Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אחרי שהפונטו ספייס 2002 שלי שתתה לי את כל הכסף והנשמה, היא לבסוף החליטה לתת לי את המכה המכרעת ולהתפרק סופית.. טוב זו פתיחה קצת דרמטית... ;)

בכל אופן, החלטתי לקנות אוטו חדש, נמאס לי לקנות "חתולים בשק" ולשלם יותר ממה שהוצאתי בהתחלה - מדובר באוטו לזוג ללא ילדים, נסיעה יומית רחובות - ת"א וחזרה.

פעם בחודש-חודשיים, רחובות - חיפה.

בשביל הקנייה הזו אני אצטרך לקחת הלוואה ל-4/5 שנים, ככה שחשוב לי לוודא שאני קונה את הדבר האופטימלי בשבילי, ואשמח אם תעזרו לי כי אני לא מבין יותר מידי (ע"ע הפונטו שנקנתה לפני שלוש שנים, ושווה היום שליש ממה שקניתי..)

דרוג הדברים הכי חשובים לי - עלות שוטפת (ביטוח, שנות אחריות יצרן, טיפולים), , נוחות (אבזור) ,סחיבה נורמלית (לא מכונית מרוץ, אבל שתהיה אפשרות לעקוף בלי מאמץ מיוחד כשצריך)

משיטוט בפורום הבנתי שפיקנטו נחשבת לאופטימלית, אך הגירסה הידנית ב-64K "לא סוחבת"

יש את השברולט ספארק החדשה ב-63K לגירסה ידנית

סקודה פאביה ב-70K, אבל הבנתי שהביטוח המקיף רצחני?

פיאט פנדה, ב-64K, (והפיאט 500 מפתה מאוד..)

סוזוקי ספלאש ב-70K

אני יכול לעלות בתקציב עד ל-80K, אם יש משהו שעדיף בצורה דרמטית לצרכים שלי (פיקנטו אוטומט, פיאסטה או פיאט 500)

בקיצור: אני די מבולבל - כמובן שאלך לנהוג בעצמי, אבל אני זקוק לעזרתכם להתמקדות במספר קטן של דגמים, והבנה של מאפיינים שלא תמיד מרגישים בנסיעת מבחן.

תודה רבה למשיבים.

ליאור.

פורסם

לדעתי אם הכוונה להחזיק ברכב כמה שנים והנסיעות הן בעיקר בין-עירוניות, הייתי ממליץ למתוח קצת ולרכוש סופר מיני ידנית.

הסופר מיני גם יתאימו להתרחבות עתידית עוד כמה שנים. :wink:

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כוונתך לפאביה / פיאסטה / סוויפט?

הפאביה נשמעת כמבצע טוב 70K, ידוע לך אם אכן הביטוח "שוחט" על דגם זה?

יש דגם עדיף סופר מיני ידני (עלויות שוטפות/ אבזור)?

פורסם

לגבי הפאביה; 1700חובה + 3800מקיף, כל נהג מעל 24 ומעל שנתיים ותק נהיגה ללא תאונות.

ועוד איתוראן משהו כמו 300שח לשנה. (שנה ראשונה חינם)

לא יודע עד כמה זה "שוחט"..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הכל יחסי כמובן.

השאלה איך זה לעומת מקיף של פיאסטה או סוויפט, או בקטגוריה אחת מתחת לפיקנטו או שברולט ספארק?

נראה לי שזה יהיה לי די כבד.. אולי עדיף לרדת לקטגוריה שמתחת..

יש למישהו רשמים מהספארק החדשה, ואיך היא בהשוואה לפיקנטו הידנית?

פורסם

מבחינת אבזור ונפח מנוע הספארק מובילה על הפיקנטו, יש לך פה טבלת השוואה

לספארק המנוע החזק בקטגוריה (1.2 ל', 82 כ"ס) ו- 5 מקומות ישיבה.

היא עברה מתיחת פנים משמעותית, זוכה לעיצוב חיצוני חדש הכולל גריל קדמי, פגוש אחורי, פנסי חזית.

זאת בנוסף לאבזור העשיר ביותר בקטגורית המיני הכולל חבילת בטיחות מלאה (6 כריות אויר ו- 4 כוכבי בטיחות), חימום למושבים הקדמיים, פנסי ערפל קדמיים ופסי גגון. עיצוב פנים חדש הכולל קונסולה מרכזית ומערכת שמע עם חיבור USB חדשים.

פורסם

אתה יכול למצוא הרבה שיחות בפורום שיעזרו לך לקבל החלטה כי דובר על זה הרבה.

אישית, אני חובב של קיה, אז אני אמליץ על הפיקנטו, ואם אתה באמת מוכן למתוח קצת את התקציב, על לך על סופר מיני (הקיה ריו מעולה בקטגוריה הזאת)

פורסם

מבין האפשרויות שציינת, הספלאש הוא לפי דעתי הטוב מכולם, רק שתא המטען שלו קטנטן (זאת לעומת המרווח הפנימי שהוא גדול יחסית לקטגוריה).

מבחינת מנוע והספק, כמו גם עלויות שוטפות, הוא עדיף.

לפני כחודש וחצי היה מבצע בהוט של 66K - תנסה להוציא מהם את המחיר הזה.

אבל כמו שאמרת - רק נסיעת מבחן תפתור לך את ההתלבטות...

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אני חושב שאעלה קצת את התקציב לסביבות ה-78K..

ההתלבטות הסופית היא בין -

סוזוקי סוויפט ידנית

יונדאי I20 ידנית

קיה פיקנטו אוטומטית

למיטב הבנתי האמינות הכללית ועלות החלפים/טיפולים די דומה (יתרון קל ליונדאי שילקח בחשבון)

פרט לנסיעת מבחן, אשווה גם את תנאי המימון השונים ונראה לי שאלו יהיו שני הפרמטרים הקריטיים לבחירה.

פורסם

מה דעתכם על אפשרות נוספת שמישהו הסב את תשומת ליבי אליה:

לקנות מסוכנות אוטו סנטר, I20 1400 אוטומטית, שנת 2011, דרגת איבזור inspire (עם בקרת אקלים וגג שמש חשמלי )

63,115 ק"מ, יד 1 בעלות קודמת - ליסינג שימש כחלופי, מחיר =70330

האם לדעתכם מדובר במחיר הוגן ואפשרות עדיפה על רכב חדש (I20 ידני, סוויפט ידני או פיקנטו אוטומט)?

פורסם

לפי דעתי אוטו חדש עדיף על יד 2.

המלצה שלי היא שתלך על סופרמיני ולא על מיני.

יש לך כמה אופציות של סופרמיני ידני בטווח המחירים שציינת:

1. איביזה רפרנס 1400

2. פאביה אביאנט 1400

3. קיה ריו

4. פורד פיאסטה ידני

5. סוזוקי סוויפט ידני

לפי דעתי הסוויפט והפיאסטה הן שתי המובילות, אני אישית הזמנתי כבר את הפיאסטה,מחכה לנסיעת מבחן.

בהצלחה.

פורסם

הסוזוקי זה לא אוטו,חבל על הכסף.

הפאביה ב70K נשמע לא רע בכלל,לגבי הביטוח,תבצע סקר בכמה סוכנויות ותקבל את הזולה ביותר.

הפיאט,אם מדובר בדגם החדש,זה לא רע בכלל.

• תוכן חדש...