Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 שעות, David32 כתב:

יש לי שאלה,

כשאומרים להגביר את הלחץ, מה התוצאה הסופית שרוצים?

שיחרור החטופים ללא שיחרור האסירים והתאבדות החמאס?

זה נשמע כמו משהו ריאלי לצפות לו? לאור זה שאת ההסכם הולכים לחתום עם חמאס...

בסופו של דבר זו הברירה: או שאתה הולך על לחסל את החמאס או שאתה מחזיר חטופים.

אולי אפשר להחזיר עוד כמה חטופים בעסקת ביניים, כמו שכבר עשו פעמיים, אבל חמאס כבר הבין שזו הטקטיקה ולא משתף עם זה יותר פעולה.

במה לבחור?

איך אמר לאונרד כהן:

There is no decent place to stand in a massacre

• רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

התהייה והתשובה הכי מדויקות שראיתי מזה די הרבה זמן (למען ההגינות, כמובן, אם ביבי היה מנסה לחסל את החמאס במהלך 17 שנות כהונתו, עיתון "הארץ" שבו זה פורסם היה יוצא נגדו באותה המידה בדיוק)

492567682_10023119421074186_691112301737

ומעבר לזה, אחרי שכבר העירו אותו, הוא קודם כל הזמין מאפר וספרית.

כל מי שפגש אותו והוא לא מהלקקנים שלו, מעיד שהוא היה בהלם ובלבול במשך ימים ארוכים. ראו את זה בבירור בכל פעם שדיבר מול המצלמות באותם ימים.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אז כשאומרים 'להגביר את הלחץ הצבאי' וכשמדברים על זה שהולכים לעשות זאת עכשיו, בעצם אומרים שנוותר על החטופים וננסה לחסל את חמאס - שאני בספק אם נצליח - בלי אלטרנטיבה לחמאס.

• אהבתי 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 16 שעות, פריג'י כתב:

קניתי.

בחמש שנים איזו מדינה יכולה להתעצם יותר?

בוא ונראה רגע משהו.

תחילת המלחמה, סד"כ חמאס: כ-50,000 מחבלים.

הרגנו להם בערך 30,000 מחבלים. 

סד"כ חמאס היום: כ-50,000 מחבלים. 

שנה וחצי. 

אז,

ישראל עם מגן אור וגיוס חרדים, צבא סופר חזק, רכש וייצור אמל"ח, ממשלה שתיבחר בבחירות דמוקרטיות - או חמאס שעל כל לוחם שרוצה לראות אור יום צריך 2 שיזיזו אבנים וכספים שמושקעים בתעשייה הצבאית יהוו הפרת הסכם וצריך לשלוט על המון אזרחי שאיבד הכל ומבין שעוד רגע זה קורה שוב?

לא יודע, החמאס עדיין מצליח להתעדכן ולהתעצם. למרות שיש לו יותר מ-2 שיזיזו אבנים.

מסכים שממשלה נכונה, שתנהל את העניין הזה, תוכל לשים לו ברקס עצבני.

אבל עד אז אנחנו תקועים עם נבחריוני ציבור שלא מסוגלים.

גישה תבוסתנית שמשרתת את השלטון.

ממשלה שלא תתחלף כי "מלחמה".

איך הגעת לזה ממה שנאמר?..

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 22 דקות, David32 כתב:

אז כשאומרים 'להגביר את הלחץ הצבאי' וכשמדברים על זה שהולכים לעשות זאת עכשיו, בעצם אומרים שנוותר על החטופים וננסה לחסל את חמאס - שאני בספק אם נצליח - בלי אלטרנטיבה לחמאס.

השאלה היא איך אתה מגדיר "לחסל את החמאס" ואיך אתה מגדיר "אלטרנטיבה".

למשל, כיבוש השטח, שאין סיבה לחשוב שאינו אפשרי, הוא חיסול של החמאס ככוח שולט באזור, והאלטרנטיבה: ממשל צבאי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 17 דקות, falou כתב:

בסופו של דבר זו הברירה: או שאתה הולך על לחסל את החמאס או שאתה מחזיר חטופים.

שלטנו בעזה כמעט 40 שנה. פת"ח/חמאס באותם שנים היו ילדים קטנים לעומת מה שיש לנו היום. גם בדרום לבנון שלטנו 22 שנים ובסוף הלכנו. אפשר גם להזכיר את הסובייטים ואמריקאים באפגניסטן. אתה באמת מאמין שאנחנו נחסל את החמאס?

פורסם
Just now, mikyl כתב:

שלטנו בעזה כמעט 40 שנה. פת"ח/חמאס באותם שנים היו ילדים קטנים לעומת מה שיש לנו היום. גם בדרום לבנון שלטנו 22 שנים ובסוף הלכנו. אפשר גם להזכיר את הסובייטים ואמריקאים באפגניסטן. אתה באמת מאמין שאנחנו נחסל את החמאס?

ככוח שולט?!

כן.

למה לא?

בזמן ששלטנו בדרום לבנון... שלטנו בדרום לבנון. חיזבאללה לא היה בדרום לבנון כשאנחנו שלטנו שם.

לשליטה יש מחיר, אבל שלטנו.

הסובייטים והאמריקאים לא נלחמו על האדמה שלהם. עזה היא לישראל לא מה שויאטנם לאמריקאים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 46 דקות, יבגניפ כתב:

התהייה והתשובה הכי מדויקות שראיתי מזה די הרבה זמן (למען ההגינות, כמובן, אם ביבי היה מנסה לחסל את החמאס במהלך 17 שנות כהונתו, עיתון "הארץ" שבו זה פורסם היה יוצא נגדו באותה המידה בדיוק)

492567682_10023119421074186_691112301737

כי ככה נח לו, כשהכל סובב סביבו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

ככוח שולט?!

