Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

אני יודע שאני פותח אולי את השירשור החמישי על החלפת הרכב שלי - קולט שנת 94 שברשותי כבר 7 שנים!

אני עדיין לא יודע איזה רכב אני מחפש וכנראה שאיביזה תהיה זו שארכוש למרות שאני לא סגור עליה, אבל יחסית שלם עם ההחלטה, זאת אומרת שלא אתבאס אם אקנה אותה - אבל אתבאס לדעת שיש רכב אחר מאותו סגמנט שלא שמעתי עליו/קניתי.

אז נגיד שאיביזה זו הבחירה אלא אם כן יש אפשרויות אחרות - אשמח לשמוע.

התכנון הוא לא לשלם במזומן - אלא בתשלומים ומצידי לשלם כל חודש כמה שפחות ולפרוס את זה לכמה שיותר (4-5 שנים?, כן אני מודה לעובדה שככל שיותר חודשים = החזר סופי גבוה יותר, המטרה זה למצוא את ההצעה הזולה ביותר).

ופה אתם נכנסים לתמונה והמצב הוא כזה:

- ניגשתי לסוכנות סיאט בימי המכירה ה"מיוחדים" שלהם (12-15) והציעו לי את הסיאט דגם SC מנוע 1.4 במחיר על הכביש של 87500 בדיוק, מבחינת הצעת מימון:

תשלום של 15,000שקל ובמשך 60 חודשים - 1300שקל (+10-20שקל יותר, לא זוכר סכום מדויק).

מצד שני יש אפשרות למשומש - אפשר כמו שידוע לכולם, למצוא ביד2 איביזה 2011-2012 עם ק"מ נמוך במחיר של 60-65 או פחות.

- ניגשתי לבנק לצורך קבלת הלוואה של סכום 60K והציעו לי ללא מקדמה תשלום חודשי של 1100שקל (+/-) ושיעבוד של הרכב כנגד ההלוואה.

ההצעות די דומות, אני לא אגיד שיהרוג אותי לשלם 200שקל יותר בחודש בשביל רכב חדש, אבל אני ממש לא להוט על רכב חדש ובהחלט הייתי מסתפק במשומש בן שנה-שנתיים במיוחד שזה ממש אותו רכב וכמעט שום דבר לא השתנה.

מה אתם הייתם בוחרים ולמה?

*מכיוון אחר לגמרי, הייתי מעוניין ברכב יותר חזק מאשר ה85כ"ס החלשים של האיביזה ואני מעדיף את דגם ה1.6 עם 105כ"ס, הבעיה שדגם ה1.6 אינו מיוצר כבר שנתיים מה שבעצם מכריח אותי לרכוש רכב משומש בן שנתיים שכבר לא מיוצר - האם זו בעיה?

*למי שיש הצעה לרכב אחר, הדרישות הם ידני-2דלתות-מנוע חזק יחסית.

*אופל קורסה זו גם אחלה אופציה אם קיים דגם 1.4 ב2 דלתות, עד כמה שידוע לי קיים רק מנוע 1.2 85כ"ס ואחרי נסיעת מבחן שביצעתי עליו, הרכב ממש חלש.

תודה,

אוהד.

פורסם

2011 עם ק"מ נמוך נשמע לי כמו אופציה לא רעה בכלל, אלא אם יש לך העדפה חזקה לרכב חדש דנדש.

ה-200 שקל בחודש אולי לא יהרגו אותך, אבל יש הבדל של 20 אלף לפי מה שכתבת וזה כסף שיכול לשמש אותך להמון מטרות (עוד פעם אלא אם כן אתה מפוצץ בכסף).

פורסם

יש ברשותי איביזה 1.6 DSG

הוא יחסית בולע דלק, עם מחירי הדלק כיום לדעתי גם 1.4 יסחוב מצויין

כמו שזה נראה אחרי שנה וחצי של שימוש ברכב השווי שלו יורד בלמעלה מ 25 אלף שקל!!!! אם אתה מוכן לשלם את ירידת הערך הזאת תקנה חדש, אם לא אז תקנה משומש.

