Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתנצל מראש, זה קצת ארוך...

אתחיל בכך שהמוסך המורשה שמסיבות משפטיות לא אציין את שמו, לפני שנתיים וחצי החליף את הגיר הרובוטי באחד מפירוק, כי חדש פשוט היה משכנתא!

עוד בתקופת האחריות התחילה תקלה שקרתה "פעם ב..." שהתאפיינה בהודעת שגיאה "Transmission Error" או משהו בסגנון, ולאחר מיכן הגיר עבר לניוטרל או השתגע קלות, הייתי עוצר, מכבה את הרכב והבעיה היתה נעלמת להרבה זמן. כשפניתי למוסך במעמד טיפול תקופתי אמר לי מנהל המוסך אחרי שלא ידעו מה מקור התקלה, כי ברכבים האלו יש מידי פעם גלי חשמל שגורמים לדברים כאלו וש""אם"" זה יקרה שוב שאפנה אליו, כי הם לא חוו את התקלה(קורת "פעם ב..."). כמובן שלאחרונה כשכבר אין אחריות התקלה היתה קורת כמעט כול יום בתחילת נסיעה בבוקר וריטואל הכיבוי והדלקת הרכב חזר על עצמו והיה שקט כול היום ואף יותר מכך וכאן מתחיל סיפורינו העגום עם אותו המוסך...

לפני כשבועיים היינו צריכים לבצע טיפול תקופתי והצעתי(בטפשותי) לאשתי ששוב נבקש מהמוסך שיבדקו את העניין כי אי אפשר לפספס את זה כשזה קורה כמעט כול בוקר, לכן הבאנו הרכב ביום שישי בידיעה שהוא נשאר עד ראשון לצורך בדיקת העניין.

לאחר אבחון התקלה, התקשרו לאשתי ואמרו שצריך להחליף מצמד ומזלג מצמד(!@#?). אשתי אמרה להם, בגלל הרגישות של כול עניין הרובוט, שאם זה משהו שעלול להסתבך עדיף להמשיך ככה ושלא יגעו, הם אמרו: מצמד ומזלג, זהו! הסכמנו להוצאה של 2300 ש"ח.

לאחר עוד כיומיים שלושה מתקשר מנהל המוסך ואומר שיש עוד בעיה.... "משהו במנוע של משאבת הגיר הרובוטי מקצר.... בלה בלה בלה... תן לי עוד זמן לבדוק". נתתי.

כשעבר כמעט שבוע,התעצבנתי והתקשרתי למוסך, אמרתי שמתחיל להסריח כאן משהו ושאני דורש שמיד יעדכנו אותי מה קורה.

לאחר כמה זמן התקשר הבן של בעל המוסך שגם הוא מכונאי ראשי שם ואמר שהיתה "טעות" בדיאגנוסטיקה של המכונאי שאיבחן את הבעיה ושהבעיה המקורית (מצמד ומזלג) היא הדבר היחיד, "תבוא לקחת את הרכב, הוא מוכן".

אמרתי שאבוא ביום למחרת כי כבר היה מאוחר לי להגיע.

למחרת (יום שישי, שבוע במוסך!) הגענו, כאמור, הרכב מוכן, כן?

"חכו חצי שעה" אמרו לנו, "יעשו עוד סיבוב אחד". עברה כמעט שעה, ראינו שגם מכונאי אחד נסע על הרכב וגם הבן של בעל המוסך נסע עליו כאשר הם מחברים את הרכב למחשב לאחר הסיבוב האחרון איתו..... זה נקרא מוכן? "תבוא לקחת"??? הרחנו כי משהו לא טוב אבל כמי שלא מתיימרים להבין במכונאות שילמנו ונסענו. לא עברו 10 דקות ובנסיעה בכביש ראשי אשתי כמעט עשתה תאונה כי הגיר השתגע... נתקע בשני והיה צורך לדדות למקום בטוח... התקשרנו בזעם למוסך שיבואו לאסוף את הרכב(אנחנו עם רכב של העבודה שלי כך שאין לנו בעיה) איך הם שולחים אותנו כך כשעל פניו ברור שהם ידעו שהעסק הוא עסק ביש, תוך סיכון כול מי שנוהג ברכב כזה תקול. בזמן שחיכינו להם ניסינו להניע, והגיר פשוט רקד סמבה!

