Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רישיון של אופנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רישיון על 500 סמ"ק (ברישיון רשום A1 -2006)

האופנוע האחרון שלי היה לפני 6 שנים, כך שאני כבר לא זוכר איך זה הרישיון החדש בנוגע לאופנועים.

היה לי בעבר gs 500 , אני יכול לקנות היום שוב אופנוע כזה ,או שזה שונה עם הרישיון החדש?

ואיזה עוד מאופנועי הכביש אני רשאי לקנות?

audi - מדברת אל השכל שלך

פורסם

מצ"ב התשובה: http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&id=48%3Adargotrishauionnehiga&Itemid=83&limitstart=2

אולם הדבר גם תלוי בהגבלות שרשומות לך ברישיון.

בעבר היה נהוג להגביל זאת לפי סמ"ק, היום (באופן מוזר) זה לפי כ"ס.

ידוע שמשרד הרישוי המיר לחלק מהאנשים את הדרגות באופן לא מדויק ולכן אמליץ כי תבדוק זאת ברישיון שברשותך.

במידה וההמרה אינה תואמת, פנה אליהם לבירור הנושא.

פורסם

אדיר - אתה טועה ומטעה.

אתה מוגבל ל33 כוח סוס.

אתה בטח שואל מה הם עשו עם כל אותם אנשים שהיה בבעלותם 500 סמ"ק - אפשרו להם להוציא רשיון A בלי התנאים המקדימים כגון גיל 21 ושנה וותק על A1.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

דווקא אתה הוא זה שמטעה.

מי שהיה בבעלותו את הרישיון הישן עד 500 סמ"ק (כאלה שהונפקו לפני 2007), קיבל היתר לרכב על אופנוע עד 54 כ"ס/500 סמ"ק.

ובטח ובטח שהם לא אפשרו לשדרג לרישיון A מבלי שנה וותק/גיל 21.

אתה יכול לרכב על GS500.

פורסם

בדקתי עבורך שוב, הפעם בתור מחזיר רישיון של עד 500 סמ"ק (כך נרשם בזמנו שהוצאתי רישיון-בערך בשנת 95'-/+)

אז כיום רשום לי ברישיון A1, ואני מצטט: "רשאי לנהוג אופנוע עד 500 סמ"ק / 54.4 כ"ס".

סופי.

פורסם

לדעתי, 50 כ"ס.

אני ארחיב קצת את השאלה:

באופנועים החדשים ברישיון רכב מצויין הספק מנוע וגם דרגת רישיון נדרשת-

למשל כתוב הספק 22 כ"ס, דרגת רישיון נדרשת A1.

הכל ברור.

באופנועים ישנים (שנות ה 90) לא היה מופיע הספק מנוע ברישיון. רק נפח.

ואז, בשנת 2007 כשעברו לדרגות רישיון נהיגה חדשות ביצעו את החלוקה הבאם (למייטב ידעתי, יכול להיות שאני טועה כאן) - בכלים ישנים שהספק המנוע שלהם לא ידוע מתחת ל 400 רשמו ברישיון רכב "רישיון נהיגה נדרש "A1, ובכלים ישנים מעל 400 סמ"ק רשמו ברישיון רכב "רישיון נהיגה נדרש A".

כלומר, ברישיון של GS 500 משנות ה 90, ככל הנראה מופיע "רישיון נהיגה נדרש A (בילתי מוגבל), ולא רשום מה ההספק שלו.

אני מניח שמה שקובע במקרה זה זה רישיון נהיגה עם הייתר כמו שהוזכר למעלה ומותר לבעלי רישיונות "עד 500" שהוצאו לפני 2007 לרכב עליו.

האם זה נכון?

פורסם

לפי מסמך שפורסם והחוזר של משרד הרישוי ישנם כמה מצבים:

בעלי רישיון עד 500- יקבלו רישיון המגביל לכלי עד 33 כ"ס ב 9.1 אם מספר קל של יוצאים מן הכלל.

*אם נכון ל 9.1 אין על שמיי כלי משום סוג שהוא- תקבל A1.

*אם נכון ל9.1 רשום על שמי כלי עד אוטמטי עד 400 סמ"ק אך אני בעל רישיו בלתי מוגבל-תקבל A1.

*אם נכון ל 9.1 רשום על שמי כלי בעל 400 סמ"ק אך בעל יותר מ 33 כ"ס והינו משנתון הישן יותר מ2007- תקבל A1 ותוכל לרכב על הכלי שלך.