כן.

למה לא?

בזמן ששלטנו בדרום לבנון... שלטנו בדרום לבנון. חיזבאללה לא היה בדרום לבנון כשאנחנו שלטנו שם.

לשליטה יש מחיר, אבל שלטנו.

שלטנו אבל לא חיסלנו. לא בעזה ולא בלבנון. ועזבנו בגלל המחיר. 

לפני כשעה, falou כתב:

הסובייטים והאמריקאים לא נלחמו על האדמה שלהם. עזה היא לישראל לא מה שויאטנם לאמריקאים.

לא דיברתי על וייטנאם. אפגניסטן בשביל סובייטים היה בדיוק כמו עזה בשבילינו. אני מתכוון מדינה על הגבול עם ארגונים אסלאמיים קיצוניים שנתמכים על ידי אוכלוסייה (תעזוב את ארץ אבותינו/שטחים כבושים/משוחררים). גם להם היו בעלי ברית כמו לנו בדרום לבנון. 

פורסם
לפני 26 דקות, mikyl כתב:

לא דיברתי על וייטנאם. אפגניסטן בשביל סובייטים היה בדיוק כמו עזה בשבילינו. אני מתכוון מדינה על הגבול עם ארגונים אסלאמיים קיצוניים שנתמכים על ידי אוכלוסייה (תעזוב את ארץ אבותינו/שטחים כבושים/משוחררים). גם להם היו בעלי ברית כמו לנו בדרום לבנון. 

ממש לא דומה.

קודם כל, אפגניסטאן, מסיבות גיאוגרפיות, לא היוותה איום על ברה"מ. אולי היום, אם היו שם טילים, זה היה יכול להיות רלוונטי.

דבר שני, מדובר בשטח ענק לעומת עזה.

הפלישה לאפגניסטן מבחינת הרוסים הייתה יותר עניין של שימור איזור השפעה פר-סה מאשר צורך אסטרטגי/הגנתי.

לפני 26 דקות, mikyl כתב:

שלטנו אבל לא חיסלנו. לא בעזה ולא בלבנון. ועזבנו בגלל המחיר. 

לפני שעה, falou כתב:

ברור שחיסלנו.

בשטח בו שלטנו לא היו ארגונים עויינים שפעלו מתוכו נגד שטח המדינה.

כמו שכתבתי, הכל שאלה של הגדרה של מה זה "יחוסל".

אם תכבוש את עזה חמאס יחוסל כשליט בעזה וכארגון צבאי פארא-צבאי ויחזור להיות ארגון טרור.

פורסם
לפני 4 שעות, mikyl כתב:

זה נראה לך כמו ניסיון לחסל את חמאס?

1000063564.png

• מצחיק 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

בוא ונראה רגע משהו.

תחילת המלחמה, סד"כ חמאס: כ-50,000 מחבלים.

הרגנו להם בערך 30,000 מחבלים. 

סד"כ חמאס היום: כ-50,000 מחבלים

זה לא מדוייק כי לגייס אנשים שילבשו מדי הסוואה ויצטלמו לאל ג'זירה כל אחד יכול, השאלה עם מה הם ילחמו.

בתחילת המלחמה היו להם מאות אלפי רקטות שחלקן מגיעות עד חיפה. היו להם 50 אלף לוחמים, רובם מאומנים ומתורגלים, מנהרות, כסף, כלי רכב, ציוד צבאי, מאגרי דלק ומזון ועוד.

היום יש להם מעט מאד רקטות, משמעותית פחות מנהרות, פחות משגרים, פחות ציוד, פחות כסף והאנשים רובם לא מאומנים כי אי אפשר להתאמן בלי שיבוא כטב"ם, ומי שיש לו יכולת לאמן לוחמים חדשים הוא בד"כ מטרה לחיסול וצריך להתחבא.

זאת לא התעצמות, זאת הישרדות. עיקר הלוחמה של פעילי חמאס עכשיו זה נגד עזתים שמעיזים להפגין נגדם או שמנסים לגנוב אוכל שהם גנבו קודם.

במצב הנוכחי אין להם סיכוי להרים מתקפה משמעותית, בטח לא כמו שהצליחו לעשות באותו יום שחור. גם לא בעוד 5 שנים.

• מעניין 1

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

זה נראה לך כמו ניסיון לחסל את חמאס?

1000063564.png

WTF????

מה זה? ממתי זה? איך זה?! 

מאיזו שנה זה? מתן וילנאי ויום טוב סמיה?

לפני 30 דקות, SlowRide כתב:

זאת לא התעצמות, זאת הישרדות.

הפעילים חסרי הידע וניסיון של היום, לא יישארו חסרי ידע וניסיון גם מחר.

גם הרמטכ"ל התחיל כטירון.

לפני 30 דקות, SlowRide כתב:

במצב הנוכחי אין להם סיכוי להרים מתקפה משמעותית, בטח לא כמו שהצליחו לעשות באותו יום שחור. גם לא בעוד 5 שנים.

אתה יודע את זה בוודאות, כי?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כי אם היתה להם יכולת לעשות משהו היינו רצים כל יום כמה פעמים למקלטים כמו בחודשים הראשונים למלחמה. אנחנו מחסלים שם מחבלים כל שבוע וכל מה שהם יכולים לעשות זה להתבכיין בטיקטוק. 

אין להם איפה ואיך לאמן חיילים. הם יצברו ניסיון בעיקר בלהרביץ לגנבי אוכל ומפגינים, לא בשיגור רקטות ולוחמה.

• תוכן חדש...