Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ערב הוקרה לשלו איש שלום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לותיקים אך לא רק-בעוד פחות מחודש יתקיים הערב הזה בו יופיע שלו בשירים וסיפורים מדרכו האומנותית, האיש חוגג שישים. יופיעו גם אומנים מוכרים יותר ופחות שיבצעו משיריו. אתם בטח מכירים את הלהיטים:"לאן עפו הנשרים"," את ואני אח"כ" והלהיט המוקדם כשנחשב לילד פלא "שועלים עליך שמשון". כמובן יהיו עוד שירים טובים גם אם מוכרים פחות. כולם מוזמנים.

לצעירים בכם או למי שהספיק לשכוח- שלו התפרסם כנער צעיר כשייצג את ישראל בתחרות המתמטיקה האירופית וזכה להישגים, זמן קצר לאחר מכן נטש את התחום למען אהבתו הגדולה- מוסיקה ופירסם מיספר להיטים. עם גיוסו" נחטף" ללהקה צבאית, אך נטש כדי להצטרף להנדסה קרבית כמפנה פצצות. הוא נשכח לכמה שנים אך חזר לתודעה בשיר "סיניי שלי לנצח".הוא התיישב בסיניי על פי מצוות ממשלת השמאל ופינה אותה על פי מצוות ממשלת הימין כשהוא מסרב למחאה אלימה נגד הפינוי. בתקופה זו ירדו לטימיון שני פרויקטים בהם השקיע את הונו ונשמתו- מדריך טיולים לסיניי ואלבום זמר"סיניי שלי".

עוד לפני כן,האיש היה אחד מן הראשונים שאימצו לליבם את מוסיקת הרגאיי אך נטש אותה כאשר ממשלת מפא"י טענה שהיא משחיתה את לב הנוער. בשנים מאוחרות יותר הפך לכותב צללים של מוסיקה מזרחית אך מעולם לא זכה בתמלוגים המגיעים לו.

בשנות ה70 חיבר לחנים ואף הופיע בתשדירי שרות בטלויזיה בנושאי= חפץ חשוד, זהירות בדרכים וחיסכון בחשמל, עליהם סירב לקחת כל תשלום.

באותה תקופה הסתבך עם אומנים מובילים בברנג'ה שרמזו על צריכת סמים כשהסביר שהוא מכור רק למלבי בקייץ וסחלב בחורף.

מאוחר יותר הסביר שהם פגעו לו בקול .

ההשתתפות שלו בהתנדבות בתשדיר על גביית מס אמת[בשנות ה80] החזירה אותו לתודעה והייתה לו פריחה קצרה.

בימי עצמאות נהג להופיע בפריפרייה תמורת הוצאות נסיעה ולבצע מן הלהיטים שכתב כסופר צללים, עד שזכה לתביעה משפטית [לא מוצדקת] והפסיק. יש אומרים שהשיר "בלדה לנאיבית" נכתב עליו. הוא נכתב בלשון נקבה כדי שלא יבין ולא ייפגע.

מבחינה אישית העיר לו המזל פנים. בשל קשיים שלא באשמתו, אימץ שלושה ילדים נטושים שהפכו לקצינים בצהל ובהמשך מתכנתים.

אחד מהם חזר בתשובה ולו הקדיש שלו את השיר- אוהב אותך בני, דבר שעורר את כעסם של הבנים האחרים.

בשנים האחרונות מיעט להופיע והפך לזמר כמעט מחתרתי- אלמוני. זאת למרות רצונו לקונפורמיות ומיין סטרים.

זה פחות או יותר מה שזכור לי בשליפה[ויקיפדיה לא שמע עליו]

אם מישו מהותיקים רוצה להזכיר עוד שירים ידועים, בבקשה.

בכל אופן, כולם מוזמנים להופעה של יוצר נדיר עם גיטרה ומפוחית וכאמור אמנים אורחים בעוד כחודש.

יהי זכרו ברוך.

