Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 3 דקות, - XM - כתב:

גם שם יש חרדים לומדים והרבה.

גם פה יש חרדים עובדים והרבה.

אתה מכיר חרדים מהעולם האמיתי או רק מהתקשורת?

פה יש ילדים בני 18 שחייבים להתגייס ולסכן את חייהם, יש פטנט חרדי כזה?

פורסם
לפני 3 דקות, _-? כתב:

אחוז תעסוקה במגזר החרדי 

עשיתי חיפוש 

להלן התוצאות

ציטוט

לפי דו"ח מיוחד של מרכז המחקר והמידע של הכנסת שחובר ע"י מרב פלג-גבאי לבקשתה של ח"כ יוליה מלינובסקי, שיעור החרדים בכוח העבודה בישראל הוא כ- 8% ועל פי תחזיות הוא צפוי להגיע עד שנת 2065 ל- 26%. נכון לסוף הרבעון הראשון של שנת 2022 כמחצית מהגברים החרדים מועסקים. שיעור התעסוקה בקרב גברים חרדים נמוך מיעדי התעסוקה שנקבעו בהחלטת ממשלה מאוגוסט 2021 לפיהם יעד התעסוקה לגברים חרדים בגיל 25-66 יהיה 65% מועסקים בשנת 2030 והוא יועלה ל- 70% אם גיל הפטור שלהם משירות צבאי יירד. לעומת זאת, בקרב נשים חרדיות שיעור התעסוקה הוא כ- 81% ובניגוד לגברים, ששיעור התעסוקה שלהם עודנו רחוק מהיעד לשנת 2030, שיעור התעסוקה בקרב הנשים כבר עומד ביעד שנקבע לשנת 2030. גורמים ממשלתיים ומקצועיים הסבירו את העצירה במגמת הגידול בין היתר על רקע הגדלת תקציבי התמיכה הממשלתיים והותרת גיל 24 כגיל הפטור משירות צבאי לתלמידי הישיבות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, _-? כתב:

תשמע יא פרקש במקום לשפוך פה שנאה בכמויות קח כוס מים ותעשה גוגל 

אחוז תעסוקה במגזר החרדי 

יש עכשיו מגמה של שינוי ושל התקדמות 

שנה תתקליט אחי ויאאלה תתקדמו 

באמת 

חרדים 50%.
בחברה הכללית? 80%.

זה לפי ויקפדיה... לא יודע אם זה מקור טוב עדיין לא מרשים בכלל...

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 2 דקות, David32 כתב:

חמוצים

אין לי בעיה, אבל רק עם כשרות מהודרת

לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

חרדים 50%.
בחברה הכללית? 80%.

זה לפי ויקפדיה... לא יודע אם זה מקור טוב עדיין לא מרשים בכלל...

4 אחוז גברים יהודים חרדים עובדים (כאשר הם 8 אחוז מכלל האוכלוסיה)

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 3 דקות, _-? כתב:

שאני משלם עליהם עם המיסים שלי ועם הביטוח בריאות שלי אז שוב צא לי מהצלחת גבר

לא באמת. המס בריאות והביטוח הם פרומיל מהעלות האמיתית של הטיפול הרפואי. המשחק פה הוא שכולם משלמים כך או אחרת אבל מעט צורכים בכל רגע נתון.

אדם ששותה הרבה שתיה מתוקה חולה יותר מאדם שלא (סכרת, השמנה וכו') ולכן עולה יותר כסף (בממוצע) למערכת הבריאות. 

לפני 3 דקות, _-? כתב:

שאני משלם עליהם עם המיסים שלי ועם הביטוח בריאות שלי אז שוב צא לי מהצלחת גבר

לא באמת. המס בריאות והביטוח הם פרומיל מהעלות האמיתית של הטיפול הרפואי. המשחק פה הוא שכולם משלמים כך או אחרת אבל מעט צורכים בכל רגע נתון.

