Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי דוד חשמלי - הכיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי בנות,

בדירה של הוריי קיים דוד חשמלי של "כרומגן", 60 ליטר. להערכתי הוא בן 10 עד 15 שנים.

למעט החלפת טרמוסטט (וגם זה אני לא בטוח שהיה בדוד הנ"ל או בקודם) הדוד מעולם לא עשה כל בעייה או הוחלפו חלקים למעט הצנרות בכניסה וביציאה ממנו במסגרת השיפוץ הכללי שנערך בדירה.

מדובר בדוד של 60 ליטר כאמור והפעלה יום-יומית של חצי שעה מניבה מים רותחים (אבל ממש רותחים) למקלחת בודדת ממוצעת (נגיד 10 דקות), האדם השני שנכנס להתקלח צריך לעשות את זה זריז מאוד.

עכשיו יצא לי לראות שכן החליף את הדוד שלו - שאפילו היה חדש יותר משלנו - וכמות הג'יפה שהוא הוציא מהקרקעית שלו הייתה מפחידה.

האם ניקוי דוד הוא דבר נפוץ? מה הסיכוי שלאחר הפתיחה שלו הוא לא ינזל? מה להחליף בהזדמנות חגיגית זו (גוף חימום, תרמוסטט, אטמים?). המשפט If it ain't broken don't fix it מהדהד לי בראש, אבל לדעתי הדוד לא ממש מתפקד כמו שצריך בשנים האחרונות.

למי יש נסיון בעניין?

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

חצי שעה למקלחת וחצי נשמע תקין.

בד"כ גוף החימום מקבל ציפוי אבנית ואז לוקח לו יותר זמן לחמם את המים, כנראה שאצלכם אין הרבה אבנית במים, אני לא הייתי נוגע.

הלכלוך שראית זה חלודה ואבנית שהתקלפה ושקעה בתחתית הדוד, בזמן המקלחת המים מגיעים מהחלק העליון כך שאין בעיה שהלכלוך יגיע לברז.

אם בכל זאת תרצה לנקות אז תחליף פלאנג' קומפלט שהוא כולל גוף חימום ואטם.

אסי

1994 pontiac firebird formula

1971 Ford Torino Brougham 351w

פורסם

ניקוי דוד הוא דבר טוב, נכון ונפוץ אם תעשה זאת כל שנה-שנתיים. אם 15 שנה לא נגעו בו - המלצתי שתחליף אותו.

בפתיחה כעת, אתה עלול להגיע למצב גרוע ו"להעיר מתים". הכוונה היא למצוא עוד תקלות רדומות כמו למשל פלאנג' שלא יאטום שוב כראוי (גם עם אטם חדש) וכו'.

כרומגן מייצרים את הסחורה הכי טובה בשוק - תמשיך איתם.

פורסם

פלאנג חדש עם גוף חימום עולה כ 80 שקל. לרוקן את הדוד, להחליף ולסגור לוקח כחצי שעה ועד שעה לאדם לא מקצועי עם שוודי וג'אפקה. לפי התיאור שלך זו דירה בבניין ואין אפשרות לדוד שמש. תחליף פלאנג' קומפלט לבד , אולי יהיה לך שיפור גדול בהשקעה קטנה. אם עדיין זה לא טוב אז תשקול להזמין דוד חדש. +1 על כרומגן.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

שים לב שגומיית האטימה של כרומגן שונה משל רוב היצרנים, לכן תצטרך גומיה או פלאנג' מקורי שלהם.

השאלה שיאצק שאל עקרונית, יש הבדל בין שני הדוודים. בכל מקרה לא הייתי רץ להחליף דוד "על עיוור", אם אין ממנו נזילות מהותיות.

תמיד כדאי לפתוח ולבדוק את מצבו, במקרה הגרוע להחליף אותו.

רסס WD40 על הברגים כמה שעות לפני, אם אתה מחליט לפתוח את הפלאנג'. אל תשכח לרוקן את המים קודם...:roll:

פורסם

האם ניקוי דוד הוא דבר נפוץ?

אני יכול לענות רק על החלק הזה - כן, זה נפוץ.

אמא שלי למשל גרה בדירה שכורה שבה הוחלף הדוד (תלוי במרפסת) לפני פחות משנה. לפני שבועיים שמנו לב שהוא הפסיק לעבוד מהשמש ודורש הפעלה חשמלית כל פעם שרוצים להתקלח. האינסטלטור שהתקין אותו בא ועשה ניקוז כלשהו במהלכו יצא בערך 800 גרם של חול מהמערכת. מיד לאחר מכן הכל חזר לעבוד.

אני מניח שזה תלוי באיכות המים באזור שלך, באופן החיבור של הדוד למערכת המים בבניין, במיקומו (על הגג או בדירה) ובפרמטרים נוספים. בשורה התחתונה אבל - כן, זה נפוץ.

פורסם

במקרה הזה הכלל המתאים הוא:

if it ain't broke don't fix it

הייתי ממליץ על ניקוי של הדוד רק בהזדמנות בה מחליפים גוף חימום או מתקינים שרוול לחימום מהיר.

פורסם

דוד שלא פתחו אותו 15 שנה.

לא הייתי ממהר לנסות לפתוח. יש סיכוי שהברגים / אומים לא יפתחו. ותהיה לך בעיה. וזה כבר מצריך החלפת דוד.

זה במידה ויש שם חלודה וברגים אכולים.

לפני ניסיון הפתיחה.

תסתכל למטה על הברגים. אם הם עם חלודה. תתחיל בריסוס WD40. כל כמה שעות מרסס שוב. לפחות כ 5 פעמים.

אחרי זה. מתחיל בנסיונות פתיחה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

איציק, הדוד עומד.

כצפוי, הדעות חלוקות :wink:

בכל מקרה אם וכאשר אדאג שיהיה לי קיט מחדש ומקורי של כרומגן ולא איזה דרעק סיני.

תודה לכולם!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא צריך דרעק סיני - יש המון קיטים תוצרת הארץ והם טובים מאוד.

הבעיה - כפי שציינתי - צורת הפלאנג' וגומיית האטימה של כרומגן מעט שונים. אפשר לאלתר - אבל זה נראה רע ומתישהו יתחיל לנזול.

פורסם

אתמול פתחתי דוד בן 5 של כרומגן, בכפר סבא, ונפלו לי מהדוד אבנים. חבל שלא צילמתי לך סירטון (יש לי תמונות).

המאיץ היה סתום לחלוטין, הדוד הכיל כמות עצומה של אבנית, כזו שבאמת לא רואים כל יום.

באיזורים אחרים במרכז נתקלתי לרוב באבנית שסתמה רק את המאיץ (הגוף הפלסטי העוטף את הגוף חימום).

אם הדוד יתפרק לך, עשית לעצמך חסד וחסכת לעצמך עוגמת נפש בזמן הלא מתאים - פשוט תחליף אותו ותתקדם הלאה.

מצד שני, אם הצלחת להמשיך איתו עוד כמה שנים (דוד בן 15 זה לרוב דוד שכבר סיים את הקרירה שלו) אז הרווחת, ככה גם תדע מה מצבו האמיתי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גש ל"מרזבית" בא.ת. ק. מטלון וקנה שם פלאנג'.

אין כאן כזה היי טק - כולה הלבשת מתכת, שרוול פלסטיק,גומייה וגוף חימום.

לא לשכוח לרוקן מים ואם מדובר בדוד שמש ביום חם - להיזהר מכוויות.

• תוכן חדש...