תדאג שכל הטיפולים התבצעו במוסכי צמפיון ככה יתנו לך שנה שלישית אחריות רצון טוב (ז"א ברגע שאתה קונה משומש יש לך בין 12-18 חודשים אחריות)

סה"כ האוטו בסדר גמור, פלסטיקים קצת עושים קירקושים אבל שום דבר שאי אפשר לתקן ע"י חיפוש באינטרנט

פורסם

יד II, מכמה סיבות.

1. המחיר הזול יחסית לחדש.

2. זה אותו רכב בדיוק ולא רכב אחרי מתיחת פנים או דגם שונה.

3. מחירי הביטוח אמורים להיות זולים יותר, כי יותר זול לביטוח להחזיר 50K על רכב מושבת מאשר 90K, והפרמיה צריכה להיות בהתאם.

4. (והכי חשוב) , אתה לא כבול למוסך היבואן ברכב בן שנתיים (ולא נתחיל את הדיון מורשה משרד התחבורה כן או לא).

העובדות מראות שרוב רובם של רוכשי רכב חדש יטפלו במוסך יבואן כדי לא להיות במצב שבסיכוי 1 למיליון תגיע תקלה במכלול יקר והם יאבדו את האחריות. אתה בוחר מוסך מתמחה בסוג הרכב שלך, גם מחיר זול יותר, וגם אנשי דיאגנוסטיקה טובים יותר.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אין טעם ברכישת רכב חדש.

כפי שנאמר לך כאן בתגובות, ירידת הערך של הרכב כואבת מאוד.

יש היצע של מספיק משומשות בלוחות הרכב, לא יהיה לך קשה למצוא אחת במצב טוב.

בקשר להיצע המנועים - עד כמה שידוע לי מנוע ה1.4 הוא פיתוח חדש, ואילו מנוע ה1.6 הוא מיושן יותר שמגיע מגולף דור 4.

מנסיוני האישי, צריכת הדלק ב1.4 היא מעולה. אני נוסע אך ורק נסיעות עירוניות, פקקים ורמזורים בלבד, ומגיע לצריכה של 1:10.

אם הנסיעות שלך הן יותר בין עירוניות אמליץ לך לשקול את ה1.6, היות וצריכת הדלק לא מפתיעה לטובה כמו בעיר.

בנוגע לזמינות כוח - לא חסר. כאחד שירד מטויוטה קורולה מבציר 97 (1.6), האיביזה מרגישה חזקה יותר ובעלת זמינות.

החסרונות הם איכות חומרים מעט ירודה, פלסטיקה שבירה וקרקושים, טיפולים יחסית יקרים ועלויות ביטוח מעט גבוהות.

פורסם

תודה! אני יותר משתכנע ללכת על משומש מאשר חדש.

nepet - בקשר לביטוחים, אתמול בבוקר ביצעתי סקר שוק בין 3-4 חברות גדולות בארץ, עזבו שקיבלתי הצעות בהפרשים של 2000 שקל, אבל לפי כולם ככל שהרכב ישן יותר = הצעת הביטוח יותר זולה, בין 2013 ל2011 יש הפרש של 500-600שקל לטובת הישנה.

שכחתי לציין! דבר שמרתיע אותי באיביזה 1.4 זה שמאחורה יש לה ברייקסים תופים מיושנים (בדיוק כמו אצלי בקולט משנת 94!) וב1.6 יש כבר רפידות, האם זהו ריג'קטור לדעתכם? האם אפשרי להחליף לרפידות לאחר הרכישה?

בנוסף, מה לשים לב לפני הבדיקה? האם ידוע על מחלות ספציפיות של דגם ה1.4? התפרקויות למיניהם? אני ממש לא רוצה קולט מספר2 עם פלסטיקה שכבר לא מחזיקה והתעסקויות לפני\בין\אחרי העבודה.

תודה,

אוהד.

פורסם

אענה לעניין הבלמים, אין שום בעיה עם בלמי תוף מאחור, בהרבה מאוד רכבים תמצא בלמי תוף, הם זולים יותר לתחזוקה, מחזיקים זמן רב יותר, ויש להם עצמת בלימה שיכולה לנעול גלגל (כלומר עצמת בלימה מקסימלית, כמובן גם שעיקר הבלימה היא על הגלגלים הקדמיים), הדבר היחיד הוא שהם מתחממים יותר מבלמי דיסק אבל זה לא משמעותי לנהיגה סטנדרטית.

