Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חכה,  ביבי בודק שווקים חדשים,  אולי יחסוך גם טיסה לסין.

• מצחיק 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני שעה, David32 כתב:

מה שמונע מזה עכשיו זה מה? הקולות של לשכת עורכי הדין?

כן!!
והקולות של השופטים בעליון, שאיכפת להם מהמקצוע, והעובדה שיש פוליטיקאים גם מהאופוזיציה. בשיטה היום יש גם וטו לשופטים וגם וטו לקואליציה, וזה טוב -- זה אומר שהם צריכים למצוא מועמדים מוסכמים.
הכי טוב לטעמי היתה ועדה ללא פוליטיקאים בכלל, רק מגוון של אנשי משפט: שופטים, תובעים, פרקליטי הגנה פליליסטים,  עו״ד אזרחים ואנשים מהאקדמיה המשפטית, ועוד כמה נציגי ציבור שנבחרים אקראית לגמרי מפנקס הבוחרים.
אבל את זה לא נקבל, אז בינתיים לשמור את הקיים, עד שתהיה חוקה אמיתית. אגב, בחלקים מאוסטרליה יש ועדה ללא פוליטיקאים.

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

סבבה, אז כרגע הבחירה לא על ידי הממשלה בלבד, אלא על ידי ועדה מגוונת.

איך השופטים מגנים עלי?
אנסים משתחררים עם עבודות שירות? ארגוני פשיעה סוחטים פרוטקשן בלי לבלות בבתי כלא? עברייני תנועה עם 60 דוחות על עבירות חמורות ממשיכים לנהוג ועוד בתפקידים מקצועיים?

השופטים פה שמים פס ענק על האזרחים, מקלים בעונש עד שזה מגיע אליהם, תראה את ההבדל בענישה של רוצחים על הכביש כשמדובר בסתם בן אדם לעומת הבן של השופט שניאור חשין.

עזוב שטויות, אם ידפקו לך קסדה בראש הוא יקבל קנס במקרה הטוב, אדם מתוסכל זרק נעל על שופטת וקיבל 3 שנים בפנים.

אחד הדברים שהמפגינים טוענים זה שהבסיס של דמוקרטיה זה שיוויון, אבל אין פה.

מעניין לעניין באותו עניין:

אב ובנו נרצחו בשפרעם, ראש העיר התראיין ל-ynet לקול יריות: "זה חג, אנשים נהנים ויורים"

העיקר נוח לראשי המגזר להאשים את היהודים כשיש שם רציחות.

כל הביקורת שלך נכונה, וכולם מסכימים שצריך רפורמה במערכת, מדן מרידור ועד השופטים עצמם.
-- צריך להגדיל בהרבה את מס׳ התקנים לשופטים, כדי שאנשים יחכו שבועות או חודשים למשפטים, לא שנים (זה לא מקרה שעכשיו ממליצים בפורום לאנשים לבקש להישפט על ברירות קנס בעבירות תנועה גם אם אין להם טיעון טוב -- יש סיכויים לא רעים שבגלל הסחבת המשפטית המשפט יתבטל (כי הוא צריך להתחיל תוך שנה, לפי החוק)).
בתקופה של מאיר שטרית כשר המשפטים של הליכוד, לפני 20 שנה, היתה משמרת שניה בבתי המשפט, אבל זה בוטל אחרי שעזב את התפקיד. ולא הפרקליטות ביטלה את זה, ולא מאפיה שמאלנית כלשהי -- הממשלה של ביבי.
-- בתי המשפט צריכים לעבוד על תיק עד שהוא מסתיים, כל יום (כך זה בארה״ב), אלא כשיש סיבה באמת מיוחדת (עד שצריך לחזור מחו״ל, נניח, או בדיקה גנטית מיוחדת). בארץ בתיקים רגילים יש דיון בבית משפט רק פעם בשבוע; על התיקים של ביבי החליטו ״באופן מיוחד כדי לא לפגוע בתיפקוד המדינה״ לעשות את זה פעמיים בשבוע. לא פלא שזה נסחב כ״כ הרבה זמן.
-- עורכי הדין צריכים להפסיק לקחת כ״כ תיקים במקביל. עובדים על מכסימום 2-3 במקביל.
-- צריך להפסיק לתת לעורכי הדין לבקש דחיה על כל בת-מיצווש של בת דודה שלישית של הגיס. חופשות שיקחו בפגרה של בתי המשפט.
-- אחרי שיש פסק דין אשם/זכאי, אין סיבה שייקח לשופט חודשים רבים לקבוע את גזר הדין. במקרים רבים זה יכול וצריך להיות באותו יום, יש מקרים שצריך תסקיר, נניח סוציאלי/פסיכולוגי, ואז זה צריך לקחת מכסימום כמה שבועות.
כנ״ל במשפטים אזרחיים לגבי קביעת גובה פיצוי או סעד פיננסי אחר.
-- צריך מדיניות אכיפה ברורה, במיוחד לגבי תיקים פליליים. בחלק מהמקרים צריך עונשי מינימום, בחלק לבטל את האופציה לקיצור שליש (שהיא בישראל אוטומטית אם האסיר לא עשה צרות מיוחדות), אולי להוסיף חוק שאוטומטית יגדלי עונשים על מי שעובר עבירות חוזרות ונשנות מאותו סוג.

