Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

הרכב הוא סובארו גראנד לאונה סטיישן 98 אוטומט.

בעת סיבוב ההגה ימינה תוך כדי תנועה (בפנייה) וגם לא תמיד זה קורה יש מעין רעשים של גגגגררררררר ורעידות קלות מהמרכב. זה יכול לקרות עם גז או בלי גז. הרמתי את הרכב באויר ומה שמצאתי זה תותב של המשולש השמאלי בחלק שמחובר לגוף הרכב מלמטה פשוט נוזל מגריז. לא ידעתי שבתותבים האלה קיים גריז או שמן מה שאומר למעשה שהתותב הזה גמור מבפנים. כאשר 2 הגלגלים הקידמיים היו באויר העברתי ל D ונתתי לגלגלים לנוע תוך שאני משחק עם ההגה ושום דבר. זה קורה ככל הניראה רק שהרכב יושב בלחץ על המיתלה בכביש. האם הגיוני שזה ניגרם מהתותב הפגוע הזה? על הדרך בדקתי ציריות כולל הגומיות ובמצב תקין. בדקתי מייסבים וחופשים - תקין. כריות בולם - תקינים. תושבות מנוע וגיר - תקינים. שמן הגה - תקין. גומיות הגה במוטות קישור קצת מזיעות ואותם אני אחליף אך לא מזה הבעייה. אני מעלה תמונה של התותב. אשמח לחוות דעתכם בעניין. אבקש אם אפשר לא להפנות אותי למוסך כי אני בעצמי מכונאי אך למען הסר ספק מחפש חיזוקים שלכם לעיניין.

תודה רבה.

http://sizmedia.com/my.php?i=yr1lzky2zhjn.jpg

:)
פורסם

אכן בתותב המקורי יש נוזל סיליקוני סמיך בתוך יציקת הגומי, זה פטנט שקיים גם בתושבות מנוע מסויימות (מקוריות).

יש תותבים להחלפה, תחליפיים באיכות טובה, במחירים מצויינים (ביחס למקוריים שעולים הון).

אני בספק אם הרעש נגרם מהתותב הזה, הייתי מהמר יותר על ציריות (אפילו שהגומיות טובות) או שהגלגל נוגע במשהו שמרעיש.

בעבר היתה לי לגאסי, שם יש תותב זהה לשלך (זו אותה מערכת פרונט 1:1). גם אצלי התותב נקרע אבל ממש במקרה שמתי לב לתותב שנזל. לא היו רעשים ולא הרגשתי שום דבר מיוחד (כנראה שתפסתי את זה ממש בהתחלה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על התגובה איציק. לגבי הציריות אני סמוך ובטוח שלא שם הבעייה כי תופעות של ציריות אני מכיר ומה גם שהוחלפו לא מיזמן. החשד שלי הוא התותב בגלל שזה קורה רק בפנייה ימינה ממש בתחילת סיבוב ההגה לימין כלומר שמישקל הרכב עובר לצד השמאלי והלחץ שמופעל הוא בין היתר על אותו תותב. לגבי נגיעה של הגלגל כמו שציינתי, הרמתי את הרכב באויר ונתתי לגלגלים לנוע תוך סיבוב ההגה לשני הכיוונים ו...כלום.

:)
  • תוכן חדש...