Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

עקב כך שחלון הנוסע עולה אצלי לאט מאוד (לחיצה על המתג שלו עוזרת, אולם הוא עדיין עולה לאט מידי) הוחלט על התקנת רייליי(בדלת נוסע ובדלת הנהג) בין המתג לבין המנוע חשמלי.

מצ"ב שרטוט של המעגל הנדרש שמצאתי באינטרנט. במעגל הנ"ל ישנו שימוש בשתי דיודות 1N4004 כל אחת בקוטביות הפוכה וזאת כנראה ע"מ לחסום אחד מהריליים בעת לחיצה על כפתור העליה או הירידה.

בעת חיפוש ביוטיוב מצאתי את הסרטון הבא (החל מ1:35) ובו מוסבר כיצד לחבר את הריליי, אולם כאן החיבור הינו שונה ולא נעשה שימוש בדיודות, כאן במקום דיודות הוא פשוט מחבר את רגל 86 למפסק, ורגל 85 מחובר ישירות לפלוס של המצבר.

למיטב הבנתי וההגיון שני המעגלים הנ"ל עובדים. אילו מהחיבורים הנ"ל נכון יותר וטוב יותר (אשמח להסבר מדוע)?

כמו כן הריליים שאני צריך לקנות הינם SPDT, כמה אמפר הריילים צריכים להיות? באיזה ערך של פיוז עליי להשתמש לכבל הפלוס שיצא מהמצבר? איזה עובי של כבלים להשתמש?

היכן ניתן להשיג ריליים ובית ריליים מתאימים לכל הפרוצדורה הנ"ל?

האם ניתן לבצע את הפרוצדורה רק עבור החלון הבעייתי ואת חלון הנהג (שעובד מצויין) להשאיר ללא ממסרים אלא בחיבור הרגיל שלו?

תודה מראש לכל העונים.

ElectricWindowRelays.jpg

ROOONEEYY

פורסם

במקום לנסות לפתור את הבעיה בצורה עקיפה נסה תחילה לבדוק כמה דברים. הפיתרון שלך נראה לי מיותר.

1. מצב הגומיות של החלונות.

2. חבר 12 וולט ישירות למנוע של החלונות ובדוק שהחלון עולה בצורה תקינה.

3. אולי צריך להחליף את המתג.

על איזה רכב מדובר.

איזה כייף לי :)

פורסם

מדוע בצורה עקיפה?

1. לאילו גומיות הכוונה? הגומיות שמקיפות את צדדי החלון ומחוברות למסגרת הדלת? אם כן, רוססו בספריי סיליקון מה שעזר מעט אולם לא בצורה דרסטית.

2. כמובן שיעשה לפני קניית כל הרכיבים.

3. איזה מהם? צד הנהג או צד הנוסע? בצד הנוסע מדובר במתג חדש.

העניין הוא שישנם ימים מסוימים שהחלון פתאום עובד כמו שצריך ועולה מהר מאוד, אולם בשעות הערב או בימים קרים (ככה שמתי לב) הוא בקושי עולה וצריך עזרה או ממפסק הנוסע או אפילו עזרה עם היד.

הרכב אונו 70.

ROOONEEYY

פורסם

ממסר לא יעזור מכיוון שהבעיה שלך קרוב לוודאי לא חשמלית אלא מכאנית, לייתר דיוק, יש לך חיכוך מוגבר במנגנון.

אתה יכול לדעת בוודאות ע"י מדידת המתח שמגיע למנוע.

פורסם

עדכון:

מדדתי את המתח ישירות על המנוע של החלון.

בעת שהרכב מכובה: בעת לחיצת המפסק על ירידה מטה: 10V, בעת עליה: 5.8V.

כשהרכב מונע: בעת ירידה בסביבות 11V, בעליה 6.5V אולי 8V.

חיברתי את המנוע ישירות למצבר והוא פשוט טס בעליה, בירידה לא נצפה שינוי דרסטי (מכיוון שגם כעת הוא יורד מהר).

לכן, הבעיה הינה חשמלית ולא מכנית.

עוד מספר מדידות שביצעתי: 2 חוטי הפיקוד שהולכים ממפסק דלת הנהג למפסק דלת הנוסע נותנים + ו - 12V מתחלפים, חוט אדום שנותן מתח אחרי הסוויץ ומתחבר למפסק גם כן נמדד ועומד על סביבות 11.5 - 12V. שני החוטים שיוצאים מהמפסק לחלון החשמלי ישירות נתנו את הנתונים הרשומים מעלה.

כיצד להתקדם? ע"פ איך שנראה לי הבעיה היא במפסק, האם התקנת הממסרים תעזור לשיפור הבעיה?

מישהו יכול להתייחס לצורות החיבור השונות שכתבתי בהודעה הראשונה, איזה מהצורות מומלצת יותר לחיבור? ולענות על שאר השאלות בהודעה ה1 בשרשור.

תודה רבה לעונים.

ROOONEEYY

פורסם

בכול מערכת חלונות חשמלים קיימים ממסרים או ממסר לכן הייתי מציע לך לבדוק תחילה את החיווט החשמלי או תקינות הממסר.

פורסם

אאל"ט ממסר 1 קיים ויושב ליד תיבת הנתיכים, אבל זהו ממסר בין המצבר לבין המפסק או אולי בין מפסק הנהג למפסק הנוסע, בכל מקרה הוא לא בין המפסקים למנועים החשמליים עצמם.

