Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 35 דקות, יבגניפ כתב:

אני איתך. יש סכנה ממשית. ועדיין, ביום שהמלחמה נגמרת, ביבי צריך ללכת הביתה, אם כי הסיכוי לזה יורד כרגע. ואנחנו, כלומר כל מי שלא מצביע לו, צריכים לשאול את עצמנו למה המנהיגים שלנו זה בנט, גנץ, לפיד וגולן (שאני אוהב את הנביחות שלו לפעמים ולפעמים פחות, אבל לא בטוח שזה האיש שצריך להוביל את המדינה).

מסכים איתך

ויש ראויים מהם, רק שהעם טיפש ונדבק לאנטי במקום למי שמביא בשורה חדשה

לפני כשעה, רוןS כתב:

השבר הגיעה עם הנסיון למהפכה משטרית

?????

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

"נקודת השבר הגיעה".  לפחות תצטט נכון.

המפנה בהתייחסות למניעים של הצדיק.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 4 שעות, EliC25 כתב:

אני כתבתי משפט שלא התייחס אישית לאף אחד, ואז אתה בחרת להגיב עליו.

כתבת שלושה משפטים.

הראשון, שהמסקנה שלי שגויה. השני, שיש סכנה מיידית ואנחנו מסכימים על זה לחלוטין.

והשלישי שמתייחס למשפט שלא טענתי.

אז בוא תפרט מה במסקנה שלי שגוי ולמה אתה חושב ככה.

לפני 34 דקות, רוןS כתב:

״נקודת השבר הגיעה".  לפחות תצטט נכון.

אני חושב שהפקפוק במניעים שלו הגיע מזמן, לפני עשור ויותר, אבל עד המהפכה המשטרית/ רפורמה משפטית זה נתפס כפוליטיקה לגיטימית (גם אם מכוערת).

השבר הגיע כשחלק מהציבור הבין שהוא בכלל לא מתכוון לשחק לפי חוקי המשחק הדמוקרטיים.

פורסם
לפני 36 דקות, רוןS כתב:

"נקודת השבר הגיעה".  לפחות תצטט נכון.

הציטוט רק כדי להתייחס למה שכתבת, אי אפשר לסמן כמו שצריך בנייד, זה תמיד משתגע.

המפנה היה מזמן.

לפני 3 דקות, stx כתב:

כתבת שלושה משפטים.

הראשון, שהמסקנה שלי שגויה. השני, שיש סכנה מיידית ואנחנו מסכימים על זה לחלוטין.

והשלישי שמתייחס למשפט שלא טענתי.

אז בוא תפרט מה במסקנה שלי שגוי ולמה אתה חושב ככה.

מתנצל, אין לי אנרגיות לדוש בנושא הזה עוד. הימים האחרונים קשים לי מספיק

פורסם
לפני כשעה, bobi כתב:

ואז אחד המיירטים פונה למטה, מתפצל לשניים ומתפוצץ באזור המערכת ששיגרה אותו.

מישהו היה חייב לשים את זה..

image.thumb.png.5fdad2180c95d83db481048ed66e061c.png

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 23 שעות, פינדר כתב:

זה נכון, אבל למיטב ידיעתי גימי קרטר ניהל קשרים עם חומייני עוד לפני ההפיכה, ואיפשר לו לבצע אותה.

זה הרבה שנים אחרי. אני לא בקיא בפרטים, אבל המערב לא מנע מחומייני לבצע את המהפכה, ולא הבין את אופי החיה. אבל צריך גם לזכור שאלו היו  ימי המלחמה הקרה, כששיקולי עלות/תועלת מול הגוש המזרחי לקחו קדימות על כל שיקול אחר. כל משטר היה טוב, אם הוא היה בצד שלי, גם אם זה רק בגלל סיוע צבאי או כסף.

צריך גם לזכור ששנים אחרי המהפכה איראן הייתה מדינה כושלת במלחמת חורמה, ששולחת ילדים לרוץ בשדות מוקשים, כדי לפנות אותם. לא נכס בשביל אף צד.

צריך גם לזכור שללא גרעין מדובר במדינה עם צבא לא משמעותי, טכנולוגית, בלשון המעטה. כל בניית הכוח שלהם מבוססת על טילים די פרימיטבים ומיליציות פרוסות (שלא נשאר מהן הרבה). יש להם גודל אוכלוסיה  ויש להם ממול מפרציות, שהן כמו ערימה של ילדי שמנת. יחסית אליהם, האיראנים הם מפחידים.

וכאן נכנסנו אנחנו.

לא סתם הם מתעבים אותנו, אנחנו המדינה היחידה באזור שמהווה עליהם איום, בהיותם מדינה אידיאולוגית

המדינה היחידה שיש לה ממש עליונות עליהם זוהי טורקיה, אבל אין ביניהן ניגוד אינטרסים מובנה.

