Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע אם זה רק פסיכולוגי או לא, אבל אני כבר כמה שנים טובות מתדלק ב"דלק דראגון" באותה התחנה ומרגיש שהאוטו נוסע קצת יותר טוב מתדלוק בתחנות אחרות (כשאין ברירה) שתידלקתי, וכך גם צריכת הדלק.

ולגבי דלק זול (סדש וכדומה) זול מתחיל בזין, תדלקתי פעם אחת בלבד בסדש והיו לי תופעות לא מובנות עד שנגמר המיכל דלק, ומאז ולעולם לא יתדלק בסדש או כל תחנה אחרת המציעה דלק "הרבה" יותר זול ממתחריה.

פורסם

סתם שטויות, אותו דבר בידיוק.

תדלקתי כמה שנים עם הגולד של סונול, ועכשיו עברתי לתחנת דלק אחרת שיותר זולה, ואין הבדל בכלל.

פורסם

מה למעשה יש בדלק אוקטן 95 "גולד" שאין ב95 "רגיל"?

שאלה מצויינת!

העניין הוא שלדלק גולד מוסיפים את האלמנט.

אבל החברה החליטה שהיא לא מחשיבה את האלמנט, יענו, האלמנט און דה האוס.

אז אתה מקבל דלק משופר במחיר של דלק רגיל.

פורסם

מה למעשה יש בדלק אוקטן 95 "גולד" שאין ב95 "רגיל"?

שאלה מצויינת!

העניין הוא שלדלק גולד מוסיפים את האלמנט.

אבל החברה החליטה שהיא לא מחשיבה את האלמנט, יענו, האלמנט און דה האוס.

אז אתה מקבל דלק משופר במחיר של דלק רגיל.

פורסם

הטענה שלהם היא שהדלק כולל דטרגנט שמונע את הצורך בשימוש תקופתי בתוסף לניקוי מערכת ההזרקה.

האמת שאני לא חושב שזה מופרך או לא סביר. אני מניח שהדלק באמת כולל את התוסף. להגיד אם זה יעיל כמו, יותר או פחות משימוש בתוסף שמוסיפים לבד- מי יודע. לא זכור לי שפורסמו נתונים בנושא.

פורסם

למי שעדיין לא יודע, כל הדלקים בארץ מגיעים מאותו מפעל זיקוק, כל דלקי ה-95 הן אותו הדבר בכל התחנות,

עכשיו איך משכנעים ציבור שלם לקנות דווקא אצלך ולא אצל המתחרים?

מוסיפים את המילה גולד ומביאים איזה שחקן שיקשקש לנו קצת בשכל.

כל שיטות הפרסום והשיווק עובדות בתבנית של שטיפת מוח,

אתה כל הזמן מקבל מסרים סמויים/גלויים, אם זה בטלוויזיה, רדיו, פוסטרי ענק וכו' עד שזה נכנס לך לתודעה ואתה מתחיל להאמין בזה,

לפני כל מוצר שיוצא לשוק, יושבת לה קבוצה של אנשים (שזו העבודה שלהם) וחושבת באיזו דרך נגרום לאנשים להכניס את המוצר שלנו לתודעה שלהם ובכך נמכור יותר.

אז התוצאה היא שיש כאלה שחושבים שה-95 גולד הוא טוב יותר ולפיכך מתדלקים רק שם,

משמע - השטיפת מח עובדת.

לסיכומו של עניין כל הדלקים זהים, אולי ההבדל היחיד הוא שיש תחנות שמוסיפות מים! :)

אגב מי שלא יודע, הדלק בארץ בכלל לא מתאים לעבודה של מנועים,

הוא באיכות כזאת ירודה שבחו"ל משתמשים בו להסקה של תנורים ודברים בקטגוריית הזאת.

מישהו אמר מדינת ישראל??

בברכה,

אחד שיודע.

פורסם
לא יודע אם זה רק פסיכולוגי או לא, אבל אני כבר כמה שנים טובות מתדלק ב"דלק דראגון" באותה התחנה ומרגיש שהאוטו נוסע קצת יותר טוב מתדלוק בתחנות אחרות (כשאין ברירה) שתידלקתי, וכך גם צריכת הדלק.

