Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,

אנחנו בהתלבטות מוחלטת בין שני הרכבים. הדרישה המוחלטת שלנו היא רכב אוטומטי חסכוני ואמין עד תקציב של 20-22 אלף שח. 65% מהנסיעות בין עירוניות, עם 2 נוסעים.

נכון להיום, אני בעל יונדאי לנטרה ידנית (שנת 99), ומרוצה ממנה עד הגג מלבד זאת שבת זוגתי לא מסתדרת בעליל עם ידני, ולכן חשבנו על מותג יונדאי - מתוך ידיעה שהרכב חסכוני ואמין. יונדאי אלנטרה 2.0 לא מוצאים בתקשיב שלנו, ולכן חשבנו על אקסנט.

מכר טוב המליץ לנו על ניסאן פרפקט 1.8 שהיא עדיין בתקציב שלנו, וטוען שהאוטו כחבילה משתלם הרבה יותר. ומהניסיון שלו צריכת הדלק זהה ליונדאי, ואמינות זהה, אך הרכב הרבה יותר חזק ומהיר. וטוען שהאקסנט לא תסחוב עליות ארוכות.

בקורולה הבעיה היא שקשה מאד למצוא רכב שמור בשנתונים האלה, ולא בא לנו להתפשר על מצב הרכב, היות ואנחנו אנשים ש"מתחתנים" עם רכבים.

כעת הדילמה, היא איזה רכב מתאים לנו יותר כעסקת חבילה משלושת אלה?

נ.ב

חשוב לנו שיהיה תא מטען, היות ופעם בחודש-חודשיים נופשים בארץ. לכן, יונדאי גטס לא באה בחשבון.

מותגי צרפת לא באים בחשבון בגלל חוסר אמינות הגיר האוטומטי. ורכבי VAG יקרים מאוד לאחזקה (ברשות אבי בורה כ-8 שנים, והתחזוקה הבסיסית מאד יקרה עבורנו).

פורסם

ניסן אלמרה, סובארו אימפרזה, מזדה לנטיס, קורולה - כל אלה אופציות ראויות.

הכי חשוב מצב הרכב, אופן טיפול בו בשנים שעברו.

אפשר למצוא משהו מאלה במצב שמור.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אימפרזה? :roll:

רק אם הוא רוצה להיות צמוד לתחנת דלק ולהאיץ מ0 ל100 מהיום למחרתיים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שווה לבדוק את הפורד פוקוס, זולה במעט מהיפניות ואמינה לא פחות, מרווחת וזולה לאחזקה.

פורסם

לחבר טוב שלי יש אימפרזה 02 - חשבנו באופן חיובי על סובארו למרות צריכת הדלק השערורייתית שלה. אך לאחר מחשבה וחישוב, ראינו שעדיף לנו שלא. הנסועה שלנו כ 17-18 אלף ק"מ לשנה. והפרש של 2ק"מ לליטר מתחיל להיות משמעותי.

פורד פוקוס - לתקציב שלנו נכנסת לפני מתיחת הפנים, שהיא ממש מכוערת לטעמנו.

למגיב הראשון- יש מספר אקזמפלרים מאוד שמורים במחיר מחירון+ (עם ספר טיפולים ללא תאונות, שמורות מאוד). כלומר, אין לנו בעיה לתת מעל המחירון, ולכן אנחנו לא מחפשים את ה"מציאות" במחיר, אלא מעדיפים לשלם יותר על מנת לחסוך כאב ראש.

אין לאנשים חוות דעת השוואתית בין שלושת הרכבים שציינתי?

נ.ב

מאזדה 323 1.8,2.0 מאד קשה למצוא עם קילומטראז' ויד נמוכים, גם אם לשלם מעל המחירון 5k.

פורסם

אם מצאת אלמרה פרפקט במצב שמור, זה לדעתי הכי טוב, גם יותר טוב מלנטיס 1.8.