בכל מקרה אני לא רואה סיבה שתהיה בעיה בממסר הנ"ל, מכיוון ש:

המתג בדלת הנוסע הינו בעל 5 חוטים. לפי מה שראיתי אל המתג מגיעים 3 חוטים ההולכים כנראה מכיוון מתג הנהג, ב2 מהם נמדדו +-12V שמתהפכים בעת עליה וירידה, ובחוט השלישי נמדד 12V קבוע שקיימים רק לאחר סוויץ, שאר 2 החוטים הולכים מהמתג נוסע אל החלון החשמלי של הנוסע.

אם המתג בצד הנהג מנותק אזי גם בצד הנוסע החלון לא יעבוד. אם זה יעזור יותר מאוחר אני אעלה תמונה של המתגים והחיווט.

ROOONEEYY

פורסם
בכול מערכת חלונות חשמלים קיימים ממסרים או ממסר לכן הייתי מציע לך לבדוק תחילה את החיווט החשמלי או תקינות הממסר.

לא בכל הרכבים הישנים.

המעגל שצרפת בתמונה יכול לעשות את העבודה. הבעיה היא שאם נפילת המתח היא בחיווט שעובר בדלת הסיפור הזה לא יפתור את הבעיה. זה פתרון שמתאים בעיקר למקרה שהבעיה בכפתורים או בסביבה שלהם. אתה צריך להבין קודם כל איפה הבעיה, יכול להיות שיהיה פשוט יותר או הכרחי לטפל בה ישירות.

פורסם

אז ככה, לאחר בדיקה נוספת: קיים ריליי אחד בצמוד לבית הפיוזים, ריליי 5 רגליים של 12V 40A/15А.

אם אני מנתק אותו שני החלונות אינם עובדים, לכן אני משער שהריליי הנ"ל נותן מתח אחרי סוויץ למפסק הנהג והנוסע.

אביב: איזה בעיה יכולה להיות בחיווט שעובר בדלת? הרי מדדתי את המתחים עד למפסק והם נראים תקינים.

מצ"ב תמונה של המפסק צד נוסע יחד עם הסברים בתוך התמונה על הערכים שנמדדו.

IMAG0652b.jpg

ROOONEEYY

פורסם

בזמנו היתה לי בעיה זהה באונו טורבו,הרכב 2 דלתות

והחלון,גדול וכבד ובקושי היה עולה

אני פתרתי את הבעיה ע"י,החלפת כל החיוט של חלונות החשמל

למוליכים גמישים בעלי חתך 2.5 ממ"ר,ללא הוספת ממסרים כלשהם

הפתרון החזיק מעמד 8 שנים.

פורסם

אז בוסס שיש לך מפל מתח איפשהו במערכת שמזינה את המנוע.

הבעיה במפל מתח היא שבנקודת המפל נוצר חום, ובמקרים של זרמים גבוהים, החום הזה יכול לגרום בפוטנציה לדליקה.

לכן, גם אם באופן מעשי התקנת ממסר תפתור את הבעיה הגלויה, הבעיה האמיתית תישאר, וזו בעיה שעלולה לסכן אותך.

ממליץ בחום להתייחס ל"איך למנוע את מפל המתח" ולא "איך לגרום לחלון לעלות מהר-יותר".

פורסם
באיזה רכבים ישנים אחרי שנת 1990 אין ממסרים ?

בכל הפיאט אונו לדורותיהם (עד 1995),אין ממסרים לחלונות לצורך הורדה/הרמה

וכל הזרם עובר,דרך המתגים יש ממסר הזנה רק בתחילת המעגל.

פורסם

תודה על התשובות, בינתיים התקנת ממסרים לא על הפרק, לפי מה שנראה לי הבעיה היא במתג הנוסע או בחיווט אליו.

מצ"ב תמונת המפסק של צד הנוסע, אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי איך לחבר אותו נכון ומהי הדיאגרמה שלו, חיפשתי באינטרנט ומצאתי את האתר של המתג, אולם לא רואים כאן כלום http://www.ansor.it/alza2.htm (המפסק האחרון בעמוד).

כרגע המפסק מחובר כך http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=325744&d=1360765998, אולי החיבור הנ"ל אינו נכון? אולי עשיתי שם סבטוחה והמפסק כלל לא מחובר נכון? (לא להתייחס לצבעי החוטים מכיוון שתקע והשקע נלקחו מרכב אחר לצורך החיבור וההלחמה אל המתג).

שוב המון תודה לכולם

IMAG0655.jpg

IMAG0656.jpg

ROOONEEYY

פורסם
בכל הפיאט אונו לדורותיהם (עד 1995),אין ממסרים לחלונות לצורך הורדה/הרמה

וכל הזרם עובר,דרך המתגים יש ממסר הזנה רק בתחילת המעגל.

מוזר מאוד מה שאתה כותב.

1. בסכימת החשמל המצורפת עבור פיאט טיפו שנת 1991 נראה בבירור שקיימים ממסרים.

ראה חלק מספר 46 בשרטוט.

2. בסכימת החשמל עבור פיאט אונו שנת 95 ומטה ניתן לראות שקיים ממסר או יחידה כולשהי המחוברת בין המתגים למנועים ראה חלק מספר 10571.

לעניות דעתי כנראה זו יחידת ממסרים.

איפה רפי לין כאשר צריך אותו :-D

Pages from Haynes Manuals - Fiat Tipo Service And Repair Manual (88-91.pdf

Pages from Haynes Manuals - Fiat Uno Service And Repair Manual (83-95).pdf

• תוכן חדש...