לציין שאין לי שום קשר לחברה, או אינטרס אישי להמליץ על השמן הזה, ואני גם לא מגיע מתעשיית הרכב.

הכול בגדר המלצה אישית מניסיון שלי.

פורסם

עדכון (וקצת הסברים מדעיים) :

לאחר פירוק שעון הסל"ד ובחינת הלוח, נראה שהוא עשוי מגב פלסטיק קשיח כלשהוא ועליו יושב לוח שחור עם כל הכיתובים.

איפה שעובר אור יש חורים בלוח השחור, הלוח האחורי עשוי בצבע ירוק ולכן החלפת אור תתן רק צבע ירוק.

לאחר שיחה עם חבר שמתעסק בתחום האופטיקה, הבנתי שברמת העיקרון כל המנורות הרגילות (גם אלו בצבעים) מוציאות אור לבן, ואז או שהן צבועות לצבע או שיש עליהם כיסוי - הכיסוי או הצבע מנחית את רמת האור שהמנורה מפיקה במקור.

בנוסף, הלוח האחורי הירוק גם הוא מנחית את כמות האור.

התוצאה היא לוח שעונים עם צבע ירקרק עמום ומחריד .

לכל "שכבה" אשר אנו עוברים (אחת זה הכיסוי, השני זה הלוח) יש ספקטרום מסוים של אור שעובר, אם נשים אור לבן רק הטווח הירוק יעבור, אם נשים אור אדום לדוגמא קרוב לוודאי שבקושי נראה תאורה כי ספקטרום האדום מכיל מעט מאוד אם בכלל ספקטרום ירוק.

מסתבר שהמנורה היחידה שמוציאה צבע אמיתי זה לד ובגלל שאין חסימה של כיסוי אז אנו מקבלים תפוקה מלאה של המנורה.

אז הזמנתי 2 לדים ירוקים SMD ב 0.99$ לבדיקה.

מכיון שהם עובדות על ספקטרום ירוק, קרוב לוודאי שנקבל תאורה "ירוקה" וחזקה יותר, מה שישפר את המראה של הלוח שעונים.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בעצם זה שהחלפת לנורות ירוקות איבדת את הצבע האדום של המחוגים

ואת הצבע האדום של הקצוות של הסקלה...

20130428_201626.jpg

פורסם
בעצם זה שהחלפת לנורות ירוקות איבדת את הצבע האדום של המחוגים

ואת הצבע האדום של הקצוות של הסקלה...

האמת שלא שמתי לב בכלל, זה לא מפריע לי, אבל עוד לא נסעתי בלילה אז אני לא יכול להגיד בוודאות, נראה בהמשך.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

phpclub- אפשר לינק למוכר שקנית ממנו? אני מעוניין גם להחליף את תאורת לוח השעונים אצלי ללד(נשרפה נורה אחת, כבר פרקתי אותה..).

תודה.

פורסם

אגב, האם ניסיתם להחליף את הנורה שמאחורי המזגן גם כן? נראה ששם זה טיפה יותר מסובך, אני תוהה עד כמה והאם כדאי לנסות בכלל.

פורסם

עבר זמן מה מאז, לאחר נסיעה שוטפת עם האור הירוק החלטתי לבדוק איך זה יראה עם הלבן, ואכן זה נראה הרבה יותר נורמלי עם הלבן. חשבתי לנסות גם כחול (הצבע האהוב עלי) אבל בשלב זה אני מוותר.

http://www.ebay.com/itm/170754429300?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

רכשתי 2 יחידות של המוצר הזה, סה"כ 4 נורות.

לגבי המזגן היה מישהו שאמר שהחליף, אבל זה אכן מודבק שם והחלטתי לא לגעת.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הגיע הכחול - ראו תמונה מצורפת.

אני לא מבין למה רק שני המחוגים הקיצוניים זוהרים ןנראים היטב, והמרכזיים לא. אולי אפשר לצבוע אותם בצבע כלשהו כדי שגם יזהרו ויהיו בולטים?

2013-09-12 19.18.58.jpg

• תוכן חדש...