רשמנו מכתב חריף למרכז שירות פיאט המרכזי על התנהולותם הרשלנית והלא מקצועית של המוסך.

כמעט שבוע חלף ולבסוף אומרים מהמוסך "אין ברירה, צריך להחליף את הגיר הרובוטי, מצטערים, ניסינו הכול, אנו רוצים שתסעו בביטחה, לא מעניין אותנו כסף כרגע ,קודם נטפל , לא נרוויח עליכם, מחיר עלות..." .

יום רביעי, כמעט שבועיים אחרי, התקשרתי לברר, ואמרו שהגיר הגיע מפירוק, יעבדו עליו ויעדכנו , לקראת סוף היום אמרו שרוצים שהבן של בעל המוסך יסע עם הרכב לביתו וחזרה למחרת למוסך, מה שבטוח בטוח! ביום חמישי בבוקר התקשרתי לשאול, נווווו???

אמר מנהל המוסך שהכול נראה טוב, אפשר להגיע. גררנו את עצמנו שוב למוסך כשאנחנו לא יודעים מה הולך להיות הנזק הכספי...

אני הייתי בטוח שהם בכלל חזרו בהם מכול הקביעות ופשוט החליפו גיר רובוטי. מסתבר שלא, מנהל המוסך דרש 3500 ש"ח על הגיר בנוסף ל2300 ששילמנו!!! , היינו המומים! למרות שהוא הראה את החשבונית של עלות הגיר בשבילו, זה לא עניין אותי! הרכב כולה שווה 20,000 (לאחר נכוי רכב מהשכרה). יצאנו בזעם בלי הרכב כשאנו מאיימים לפנות לערכאות משפטיות נגדם.

בבירור במשטרה אמרו שאנחנו חייבים לשלם ולאחר מכן נוכל לתבוע תביעה אזרחית! אין אפשרות לחייב אותם לשחרר את הרכב ללא תשלום. מאחר ואישתי כבר שבועיים מטורטרת לעבודה בקומבינות וזה עלה לנו בדם, חזרנו למחרת(היום יום שישי) ושילמנו . כשאנו מסבירים שזה רק בגלל שאנחנו חייבים את הרכב אצלנו. מנהל המוסך ביקש שנגיע לביקורת בעוד שבוע.

אתם חושבים שהרכב תקין אחרי כול זה?? זהו, שלא!!! כשיצאנו לכביש מהיר, אשתי שמה לב שהרכב מתאמץ מאוד במהירויות 80-90 ואני עד שאין לו בעיה לשייט ב120 ויותר! גילינו שכול פעם שחוצים את רף 105 קמ"ש נדלקת נורת משולש אזהרה כתום בלוח השעונים ליד הספידומוטר. כול עוד נוסעים עד 90 קמ"ש הכול בסדר, רק מה, בסוף הנסיעה מריחים ריח חריף כמו שמן שרוף או משהו כזה מהמנוע. בקיצור, ב ל א ג ן ! ! ! איך הבן של בעל המוסך לא עלה על זה?? מה, הוא נסע 80-90? ככה בודקים רכב? שורה תחתונה , מה לעשות??? אין לי כוח לחזור אליהם ואני כבר הזמנתי רכב חדש (סקודה סיטיגו) , בידיעה שאני בועט את הרכב לאלף עזעזלים עוד במהלך כול הסיפור הזה אבל למה שאני אפסיד עליו? כי במצבו לא ניתן להרוויח עליו גרוש. אני מתכוון לתבוע, מה הייתם עושים? האם מישהו כאן יכול לשער מה מקור הבעיה כרגע? האם זה קשור לגיר? כול זה לא היה לפני כול התיקון, הייתי מעדיף לחיות עם הבעיונת הקודמת ולהסתפק רק בטיפול, שמן, מים פילטרים, נראה שהמוסכים היום יודעים לעשות רק את זה ולא מעבר.

שוב, אני ממש מתנצל על שהארכתי אבל אין דרך אחרת לתאר את מה שעברנו....

פורסם

אני מצטער לישמוע, המוסכים לא הכי מקצועיים בנושא, מוסך שאני כן יכול להמליץ עליו בתור אנשים ישרים שעושים הכל בצורה ישרה ומקצועית הם מוסך שמשון מיהוד שיש להם הרבה ניסיון.

