Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, היום העברתי את הרכב טיפול 10 אלף.

מדובר בסופר בלנו 99' 190 אלף ק"מ

המוסכניק החליף פילטר אוויר,שמן מנוע ופילטר דלק בלבד(פלאגים פילטר שמן במצב טוב לטענתו) ובנוסף הוחלפו רפידות בלמים קדמיים.

סהכ עלות הטיפול 640 שח

טיפול 300 שח

רפידות קדמיות 270 שח

השאר זה מעמ ועבודה.

אני מטפל במוסך זה כבר תקופה ותמיד סמכתי עליהם אך המחיר נשמע מופקע..האם מדובר במחיר גבוה?

תודה מראש!

פורסם

אתה יכול להפסיק לסמוך עליהם מהיום. לא מחליפים שמן בלי פילטר שמן. מעניין גם איזה שמן שם לך שם. רפידות קידמיות עולות בסביבות ה 100 שח +-. בקיצור...תבין לבד.

פורסם

לא ברור לי למה לא הוחלף פילטר שמן ומה המוסכניק הרוויח בזה ,

לדעתי פילטר שמן יותר חשוב מהשמן עצמו .

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

מסכים לכל מה שהגיבו עד כה.

מה זאת אומרת "לא צריך/חייבים להחליף פילטר שמן"? השמן מוחלף לאחר שהוא מאבד מתכונותיו. הפילטר מוחלף היות והוא אמור לנקז את שבבי המתכת והלהלוך שנוצר כתוצאה מהעבודה של המנוע.

ניחא, לקח עמלה על הבלמים, אבל "דילג" על הפילטר שעולה40-100 ש"ח? משהו לא בסדר.

פורסם
שלום לכולם, היום העברתי את הרכב טיפול 10 אלף.

מדובר בסופר בלנו 99' 190 אלף ק"מ

המוסכניק החליף פילטר אוויר,שמן מנוע ופילטר דלק בלבד(פלאגים פילטר שמן במצב טוב לטענתו) ובנוסף הוחלפו רפידות בלמים קדמיים.

סהכ עלות הטיפול 640 שח

טיפול 300 שח

רפידות קדמיות 270 שח

השאר זה מעמ ועבודה.

אני מטפל במוסך זה כבר תקופה ותמיד סמכתי עליהם אך המחיר נשמע מופקע..האם מדובר במחיר גבוה?

תודה מראש!

לא ברור לי האם עלות העבודה כללולה במספרים שהדגשתי בכחול?

אתה יכול להפסיק לסמוך עליהם מהיום. לא מחליפים שמן בלי פילטר שמן. מעניין גם איזה שמן שם לך שם. רפידות קידמיות עולות בסביבות ה 100 שח +-. בקיצור...תבין לבד.

כל מילה נוספת מיותרת !

לא ברור לי למה לא הוחלף פילטר שמן ומה המוסכניק הרוויח בזה ,

לדעתי פילטר שמן יותר חשוב מהשמן עצמו .

כל מילה נוספת מיותרת !

מסכים לכל מה שהגיבו עד כה.

מה זאת אומרת "לא צריך/חייבים להחליף פילטר שמן"? השמן מוחלף לאחר שהוא מאבד מתכונותיו. הפילטר מוחלף היות והוא אמור לנקז את שבבי המתכת והלהלוך שנוצר כתוצאה מהעבודה של המנוע.

ניחא, לקח עמלה על הבלמים, אבל "דילג" על הפילטר שעולה40-100 ש"ח? משהו לא בסדר.

אם שמן מאבד מתכונותיו: (סיכוך, שימון, קירור ,וספיחת פיח ), מה קורה עם חצי ליטר שמן שנותר במסנן, הוא לא איבד מתכונתיו?

כיצד אפשר לבדוק את נקיונו ומצב רשת הסינון במסנן, מבל לפרק אותו מהמנוע , ולחתוך אותו לשניים, מה למוסך יש עיני רנטגן?

םילטר שמן שלא הוחלף בזמן עלול לגרום להגדלת לחץ השמן, ומכאן לנזילות שמן מיותרות והזעה, ופריצת מחזיר שמן, ופגיעה ביעלות הסינון, יש צורף להוסיף עוד פרטים בחשיבות מסנן השמן, ווהחלטה" לחסוך ללקוח"

, בהחלטה להימנע בהחלפתו?

