Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה מכונית היתה אוברון ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

רציתי להוסיף לעניין אובורן AUBURN מהנקודה שלי אחרי שעשיתי מיני תחקיר על החברה הזו וכל זה בעקבות התענינות בשורשים המשפחתיים שלי. סבתא שלי היתה הבת של תעשיין עשיר בבולגריה(שהוא בעצם הסבא רבא שלי שלא הכרתי) וכאחד שחובב מכוניות התענייתי תמיד במכוניות שהיו ברשות המשפחה בתקופה ההיא.שנות ה-30 בבולגריה.היא סיפרה לי שהיה להם פורד ואח"כ ביואיק וגם קדילאק תקופה מסוימת, ובאחת התמונות מהחתונה שלה בשנת 1935 היא מצולמת עם סבי כשהם מגיעם לטקס בתוך מכונית גדולה ופתוחה ותמיד חשבתי שזו קדילאק כי ידעתי שבאותה תקופה היתה לאביה מכונית כזו אבל לא הייתי סגור על זה כי חשבתי שאולי זו מרצדס,עד שהכנסתי את התמונה לאתר של תמונות וסיפרתי את הסיפור הזה שאני לא סגור על איזה אוטו זה וביקשתי שאם מישהו מזהה את הרכב אני אשמח לדעת פרטים ומיד קיבלתי תשובות מכל פינות העולם.זה אובורן.שם שלא הכרתי או שמעתי.ואז למדתי שזו היתה חברה שבנתה מכוניות כבר בשנת 1900 ובשנת 1924 נקנתה ע"י קורד שהיה בעל חברה שיצרה מכוניות יוקרה באותו שם. בשנת 26 הוא נכנס לשותפות עם דוזנברג והם בנו מכוניות סופר יוקרתיות ומתקדמות מאוד.הרבה קליינטים לא היו כי המכוניות היו מאוד יקרות והשפל הכלכלי גם לא עזר עד שבשנת 37 המפעל נסגר וכל שלושת החברות הפסיקו את הייצור.

התמונות פה בפורום הם אמנם מדגם 851 אבל זה הספידסטר.קיים דגם 851 שהוא גם כן קבריולט עם 4 דלתות שהיה למשפחה שלי ואני בטוח שזה גם הדגם שדיזנגוף רכש לעצמו. הרי כל הסיפור פה התחיל בגלל דיזנגוף.

כנראה שדיזנגוף היה מאוד עשיר אם הוא קנה לעצמו כזה רכב סופר יקר.

בקשר למשפחה שלי-אני לא יודע מה עלה בגורל הרכב הזה ואני בטוח שאם הוא לא נמכר לפני המלחמה אז בטח הולאם ונלקח כמו יתר הרכוש שהיה לסבא רבא שלי שהגיע לארץ בלי כלום.

פורסם

סיפור מעניין ושתי השלמות בצידו.

מאיר דיזנגוף היה יזם, הקים מפעלים ועסק בנדל"ן. בין המפעלים שהקים, בתחילת המאה העשרים, היה מפעל הזכוכית בעתלית ובית החרושת לשמן "עתיד". מפעל הזכוכית היה אמור לייצר בקבוקים ליין שיופק מכרמי זכרון-יעקב. מפעל השמן היה אמור לייצר שמן וסבון מהזייתים שימסקו בכרמי הזייתים של בן שמן וחולדה, שניטעו בחוות הנסיוניות של "המשרד הארצישראלי" (לימים הסוכנות היהודית). בשני המפעלים הושקע הונו של אחי סבי - כ 40000 פרנק זהב - הון רב באותם ימים. דיזנגוף הלך בגדולות ויבא את מיטב הציוד, בנה מבנים גדולים והביא מומחים מצרפת לתפעול.

הכשלון היה מוחלט ואחי סבי הפסיד את כל הונו. בערך באותה תקופה היו שניהם גם בין חמשת המייסדים של תל-אביב ובמשך שארית ימי חייהם התפרנסו מניהולה. כנראה שזו הייתה פרנסה לא רעה - והאוברון יוכיח.