פורסם

בנוסף, מה לשים לב לפני הבדיקה? האם ידוע על מחלות ספציפיות של דגם ה1.4? התפרקויות למיניהם? אני ממש לא רוצה קולט מספר2 עם פלסטיקה שכבר לא מחזיקה והתעסקויות לפני\בין\אחרי העבודה.

תודה,

אוהד.

בבעיות מכניות לא יצא לי אישית להיתקל או לשמוע, למעט העניין עם הנוזל קירור שצריך להוסיף מדי פעם (מטרד שקיים בכל הVAG החדשות למיטב ידיעתי).

לגבי פלסטיקה ופנים הרכב,

משענת יד נשברה אצל המון אנשים שקנו את הרכב, החלק שנשבר עולה באיביי 300 ש"ח כולל משלוח, בצ'מפיון מוכרים את כל המשענת בסכום של 2500+-.

בנוסף שים לב שאין רעשים וקרקושים מהגג כשהוא פתוח בזמן נסיעה, שים לב לכפתורים במרכז הקונסולה שכולם תקינים ולא שבורים.

ושים לב גם לקילוף העור מההגה, קורה במיוחד אצל נהגים שלא מאמינים בסיבוב של יד רודפת יד.

בהצלחה במציאות הרכב הנכון, אין ספק שתרגיש בשינוי מהר מאוד ותהנה ממנו.

פורסם

אני אכתוב לך את דעתי:

1. לא קונים רכב בהלוואה! זה לא משנה האם אתה יכול לעמוד בזה או לא - מדובר על סכום גבוה יותר שתצטרך להחזיר לאחר התקופה. אם אני הייתי רוצה לקנות רכב מסויים ולא היה לי את הכסף, לא הייתי קונה בכלל והעיקר לא לקחת הלוואה. קח בחשבון שגם נציגי המכירות מתבאסים מהלקוחות שנכנסים ואומרים להם שהם רוצים לרכוש רכב במימון או הלוואה, שכן הם מעדיפים לסגור עסקה מיד עם אנשים שיש להם את הכסף. במידה ומודיעים שמוכנים לשלם מזומן אופציית ההנחות או ההטבות תיפתח בפניך וזה גם מראה על רצינות הלקוח (בד"כ). כמובן שעניין ההלוואה לא תופס לגבי דירה...

2. אם אני לא טועה, התלוננת עשרות פעמים בפורום על כך שמתנכלים לך לרכב - כל מיני פריצות ומעשי וואנדליזם... הסיפורים שלך עם האזעקת ביפר שמצפצפת ואתה יורד למטה עוד זכורים לי טוב. אתה בטוח שאתה רוצה לרכוש רכב חדש לחלוטין ועוד בהלוואה, ואח"כ לזרוק אותו ברחוב? להפקיר אותו ברחוב? זה לא שיש לך חניה פרטית סגורה או לכל הפחות שכונה עם רחוב צדדי קטן ונטול פשיעה. אתה תצליח לישון בלילה, או שתקים מגדל שמירה אצלך בדירה ליד החלון הקרוב שמשקיף לחניה?

3. אני לא הייתי פוסל רכישת רכב חדש בניגוד למה שכתבו פה לפניי, אבל בתנאי שמחזיקים אותו לשנים רבות - כי אז יש שקט נפשי. לפחות אצלי יש שקט תעשייתי כמעט 5 שנים ולא החלפתי ברכב כלום! אז כן, זה שווה - אבל רק אם יש כסף. את כל הכסף.

סיכום: במקרה שלך הייתי קונה רכב משומש, גם חוסך כסף (והרבה) וגם לא מתבאס באותה מידה אם היו מתנכלים לי לרכב. ככל שהרכב חדש ויקר יותר וכל עוד הוא זרוק ברחוב ולא בחניה סגורה, יותר יכאב אם יקרה לו משהו. חבל.

