Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם צבע נוזל הקירור לא השתנה ואין משקעים במיכל העיבוי לא הייתי מחליף את נוזל הקירור בגלל הוספה של כמות קטנה של נוזל קירור לא ידוע.

שני הנוזלים היו באותו צבע. הנוזל נעשה כהה יותר, אבל שמר על צבעו הכחול. למה בדיוק אתה מתכוון כשאתה אומר משקעים?

:idea:
פורסם

סליחה אם אני פרנואיד, אבל האוטו מאד יקר לי (תרתי משמע).. ביררתי ומצאתי שיש חנות חלפים שמחזיקה את נוזל הקירור המקורי של BMW. לקנות את הכמות הנדרשת זה הוצאה של 150 ש"ח בסה"כ. אם אני קונה את הנוזל, מה כרוך בתהליך החלפתו? האם צריך לשטוף את מערכת הקירור או רק לרוקן את כל הנוזל ולמלא מחדש?

פורסם

פריג'י, התכוונתי לעשות זאת אבל קראתי שפעולת הניקוז יותר מורכבת משחשבתי ויש צורך לפתוח צינורות קירור על מנת שכל הנוזל יצא.. בקיצור, לא מוכן להסתכן ולעשות זאת בעצמי.

האם יש המלצה למוסכניק אמין ומקצועי בחיפה שבוודאות מכיר ועובד על רכבי ב.מ.וו?

פורסם

לא אמרתי שתעשה בעצמך... בוודאי שכל התעסקות ברכב (וברכב מורכב על אחת כמה וכמה) היא בגדר אם לא יודעים, לא עושים.

אבל אתה יכול להעזר בחבר כנופיה (שאני בטוח שיבצע את העבודה בדיוק המירבי עם קריאה של ההוראות לפני ומדידת כמה מ"ל נוזל קירור יצא כדי להשוות עם נתוני הספרות...)

פורסם
היי מרק, תודה.

אני לא חושב שהם טעו, הם פשוט חיפפו: משיטוט קצר ברשת מצאתי שדלק מוטורס הפסיקו לייבא את נוזל הקירור המקורי של BMW עוד ב-2013. כך נראה הבקבוק המקורי:

file.php?id=3854&sid=6f8692a0f1ebbdc8f9b43f0a2b356544

מה ששמו לי הוא נוזל גנרי בשם שמתחיל ב-cyllu או משהו בסגנון. לא זוכר בדיוק. גם הוא כחול, אבל כנראה שכמו שאמרת נוצרה ריאקציה כימית כלשהי עם הנוזל המקורי - יש כאילו "לכלוך" בתוך המים היכן שאני יכול להביט כשאני מסיר את הפקק.

האם יש מקום לדאגה? אני שואל גם כי מצאתי בדיון הבא התייחסות שלילית לערבוב נוזל קירור עם מלחים לכזה שאין בו מלחים (היברידי לעומת אורגני אם הבנתי נכון): http://www.autosport.co.il/viewtopic.php?t=25234

לגבי גובה המפלס, הוא בערך 1-1.5 ס"מ מעל למקסימום כשהמנוע קר.

אעשה זאת בקצרה:

מאז העברת השרביט של ב.מ.וו ומיני מקמור לדלק מוטרוס השתנו לא מעט דברים בכל הנוגע לח"ח ומלאי. בין השאר הוחלט באופן גורף שלא לייבא עוד את הנוזל המקורי.

אין לי מושג מה הם שמים פה בארץ, וגם לא מעניין אותי יותר מידי (כן עומד בתקן, לא עומד בתקן), אני נשאר צמוד למקורי ללא כאבי ראש.

ישנו ייבוא מקביל של הנוזל המקורי (בדיוק כמו בתמונה שהעלת) וניתן להשיגו בי.ל חלפים בחיפה (הוא שולח בכל הארץ), ובנוסף גם במוסך בימר בחולון.

הבקבוק ממש לא יקר כפי שרשמת (לפחות לא בפעם האחרונה שקניתי).

אני נוהג תמיד לשים 2 בקבוקים בצד, מ2 סיבות

1. כדי לא לעכב טיפול במידה ויהיה חוסר בארץ.

2. מהסיבה שפתחת את השרשור - למלא מעט נוזל קירור בין הטיפולים.

הייתי ממליץ לך לפעול באופן דומה. קח בחשבון שאצלך המנוע קטן יותר, משמע - תדרש לפחות נוזל קירור לדעתי (תבדוק את הדילול הנדרש, יתכן ובקבוק בודד יספיק לך).

בהצלחה.

M-TECH E46

פורסם

היי אלי, תודה! י.ל. חלפים הוא בדיוק המקום אליו הגעתי.. :) נאמר לי שם שאני צריך 3 בקבוקים, למרות שאמרתי שיש לי מיני. מוזר.. בכל אופן, אתה צודק - החומר לא יקר. אני לא דואג בגלל זה. אני דואג רק בגלל הצורך לרוקן עכשיו את נוזל הקירור שישנו ולמלא מחדש. אני צריך מישהו מקצועי שאפשר לסמוך עליו. הבנתי שחברי הכנופייה עושים עבודה מקצועית והם עם ידי זהב. מה דעתך?

פורסם

דברים כאלה אני עושה לבד... ולכן יהיה לי קשה לייעץ לך.

אבל יש שרשור ייעודי לחברי הכנופיה, בהחלט ניתן לומר שדובר עליהם טובות.

הנוזל - לא מדולל. יש לדללו עם מים מזוקקים.

M-TECH E46

• תוכן חדש...