Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Night Driver כתב:

כל העולם חוץ מאיתנו תומך בפיתרון שתי המדינות.

זה לא מדוייק. גם אנחנו תומכים, רק שבניגוד לעולם אנחנו מבינים שזה לא אפשרי כי השאיפות של הצד השני הן שונות.
אם אתה ימני אתה יכול להגיד "התפכחנו למציאות" אם אתה שמאלני שעוד מחובר למציאות אתה יכול להגיד "המציאות שנוצרה מכתיבה שזה לא אפשרי", בכל מקרה זה לא משהו שאפשר לעשות בהסכם תוך כמה שנים כמו שמדמיינים בעולם, זה משהוא שאולי אולי ניתן לעשות בשלבים לאורך 20 שנה בתנאי שבזמן הזה המציאות תשתנה.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

לא חושב שלישראל תחת שלטון הרוטמנים והסמוטריצ'ים והביבים יש קרדיט למשהו כזה. וגם לא רצון.

צריך, לצערי, להכיר בדבר הכי פסימי שיש: לישראל אין שום תוכנית אמיתית או יכולת אמיתית לעשות משהו עם עזה.

ישיבה שם תהיה שקולה לישיבה בלבנון, או גרועה ממנה, עם חיילים מתים כנראה בערך כל יום.

ותחת שלטון ימין דתי כנראה גם תלווה בהקמת התנחלויות - הדבר היחידי שבאמת מעסיק את המשיחיים למיניהם.

הדבר היחידי שאולי היה יכול להבטיח לנו עתיד סביר שם, זו שליטה כלשהי של מדינות המפרץ שם, בהנחה שאנחנו סומכים מספיק על חברינו מהסכמי אברהם, והיום גם על הסעודים. אבל אני לא חושב שזה יקרה.

לא רק לישראל אין מה לעשות עם עזה לאף אחד אין מה לעשות עם עזה. בעזה יש יותר מדי אנשים נכשלים, טיפשים ורעים על תא שטח קטן מדי כדי שאפשר יהיה לעשות משהו עם עזה, וכמות האנשים שם רק עולה.
זה שטח קטן מאוד בלי משאבי טבע או נפט.
הדרך היחידה של המקום הזה להפוך למקום ראוי למגורים שלא תלוי לחלוטין בנדבות הוא להעיף לפחות חצי מהאנשים שם למקום אחר.
זה נשמע לא מחובר למציאות, אבל אני בטוח שאם תגיע אוניה ותבטיח טרמפ חינם לטורקיה יהיו לא מעט שיבחרו לעלות. אפריקאים משלמים אלפי דולרים שאין להם כדי לעלות לסירות קטנות שיש להן סיכוי גבוה לטבוע רק כדי להגיע לאירופה. אני לא חושב שעזה טובה יותר לעזתים.
אנחנו לא צריכים לתת לאף אחד מהם אישור עבודה, לא להעביר להם לא מים ולא חשמל. אם הם לא שורדים מוזמנים לעזוב.

כשאמרתי משטר צבאי התכוונתי לשליטה צבאית שלנו שם. התכוונתי לזה שכל סחורה שנכנסת היא באישור שלנו. התכוונתי שליטה בתוכן של מערכות החינוך. התכוונתי להאזנות במסגדים. התכוונתי לא לאפשר להם לבנות מחרטות גם לדברים לגיטימיים. 
מבחינה אזרחית אין לי שום בעיה שתהיה שם מועצה של מקומיים, תקרא לזה רשות תקרא לזה חתולה.
צריך להביא לשם המון כסף, לבנות קו של בתי מלון, לבנות להם שדה תעופה קטן לבנות להם נמל ימי (בשליטה צבאית ישראלית כמובן), מתקן התפלה ותחנת כוח.
מי שיצליח לחיות שם עם הדברים האלה שיהנה. מי שלא שיחפש מקום אחר, שלא יבוא אלינו ויבקש אישור עבודה/מים/חשמל כי אין, חולרה תקבלו.

אם בעוד 20 שנה נוכל ללכת למלון בעזה בלי פחד אפשר יהיה לדבר על לתת להם מדינה רשמית.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

אתה צריך להבין שמה שפעל לפני 2,000 שנה לא פועל היום. לא תוכל לגרש אותם.

תן להם להחנק בתוך עצמם, ותגיב באלימות על כל הפרת ריבונות. הבעיה היא שבשביל זה צריך שלטון של "שמאל" שאתה שונא, כי ה"ימין החזק" מתגלה כרכרוכי. אגב, גם בגדה. רק ששם יש נערי גבעות שלא יאפשרו זאת. הרי הם מתנגדים אפילו לגדר הפרדה שלמה.

אז אתה מסכים שצריך לטרנספר אותם רק השאלה "איך" מטרידה אותך?