לפני 7 שעות, stx כתב:

ברור שהכל זה what-if, אבל כל ההחלטות הגרועות שהוא קיבל בדרך בגלל השיקולים הפוליטיים שלו לא נעלמות בגלל שעכשיו  הוא קיבל החלטה נכונה לתקוף.

אבל זה לא הגיוני לייחס את כל ההצלחות למקריות ואת כל הכשלונות לתכנון כושל...

החיים זה לא סרט הוליוודי, וכמו שאבא שלי אומר, אף אחד הוא לא קבלן של הצלחות.

כמו בעולם העסקים, לפעמים מצליחים, זה לא אומר שלא תיכשל בדבר הבא. אדם אחד יכול להצליח מאוד ולהכישל נחרצות באחר.

הכנת הצבא למשימה באיראן, חתום על ביבי.

כישלון הקונספציה מול החמאס - גם.

ההצלחה בחיסול חיזבאללה - גם.

נפילת אסד - מזל (ככל הנראה והידוע).

עליית טראמפ - מזל

אבל אם ניקח את שני הפקטורים המרכזיים של ההצלחה, ניטרול חיזבאללה והפעולה באיראן, שניהם תולדה של תכנון אסטרטגי של שנים, שחתום עליו ביבי. אי אפשר לסובב את זה אחרת

• אהבתי 4
  • רעיון גרוע 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שיגור טילים מאירן לישראל אתמול כפי שנראה מקוקפיט של מטוס נוסעים שיצא מדובאי.
ניתן גם לראות גם מה שנראה כטיל שמתפוצץ באוויר.
נותן חומר למחשבה, מה אם היו ממשיכים בפרויקט המואב הישראלי לכטב"מ נושא טילים ליירוט של טילים בליסטיים בשלב ההאצה.

הסרטון:

תמונות נבחרות:

IMG_20250616_104758.thumb.jpg.e3dd38daed6e3ef0fc925089d2c60d26.jpg

IMG_20250616_105047.thumb.jpg.08bd583105e26b7107b44b48a2488077.jpg

IMG_20250616_104838.thumb.jpg.6757ca5576f8065405525d6d238f8a17.jpg

IMG_20250616_104932.thumb.jpg.8bc9b12702daf56b23e2113e1023e423.jpg

• מבאס 1
פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

והפעולה באיראן, שניהם תולדה של תכנון אסטרטגי של שנים, שחתום עליו ביבי.

ספציפית לגבי הפעולה באיראן, יש תרומה גדולה של ממשלת בנט, אחרי שנים של הזנחה מצד ביבי.

https://www.ynet.co.il/news/article/synoephfy#

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

תנועת הרל"ב התחילה הרבה לפני ההפיכה המשטרית.

עוד אגדה אורבנית מבית היוצר של ביבי & Co. אתה חושב שאני או אנשים כמוני יצביעו לכ"ץ ושאר הליצנים? אני מדבר על מצביעי ליכוד לשעבר, לפני שהוא הפך ל"מפעל לזיהום אוויר". ראית הפגנות של מאות אלפני אנשים נגד ביבי לפני הפיכה משפטית? טייסות מילואים שאיימו לא להגיע לאימונים? שמעת איך ביבי דיבר על המערכת המשפט לפני שפתחו לו תיקים? הכי טובה בעולם. ועל ראשי שב"כ? אנשים הכי הכי.

לפני שעתיים, falou כתב:

הכנת הצבא למשימה באיראן, חתום על ביבי.

OK. עד שחלק מהטייסים יצאו נגדו. ואז הם הפכו לקפלניסטים, אנרכיסטים, פריבילגים שאפשר להסתדר גם בלעדיהם.

לפני שעתיים, falou כתב:

כישלון הקונספציה מול החמאס - גם.

👍

לפני שעתיים, falou כתב:

ההצלחה בחיסול חיזבאללה - גם.

קודם כל כישלון הקונספציה בדיוק כמו נגד חמאס. בקשר להצלחה - שמעתי את גלנט ולא יודע מי מהם צודק.

לפני שעתיים, falou כתב:

אבל אם ניקח את שני הפקטורים המרכזיים של ההצלחה, ניטרול חיזבאללה והפעולה באיראן, שניהם תולדה של תכנון אסטרטגי של שנים, שחתום עליו ביבי. אי אפשר לסובב את זה אחרת

איזה תכנון אסטרטגי היה נגד חיזבאללה??? למזלנו לא הצטרפו ב7/10, אחרת היה כמו עם לחמאס. יותר מזל משכל. חיזבאללה בדיוק כמו חמאס צמח להיות מה שהוא היה ב7.10 אך ורק בגלל  הקונספציה. ובקשר לאיראן - זה קרב מאסף. הצלחה הייתה לבגין ולאולמרט. לאיראן כבר יש אורניום מועשר ואנחנו היום רק מנסים להרוויח זמן.  

