Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני מעוניין לבצע בעצמי את הטיפול השנתי הבא עלינו לטובה.

ניסיתי לחפש בפורום דגשים אך לא מצאתי מענה.

רציתי לשאול - מה בעצם כולל הטיפול השנתי ומה לבדוק בנוסף?

יש ברשותי מדריך היינס לרכב (רנו קליאו RSI) כך שאיך לעשות אני אדע.

- החלפת שמן מנוע

- בדיקת פלאגים

- פילטרים?

- מה עוד?

אשמח להכוונה,

תודה רבה וסוף שבוע נעים:-)

פורסם

הופה,

מסתבר שהדרך הכי טובה לחפש זה לפתוח אשכול ואז לראות מה ההצעות הדומות.

אעיין ואלמד:wink:

פורסם

מה שאתה מתאר נקרא טיפול 10,000, ובפועל הוא אמור להתבצע בסביבות ה-15,000 קילומטרים עבור רוב הרכבים, זה לא טיפול שנתי (אלא אם כן אתה עושה 15K קילומטרים בשנה).

פורסם

לא עושה 15 וגם לא 10

אבל יש פה גם עניין של זמן שעובר

הכמות של השמן התחילה כבר לרדת, הפלאגים מפויחים, נוזל קירור הוחלף כבר מכיוון שהישן נשפך.

אני מרגיש שהרכב מאותת.

רק מפחד לעשות נזק מתום לב כי "רציתי לנסות"

לגבי זה שזה תענוג - אין ספק:wink:

פורסם

רון, אני במקומך לא הייתי הופך את זה להרגל קבוע. במילים אחרות, גם אני עושה את הטיפולים לרכב לבד. לעומת זאת, כל טיפול שני או שלישי אני הולך למוסך בכדי שהוא יעשה לי את הטיפול ויבדוק את הרכב על הדרך. לפעמים מוסכניק רואה דברים שאנחנו לא רואים ואני לא אומר זאת בציניות. כמובן שיש את אלה שמנסים להכניס אותך להוצאות כי זאת הפרנסה שלהם. אבל ברור כשמש שישנם אנשים ישרים כמו סרגל. כמובן שאני לא הייתי מתעסק עם טיפולים כמו החלפת רצועת טיימנג, כיוון שסתומים וכיוצא בזה. אולי בפיאסטה פשוטה זה אפשרי אבל ברכב מודרני ומתקדם הייתי משאיר זאת למכונאי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כאשר רוצים להגיע לדברים הגדולים צריך להתחיל בדברים הקטנים. בהחלט לא שולל את האופצייה שטיפול טיימינג יעשה ע"י בעל הרכב באופן עצמאי כאשר הוא רוכש את הידע והניסיון עם הזמן ולאחר התלוות למישהו שעשה זאת כבר וכאשר יש לו את הכלים הנכונים. אני ניזכר בטיימינג הראשון שביצעתי היה על יונדאי אטוס ומשם לאט לאט היתקדמתי לטיימינג ברכבים חדישים הרבה יותר שבסופו של דבר טיימינג זה הכל סימונים נכונים וטכניקת עבודה שאם אתה פועל על פיה לא בעייה להיסתדר. ובגלל זה גם הידגשתי שאפילו שמדובר בטיפול הכי פשוט עדיף שייתלווה לעניין מישהו עם נסיון.

:)
  • תוכן חדש...