בסוף שנות החמישים עבדתי כמתלמד במעבדת האלקטרוניקה של המחלקה לפיסיקה במכון ויצמן, ולמרות גילי הצעיר יצא שמי כמומחה לתיקוני רדיו. יום אחד ביקש ממני אחד מאנשי הסגל לבוא לביתו בתל אביב כדי לתקן את הרדיו שלו, ובאותה הזדמנות סיפר לי את סיפור אותו הרדיו.

אביו רכש אותו בבולגריה בשנות השלושים. עם הכיבוש הנאצי נאסר על יהודים להחזיק ברדיו והרדיו שלהם נמסר למועדון קצינים גרמנים. הכל נעשה בסדר למופת ותחת רישום מדוקדק ובסוף המלחמה (כידוע מלך בולגריה מנע את השמדת יהודי בולגריה) הוחזר אליהם הרדיו. הם ניסו לעלות ארצה באניית מעפילים שנתפסה על ידי הבריטים ונזרקו - יחד עם הרדיו - למחנה בקפריסין, ואיתו הגיעו לבסוף ארצה. אגב, פשוט התייבש בו קבל - אחרי החלפת הקבל חזר הרדיו לנגן כמימים ימימה.

ולבסוף, בעניין מכוניות פאר בבולגריה של לפני המלחמה. מלך בולגריה היה בין הבודדים שרכשו את "בוגטי רוייל" המכונית שבוגטי ייצר במיוחד למלכים. דו מושבית עם מנוע בנפח 15 ליטר. עד כמה שאני זוכר המלך הודיע כי אינו אוהב לנסוע בלילה ואי-לכך המכונית יוצרה ללא פנסים.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

איזה סיפור נהדר.

(כידוע מלך בולגריה מנע את השמדת יהודי בולגריה.

הפרט הזה לא ממש מדויק. ראה בויקיפדיה.

בולגריה הסכימה וסיעה לגרמנים לגרש את היהודים ה"לא בולגרים" להשמדה(רובם מאיזורים שבולגריה סיפחה על חשבון יוון ויוגוסלביה) .

"בסוף אפריל 1943 נפגש המלך בוריס עם ריבנטרופ בברלין וסיכם איתו כי יהודי סופיה יגורשו אל כפרים וערי שדה בפרובינציות מרוחקות וזאת, כצעד מקדים לפני הגירוש למחנות ההשמדה. כך רצה המלך לנווט בין הלחץ מצד גרמניה ובין ההתנגדות הפנימית בבולגריה לתוכנית הגירוש...

ב-26 במאי גורשו יהודי סופיה ל-20 עיירות ערי השדה ברחבי בולגריה וממשלת בולגריה שכרה 6 מעבורות כדי לגרשם למחנות ההשמדה. טלטלה אחזה גם במערכת הפוליטית הבולגרית ובצעד חסר תקדים העבירה קבוצת פוליטיקאים ובראשם דימו קזאסוב מכתב למלך בוריס ובו איום בדבר אחריותו האישית לתוצאות הגירוש. המטרופוליט סטפן שלח אגרת אישית לארמון המלך ובה כתב " אל תרדוף אחרים שכן ירדפו גם אותך".‏[35] הגירוש אל הכפרים התבצע כמתוכנן ב-26 במאי, אך הגירוש למחנות ההשמדה נדחה שוב ושוב ולבסוף לא בוצע."

שיתוף הפעולה של המלך עם הנאצים לא היה רק משיקולים מעשים, אלא "עוד טוענים מקצת ההיסטוריונים לאנטישמיות של המלך ומביאים כדוגמה את נאומו בפני ראשי הכנסייה הבולגרית (הסינוד), שבו טען שהיהודים הם המקור לכל תחלואיה ומלחמותיה של אירופה".

יהודה

פורסם

ראיתי אותה לפני חצי שנה הספקתי לצלם תמונה אחת לפני שאסרו עלי לצלם אותה לא אמסור מיקום ופרטים מעבר לזה

אבל ממה שאני יכול לספר היא מכונית גדולה מאוד ויש גם עץ

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם
שאסרו עלי לצלם אותה לא אמסור מיקום ופרטים מעבר לזה

זה נשמע כמו קונספירציה ?!

מה זה אסרו אליך ? גוף ממשלתי סודי איים אליך ?