בתור תיאור התקלה אכן ניראה שהמקור הינו משאבה ההידרואלית של הגיר- לא סיפור מסובך, כולה מנוע 12V שאפשר להחליף במשופצת (לא משומשת בשום אופן!) בכ1500 ש"ח.

בנוסף ישנם חיישנים שונים שאפשר ליראות בהיתחברות למחשב הרכב אם יש בהם בעיה.

מעבר לזה יש את הצובר שאחרי לאגירת השמן בלחץ גבוה- אבל לפי תיאור התקלה שלך הכיוון הוא יותר לכיוון המשאבה.

אם אכן הקלאצ' היה מקור התקלה היא הייתה כבר ניפתרת- מה שאתה מתאר רק מראה שהמוסך נהג בצורה חאפרית ולא מקצועית וישרה כלפי הלקוח ורק ניסה לימרוח אותך על התקלות שהם בעצמן גרמו- גש עם הרכב למוסך מרכזי או מוסך מקצועי מורשה יבואן וקבל חוות דעת- עם זה אתה יכול להמשיך אצל העורך דין אם אכן תימצא עדות ועילה לתביעה.

שבת שלום.

ואני ממליץ לאנשים לא להיתפתות בגיר רובוטי מפירוק! רוב התקלות של הגיר נובאות מהבלאי שלו- החלפתו בגיר משומש אחר רק תיתן לכם אולי הארכת זמן ותו לא- זה כמו לוטו על איזה גיר תיפלו.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

זה נכון, אבל ביאושינו ובחוסר כספינו, ביחס לעלות הרכב לא יכולנו להשקיע בחדש, זה מחיר מטורף!! אתה דיי מאשר שבכול העניין הזה הם הרגו את הגיר במהלך החלפת מצמד ומזלג... לא התייחסת לבעיה כרגע של נורת האזהרה במהירות 105 קמ"ש האם זה קשור לגיר הרובוטי?

פורסם

מה עלות חדש?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם מפירוק עולה 3500 למוסך(הוא לא הרוויח עלי....) כמה יעלה חדש? מיותר לבדוק, הרכב שווה 20,000 כשהוא תקין ונגיד תודה אם יתנו 18,000, זה פשוט לא משתלם!

פורסם

אם הרכב שווה 20K שח, ועכשיו הגיר דפוק, לא יתקשרו אליך, ואם כן אז אולי בשביל 10K שח.

את הסיטיגו, הזמנת אוטומטית?

אם כן, תסלח לי, אבל אתה לא לומד מטעויות.

גם שלא יודעים עדיין מה עם האמינות של הגיר של הסיטיגו (ASG אם אני לא טועה), אני לא הייתי מתקרב אליו, כל עוד הDSG ממשיך לעשות בעיות בארץ ובעולם, ובכלל לא מתקרב לכל הרובוטי הזה.

או ידני, אוטומט פלאנטרי פשוט ואמין.

פורסם

אם הוא מקבל 5 שנות אחריות על ה ASG (מה שלא נראה לי), אין סיבה שלא יילך על זה. לפחות החבר'ה של קונצרן VAG זוכים להכרה בכשלי ה DSG ומקבלים מעטפת אחריות מכובדת ביותר. בפיאט לך תחפש את החברים שלך ברגע שהאחריות מסתיימת ועלויות מכלולי הרובוט אסטרונומיות.

פורסם

אודה לך מאוד אם תשלח לי את שם המוסך בהודעה פרטית, זה דבר ראשון.

דבר שני, מופנה לכותב מעליי. לא כל בעיה היא במשאבה(כן ראיתי שפתחת פוסט על זה ששיפצת, כל כבוד פתרת את הבעיה, ישר כוח. אבל לא כל בעיה בגיר הרובוטי היא במשאבת שמן של הרובוט, כל אחד שנדלקת לו מנורה של גיר אתה רושם ומטעה שזו המשאבה, תרד מזה בבקשה).

דבר שלישי, לא להתייאש, יש אחריות על התיקון, יש אחריות על החלקים. תחזור למוסך אשר טיפל בך(כמובן תדאג לעשות שיחה לשירות לקוחות של סמלת ולעדכן אותם במקרה, לפני שאתה מגיע).

פורסם
את הסיטיגו, הזמנת אוטומטית?

ברור......... שלא !!!!!!!! :-P

בואו נצמד לנושא....