כתבתי כבר שהטרנספר לא צריך להעשות מחר בבוקר הוא צריך להתחיל אתמול בבוקר. לא עושים דברים כאלו עם חצוצרות ושלטים, רק בשקט. יש לי תקווה שעושים דבר כזה אבל אני לא יודע ולא בטוח.

אגב ימין-שמאל אם אין קונסנזוס בנושא באמת שזה לא אפשרי וזאת הבעיה. אם גם "בימין" יש דיבורים על הקמת מדינה פלסטינית אז זאת הבעיה

פורסם

תגיד, אתה באמת חושב שטורקיה - או כל מדינה אחרת - תרצה לקבל את הצרעות האלה? ארדואן יצעק ויצעק, מעשית הוא יבעט להם בישבן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 דקות, עדי-אל כתב:

הסבר את כוונתך

אתה מתאר אותם ככה וזה בסדר מבחינתך שהם פה?

מבחינתי זה גם לא בסדר שאני לא רב שגל, ולא נוהג בסבב של f1. אבל זו המציאות.

סיסמאות הטרנספר לא מעשיות, בלי בכלל להכנס לפן המוסרי של זה. ישראל היא מדינת חסות אמריקאית. אפילו למה שקורה עכשיו ארהב מתחילה להציב גבול. 

הימין הישראלי צריך להבין: גם אם כולם שונאים אותנן כי הם אנטישמים, זה גבולות הגזרה של הקיום שלנו ומה שאנחנו יכולים לעשות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, sperial כתב:

תגיד, אתה באמת חושב שטורקיה - או כל מדינה אחרת - תרצה לקבל את הצרעות האלה? ארדואן יצעק ויצעק, מעשית הוא יבעט להם בישבן.

ארדואן ממש רצה לקבל מיליוני סורים, זה היה החלום שלו.
קיבל אותם כמו גדול.

אתם מדברים על "טרנספר" ועל "לא מוסרי" למה? מה בדיוק לא מוסרי בלהציע לאנשים טרמפ?
אף אחד לא מכריח אותם לעלות על הטרמפ, רוצים להשאר בעזה תשארו בעזה רוצים לשוט לטורקיה תעלו.
כבר היום עזתים שיש להם כסף עוזבים לאירופה. משלמים אלפי דולרים כדי שיבריחו אותם למצרים ומשם עולים על מטוס. מה שאני מציע זו רק הנגשה.

פורסם

@עדי-אל אתה מדבר כאילו היית רוסיה או סין, שאף אחד לא ייגע בהן גם אם ירצחו 10 מיליון. אבל אתה בסך הכל פישר קטן, הכסף והנפט מדברים, ואם תעשה מה שלא מקובל על העולם ידאגו להשמיד אותך.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 21 דקות, farkash7 כתב:

זה לא מדוייק. גם אנחנו תומכים, רק שבניגוד לעולם אנחנו מבינים שזה לא אפשרי כי השאיפות של הצד השני הן שונות.
אם אתה ימני אתה יכול להגיד "התפכחנו למציאות" אם אתה שמאלני שעוד מחובר למציאות אתה יכול להגיד "המציאות שנוצרה מכתיבה שזה לא אפשרי", בכל מקרה זה לא משהו שאפשר לעשות בהסכם תוך כמה שנים כמו שמדמיינים בעולם, זה משהוא שאולי אולי ניתן לעשות בשלבים לאורך 20 שנה בתנאי שבזמן הזה המציאות תשתנה.

אתה מדבר על שתי מדינות שחיות בשלום חם. אני מדבר על שתי מדינות שכנות שלא מתקשרות.

יש יותר מידי צלקות וחוסר אמון בשני הצדדים (עוד הרבה לפני ה 7.10) כדי שנוכל לדבר על שלום אמיתי אבל אם לא נגיע להיפרדות הזו גם עוד 30 שנה לא נוכל לחשוב אפילו על יחסים כלשהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

חוץ מההגדרה הרשמית במה בדיוק עזה היא לא מדינה כבר 20 שנה כמעט?
אנחנו לא שם ולא שולטים שם.
תראה במה הם התעסקו בזמן הזה, ואל תספרו לי סיפורים "אבל הטלת עליהם מצור", ממש מצור... ראינו כמה נשק הם הכניסו לשם תחת המצור הזה.
מה הם עשו עם המיליארדים שהעברת להם?

עזוב אלו סיפורים. הם לא רוצים לחיות לצדך בשלום.
לראיה עשינו ניסוי, קוראים לו "התנתקות", נתנו לעזתים אחריות על גורלם, הם יכלו לבנות שם משהו יפה ראינו מה הם עשו עם זה...
"אבל לא כולם תומכים בחמאס" - שוב סיפורים. סקר אחרון ברשות מראה ש%70+ תמכו במה שקרה ב7/10.
אם העזתים לא תומכים בחמאס למה הם לא מוציאים את סינוואר מהמנהרה ומביאים אותו על מגש? תומכים גם תומכים, הם מעדיפים למות מרעב מתחת לאוהל מאולתר.

