Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראש מנוע בפיגו 306?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה: יש לי פיג'ו 306 שנת 97 עם 130K ק"מ לאחר נסיעה שבה האוטו היתחמם עקב חוסר מים בדקתי את הרדיאטור וגיליתי סדק בפלסטיק הצדדי שלו,איך שנגעתי בפלסטיק הוא ממש היתפורר,מאמין שזה מה שעושות 16 שנה בארצנו.

הזמנתי רדיאטור וביצעתי את ההחלפה בתקווה שלא הלך האטם ראש,אחרי שהחלפתי את הרדיאטור שמתי לב לקצף שמצטבר במיכל מים של הרדיאטור והייתי בטוח שהלך האטם ראש. אבל צריך לציין שהקצף זה ממש קצף חום על סף בוץ,וחוץ מזה הוא לא זורק מים לא מתחמם ולא מזייף,גם שנותנים גז רואים איך המפלס יורד קצת ולאחר שעוזבים עולה חזרה(נשמע כמו שאיבה נורמלית),אז לפי דעתי הכל נשמע בסדר חוץ מקצת בוץ שכנראה יש במערכת שלפי דעתי אם אני יעשה כמה שטיפות יעלם.

אני רק רוצה לשמוע חוות דעת שלכם,חשוב לציין אבל שהרכב לא מתחמם לא מזייף ולא זורק מים.

פורסם

שלום רב !

יתכן וחששך מוצדק, ומדובר בבוצה שהצטברה במערכת, ולא נעלמה, בגלל שהמערכת קירור לא נשםפה בלחץ מי ברז, לפני הרכבת הרדיאטור החדש.

האם בוצע ניקוז אוויר, ורענון למי קירור מקורים טכניק?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

יתכן וחששך מוצדק, ומדובר בבוצה שהצטברה במערכת, ולא נעלמה, בגלל שהמערכת קירור לא נשםפה בלחץ מי ברז, לפני הרכבת הרדיאטור החדש.

האם בוצע ניקוז אוויר, ורענון למי קירור מקורים טכניק?

בברכה

צביקה

ניקוז אוויר בוצע מילוי מים מקוריים עוד לא כי אני רוצה לעשות שטיפות וחבל לי סתם לבזבז מים ירוקים(האמת שיש לי מים כחולים)

האמת שרציתי לנתק את הרדיאטור ולשטוף טוב את המעברים במנוע כדי שהשטיפות שאעשה לא יעברו את דרך הרדיאטור החדש וסתם יטנפו אותו אבל את הצינור התחתון של הרדיאטור זה ממש כאב ראש לחבר ולהוציא אז אני כל פעם יוציא את המים מהרדיאטור ואתן לאוטו לנסוע עם מי ברז למשך שבוע בערך עד שאנקה לגמרי את המערכת בכמה שטיפות במהלך השבוע ואז אוסיף את האנטי פריז.

אשמח לשמוע עוד אנשים שמאששים את דבריי שאם הרכב לא מתחמם לא מזייף ואינו זורק מים אז סימן שהאטם ראש תקין.

פורסם

אם יש לך נוזל חום שמנוני במים (בד"כ בצורת כדוריות שמן הצפות במיכל העיבוי) תנחומיי, יש לך שמן במים

יענו האטם ראש נפרץ ושמן עובר למערכת הקירור.

אל תחכה יותר מידי עם זה!

פרק ראש,

ודרוש מהמכונאי (אם זה לא אתה)

לבדוק:

האם הראש ניתן בכלל לשיפוץ או שהוא פסול.

אם כן בדוק את הבלוק:

התעוותות המשטח לאחר הסרת האטם,

אובליות בצילנדרים ומצב האו-רינגים בשרוולים.

אם החלק התחתון תקין או שרק צריך להחליף או-רינגים ההוצאות עדיין סבירות.

שלח לשיפוץ (סדר גודל של 400-500 ש"ח )

הכן את הבלוק להרכבה : ניקוי המשטח, ניקוי ההברגות של ברגי הראש.

אם הבלוק מברזל, בדוק התארכות אם יש חריגה החלף בברגים חדשים,

אם הבלוק מאלומיניום והראש לא פורק בעבר, בדוק התארכות ואם האורך בטוח המותר

הסתפק בניקוי הברגים.

פורסם

פרוקסימהשלום רב !

לא הגזמת בחור צעיר, הספדת כל כך מהר, רכב שעל פניו, חוץ מרדיאטור מתפורר, וקצת צבע חום במים, ששטיפתו במי ברז קולחים בלחץ, ומלוי מי קירור(ולא אנטי פריז בלבד)טכניק מקורי ולא מים כחולים?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, כתבתי בפירוש: נוזל שמנוני בצורת כדוריות הצפות על מי הקירור,

ברור שאם זה סתם צבע חום לא צריך להספיד כלום.

אם יש שמן במים, זאת תקלה בראש מנוע או/ו (במקרה שיש) רדיאטור שמן.

• תוכן חדש...