אדם ששותה הרבה שתיה מתוקה חולה יותר מאדם שלא (סכרת, השמנה וכו') ולכן עולה יותר כסף (בממוצע) למערכת הבריאות. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
ציטוט

ביולי 2010 קבעה הממשלה יעדי תעסוקה לאוכלוסייה בכלל ולחרדים בפרט לעשור הקרוב. המטה לקידום תעסוקת חרדים במשרד העבודה והרווחה הופקד על מימוש היעדים הממשלתיים. פעילות המטה כוללת בין היתר תכניות סיוע להכשרת חרדים, קורסים להשלמת השכלה בסיסית באנגלית ומתמטיקה ופיתוח היצע העבודה למגזר החרדי. בעקבות מהלכים אלה עלה שיעור המועסקים החרדים מ-48 אחוזים ב-2010 ל-65 אחוזים בשנת 2019, ואילו באוכלוסייה שאינה חרדית, שיעור התעסוקה בשנת 2010 עמד על 78 אחוזים. לעומת 86 אחוזים בשנת 2019.

https://www.inss.org.il/he/publication/orthodox-jews-labor-force/  

אוניברסיטת תל אביב 

גידול של 17 אחוז ב9 שנים זה גידול אומנם לא מטורף אבל עקבי ובקרוב נראה מספרים הרבה יותר טובים

לפני 3 דקות, Gosser1860 כתב:

זה כמו שתשב בשולחן במסעדה עם כל המשפחה ויש אחד שיזמין כבד אווז והשני יזמין פרגית ובסוף יחלקו תתשלום בין כולם 

אין מה לעשות יש גם חברה בריאים שנוסעים על אופניים כל בוקר בנס הרים ואו עושים ג׳וגינג ואימונים וכל המשתמע כל הכבוד להם מאחל להם שלא יחלו ושייאשרו בריאים 

כל בנאדם בוחר לעצמו תדרך שלו בחיים ואנחנו עוד לא חיים הדיקטטורה ששר כזה או אחר יגיד לי מה לשתות מה לאכול ועם איזה מזלג או צלחת לעשות את זה 

פורסם

קודם כל אתה מדבר על גידול.
יש פער גדול מאוד אולי כדאי שתתחיל בלהזכיר את זה.
כל הגידול הזה יכול ללכת מחר בבוקר לפח, הכל תלוי בקיצבאות ובדחיפה של החרדים ללימודי ליבה.
תראה מה קרה לאחוז החרדים העובדים בתחילת שנות האלפיים כשאיזה ח"כ יצירתי מש"ס אם אינני טועה הפך את קצבאות הילדים לטור הנדסי אי אפשר לתאר את זה אחרת...

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, - XM - כתב:

החרדים מקריבים איכות חיים שמחכה להם ברגע שיורידו מעצמם קצת עומס דת, אבל הם לא עושים את זה וזו הקרבה.

הם עצמם לא נהנים ממנה, חרדי ממוצע לא אוכל רבנות אלא הכשרים יותר מהודרים אבל הוא נלחם על הסטנדרטים שיהיו ברבנות כדי לשמור על רמת כשרות לכל האומה.

חרדי ממוצע לא יסבול מגיור רפורמי (שנעשה בעזרת פקס ותשלום דמי חברות בקהילה, ללא שום קשר לתנ’’ך ולמצוות,) כי הוא ממילא מתחתן עם חרדים כמוהו, אבל הוא נלחם ומושמץ במלחמה שלו על זה, רק בשביל לעזור לאנשים שהיהדות מעניינת אותם אבל יש להם פחות כלים ויכולת להתמודד עם הבעיות הללו.

וכו’ וכו’

איך לעזאזל כל זה רלוונטי למי שאינו חרדי? "נלחם כדי לשמור על רמת כשרות"- שוב, איך לעזאזל זה תורם? זו מלחמה בחירוף נפש כדי לשמור על השפעה ועל השקפת עולמם, זו לא תרומה ולא הקרבה. 

בוא נגיד שאני לא מעוניין בכשרות בכלל- אתה מבין שאתה מנסה למכור לי את זה ש "זה בעצם טוב בשבילך, והם עושים את זה למענך", כן?