אבל שום דבר ב״רפורמה״ שעל השולחן לא מטפל או מתייחס לאף אחד מהדברים שרשמתי או שהתלוננת עליהם (בצדק גמור).
רפורמה מהסוג שלמעלה זה דבר שכל המפלגות הגדולות הבינוניות הבטיחו אותו כבר לפני הרבה שנים (היה במצע של הליכוד, העבודה וד״ש לפחות, משנות ה-80).
כשהגיעה לקואליציה אף מפלגה עד היום לא יישמה דברים שעולים כסף, כי בסופו של יום הם היו צריכים את הכסף לחרדים.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני שעתיים, PinkDolphin כתב:

תהיה כאן מלחמת אזרחים

אתה מדמיין משהו בסגנון צרפת? רוסיה של תחילת המאה הקודמת? ארה"ב והעבדים?

אם אני צריך להמר, אני חושב שזה יהיה די דומה להתפרקות של לבנון.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 1 דקה, Gosser1860 כתב:

אתה מדמיין משהו בסגנון צרפת? רוסיה של תחילת המאה הקודמת? ארה"ב והעבדים?

גם אני, לצערי הרב מאד.
הדבר היחיד שיכול להציל את המדינה (וגם זה בשינוי קיצוני של כללי המשחק) זה מרי אזרחי שיקטין את הכנסות המדינה ברמה מספיקה כך שלא ניתן יהיה לבצע את התקציב שהעבירו. כבר ביום שהועבר התקציב, היה ידוע שהתחזית להכנסות לא תתממש ושהתקציב לא ריאלי. אחרי שהחרדים דרשו, אחרי סגירת התקציב, עוד רבע מיליארד, אפשר היה בקושי לפתור את זה עם קיצוץ רוחבי של 2.8% . אם ההכנסות תהיינה קטנות ב-10% נוספים, זה כבר לא יעבוד.
יצטרכו לקצץ בסעיפים גדולים (כמו כספים קואליציונים, או כל הבניה בהתנחלויות). זה יגרום למלחמת עולם בין כל השרים, גם בתוך מפלגות, מה שעשוי להפיל את הממשלה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, Gosser1860 כתב:

אנחנו כבר עכשיו שם. אין בישראל מערכת חוקים אחת שמחייבת את כולם. זה נראה לי מתחיל ונגמר בזה.

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 6 שעות, יובל .מ. כתב:

איך השופטים מגנים עלי?
אנסים משתחררים עם עבודות שירות? ארגוני פשיעה סוחטים פרוטקשן בלי לבלות בבתי כלא? עברייני תנועה עם 60 דוחות על עבירות חמורות ממשיכים לנהוג ועוד בתפקידים מקצועיים?

השופטים פה שמים פס ענק על האזרחים, מקלים בעונש עד שזה מגיע אליהם, תראה את ההבדל בענישה של רוצחים על הכביש כשמדובר בסתם בן אדם לעומת הבן של השופט שניאור חשין.

עזוב שטויות, אם ידפקו לך קסדה בראש הוא יקבל קנס במקרה הטוב, אדם מתוסכל זרק נעל על שופטת וקיבל 3 שנים בפנים.

אחד הדברים שהמפגינים טוענים זה שהבסיס של דמוקרטיה זה שיוויון, אבל אין פה.

אם היית יום אחד בנעליים של שופט היית מבין למה זה ככה.
זו אחת מהעבודות הכי לא מתגמלות שיש. הם עובדים מאוד מאוד קשה. צריכים להיות בקיאים בכל תיק שהם מטפלים בו, בכל סעיף ובכל פרט.
יש להם הרבה יותר תיקים ממה שאפשר לטפל באמת.
עבודה נוראית. לא שווה את הלחץ. לא שווה את הכסף. גם את הפנסיה זה לא שווה.

הרפורמה לא מטפלת בזה. אם לשופטים היה זמן אמיתי לשפוט היית רואה פחות עסקאות טיעון ופחות עינוי דין.