דבר שלישי, לא להתייאש, יש אחריות על התיקון, יש אחריות על החלקים. תחזור למוסך אשר טיפל בך(כמובן תדאג לעשות שיחה לשירות לקוחות של סמלת ולעדכן אותם במקרה, לפני שאתה מגיע).

נראה לך שאני מתחיל עם כול זה עוד פעם? אחריות? תפרקו?, תבדקו? די !! נמאס! אתה לא מבין איזה קושי זה לדאוג להגיע בזמן לקחת את הילדים בסוף יום עבודה, או לא לצאת מוקדם לעבודה(שזאת השעה שצריך לצאת) ולהגיע שעתיים לאחר מכן ולהפסיד שעות עבודה יקרות וכול זאת כי אין לך רכב ! וחוץ מזה, דיברנו על מצמד ומזלג, פתאום הלך רובוט? אין לי כסף לזה, אני מנסה למזער נזקים ע"י תביעה.....

פורסם
ברור......... שלא !!!!!!!! :-P

בואו נצמד לנושא....

נראה לך שאני מתחיל עם כול זה עוד פעם? אחריות? תפרקו?, תבדקו? די !! נמאס! אתה לא מבין איזה קושי זה לדאוג להגיע בזמן לקחת את הילדים בסוף יום עבודה, או לא לצאת מוקדם לעבודה(שזאת השעה שצריך לצאת) ולהגיע שעתיים לאחר מכן ולהפסיד שעות עבודה יקרות וכול זאת כי אין לך רכב ! וחוץ מזה, דיברנו על מצמד ומזלג, פתאום הלך רובוט? אין לי כסף לזה, אני מנסה למזער נזקים ע"י תביעה.....

סליחה שברחנו מהנושא.

שמח שלמדת מטעויות, תהנה מהסיטיגו.

תבדוק אולי תוכל לתבוע אותו על איבחון לקוי.

זה ההבדל בין מכונה לאדם, מכונה צריכים לדעת לאבחן ב100%, בנאדם אם הדוקטור לא מאבחן נכון אז לא צריכים להאשים אותו (יש כאלה שכן, אני לא שופט אותם, אבל אני בעצמי לא הייתי מאשים רופא, הוא לא השם).

פורסם

תנסה להיזכר מה עשית עם הרכב בסמוך להופעת הבעיה. טיפול? התקנה כלשהי? החלפת מצבר? התקנת חיישני רוורס או קודן? יכול להיות שמה שנעשה יצר את התקלה.

פורסם

כמו שכתבתי, הבעיה היתה מבחינתי נסבלת בהתחלה. הם אמרו שהמקור הוא מצמד ומזלג. נראה שהם לא פתרו את התקלה ואף גרמו לנזק בלתי הפיך לגיר הרובוטי שבגלל זה הם הציעו להחליפו. מה קשור כול עניין ההתקנות, לא התקנתי כלום. כרגע יש מצב נתון של רכב עם גיר כביכול תקין ובעיה של רכב שלא סוחב יותר מ100 קמ"ש ומתריע משולש אזהרה כתום כשמגיע לאזור ה105 קמ"ש.

פורסם

אני מבין אותך, ועדיין אין לך ברירה אלא להפעיל אחריות על התיקון, לחזור לאותו המוסך, להשאיר את הרכב ולדרוש לסיים את התיקון, עד שהרכב יוצא תקין לגמרי.

מה, עכשיו תמכור את הרכב לפירוק כי נמאס לך מהתיקונים?

איך תמזער נזקין ע"י תביעה? הדבר הראשון שישאלו אותך במשפט, מדוע לא חזרת למוסך ולא ניצלת אחריות על התיקון.

המוסך במשפט יגיד, דבר ראשון, שאילו היית חוזר אליהם עם התקלה, היו מתקנים את מה שצריך במסגרת האחריות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אם מפירוק עולה 3500 למוסך(הוא לא הרוויח עלי....) כמה יעלה חדש? מיותר לבדוק, הרכב שווה 20,000 כשהוא תקין ונגיד תודה אם יתנו 18,000, זה פשוט לא משתלם!

כמה שאתה נאיבי.....

זה שהראה לך חשבונית עם סכום, לא אומר שזה מה שהוא משלם בפועל.....

על קומבינת ההנחה לפני תשלום שמעת? הוא יקל הנחה, אתה לא.

תתעורר.

• תוכן חדש...