Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוטו 'מפנק', יפה ואופה עד 110,000?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

כרגע יש ברשותנו הונדה סיויק 2002 אוטומטית ES - בבעלותנו כבר 9+ שנים, בלי עין-הרע מעולם לא הייתה במוסך מלבד טיפולים שוטפים,

האוטו אמין כמו תנור עץ אשכרה, אבל הגיע הזמן להשתדרג.

לומר את האמת, נורא מפחיד להשתדרג בשלב כזה - דיי ברור שמכוניות זה עניין של מזל, ואין יותר מדיי סיכוי שהמכונית הבאה תהיה כזו אמינה...

מחפשים אוטו שיראה טוב בעיקר, שלא יהיה קטן מדיי דוגמת הפיאט 500 אך שלא יהיה רכב מנהלים, כלומר בין סופר-מיני למשפחתית קטנה, גיר אוטומטי בלבד.

היינו במגוון אולמות תצוגה - פג'ו-סיטרואן, סקודה, סיאט, פולקסווגן, אופל, פיאט, פורד, רצינו גם אלפא-רומיאו אך אין באשדוד אולם תצוגה.

האמת? התאכזבתי.. לא ציפיתי לקבל רמת גימור מטורפת אבל עדיין... שלא יראה כל כך פשוט מבפנים - שזה ירגיש כמו שדרוג ולא כמו שנמוך.

היחידה שתפסה את עיננו היא הפורד פיאסטה החדשה שנראת ממש כמו אסטון מרטין קטנה - ונראת גם מצוין מבפנים, קבענו נסיעת מבחן לתחילת שבוע הבא - מה דעתכם על האוטו? (הגימור היקר יותר, אוטומט)

מלבד הפיאסטה - יש את הברירה הטבעית - להמשיך להונדה, את דגם ה-4 דלתות הסטנדרטי לא ממש אהבנו מבחינת עיצוב חיצוני (פנימי מדהים), אז הונדה 5 דלתות (משומשת כמובן) - חללית קטנה, אך מי יודע אם היא 'נוחה'\מפנקת... ובטח גם לא חסכונית במיוחד.

אפשרות נוספת היא האלפא רומיאו מיטו (גם, לא חדשה) - נראת מדהים ממה שיצא לי לראות על הכביש, גם מבפנים וגם מבחוץ, אני מניח שכוח לא חסר - הנושא הבעייתי הוא אמינות - האם אלפא-רומיאו עדיין בנויות לחולי-אלפא בלבד?

האפשרויות בקצרה:

- אלפא רומיאו מיטו 2011-2010 אוט'

- הונדה סיויק 5 דלתות 2010-2012 אוט'

- פורד פיאסטה החדשה מהסוכנות - 98,000 ש"ח לגימור היקר אוט'

מה דעתכם?

פורסם

אין למיטו מחלות כרוניות ואין שום מניעה לקנותן בשל השיקול הנ"ל.

אני מאמיו שניתן למצוא בתקציבך מיטו משנתון 2012, אולי ברמת גימור נמוכה יותר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אתה צריך למקד את הכיוון שלך, כרגע מנית אופציות שנעות בין סופרמיני 3 דלתות, סופרמיני 5 דלתות וקומפקטית 5 דלתות.

יש ילדים?

גיל הילדים? (עגלות וכו')

כמה ק"מ והיכן (עירוני, מחוץ לעיר?) הרבה יעשה?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אתה צריך למקד את הכיוון שלך, כרגע מנית אופציות שנעות בין סופרמיני 3 דלתות, סופרמיני 5 דלתות וקומפקטית 5 דלתות.

יש ילדים?

גיל הילדים? (עגלות וכו')

כמה ק"מ והיכן (עירוני, מחוץ לעיר?) הרבה יעשה?

האוטו יהיה רק שלי (בן 23) ושל אבא.

בקרוב יהיו נכדים בעזרת ה' ולכן צריך שלא יהיה קטן מדיי (דוגמת הפיאט 500 נניח)

אין כל כך כיוון - שפשוט יראה טוב ומהנה - לכן אין מיקוד בעצם...

אפשרות נוספת שמצאתי היא הסיאט ליאון 1.8T שבמבצע עכשיו - 119,900 ש"ח

פורסם

האלפא דיי צפופה מבפנים, וממש אי אפשר להגדיר אותה כנוחה.

סיויק 5 דלתות משומשת, תהיה כנראה קצת יותר נוחה ומפנקת מהסיויק שיש לך כיום. צריכת הדלק אכן תהיה גבוהה יותר, אבל עדיין חסכונית יחסית למכונית בגודלה.

היא דיי מרווחת, יש לה בגאז' לא רע.

מבחינת אמינות, אם תמצא אחת שמורה ותמשיך לטפל בה כראוי לא אמורות להיות לך יותר בעיות מבסיויק שיש לך כיום.

לא נהגתי בפיאסטה שלאחר מתיחת הפנים, אבל זו שהייתה לפניה, לדעתי הייתה נוחה יותר מהסיויק 5 דלתות.

מבחינת מרווח ותא מטען יש אופציות טובות ממנה, אבל היא בסדר ואני חושב שהיא יכולה להספק זוג+1.

מבחינת אמינות, פורד סה"כ לא רעים. אך בפיאסטה הזו יש גיר רובוטי-דאבל קלאץ' שלא קיים המון שנים בארץ, פה ושם שומעים תלונות על אמינותו, אבל בכל מקרה מדובר ברכב חדש, יש 3 שנים אחריות ומקסימום אפשר למכור כשנגמרת.

