Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

@RK

חולק עליך.

אני חושב שרוב הציבור היהודי מחזיק בעמדות אחרות ממה שכתבת.

@farkash7

יוקר המחיה דוחף אקספוננציאלית חרדים לשוק העבודה.

נוספו פה 8 עמודים בשעתיים, רק אני מתחלחל ממה שליאור יעשה פה מחר?🤣

עריכה אחרונה על ידי - XM -
  • מצחיק 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 3 דקות, - XM - כתב:

עריכה

תשובה גם לך @RK

אתם מתווכחים על מציאות.

רוב הציבור היהודי בארץ רוצה אוכל כשר, נכון?

הסטנדרט שלו זה הכי נמוך אבל עדיין כשר, נכון? ≈ רבנות.

מי שומר על הסטנדרטים האלה?

אם נשים את פיקה וrk  או את הנציגים שלהם, הם ילחמו על סטנדרטים כשרותיים בכלל?

מי ישמור? גופים פרטיים. יש רבנים מוכרים, עסק שירצה תעודת כשרות יפנה לאותם בתי עסק ויקבל תעודה מתאימה. מי שלא ירצה - לא יקבל. כלכלת שוק. עד כדי כך פשוט. מי שהרב אמין עליו, ילך לעסקים שמוכשרים על ידו. מניח שיהיו רבנים שיתאגדו ויקימו איזה מערך, וזה בסדר גמור - רק לא מהכספים שלי בבקשה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 2 דקות, RK כתב:

אני לא אמור לממן בחירות חיים של אנשים שמתיימרים לנהל אותי ולדאוג למה שלא ביקשתי מהם.

הם לא מאמינים ברצועות טבולות בשמן אז למזלנו פיג'ו זה מוקצה. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
Just now, - XM - כתב:

חולק עליך.

אני חושב שרוב הציבור היהודי מחזיק בעמדות אחרות ממה שכתבת.

@farkash7

רקורסיה מעניינת. אם היו יוצאים לשוק העבודה קודם לכן (מעניין שבעולם הם ברובם המכריע עובדים ובעבודות טובות ומכניסות ובעסקים רווחיים, רק בארץ על גבול שכר מינימום), יוקר המחיה היה פוחת. שוב, הם לא אבירי חופש. הם אוכלי חינם (בחסות מנהיגיהם).

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יוקר המחיה דוחף אותם כל עוד הקצבאות לא מפצות על זה.
דבר שני הוא לא דוחף אותם מספיק. אני בספק רב אם הם יגיעו לשיעור תעסוקה של מעל 80% עד 2026... תראה איזה יעדים כתובים במסמך המצורף...

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 1 דקה, - XM - כתב:

@farkash7

זה לא מתבטא בנתונים ולכן זו חרטא

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, - XM - כתב:

@Pika007

זה לא רלוונטי לך.

זה כן רלוונטי לרוב הציבור היהודי בארץ.

שאכפת לו מהדת ומהזהות היהודית בארץ.

עריכה

תשובה גם לך @RK

אתם מתווכחים על מציאות.

רוב הציבור היהודי בארץ רוצה אוכל כשר, נכון?

הסטנדרט שלו זה הכי נמוך אבל עדיין כשר, נכון? ≈ רבנות.

מי שומר על הסטנדרטים האלה?

אם נשים את פיקה וrk  או את הנציגים שלהם, הם ילחמו על סטנדרטים כשרותיים בכלל?

במידה ותפקידי היה "המפקח על הכשרות במדינת ישראל" או השר לשירותי דת או משהו כזה, הייתי עושה את עבודתי נאמנה ומבטיח סטנדרט כשרות לעילא ועילא. בניגוד לקבוצות מסוימות אני מסוגל לראות מעבר לקצה האף של עצמי ולהתחשב בעובדה שאינני האדם היחיד בעולם ואני לא מייצג את כל העם היושב בציון.

מצחיק שאתה מעלה את הכשרות. אין פה שום הקרבה, יש פה מדפסת כסף לא נורמלית, גוף מושחת ומסואב מאין כמוהו, אחד מהמונופולים הרווחיים ביותר של הגופים החרדים בארץ. למה אתה חושב שהם התחילו לזעום ברגע שמתן כהנא התחיל לבצע רפורמות במערך הכשרות? 

ממש לא כי משהו שם יהפוך לפחות כשר, מתן כהנא זה לא בדיוק אביב גפן כידוע לך. ולמרבה "הפלא", הרפורמות שהתחיל זכו לפופולריות אדירה גם בקרב הציבור הדתי בארץ.

רק לא בקרב מגזר אחד, אני אתן לך לנחש איזה.

כסף כסף תרדוף.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, Pika007 כתב:

כסף כסף תרדוף.

פעם כשהייתי ילד היינו קונים כבש בפסח ולוקחים לסבא שלי.
הוא היה מביא רב שעשה מה שעשה ומשם הכבש נוקה ע"י סבי וחולק. כל אחד קיבל את החלק שלו.