הדבר היחיד, היא יותר צפופה מלנטרה שלך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לי היה אלמרה פרפקט 1.8 אוט 2002 במשך כמעט 11 שנה ועד לפני 3 חודשים

נסעתי ברכב 165K צריכת דלק בתנאי מעלה אדומים - ירושלים הקשים 1:10

רכב אמין וחזק

החלפתי אותה בקיה פיקנטו ידני כי הרכב הפך לרכב שני ורציתי משהו חסכוני במיוחד ולא הייתי צריך גודל - אלה ההיפך

פורסם

אין לי ניסיון עם האקסנט בכלל,

אבל אתרום מה שאני יודע,

בתכלס למדתי נהיגה על קורולה 01 והרכב המשפחתי שלנו זה קורולה 01 ( יד ראשונה עדיין אצלנו, לא מוכרים :))

מה שאומר שאני נוהג על קורולה כבר 10 שנים (מאז שקיבלתי רישיון)

ולפני כמה שבועות קניתי אלמרה פרפקט 2004

בתכלס, שני הרכבים מאיצים ומשייטים על כביש מהיר בלי שום בעיה, האלמרה קצת יותר בקלות

(בעיקר מאיצה, חברה שלי כל פעם נבהלת שהיא כבר ב 100 קמ"ש כמעט בלי מאמץ, אחרי הבלנו 99 ידנית של ההורים שלה)

הקורולה מאד אמינה, מקווה מאד שהאלמרה גם

בזמן שהיא אצלנו, הקפדנו על טיפולים בזמן או בקילומטראז' וחוץ מהחלפת מחזירי שמן לפני הזמן (10KKM) לא זכור לי שהיו בעיות

הטיפולים והחלפים בקורולה לא יקרים, טיפול קטן במורשה בפחות מ 800 ש"ח (משם יש רק לרדת בתכלס)

האמת היא שהאלמרה פחות צפופה מהקורולה, אתמול בדיוק חזרנו מבילוי ונתתי לנהגת התורנית לנהוג וישבתי מאחור, התפלאתי לטובה

גם במושב הנוסע מקדימה יש הרבה יותר מקום לרגליים מאשר בקורולה (אפשר להתקרב עם הכיסא יותר ועדיין לשבת יחסית בנוח)

מה שכן, הצבע של הטויוטה הרבה יותר עמיד מהצבע של האלמרה (אם קוסמטיקה זה שיקול)

אני רואה אלמרות 02 שכבר שכבת הצבע ירדה להן ורואים את הפלדה, בקורולה שלנו יש עדיין לכה (ולא עשיתי ווקס לפחות 4 שנים) טפו טפו טפו :)

באלמרה עדיין לא יודע להגיד צריכת דלק, האוטו אצלי בקושי שבועיים ואני לא נוסע הרבה

הקורולה עושה 1:12 במשולב בלי בעיה, לפני חצי שנה כשעברתי דירה עשיתי 2 נגלות אשדוד - ב"ש

והייתה עוד נסיעה של אמא מאשדוד ללוד עם קצת פקקים, אני נהגתי 90 כל הדרך בלי מזגן (כמו סבתא) ובחזור האוטו היה מלא

בציוד, תדלקתי בנגלה הראשונה, ובסוף השניה, קיבלתי 15.5 ק"מ לליטר (!)

באלמרה פרפקט יש 4 כריות אויר (לפחות בשנת 2004, לא יודע איך לפני) ובקורולה 2, בשתיהן יש ABS

בשורה התחתונה, למעט הבדלים מינוריים מדובר ברכבים טובים מאד

לקח לי כמעט חצי שנה של קריאה/מחקר/הגדרת צרכים מול רצונות/סקר שוק/נבירה בלוחות/בדיקת רכבים

עד שמצאתי מה שענה על הדרישות שלי והתאים לקריטריונים שהצבתי

בשורה התחתונה, מה שאמור לקבוע איזה רכב תקח בסוף, יהיה אקזמפלר ספציפי (יד, שנתון, היסטוריית טיפולים, תאונות...)

הרבה פחות מפרט יבש של יצרן כלשהו

עם ריבוי הקורולות/אקסנטים/אלמרות שנמכרו באותן שנים, לא תהיה לך בעיה למצוא אקזמפלר במצב ראוי

רק קח בחשבון שזה יקח זמן

בהצלחה!

• תוכן חדש...