פורסם

אני זוכר את הביצוע שלו ל"בלדה לעולה חדש" עם הקליפ החדשני בזמנו בכיכוב סלים דאו, אני חושב שגם היה פרק איתו ב"מסעדה הגדולה". אכן חבל על דאבדין.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני אמנם קצת צעיר בשביל להכיר את כל הקריירה שלו, אבל יצא לי לראות אותו על הבמה ביום העצמאות ה40 בשנת 85, בעודי יושב על כתפי אבא שלי, ומציץ מעבר לרעמת השיער שלו. הוא ניגן בעיקר במפוחית ויוקליילי, אבל גיוון גם עם קאזו ושיר אחד ששרה ביחד איתו אדיס דה פיליפ שהוא ליווה עם צ'לו. בתור ילד, זה היה מרשים מאוד. זכור לי לטובה השיר לא זכיתי בחיש גד. השם יקום דמו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אתה ילד.

נדמה לי שלכבוד חגיגות ה-60 של האיש, ניתן כבר לגלות שלפני 70 שנה, בצעירותו, הוא היה מקור ההשראה ליצירה "מכופף הבננות".

את עלילותיו מ-48' במבצעים "חורב", "דני" ו"דוריטוס" אסור עד היום לספר, רק נציין שאת דגל הדיו המפורסם, זה הוא שטווה במו ידיו את חוטי הכותנה ששימשו כ-בד.

כמו כן, בשבועיים שקדמו למבצע "עובדה", הוא ואילנה דיין בילו בחוף טנטורה באיסוף חלזונות וקלמארי, רק בכדי שיהיה מספיק דיו לדגל. (כאן המקום לגלות, שבעקבות סכסוך עם רפי הוכמן, לזכר אותם ימים ולאות התרסה, הקים ידידנו את הדגל הירדני הענק הניצב ליד מעבר הגבול משאריות של שמלת ערב שלבשה ש' (השם שמור במערכת "ישראל היום") בשילוב ייחודי עם אצות שנמשו משפך הקישון וקטשופ של חברת "מיטב".

בנוסף, שכחת מעט פרטים בביוגרפיה אודות היותו חבר בלהקת "קוטג' " של קוואמי דה-לה-פוקס. כן כן, איציק אלרוב היה רק הפרזנטור של התנועה העממית הזו, אבל הרוח האמיתית מאחורי הקלעים היה איש שלום.

מחברת החדשות של ערוץ 10 נמסר כי עקב ניגוד אינטרסים משפחתיים, לא יוכלו לסקר את החגיגות הנ"ל.

פורסם

מיספר הערות ברשותכם:

1 קודם כל - טעות שלי. כתבתי "יהי זכרו ברוך" בשל בילבול עם מישהו אחר. בהינף מקלדת "הרגתי" אדם. האיש חי, בועט ומנגן וישתתף כמובן בערב ההוקרה לכבודו.

2 אליבאבא צודק.בזהוי השיר. צר לי שגרמתי לך לחשוב שהאיש איננו.

3 ניטש- לא זוכר אם השיר היה על חיש גד או הגרלה אחרת, אבל כן- היה לו שיר הומוריסטי כזה בהופעות בעבר.

4 שמר- נאה כתבת וצחקתי אבל... האיש אמיתי וקיים. אני מניח שכתבת מה שכתבת כי אני כתבתי "יהי זכרו ברוך". ובכן, פשוט טעיתי

והטעיתי.

פורסם

אל ייחר אפך, פנדוב. הדברים שכתבתי, רובם ככולם, מעידים על אופיו הנעים אך נוח-לכעוס של ידידנו שוחר היונים.

מאידך גיסא, צרם לי מעט סיפורו של ניטשה אודות יום העצמאות ה-40 משנת 85. כיצד ייתכן שצפה במופע המרהיב מבעד למחלפות ראשו של אביו? כידוע, לו היו מורחים מעט ווקס דבורים על פדחתו, ניתן היה לפתוח שם אטרקציה לילדים שהייתה מתחרה בהצלחה במפלצת מקריית היובל בירושלים.

עולה בי החשש שמא התיישב ידידנו על כתפיו החסונות של מאן-דהוא סיפרדי, מה שעשוי להבין את נפשו המתחבטת.

לעניין טעותך, מן הסתם מדובר על

יהי זכרו ברוך ג'מילי, פ"ת.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שכחת לפרט שהמופע יתקיים למרגלות המבצר העתיק בג'בל ברבוניה.

צפו גם למופע אור קולי מדהים שישלב אורות המופקים מיוניזטורים וקולות הבוקעים מדיג'רידו מיוחד עשוי קליפות פולי קקאות באדיבות הלהקה האטיופית המיתולוגית - "אַמָה-הָרֵף".:idea:

• תוכן חדש...