*אם נכון ל 9.1 רשום על שמי ובבעלותי כלי מעל 400 סמ"ק אך קטן במוצהר מ 33 כ"ס , כלומר משנתון 2007- תקבל A1

*אם נכון ל9.1 לא היה רשום על שמי כלי בעל יותר מ 400 סמ"ק ו 33 כ"ס אך רכשתי אחד ב10.1- תקבל A1 ולא תוכל לרכב על הכלי אשר בבעלותך.

*אם נכון ל9.1 אני בעל רישיון לכלי רכב אוטמאטי ובבעלותי אין כלי רכב כזה-תקבל רישיון A1 עם סעיף המגביל לכלי רכב אוטומאטי.

*אם נכון ל9.1 רשום על שמי כלי בעל יותר מ 500 סמ"ק-תקבל A1

היוצאים מן הכלל.

*אם נכון ל9.1 רשום על שמי כלי מעל 33 כ"ס ומעל 400 סמ"ק אך קטן מ 500 סמ"ק- תקבל A.

*אם נכון ל9.1 רשום על שמי כלי מתחת ל 400 סמ"ק אך גדול במוצהר מ 33 כ"ס כלומר משנתון 2007-תקבל A.

*אם נכון ל9.1 רשום על שמי כלי אוטומאטי ואני בעל רישיון לאוטמאטי הגדול מ 400 סמ"ק או משנתון מעל 2007 שבעל 33 כ"ס אך קטן מ 500 סמ"ק-תקבל רישיון A המוגבל לאוטומאט עד מבחן שליטה על אופוע בעל הילוכים.

*אם אני רוכבת על GPZ שחור בעלת שיער שחור פחם, חזה C35, עיני אפורות ועל האופנוע שלי רשום "Goth thing" ועובדת בתור דוגמנית של מוצרי עור צמודים- שלחי הודאה בה"פ ותקבלי כתובת תגיעי, תעיפי את הבלונדה מהמיטה, אני בדרך.

בקיצור, מה שהבנתי מכאן זה שרק אם היה בבעלותך כלי בתקופה הזאת, מותר לך להמשיך לרכב עליו.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם

אם כל הכיתובים הנחמדים האלה, עדיין רשום לי ברשיון עד 500 סמ"ק או 54.4 כ"ס חרף העובדה שמעולם לא היה רשום על שמי כל כלי דו"ג שהוא. הרשיון (לאופנוע) הוצא בשנת 2002.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כנ"ל, אצלי בדיוק כמו אצל RK.

את הרישיון הוצאתי בשנת 2000.

חלק מהדברים בחוזר לא הגיוניים.

אפשר לראות את המקור של החוזר הנ"ל?

פורסם

שים לב שזה נכתב בשנת 2007, בתקופת המעבר, כשלא ידעו מי נגד מי.

לדעתי בשלב מאוחר יותר כל עיניין ההתניה בבעלות על אופנוע בוטל.

מי שהיה לו רישיון עד 500 קיבל A1+ הייתר להמשיך לרכב על אופנוע עד 500 ו 54 כ"ס.

מי שהיה לו עד 50, קיבל A2.

מי שהיה לו מעל 500, קיבל A.

זה הרבה יותר פשוט והגיוני.

פורסם

אני אחזור על שאלה קודמת שלי.

נתון:

אופנוע 500 סמ"ק שמוגדר ברישיון רכב כ L3 (זה אופנוע מעל 33 כ"ס), לא מופיע הספק מנוע ברישיון, נניח 50 כ"ס לפי היצרן.

ברישיון רכב שלו רשום גם: "רישיון נהיגה מתאים A".

האם מותר לי עם רישיון נהיגה A1 שהוצא לפני 2006 ומופיע בו הייתר "עד 54.4/500 כ"ס לרכב על אופנוע זה?

לפי רישיון רכב לא.

לפי רישיון נהיגה כן.

מה קובע?

פורסם

עשיתי בשבילך מחקר דיי מעמיק באינטרנט.

במקרה הזה רשיון הנהיגה קובע, יש לך היתר ל500 סמ"ק ו54 כ"ס, גם אם רשום שהוא מתאים לדרגת A, כי בעצם האופנוע באמת מתאים לרשיון A, אך לך יש A1 עם הרשאות שכוללות גם אופנועים של A.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

• תוכן חדש...