למוסך הפתרונים?

לא ברור לי מחיר העבודה האם היא כלולה ב300 שקל?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אז ככה, 300 שח עבור הטיפול והעבודה כנל 270 שח רפידות ועבודה

היתר זה מעמ עם "הנחה".

הרכב מטופל במוסך זה שנים,

עוד על ידי הבעלים הקודמת של הרכב,כשהיה צריך להעבירו טסט המוסכניק ניקה את אזור המנוע ובדק מתחת לבור ללא נסיונות חליבה וללא עלות וטען שהרכב יעבור ואכן כך היה. לא מנסה להצדיק חלילה אלא רק להבהיר מדוע סמכתי עליו.

פורסם

לא להחליף פילטר שמן בהחלפה של שמן זו חאפריות בעליל. הנזק שעלול להיגרם הוא בלתי הפיך במידה ומסנן השמן ניסתם. לא ברור במה הוא ניסה לחסוך לך בדיוק. פילטר מקורי עולה לא יותר מ 50 ש"ח. להיסתכל על רכב מתחת לבור ולזהות שרכב תקין במלואו לטסט זה עניין של דקות ולא מעט יעשו לך את השירות הזה ללא עלות. אם היה צורך לתקן משהו הוא היה גובה מחיר בהתאם ולא יפתיע אותי אם היה גובה מחיר של "השחלה" אם הבנת למה אני מיתכוון.

פורסם
הנזק שעלול להיגרם הוא בלתי הפיך במידה ומסנן השמן ניסתם.

לידע כללי בלבד , במסנני שמן יש שסתום מעקף, שתפקידו לאפשר מעבר שמן למנוע, כשמסנן שמן נסתם.

במצב זה המנוע יקבל שמן לא מסונן, אבל זה כמובן עדיף מאשר לא לקבל שמן בכלל. השסתום נפתח בלחץ מסויים קבוע מראש.

ראו מס' 5 בתמונה.

אגב, מס' 7 זה שסתום נגד ניקוז שמן - שסתום "אל חזור".

22.JPG

פורסם

אם הרכב עבר,לדוגמא, רק 3000 ק"מ מהטיפול הקודם ועושים לו

טיפול"10000",כי עברה שנה מהטיפול הקודם,אז אפשר לדלג על

החלפת פילטר השמן,כי הפילטר מותאם לק"מ ולא זמן.

כמות השמן שנשארת בפילטר,בטלה בשישים.

אל תשכחו שיש מכוניות שעושות טיפול כל 30000,לפי הוראות יצרן,

לא שזה מומלץ,אבל גם שם הפילטר שורד.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

הפילטרים הגדולים יותר מכילים עד חצי ליטר שמן, וזה לא מעט.

יש לכך יותר חשיבות, אם משתמשים בשמן מסוג שונה ממה שהשתמשו בהחלפה הקודמת.

אומנם בעבר הרחוק, כשהחלפות שמן היו תכופות יותר- כל 5000 קילומטר - נהגו לפעמים להחליף פילטר בכל החלפה שנייה, היום אני לא רואה סיבה אמיתית לא להחליף פילטר בכל החלפה כדי למנוע מאותם 500 (או 300) סמ"ק של שמן ישן ומזוהם להתערבב עם החדש.

גם אם עברו מעט קילומטרים מההחלפה הקודמת.

פורסם
לידע כללי בלבד , במסנני שמן יש שסתום מעקף, שתפקידו לאפשר מעבר שמן למנוע, כשמסנן שמן נסתם.

במצב זה המנוע יקבל שמן לא מסונן, אבל זה כמובן עדיף מאשר לא לקבל שמן בכלל. השסתום נפתח בלחץ מסויים קבוע מראש.

ראו מס' 5 בתמונה.

אגב, מס' 7 זה שסתום נגד ניקוז שמן - שסתום "אל חזור".

בפילטרים חליפיים מאיכות ז ניראה לי שלא קיים שסתום שכזה וזה גורם ללא מעט צרות לעיתים. ואני לא אהיה מופתע אם מוסך שכזה שלא מבצע החלפת פילטר עם שמן מחזיק פילטרים שכאלה. ואז שוב כמו שאמרתי, הנזק עלול להיות בלתי הפיך כאשר מסנן השמן ניסתם.

• תוכן חדש...