ולגבי דלק זול (סדש וכדומה) זול מתחיל בזין, תדלקתי פעם אחת בלבד בסדש והיו לי תופעות לא מובנות עד שנגמר המיכל דלק, ומאז ולעולם לא יתדלק בסדש או כל תחנה אחרת המציעה דלק "הרבה" יותר זול ממתחריה.

מתדלק קבוע בסדש, שום בעיות עם הרכב, מנוע והכל עובד כמו שצריך אז אין צורך להכליל, כל עוד אני לא חווה בעיות כלשהן אני אמשיך לשלם זול ולנסוע כרגיל עם הרכב, אין צורך לשלם יותר.

למי שעדיין לא יודע, כל הדלקים בארץ מגיעים מאותו מפעל זיקוק, כל דלקי ה-95 הן אותו הדבר בכל התחנות,

עכשיו איך משכנעים ציבור שלם לקנות דווקא אצלך ולא אצל המתחרים?

מוסיפים את המילה גולד ומביאים איזה שחקן שיקשקש לנו קצת בשכל.

כל שיטות הפרסום והשיווק עובדות בתבנית של שטיפת מוח,

אתה כל הזמן מקבל מסרים סמויים/גלויים, אם זה בטלוויזיה, רדיו, פוסטרי ענק וכו' עד שזה נכנס לך לתודעה ואתה מתחיל להאמין בזה,

לפני כל מוצר שיוצא לשוק, יושבת לה קבוצה של אנשים (שזו העבודה שלהם) וחושבת באיזו דרך נגרום לאנשים להכניס את המוצר שלנו לתודעה שלהם ובכך נמכור יותר.

אז התוצאה היא שיש כאלה שחושבים שה-95 גולד הוא טוב יותר ולפיכך מתדלקים רק שם,

משמע - השטיפת מח עובדת.

לסיכומו של עניין כל הדלקים זהים, אולי ההבדל היחיד הוא שיש תחנות שמוסיפות מים! :)

מישהו אמר מדינת ישראל??

בברכה,

אחד שיודע.

עצוב ומפחיד מה שאתה כותב פה :cry:

פורסם

מישהו אמר מדינת ישראל??

בברכה,

אחד שיודע.

אחד שיודע יכול לשתף את עם ישראל בהוכחות לידע שלו? או שהוא "שמע"?

אני אישית יודע בוודאות שלמשל בקנדה הדלק הסטנדרטי באיכות יותר ירודה בארץ ועומד על אוקטן 87 (AKI, שהוא הממוצע בין RON לבין MON שהיא שיטת בדיקה אחרת ולא RON, שנהוג בארץ) מעל זה יש את ה"טוב" שעומד על 89 ו"פרימיום" שעומד על 91. יש תחנות בודדות שמציעות גם סופר פרימיום: 94 אוקטן.

מוויקיפדיה: השוואת "אוקטנים" של דלק רגיל בקנדה וארה"ב לעומת האוקטן שלו באירופה (וישראל בכללה):

RON MON AKI

"regular" gasoline in Australia, New Zealand, Canada and the US 91–92 82–83 87

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אז סופו של הגולד יהיה כמו הדרגון?

הכל תלוי במחיר, נכון לעכשיו עזבתי את תחנת סונול (בב"ש בצומת של הוואן) ועברתי לדור אלון (במרחק של 100 מטר מהסונול) ששם זול יותר ב10 אג' לליטר.

(בחישוב פשוט יוצא שכל חודש אני מרוויח 50 ק"מ יותר של נסיעה).

מה שכן, ספציפית בתחנות האלה, נהנתי יותר לתדלק בסונול כי הציוד לניקוי שמשות וגם המשאבות היו תמיד איכותיים ולא עשו בעיות.

ואילו בדור אלון הציוד לניקוי שמשות לא מתוחזק כמו בסונול וגם המשאבה עשתה לי כמה פעמים בעיות (הייתי צריך לגהץ כמה פעמים את הכרטיס, גם כרטיס חדש, ופעמיים כאשר תדלקתי בלילה היא לא נתנה לי למלא יותר מ30 ליטר, כאשר אמור היה להכנס 48 בלי לקפוץ).

• תוכן חדש...