• אהבתי 5

פורסם
לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

מבחינתי זה גם לא בסדר שאני לא רב שגל, ולא נוהג בסבב של f1. אבל זו המציאות.

סיסמאות הטרנספר לא מעשיות, בלי בכלל להכנס לפן המוסרי של זה. ישראל היא מדינת חסות אמריקאית. אפילו למה שקורה עכשיו ארהב מתחילה להציב גבול. 

הימין הישראלי צריך להבין: גם אם כולם שונאים אותנן כי הם אנטישמים, זה גבולות הגזרה של הקיום שלנו ומה שאנחנו יכולים לעשות.

נשאיר בצד את הפן המוסרי למרות שאני חושב שזה הדבר המוסרי שצריך לעשות

יש משפט של בן גוריון "עתידנו אינו תלוי מה יגידו הגויים אלא במה שיעשו היהודים" אם אנחנו בעד הקמת ישות טרור, מחזקים את אונרא ובעד כל מי שרוצה לחסל אותנו אני לא יכול לבוא בטענות לגרמנים, לצרפתים או לכל אחד אחר. אנחנו חפרנו לעצמנו בורות קפצנו ראש לתוכו ואז באים בטענות לגויים האנטישמים האלו

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 22 דקות, עדי-אל כתב:

כתבתי כבר שהטרנספר לא צריך להעשות מחר בבוקר הוא צריך להתחיל אתמול בבוקר. לא עושים דברים כאלו עם חצוצרות ושלטים, רק בשקט.

איך מעבירים בשקט 2 מליון איש אישה וילד, שלא רוצים ללכת, למדינה שלא רוצה לקבל אותם?

אפשר להיות כמו ביבי ולהאשים את כל הצרות היום בהסכם אוסלו. אבל הסכם אוסלו נתן לישראל בוסט אדיר לכלכלה, השקעות והייטק.

מי שחושב שיהיה פה הייטק אם העולם המערבי יאשים אותנו בטרנספר, חולם.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

לא רוצים ללכת? מי אמר לך?
תציע לאנשים בעזה כרטיס טיסה כיוון אחד לאירופה ותראה מה יקרה, אני מזהיר אותך, תכין את המזומנים...
אנשים עוזבים את ישראל ועושים רילוקיישן, עכשיו תדמיין עזתי ממוצע עם ילדים, מי לא יקפוץ על ההזדמנות?
דיין עזתי צעיר שאין לו עתיד, מי לא יקפוץ על ההזדמנות?

מדינה שלא תרצה לקבל אותם? הם פליטים לא? חייבים לקבל אותם.
אני בטוח שמדינות אירופה/טורקיה שמחו לקבל מיליוני פליטים סורים ומהגרי עבודה אפריקאים...

אם נעלים עין על כל מני ספינות מבריחים שמגיעות לעזה ומעלות אנשים מי בדיוק יוכל לבוא אלינו בטענות?

פורסם
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

איך מעבירים בשקט 2 מליון איש אישה וילד, שלא רוצים ללכת, למדינה שלא רוצה לקבל אותם?

אפשר להיות כמו ביבי ולהאשים את כל הצרות היום בהסכם אוסלו. אבל הסכם אוסלו נתן לישראל בוסט אדיר לכלכלה, השקעות והייטק.

מי שחושב שיהיה פה הייטק אם העולם המערבי יאשים אותנו בטרנספר, חולם.

דיווח ערבי: מצרים בוחנת קליטת מאות אלפי פליטים פלסטינים - גלובס (globes.co.il)

יש דברים שעושים בשקט בלי לבלבל את השכל. תפעיל מספיק לחץ הם ילכו.

כבר עכשיו המלחמה תופסת פחות ופחות כותרות בעולם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, farkash7 כתב:

אנחנו לא שם ולא שולטים שם.
תראה במה הם התעסקו בזמן הזה, ואל תספרו לי סיפורים "אבל הטלת עליהם מצור", ממש מצור... ראינו כמה נשק הם הכניסו לשם תחת המצור הזה

כולם שוכחים שיש להם גם גבול עם מצרים. היהודים הרשעים שולטים גם במצרים עכשיו?

לקרוא לעזה של לפני המלחמה בית כלא זה להתעלם מהמציאות. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

גם המצרים התרצו אם יציעו להם מספיק כסף.
הם ישקיעו 5$ בלהאכיל משפחה עזתית יקבלו 20$ כדי לעשות את זה ויחייכו כל הדרך אל הבנק.
יש במצרים 110 מיליון אנשים עניים ושטחים עצומים, מה זה עוד מיליון פלסטינים עניים? כלום ושום דבר בשבילם, בטח אם הם מקבלים עליהם יותר כסף ממה שהם משקיעים.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...