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 9 שעות, RK כתב:

ביבי הוחרם על ידי כמעט כל אחד שהיה איתו באיזשהו שלב בקריירה, כי זה הבנאדם. כל מי שהיה איתו והוא הרגיש ממנו שמץ כוח/איום, נדפק על ידו. זה שהליכוד דואג היום לפמפם שזה בגלל אידיאולוגיה או רעיונות ימין זה בולשיט. הכל ביזנס. ואף אחד לא רוצה לעשות ביזנס עם מי שדפק אותו כבר.

דיברתי עם מישהו שעבד איתו די קרוב והוא הסביר לי שביבי יכול יום אחד לאהוב אותך ויום למחרת לשנוא אותך.

זה נראה לי מה ששבר את די רוב האנשים שהצטרפו אליו בכל נקודת זמן.

בן טיפוחו, ליברמן - מלא רוח קרב שמדברים איתו על ביבי. כנראה שנותרה לו כוויה בצורה של ילדז. אחרת אי אפשר להסביר את התיעוב שיש לו כלפי ביבי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

שודר היום בחדשות 13.

https://13tv.co.il/item/news/domestic/internal/brooklyn-903590787/?pid=62&cid=903590787

בבוקר עבודה, בערב ישיבה: החרדים בברוקלין שמשלבים בין העולמות.

בזמן שישראל לא מצליחה או לא מנסה מספיק לשלב חרדים בשוק העבודה, בברוקלין שבניו יורק זו ברירת המחדל. שם, חברי הקהילה החרדית מנהלים אורח חיים דתי לגמרי, ועובדים במשרה מלאה. "באמריקה, קיבלתי את ההזדמנות להצליח. בארץ, אחרי החתונה, שלחו אותי להיות משגיח כשרות בים המלח".

וגם זה.

https://13tv.co.il/item/news/politics/politics/lo074-903590710/?pid=62&cid=903590710

לפיד מגיב לנתניהו: "אין סרבנות, אנשים מודאגים מהמצב".

ראש האופוזיציה הגיב לדבריו של ראש הממשלה, וטען כי לא קיימת תופעת סרבנות, אלא מדובר באנשים "שלא ירצו לשרת בצבא של מדינה לא דמוקרטית". עוד התייחס לפיד להמשך כהונתו של רה"מ תחת כתבי האישום: "הוא שלושה ימים התסכל על העדות נגדו - אי אפשר לתפקד ככה".

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 23 שעות, פינדר כתב:

יש לי בעיה להילחם או לשלוח את ילדיי לצבא, שנלחם בשם זכותנו הקדושה על ארץ הקודש וכדי לשמר כיבוש ודיכוי של אוכלוסייה אזרחית.

סתם מסקרן אותי. 

למה אתה בטוח שת"א שלך, ויישוב בהתנחלות לא?

מה ההבדל בין 67 ל48. 

בשתי המקרים גירשו מכאן ערבים שישבו כאן לפחות מאה שנה לאחור.

אני מתבסס על התנ"ך אז לדעתי זכותי להיות כאן. ואתה?

• מצחיק 1
פורסם

מה שהיה היה. היום יש אוכלוסיה שחיה תחת כיבוש צבאי ללא שוויון זכויות מלא. לערבים בארץ עם כל הקושי יש זכויות מלאות.

עדיף לספח ולתת אזרחות ושוויון לכולם מאשר המצב היום.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 30 דקות, DubelBoom כתב:

מה שהיה היה. היום יש אוכלוסיה שחיה תחת כיבוש צבאי ללא שוויון זכויות מלא. לערבים בארץ עם כל הקושי יש זכויות מלאות.

עדיף לספח ולתת אזרחות ושוויון לכולם מאשר המצב היום.

זה שווה ערך ל2 מדינות ל2 עמים. רעיון מטומטם שרק יזיק לנו.

אם כבר אז עדיף את תוכנית 7 האמירויות של מרדכי קידר.

לפחות בתוכנית של קידר, אנחנו מביאים פתרון שמתאים לראש הערבי, במקום רעיון שהבסיס שלו זה חשיבה מערבית.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, yd b-4 כתב:

סתם מסקרן אותי. 

למה אתה בטוח שת"א שלך, ויישוב בהתנחלות לא?

מה ההבדל בין 67 ל48. 

בשתי המקרים גירשו מכאן ערבים שישבו כאן לפחות מאה שנה לאחור.

אני ציוני (עדיין, אבל זה הולך ונחלש) וריאלי.

אני מתבסס על המצב הקיים. אין לי פתרון צודק לכולם מבחינה היסטורית.