אני בעצם צייד ערפדים בלילה.

לא ביקשת את זה? מה זה משנה, אני עדיין משקיע מאמץ וצד אותם, תתקצב אותי בבקשה. 

בקיצור, אפס רלוונטיות למה שמחוץ לקהילה ו/או תחומי העניין שלהם הם. לא הקרבה ולא תרומה.

לפני 21 דקות, - XM - כתב:

גם שם יש חרדים לומדים והרבה.

גם פה יש חרדים עובדים והרבה.

אתה מכיר חרדים מהעולם האמיתי או רק מהתקשורת?

מכיר מהארץ (מ 3 זרמים שונים, לא פחות), מכיר מארה"ב, מכיר מצרפת, אחד מחבריי לספסל הלימודים בשנה א' הוא רב. (שלא מצביע למפלגות החרדיות, זועם שלא למד ליבה, זה עלה לו בכמה שנים של השלמות, ומתוסכל מזה שהוא נכנס תחת התיוג של החרדי הממוצע בישראל, כי הוא האנטי-תזה לזה.)

ביום שחרדי ממוצע בישראל יהיה יצרני כמו זה בצרפת או ברוב הקהילות בארה"ב אתה לא תשמע ממני (וכנראה מרוב המתלוננים בפורום) מילה.

בישראל מדובר בקבוצה לא בדיוק מועילה עד כדי פרזיטית- ויש לך פה משתמשים בפורום שלובשים את תג הפרזיט בגאווה, אומרים בפה מלא "תעבדו אתם תממנו אותי". 

לפני 10 דקות, _-? כתב:

https://www.inss.org.il/he/publication/orthodox-jews-labor-force/  

אוניברסיטת תל אביב 

גידול של 17 אחוז ב9 שנים זה גידול אומנם לא מטורף אבל עקבי ובקרוב נראה מספרים הרבה יותר טובים

זה כמו שתשב בשולחן במסעדה עם כל המשפחה ויש אחד שיזמין כבד אווז והשני יזמין פרגית ובסוף יחלקו תתשלום בין כולם 

לא עקבי בכלל. רכבת הרים, ושיעור התעסוקה היום הוא כבר לא 65% אלא 61. נתונים מקיץ 2022

https://fs.knesset.gov.il/globaldocs/MMM/08a5e3e2-3cd1-ec11-8147-005056aac6c3/2_08a5e3e2-3cd1-ec11-8147-005056aac6c3_11_19536.pdf

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם
לפני 3 דקות, _-? כתב:

https://fs.knesset.gov.il/globaldocs/MMM/08a5e3e2-3cd1-ec11-8147-005056aac6c3/2_08a5e3e2-3cd1-ec11-8147-005056aac6c3_11_19536.pdf

מוזמן לקרוא  מבלי שזה יהיה מוטה לכיוון כלשהוא עם נתונים מעודכנים כלל האפשר פורסם ביוני 2022

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 31 דקות, - XM - כתב:

החרדים מקריבים איכות חיים שמחכה להם ברגע שיורידו מעצמם קצת עומס דת, אבל הם לא עושים את זה וזו הקרבה.

הם עצמם לא נהנים ממנה, חרדי ממוצע לא אוכל רבנות אלא הכשרים יותר מהודרים אבל הוא נלחם על הסטנדרטים שיהיו ברבנות כדי לשמור על רמת כשרות לכל האומה.

חרדי ממוצע לא יסבול מגיור רפורמי (שנעשה בעזרת פקס ותשלום דמי חברות בקהילה, ללא שום קשר לתנ’’ך ולמצוות,) כי הוא ממילא מתחתן עם חרדים כמוהו, אבל הוא נלחם ומושמץ במלחמה שלו על זה, רק בשביל לעזור לאנשים שהיהדות מעניינת אותם אבל יש להם פחות כלים ויכולת להתמודד עם הבעיות הללו.