מבחינה כלכלית זאת כנראה הבחירה הכי נכונה מכל האופציות שהעלית (פרט ללהישאר עם המכונית הישנה).

בליאון מעולם לא נהגתי, אבל שים לב שבחו"ל כבר הוצגה מחליפה.

היא מאוד חזקה, במיוחד ביחס למחירה. אבל מבחינת נוחות ובטיחות היא כבר ממש לא בפיסגה (אם בכלל הייתה שם אי-פעם).

סקודה ראפיד בדקת?

פורסם

תודה על התגובה,

בדקנו את הראפיד + אוקטביה... עיצוב משעמם ואובר-שמרני...

כנראה שנצטרך לחכות לנסיעת מבחן ביום ראשון ונראה.

פורסם

עשיתי נסיעה בפיאסטה החדשה. חזקה ונוחה. קצת רועשת עם תא מטען גבולי. כעת ממתין לנסיעה בספייס ורסו ואז אכריע

פורסם

ההגדרה של "מפנק יפה ואופה" מתאימה למיטו, חוץ מה"מפנק". הייתי ממליץ לך בחום על אלפא מיטו בתור בעל אלפא ובתור מי שנסע על הרבה אלפות. המיטו אמינה בסה"כ, איכותית ברובה, חסכונית אך דלה באבזור בגרסה הבסיסית.

אם בא לך קצת להתפרע תקח נסיעת מבחן על ה155 כ"ס (אם נכנסת בתקציב). לגבי השאלה האם אלפא-רומיאו עדיין בנויות לחולי-אלפא בלבד, זה כבר לא נכון, לפחות המודרניות, לדעתי. הרכב מהנה לנהיגה כמובן, אבל ישנו הבדל בין אלפא קלאסית עם הנעה אחורית עם או בלי מנוע בוקסר ו2 קרבורטורים לבין מיטו\ג'ולייטה בעלות מערכות בטיחות שונות שמרסנות את הנהג.

במקרה שלך הייתי הולך על המשפט "סוס מנצח לא מחליפים". הסיבה הפשוטה היא שאתה אומר שיהיו בקרוב נכדים (אל תשכח ש3 דלתות זה לא נוח לבעלי משפחות).

לכן, מבחינת נוחות הייתי הולך על הסיוויק 5 דלתות. מניסיון קצרצר ומעדויות של בעלי הרכב הזה מדובר ברכב אמין, יפה (לטעמי מדהים מבפנים), מאובזר, חזק וגם יש האומרים חסכוני יחסית למנוע 1.8.

בהצלחה!

הכי שומר בארץ :scatter:

AAA: Audi 80>Audi A6>Alfa Romeo GT

פורסם

נסענו על הפיאסטה החדשה - יפייפיה יש לציין, נראת כמו אסטון מרטין קטנה,

הפנים נראה טוב, אך אבא שלי לא התרשם - האוטו הרגיש לו כמו צעצוע ביחס להונדה הקיימת.

ראינו את הסיאט לאון - התרשמנו מאוד, מדובר על המנוע 1.8T עם 7 הילוכים - DSG וככל הנראה עם החבילה שנקראת 'COPA' שכוללת פנסי קסנון ולד אחוריים ועוד כמה פיצ'רים... בימים הקרובים נסיעת מבחן ונראה.

נבדוק כמובן גם הונדה סיויק ואעדכן..

פורסם

הסיאט לאון

הרכב שנותן הכי הרבה בתמורה לשקל.

גם 5 דלתות ,מרווח מאוד גם מאחור.

מנוע חזק ביחס לכל שאר המשפחתיות.

נוחה פלוס.

הגימור הפנימי לא חזק במיוחד אבל סביר(לא אלפא רומאו)מבחינת היופי הפנימי,די כהה ושחור.

לא חסכונית לעומת מנועי האלפא והפיאסטה הקטנות.

אבל 1/10 רואים בקלות בנסיעות רגילות 460 קמ פלוס למיכל.

שילוב גיר מנוע מהטובים שיש(ממכר).

מאובזרת מאוד ובטיחותית מאוד.

רכב שקל לחיות איתו.

זו דעתי האישית

פורסם

לגבי הלאון המומלצת - עכשיו נמכר דגם COPA יחד עם שני טאבלטים שמורכבים מאחורי משענות הראש וכוללים עמדת טעינה קבועה - כל זה ב - 125K.

Cupra Leon VZ 2025

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

נסענו על הלאון 2013 1.8T, אוטו מדהים מבחינת מנוע-גיר-איכות חומרים, הפנים נראה בסדר,

לצערי לא מספיק טוב בהשוואה להונדה סיויק 5D, שהפנים שלה נראה מטורף לחלוטין (שנת 2012, לפני הצורה החדשה והמכוערת) לכן כשאבא נהג על הסיויק הוא העדיף אותה.

העניין הנוסף שמשחק תפקיד הוא ירידת הערך שכנראה משמעותית יותר בסיאט, אבל לך תסביר לו שהסיאט בצריכת דלק עושה 1 ל-15 וההונדה 1 ל-10 שזה שליש יותר...

מבאס, אני מעדיף את הלאון.

אם למישהו יש רעיונות יצירתיים איך לשכנע אותו לעבור לליאון - אתם מוזמנים לעזור

(הבחירה היא בין לאון 2013 חדשה מהסוכנות עם חבילת COPA לבין הונדה סיויק יד ראשונה 2012 עם קילומטרז' נמוך).

• תוכן חדש...