פורסם

JUVEnivTUS - תודה על האינפורמציה.

stio - אתה צודק לחלוטין בעניין שלא קונים רכב בהלוואה ואני נגד זה לחלוטין, יש לי את האפשרות הכלכלית לרכוש רכב חדש לחלוטין מהחברה אבל את הכסף הזה שנחסך בצד - הוא הולך לדירה שאקנה מתישהו.

בקשר לפריצות והוונדליזם, אתה צודק, מצד אחד זה בעייתי להחליף את הרכב כי לקולט שלי כבר לא נשאר מה לגנוב אני חושב (יש שרשור על ספויילר + פנס ערפל שנגנבו לי לפני כמה חודשים).

מצד שני, בסוף השנה אני ממלא עם הרכב 20שנה על הכביש ואני לא מעוניין להגיע ל2 טסטים בשנה + כל הבלאי שמסביב, רק לידיעה - הרכב מאד אמין ואין לי בכלל ביקורים במוסך (שזה היתרון).

מה שיוצא מכך שאת הקולט אני חייב להחליף, ואני חייב רכב שיהיה אמין לא פחות, במסגרת העבודה שלי - כל יום עבודה שאני אפסיד מתבטא בה-מ-ו-ן כסף שלא אוכל להרשות לעצמי להפסיד, לכן, חוץ מטיפולים שוטפים אין לי שום כוונה לבקר במוסך.

וגם בנוסף הרכב חייב להיות בטעם שלי, אין לי בעיה לרכוש פאביה לצורך הענין באותה עלות ואף אחד בכלל לא יסתכל עליה אבל אני אהיה מבואס.

אז אין ברירה (או שיש לדעתך?) אני אחפש לי איביזה, התקין אזעקת ביפר גם פה, אעשה מקיף + איתוראן + כספת (כמו שדורשים בביטוח) ואקווה לטוב.

אוהד.

פורסם

קודם כל אני יכול לומר לך שמסתכלים על הפאביה. אני לא יודע האם זה בגלל שהרכב שלי מצוייד גם במגנזיום ופנסי ערפל, אבל מסתכלים. זה בא לידי ביטוי בעיקר כשהרכב היה ממש חדש, אז גם היו סיבובי ראשים. כשהרכב עמד על הכביש כשרחצתי אותו, זכיתי להערות בנוסח "רכב יפה יש לך" מחבורת צעירים שטיילה על המדרכה. כשנסעתי לאט בעיר ראיתי שאנשים מסתכלים.

על כל רכב חדש יסתכלו, יש כאלו שיותר ויש כאלו שפחות. אין מה לעשות, זה מושך את העין. מסתכלים בעיקר על רכבים עם פוזה, קרי עם תוספות מושכות עיניים (צבע מיוחד, ג'אנטים וכ').

אם אתה נעול על האיביזה קנה אותה. מעבר לסיפורים שלך על הספויילר והפנסי ערפל, אני זוכר משהו על אנשים שניסו לגנוב לך את הרכב או את המערכת אם אני לא טועה? ד"א ניסו לגנוב לחבר רכב דומה, מצא אותו בבוקר עם סוויץ פרוץ וחוטים חתוכים.

כשהרכב שלי היה חדש לא הייתי מסוגל להחנות אותו על הכביש, והעברתי אותו לחניה הפרטית למרות שזה יותר מדרגות לעלות. הרכב שהיה לי קודם חנה אך ורק על הכביש, ואז זכיתי למגבים שבורים, אנטנה מעוקמת, מראות צד שבורות ועוד ועוד - כך שאני מבין על מה אתה מדבר. שלא נדבר על האנשים שהיו נשענים על הרכב כאילו זה מעקה.

קנה רכב בהתחשב בתקציב שלך. אם היית אומר שקיבלת הצעת מימון ללא ריבית והצמדה הייתי אומר לך ללכת על זה, אבל לרכוש רכב בהלוואה עם ריבית זה פשוט בזבוז כסף, גם ככה ירידת הערך גדולה.

בהתחשב בזה שאין לך חניה פרטית ו/או הצעת מימון ללא ריבית לדעתי קנה רכב משומש בן כמה שנים, פחות כסף ופחות יכאב אם יקרה לו משהו. בהצלחה :)

• תוכן חדש...