• אהבתי 2
פורסם
לפני 4 שעות, falou כתב:

אנחנו המדינה היחידה באזור שמהווה עליהם איום, בהיותם מדינה אידיאולוגית

איזה איום אנחנו מהווים עליהם?

לפני 31 דקות, mikyl כתב:

OK. עד שחלק מהטייסים יצאו נגדו. ואז הם הפכו לקפלניסטים, אנרכיסטים, פריבילגים שאפשר להסתדר גם בלעדיהם.

אם מישהו משתמש בטייטל שלו כדי להשפיע על החלטות זה טבעי שאנשים נגדו ישתמשו בטייטל שלו נגדו.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 39 דקות, mikyl כתב:

לפני 4 שעות, falou כתב:

את יוצר פה הכללה והקבלה שאיננה קשורה לעניין כלל, ואני לא אוהב שמנסים לערבב (אותי ובכלל).

זה שאיזה אהבל אורגינל מדבר שטויות לא הופך את זה לדעה רווחת או מקובלת.

אבל אם כבר...

אני מסכים לעמדה שאומרת שהכנסת השירות הצבאי למשוואה מהווה צעד לא דמוקרטי בעליל. המדינה מלאה באנשים שתורמים יותר, אבל ברגע שמתנים את התרומה למדינה (לא למפלגה, לטובת הכלל), זה הופך את התורם לתורם על תנאי.

אפשר לטעון שהניסיון לשנות את שיטת הממשל (מה שקוראים "הפיכה משפטית") הוא גם צעד לא לגיטימי, אבל לא שופכים את התינוק עם המים ע"י ביטול כל הערכים וכל קונצנזוס אפשרי. וכן, שימוש בשירות צבאי כמנוף הפעלת לחץ פוליטי, הוא גם שבירת קונצנזוס וגם צעד לא לגיטימי במדינת ישראל, שחייבת את הצבא.  למשרתים אין פריבילגיה לעצור מהלכים פוליטיים דרך השירות הצבאי שלהם. 

לטייסים אין מעמד גבוה יותר כאזרחים, כפי שלמיליונרים אין, רק כי הם משלמים יותר מיסים. הקרבת שותפות הגורל בשל ויכוח פוליטי זה צעד רע, מוסרית, חברתית ואפילו פוליטית. מה ייקרה אחרי המלחמה, יבואו הטייסים ויגידו, הפצצנו באיראן, עכשיו אנחנו רוצים לקבוע מיהו ראש הממשלה?

מה אנחנו, רפובליקת בננות?!

לפני 46 דקות, mikyl כתב:

קודם כל כישלון הקונספציה בדיוק כמו נגד חמאס. בקשר להצלחה - שמעתי את גלנט ולא יודע מי מהם צודק.

לפני 4 שעות, falou כתב:

שמעתי גם, אבל הכל הוכן תחת ביבי. 

לפני 46 דקות, mikyl כתב:

איזה תכנון אסטרטגי היה נגד חיזבאללה?

כל תוכנית התקיפה, מפיצוץ הביפרים והלאה.

לפני 47 דקות, mikyl כתב:

חיזבאללה בדיוק כמו חמאס צמח להיות מה שהוא היה ב7.10 אך ורק בגלל  הקונספציה

שום קשר.

חיזבאללה צמח בגלל הקונספציה של אהוד ברק. מה שביבי אחראי לו זו היכולת להשמיד את היכולות של חיזבאללה בהינתן הזמן. התזמון של הפעולה והאם היה צריך לנקוט בה קודם או לא, שאלה אחרת. כל התכנון האסטרטגי שהיה מוכן נגדו, זה הכל בכהונה של ביבי.

לפני 48 דקות, mikyl כתב:

הצלחה הייתה לבגין ולאולמרט

פעולות טקטיות קלות לביצוע ומוגבלות בהיקף

לפני 49 דקות, mikyl כתב:

לאיראן כבר יש אורניום מועשר ואנחנו היום רק מנסים להרוויח זמן

נו, אז?!

אתה חושב שאפשר להשיג כל דבר, אם רק ממש ממש רוצים ומשקיעים?

העולם זה לא פרק בדובוני איכפת לי, ולא כל מטרה אפשר להשיג.

אבל מה שכן משיגים... חבל"ז.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא נמאס לכם לדון בביבי האיש?!

אנחנו נמצאים עכשיו במלחמה היסטורית להמשך קיומה של מדינת ישראל.

דעתי האישית שבמידה ונשיג ניצחון, ביבי לא יתמודד עוד, מבחינתו הוא הושיע את ישראל וסיים את שליחותו.

• מצחיק 5
פורסם
לפני 4 דקות, avi 1234 כתב:

דעתי האישית שבמידה ונשיג ניצחון, ביבי לא יתמודד עוד, מבחינתו הוא הושיע את ישראל וסיים את שליחותו

זה אומר שהוא יגיע לדרגת אל? או רק משיח?

• מצחיק 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...