חייזרים מהחלל החיצון הבטיחו לאכול אותך אם תספר ?

אם היא קיימת אז אפשר לספר פרטים קצת יותר מדוייקים ומבלי להגיד אצל מי נמצאת או באיזה מקום מוחזקת .... לדוגמה "מדובר בגדם XXX משנת YYY הנמצאת במצב ZZZ הדורש/לא דורש שיפוץ, הבעלים הנוכחים הם פרטים/גוף ובקשו שנשמור על אנונימיות שלהם "

פורסם
סיפור מעניין ושתי השלמות בצידו.

לבסוף, בעניין מכוניות פאר בבולגריה של לפני המלחמה. מלך בולגריה היה בין הבודדים שרכשו את "בוגטי רוייל" המכונית שבוגטי ייצר במיוחד למלכים. דו מושבית עם מנוע בנפח 15 ליטר. עד כמה שאני זוכר המלך הודיע כי אינו אוהב לנסוע בלילה ואי-לכך המכונית יוצרה ללא פנסים.

לדעתי הההסטוריה היא קצת אחרת.

שום רויאל לא נקנתה על ידי מלך. היו שש כאלה ודובר על בתי המלוכה של ספרד, רומניה ואלבניה אבל לא יצא מזה דבר....

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

גם יורש העצר של גרוזיה התענין ברויאל בוגאטי,

אבל בוגאטי כהרגלו היה בוחר שערה שערה פינצטה פינצטה את לקוחותיו,

כדי להחליט אם הלקוח ראוי לרויאל, הוא היה מוזמן לארוחת ערב באחוזת בוגאטי, שלאחריה

היה נשלח מברק עם ההחלטה.

ולגבי יורש העצר הגרוזיני ? בוגאטי מסר לשליח כי לעולם לא ימכור לו רויאל , עקב נימוסי השולחן המחפיריםשל הלה.

פורסם

במתחם ה'תחנה' בנוה צדק נתקלתי באחת החנויות בתמונה גדולה שצולמה בתל אביב של 39', בה נראה המון מתגודד ליד איזשהו בית עסק, על המדרכה.

ליד המדרכה חנתה המכונית שראו רק את חלקה הקדמי, מהשמשה הקדמית והלאה; זה היה מספיק על מנת לזהות אובורן 851/852.

רק תחשבו אילו אוצרות מוטוריים נסעו על כביש א"י המנדטורית ובשנים הראשונות של המדינה. כמה מכוניות כאלו נגרטו בשל מחסור בחלקים, בידע או בממון לתקנם :cry:.

אחד מהחברים הפעילים בפורום הזה סיפר לי על בוגאטי מקורית שאוחסנה שנים רבות בארץ ונרכשה ע"י אדם מחו"ל לפני עשרים וכמה שנים. החבר עוד זכה לראות את המכונית בארץ, במקום מחבואה. בהכירי את האיש היקר היטב - והוא איננו ידוע כמספר סיפורי אלף לילה ולילה - אין לי סיבה לפקפק באמינות הסיפור הזה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

בסוף שנות החמישים עבדתי כמתלמד במעבדת האלקטרוניקה של המחלקה לפיסיקה במכון ויצמן, ולמרות גילי הצעיר יצא שמי כמומחה לתיקוני רדיו. יום אחד ביקש ממני אחד מאנשי הסגל לבוא לביתו בתל אביב כדי לתקן את הרדיו שלו, ובאותה הזדמנות סיפר לי את סיפור אותו הרדיו.

בסופו של דבר אעזר בך ע"מ לתקן את הרדיו ברובר שלי...

רדיו משנות החמישים של his masters voice...

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם
בסופו של דבר אעזר בך ע"מ לתקן את הרדיו ברובר שלי...

רדיו משנות החמישים של his masters voice...

בכף. בוא מהר...

האם קראת את זה:

http://lulisml.wordpress.com/2012/05/29/%D7%9E%D7%A2%D7%A9%D7%94-%D7%91%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A7%D7%98%D7%9F-%D7%95%D7%99%D7%A9%D7%9F-%D7%95%D7%91%D7%9B%D7%9C%D7%91%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%93-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%A7%D7%98/

?

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

• תוכן חדש...