באחת הפעמים הכבש לא ממש שיתף פעולה. הוא כנראה הבין מה מחכה לו. סבא שלי תפס אותו בקרניים ומשך ומשך והופ קרן אחת השתחררה.
הגיע הרב, ראה, אמר "אי אפשר לשחוט זה טמא". סבא שלי לקח אותו הצידה, כמה שטרות החליפו ידיים, הרב חזר הוציא את הסכין והשאר הסטוריה.
טוב לדעת שלפחות מדובר באנשים פרגמטים שלא מעניינת אותם רק דת אחרת לא היה עם מי לדבר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • מצחיק 3

פורסם
לפני 10 דקות, Pika007 כתב:

במידה ותפקידי היה "המפקח על הכשרות במדינת ישראל" או השר לשירותי דת או משהו כזה, הייתי עושה את עבודתי נאמנה ומבטיח סטנדרט כשרות לעילא ועילא. בניגוד לקבוצות מסוימות אני מסוגל לראות מעבר לקצה האף של עצמי ולהתחשב בעובדה שאינני האדם היחיד בעולם ואני לא מייצג את כל העם היושב בציון.

מצחיק שאתה מעלה את הכשרות. אין פה שום הקרבה, יש פה מדפסת כסף לא נורמלית, גוף מושחת ומסואב מאין כמוהו, אחד מהמונופולים הרווחיים ביותר של הגופים החרדים בארץ. למה אתה חושב שהם התחילו לזעום ברגע שמתן כהנא התחיל לבצע רפורמות במערך הכשרות? 

ממש לא כי משהו שם יהפוך לפחות כשר, מתן כהנא זה לא בדיוק אביב גפן כידוע לך. ולמרבה "הפלא", הרפורמות שהתחיל זכו לפופולריות אדירה גם בקרב הציבור הדתי בארץ.

רק לא בקרב מגזר אחד, אני אתן לך לנחש איזה.

כסף כסף תרדוף.

טעות.

אני יודע שממש קשה לך להאמין אבל מבחינה כלכלית גופי הכשרות החרדים הפרטיים היו אמורים רק להרוויח מהרפורמה של כהנאה, ההתנגדות הייתה אידיאלית.

@farkash7

מ.ש.ל

זו בדיוק הסיבה שצריך רבנים שמוכנים לוותר על כסף ואיכות חיים

בשביל התורה כדי להמשיך רמת כשרות טובה בארץ.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 2 דקות, - XM - כתב:

טעות.

אני יודע שממש קשה לך להאמין אבל מבחינה כלכלית גופי הכשרות החרדים הפרטיים היו אמורים רק להרוויח מהרפורמה של כהנאה, ההתנגדות הייתה אידיאלית.

זה לא עניין של להאמין או לא להאמין, בסיס הרפורמה מוציא את הכוח מהידיים של הרבנות בגדול. ההתנגדות ממש לא הייתה על אידיאל, אלא כי הרבנות עמדה להפסיד מדפסת כסף משומנת היטב.

על הדרך, לפי הרפורמה של כהנא תאגיד כשרות לא חייב להשתייך לזרם כזה או אחר מהציבור החרדי- והפלא ופלא, לא חייב בכלל להיות חרדי, אלא רק לעמוד בתקנות.

השלב הבא של התכנית שתוכנן ל 2023 הוא הקמת גוף פיקוח על המערך הזה כדי שאף אחד בתאגידים הפרטיים לא ינסה לעגל פינות, אבל כאמור, בחירות.

פורסם
לפני כשעה, _-? כתב:

מקווה שלא תזדקק 

יד שרה, זקא, איחוד הצלה ידידים ועוד עשרות עמותות שתורמות לא רק בכספים את כוחם ומרצם של אנשים טובים ואיכותיים לטובת כלל האוכלוסיה 

יהודים ושלא יהודים דתיים חילונים ואפילו שמאלנים

לפני כשעה, _-? כתב:

האוכלי חינם האלה יקברו אותך וישטפו את הגופה שלך כשתגיע לשם 

האוכלי חינם האלה יקבצו את כל החתיכות שעפות בפיגועים/פיצוצים/גופות רקובות למיניהם 

האוכלי חינם האלה יתנו כסא גלגלים/ קביים / מקל הליכה בהלוואה ללא תמורה כדי שלא תצטרך לשלם על זה אלפים 

בקיצור שחרר תאוכלי חינם האלה לנפשם 

איזו הרמה להנחתה, ישתבח שמו... כבר שעתיים אני מחכה לזה, ידעתי שהטיעון הזה יבוא.

איך שהוא בכל העולם מסתדרים בלי זק"א, יד שרה, איחוד הצלה וידידים.

בוא נעשה עסק. אל תקבור אותי, אל תשטוף את הגופה שלי, אל תחפש חלקים ממנה, אל תשאיל לי כסא גלגלים ואל תבוא עם בוסטר להניע לי את האוטו. מויחל טויבעס! אני אשלם מכיסי או אעשה ביטוח מתאים במקרה הצורך. אתה, בתמורה, תצא מהכיס שלי ותפסיק לנהל לי את החיים. יש דיל? מה אתה אומר?

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

לאור ההתנהגות הלגמרי מופקרת של הבוחר, אני חושב שלא נכון להביא את רשות הממשלה להצבעה.

עריכה אחרונה על ידי Coro
  • מצחיק 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם (נערך)

האמת,

לא מבין מה אתם נבהלים.

בן גביר בטחון פנים. סמוטריץ שר האוצר.

רגב בתרבות. אוחנה כשר הדתות.

דרעי במשפטים.

גפני במדע.

ההוא שהחליף את ליצמן בבטחון.

לקנות פיסטוקים. 

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
  • מבאס 1
פורסם
לפני 24 דקות, קורן בן אשר כתב:

יש דיל? מה אתה אומר?

יש אימרה ידועה: "if you're not paying for the product, you are the product".
אנשים לא מבינים שזה תקף גם לעמותות.

• תוכן חדש...