Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים ,

לקחתי אתמול סיאט איביזה 2010 1600 אוט׳ ספורט 3דל׳ יד2 עם 45000 לבדיקה בקומפיוטסט

אשמח להבין בדיוק מה המשמעויות מהבדיקה משני היבטים בעיקר

1-האם התוצאות מחשידות בהתחשב שהבעליים התחייב שהרכב לא עבר תאונה וגם הבעלים הראשון אומר שלא ביצע תאונה עם הרכב

2-מה יהיה שווי התיקון לנזקים ומה המשמעות מבחינת עלות

מנוע - בלוק מנוע - רעש אביזרי מנוע / רצועה / מותחנים וגלגלות . מערכת שמן- סימני שריפת שמן.

קרור,דלק והצתה תקין

סרן קדמי ומערכת היגוי- מתקלה קדמי - לתקן/לכוון.

קפיצים-תקין

שלדת מרכב - תיקוני מרכב- משמעות נמוכה. סימני פגיעה דופן שמאל, סימני פגיעה דופן ימין, נזק בפנלים.

המשך שלדה - נזק לפגושים, תיקוני מרכב וצבע. מעיכות/מעוך/ שריטות בצבע+ פגמים

בלמים ללא פירוק - תקין

צמיגים - צמיגים וגלגלים- בלאי יתר. צמיגים קידמיים שחוקים.

תאורה- תקין

זהו בעיקר..

נושא שריפת השמן והשלדה די מדאיג בהתחשב שנאמר שהרכב נקי מתאונות.

מחכה לתגובות של המנוסים בפורום על תוצאות הבדיקה

תודה רבה!

פורסם

בעל הרכב נשבע שלא עבר וכך גם העיד הבעלים הראשונים בשיחת טלפון.

האם הפגמים הנ״ל כדאיים לרכישת הרכב?

והאם נושא שריפת השמן אמורים להדאיג במנוא שאינו טורבו?

פורסם

תעלה תמונות כי זה נשמע מגוחך שיש מעיכות, תיקוני צבע ופחחות מכל הצדדים והרכב לא עבר תאונה. יכול להיות שחטף פגיעות בזמן שחנה בלי שבעל הרכב היה באותו זמן ברכב ובגלל זה נשבעים לך שהרכב לא היה מעורב בתאונה אבל עדין זה נחשב לתאונה לכל דבר. אם אין פגיעה בשלדה ומדובר רק בעבודות פחחות, בקש הצעת מחיר ותוריד אותה ממחיר הקניה. כמובן שבזכרון הדברים במידה ואתה קונה את הרכב, יש לציין שהמוכר מצהיר שהרכב לא עבר תאונה ובמידה ויתברר שכן העיסקה תבוטל וכספך יוחזר בתוספת פיצוי. זה חשוב לך גם כדי להוכיח בשעה שאתה תרצנה למכור את הרכב וגם אם יתברר בעתיד שהרכב כן עבר פגיעה בשלדה, תוכל לבטל את העיסקה, גם אם עברו כמה שנים. יש פסקי דין תקדימיים בנושא. אם המוכר לא מוכן לחתום על זה, תפרד ממנו לשלום ולא להתראות.

פורסם

הם יכולים להשבע עד מחר ואפילו עוד 100 שנה, זה לא אומר זה נכון.

הבדיקה הראתה שיש פגיעות מה גם רוב הסיכויים טיפלו במורשה כלומר יש לך הסטוריית טיפולים של הרכב,

לך יחד עם הבעלים ותוציא הסטוריה מלאה ותראה עם טיפלו כמו שצריך ומה החליפו.

שריפת שמן יכול להיות כסת"ח ויכול להיות שהבעלים פשוט לא עשה טיפולים בזמן.

אותי היה מחשיד קצת שזה רכב 2010 והוא כבר עם יד 2,

נכון זה לא משהו לפסול ויש מקרים אך אפשר למצוא רכב דומה בתור יד ראשונה.

404

פורסם

במילים אחרות אתה לא יכול לדעת את הסטוריית הטיפולים ולוודא שלא היו תאונות

אם כך המצב אני אישית הייתי בודק בכמה זול יותר יהיה לרכוש את הרכב הנ"ל

מאשר מקבילה שלה בלי כל הבעיות שיש.

במילים אחרות תבדוק עוד כמה כאלה ותראה מה הממוצע שמבקשים,

אם הנוכחי נותן לך זול יותר משמעותית ממישהו עם יד 1/2 וטיפולים נורמליים אז קח אותה.

אני לא רואה שכתבו בעיות שאסי אל תשכח שתאונות תמיד נגרמות.

404

פורסם

האם נושא ״סימני״ שריפת השמן צריך להדאיג אותי ?

הבחור במכון אמר שזה אופייני למנועי טורבו..- האם המנוע של האיביזה הוא טורבו??

פורסם

הבחור במכון אמר שזה אופייני למנועי טורבו..- האם המנוע של האיביזה הוא טורבו??

לא הוא לא.

אם יש כל כך הרבה סימני שאלה סביב האוטו הזה אז כדאי להתקדם לאחד אחר. אתה יודע, האיביזה היא לא רכב נדיר במיוחד בשוק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לי נראה שכל הדברים שנכתבו בחלק של "מרכב-שלדה" פשוט מתוארים נזקי פח קטנים יחסית, שפשופי חניה וכו'

ממש לא סיבה לוותר על האוטו, רק קצת להוריד במחיר.

בקשר לשריפת השמן, הייתי מתחקר יותר את הבודק מהמכון לגבי חומרת הדבר (למרות שאם חשב שהרכב מוגדש אז אולי לא).

פורסם

בואו נגיד שהמחיר עצמו די זול לעומת שאר התואמים בשוק.

מכיוון שזה רכב ראשון ואני מאוד קצר בזמן פנאי(איש קבע), אוכל לראות עוד פעם את הרכב רק בסופש הבא.

האם הדבר ההכרחי הוא לקחת את הרכב למוסך, או שיספיק גם לתת לעין מנוסה לבחון את עניין השמן?

ושאלה אחרונה - כמה אמורה לעלות החלפת צמיגים ותיקון הפרונט לרכב?

פורסם

החלפה של 4 צמיגים במידה הנ"ל (R16\45\215) וכיוון פרונט זה עלות של 2500-3000 ש"ח כמובן תלוי באיכות הצמיגים.

• תוכן חדש...