וכו’ וכו’

הקרבה שאיש לא ביקש. אם חרדי לא יסבול מגיור רפורמי, או מחילונים שלא שומרים כשרות, שיפסיק להתנגד לזה ושיפסיק להכריח את המדינה להחזיק מערך כשרות מכספים שלא הם משלמים, אלא רק מקבלים. בטיפה יותר בוטה - שלא ידחוף את האף שלו איפה שלא ביקשו ממנו. שידאגו לעצמם, ושיתנו לאחרים לחיות.

המשפט שהבאת, "לעזור לאנשים שהיהדות מעניינת אותם אבל יש להם פחות כלים ויכולת" חסר השלכה לעולם האמיתי. אין כאלה. מי שהיהדות מעניינת אותו, שומר כשרות ומבקר במקומות כשרים, שומר שבת ויודע איך ומה לעשות. אין אנשים שממש רוצים, אבל למזלם יש את החרדי שדואג להם. אין. לעומת זאת יש למעלה מחצי מהמדינה שסובלת מנתח מס מטורף (נכון, לא רק בגללם, יש עוד מגזר שלם די דומה בגודלו שמתנהל בשחור ולא משלם מס) בגלל האמונה הדתית של אותו חרדי וכפייתה עליהם. 

תראה בחו"ל, איך דת מאחדת בין יהודים, ככה זה כשזה בא בטוב ולא בכפיה. 

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

@Pika007

זה לא רלוונטי לך.

זה כן רלוונטי לרוב הציבור היהודי בארץ.

שאכפת לו מהדת ומהזהות היהודית בארץ.

עריכה

תשובה גם לך @RK

אתם מתווכחים על מציאות.

רוב הציבור היהודי בארץ רוצה אוכל כשר, נכון?

הסטנדרט שלו זה הכי נמוך אבל עדיין כשר, נכון? ≈ רבנות.

מי שומר על הסטנדרטים האלה?

אם נשים את פיקה וrk  או את הנציגים שלהם, הם ילחמו על סטנדרטים כשרותיים בכלל?

עריכה אחרונה על ידי - XM -
  • אהבתי 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, DareDevil כתב:

מוזמן לקרוא  מבלי שזה יהיה מוטה לכיוון כלשהוא עם נתונים מעודכנים כלל האפשר פורסם ביוני 2022

נתונים שמראים בדיוק כמה הבעיה חמורה.
עכשיו 8% מכוח העבודה הפוטנציאלי בישראל הם חרדים. מתוכם עובדים כ-50%, כלומר 4% מכוח העבודה הפוטנציאלי הוא חרדי שלא עובד.
ב2026 26% מכוח העבודה הפוטנציאלי יהיו חרדים! עכשיו אם גם אז רק 50% מהם יעבדו אז 13% מכוח העבודה הפוטנציאלי הוא חרדי שלא עובד.
כלומר כדי שנישאר באותו מצב עד 2026 צריך שמעל 80% מהחרדים יעבדו... משום מה קשה לי להאמין שזה יקרה...

מי יכסה את הבור הזה נראה לכם? אה אלוקים אין מה לדאוג...

*כל חרדי שנכנס לקטגוריה של "כוח עבודה" הוא כנראה מעל גיל 18, כלומר מספר המנדטים שלהם יגדל משמעותית. כלומר עוד קצבאות. כלומר המצב אף יחריף... אבל ממשלת השינוי!!! אויי ואבוי רק לא הם!!!

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 1 דקה, - XM - כתב:

@Pika007

זה לא רלוונטי לך.

זה כן רלוונטי לרוב הציבור היהודי בארץ.

שאכפת לו מהדת ומהזהות היהודית בארץ.

רוב הציבור היהודי בארץ היה שמח אם הדת הייתה מופרדת מהמדינה. רוב הציבור היהודי בארץ חילוני. גם משלם מסים, שחלקם הארי מממן את המגזר בשבחו אתה מדבר, בלא כל בסיס. אני לא אמור לממן בחירות חיים של אנשים שמתיימרים לנהל אותי ולדאוג למה שלא ביקשתי מהם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...