תל אביב היא שלנו, כי יש לזה הכרה של 99% ממדינות העולם, כולל מדינות ערביות. כי בשביל לחיות בתל אביב, לא צריך לשלוט צבאית באוכלוסייה אזרחית שמסביב לה.

כל זה לא נכון לגבי התנחלויות בגדה.

התנך הביא אולי הביא לפה את סבא שלי אבל אני לא צריך אותו היום, כי אני כבר פה. בדיוק כמו שהאמריקאי או האוסטרלי לא צריך כתבי קודש שיוכיחו את זכותו לגור בניו גרזי או מלבורן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 7 שעות, DareDevil כתב:

דיברתי עם מישהו שעבד איתו די קרוב והוא הסביר לי שביבי יכול יום אחד לאהוב אותך ויום למחרת לשנוא אותך.

זה נראה לי מה ששבר את די רוב האנשים שהצטרפו אליו בכל נקודת זמן.

בן טיפוחו, ליברמן - מלא רוח קרב שמדברים איתו על ביבי. כנראה שנותרה לו כוויה בצורה של ילדז. אחרת אי אפשר להסביר את התיעוב שיש לו כלפי ביבי.

זה לא רק ליברמן. כמעט כל בן אדם שעבד עם ביבי יותר משנתיים הסתכסך איתו. אילת שקד, בנט, יוסי לוי, אלירז שדה, יואב הורוביץ, תא״ל (מיל.) דוד אגמון...
כל ראשי לישכתו בעבר, חצי מהיועצים -- שמעתי/קראתי כבר בטח 20 ראיונות עם כאלה. אם זה היה 2-3, אפשר היה להגיד שהם שינו את דעתם הפוליטית (לגיטימי) או סתם אופורטוניסטים. אבל חלק גדול מהם נטשו בכלל את הפוליטיקה. כש-כ״כ הרבה אומרים עליו דברים רעים, אולי הבעיה בו ולא בהם...
זה לא פלא שחלק לא קטן מהיועצים שלו בשנות ה-20 שלהם. רק רון דרמר נשאר מהותיקים.
אפילו בו-דודו נתן נתניהו יצא נגדו, בידיעה ברורה שזה אומר שארוחות חג משותפות כבר לא יהיו.

לפני 5 שעות, פינדר כתב:

אני ציוני (עדיין, אבל זה הולך ונחלש) וריאלי.

אני מתבסס על המצב הקיים. אין לי פתרון צודק לכולם מבחינה היסטורית.

תל אביב היא שלנו, כי יש לזה הכרה של 99% ממדינות העולם, כולל מדינות ערביות. כי בשביל לחיות בתל אביב, לא צריך לשלוט צבאית באוכלוסייה אזרחית שמסביב לה.

כל זה לא נכון לגבי התנחלויות בגדה.

התנך הביא אולי הביא לפה את סבא שלי אבל אני לא צריך אותו היום, כי אני כבר פה. בדיוק כמו שהאמריקאי או האוסטרלי לא צריך כתבי קודש שיוכיחו את זכותו לגור בניו גרזי או מלבורן.

אתה טועה. האמריקאים לא צריכים כתבי קודש כי הם שחטו את רוב הילידים או הגלו אותם למחנות (״שמורות״). האוסטרלים האירופיים רק הגלו למחנות.
רוב האוכלוסיה הפלסטינית עדיין לא מקבלת את זה שיש יהודי אחד חי בשטח בין הים לירדן (מספיק לראות את תוצאות הבחירות, גם בעזה וגם ברשות הפלסטינית).
אז גם אותי לא מעניינים כתבי קודש, אבל מדינת תל אביב גם לא ישימה לאורך זמן.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 9 שעות, yd b-4 כתב:

אתה מתבסס על מקור שרק אתה מקבל וחושב שאם אתה מקבל אותו אז כל העולם מקבל אותו ושגם שום דבר לא השתנה מאז שלפי הספר שלך נתנו לך את הארץ (ומזכיר לך שגם כשקיבלת אותה היא לא היתה בדיוק ריקה).

ההבדל בין תל אביב ליו"ש הוא קודם כל שהים אני לא יכול להעלים את יושבי יו"ש כמו שהעלמנו את יושבי שטח מדינת ישראל ושיושבי תל אביב המקוריים כבר מזמן בנו לעצמם חיים אחרים כך שנשאר רק הנושא הכספי.

ואם ארץ ישראל שלך מתוקף הקושאן שלטענתך קיבלת מאלוהים אז למה אתה לא שומר עליה ולא בונה אותה אלא לוקח לך עבדים נרצעים שיעשו את זה במקומך?

• אהבתי 3
  • רעיון גרוע 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...