Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, RK כתב:

נוח לך להתעלם מכך שהנוהל הזה נוגד אמנות בינלאומיות, ולא בדיוק נדחה ממוחו הקודח של איזה שופט שלא קם טוב בבוקר.

שאלה רומן, לפי מה שאני מכיר ומדברים זה תמיד שכדי להיקרא פליט מותר לעבור עד 2 מדינות, וגם זה רק אם המדינה הראשונה מסוכנת.

לפי ההיגיון הזה, מה מונע מישראל להגיד פשוט "אין כניסה"?

ושאלת המשך - מחר בבוקר 1000 מחבלים של חיזבאללה מתלבשים כמו אזרחים מגיעים לגבול וטוענים שהם פליטים, מה הנוהל אז? מותר לסרב לכניסה?

*לא מדבר על מקרים כמו שהיו בגבול עזה או בגבול סוריה שפצועים היו מגיעים בלי יד ובלי רגל.

לפני 22 דקות, RK כתב:

אומרת שאסור לך לגרש אותו בלא קבלת בקשתו ובדיקתה. זה שהרשות לוקחת את הזמן שלה ו"בודקת" את הבקשות שנים (שלא כמו במקרה של יוצאי ברה"מ, למשל, כאשר ליוצאי אוקראינה (לפני המלחמה) וגיאורגיה פותח נוהל בדיקה מזורזת, במסגרתו הבקשות שלהם נדחו על אתר או בתוך 7 ימים), זה כבר לא לפתחו של בג"ץ. הישארות הפליטים הייתה ועודנה נוחה לכל מי שמקורב לצלחת, ולכן הם כאן. לא משום סיבה אחרת.

ותודה לביבי שלא הקים רשות שתטפל בזה בהליך בזק.

לוזר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, MiniMiz3r כתב:

הדבר היחיד שבג"צ הורה למדינה בכל הנוגע למסתננים זה לקצר את תקופת המאסר המירבית ל-12 חודשים, במקום 20 שהמדינה ביקשה. מי שאסף מסתננים מהגבול באוטובוסים והסיע אותם לרחוב לוינסקי בתל אביב זה לא בג"צ אלא אוטובוסים במימון הממשלה.

זה לא הדבר היחיד אלא רק אחד הדברים שבגצ כפה. היו 3 חוקים רלוונטיים, שבכולם היה לבגצ מה להגיד.

אגב, איזו ממשלה?   של אולמרט (2006-2009)?

ואגב 2, הרבה לפני שהמסתננים הגיעו ללוינסקי הם עברו בבית החייל בבאר שבע.

לי היה הכבוד לראות את אחת ה"משלחות" הראשונות - כ-40 גברים בגילאי עבודה, 2 או 3 נשים ועוד תינוק או שניים. מדגם מאוד מייצג של פליטים טיפוסיים.

נתנו להם מקום לישון (חדרים בבית החייל), 3 ארוחות ביום, בטחון ורפואה. זה כמובן לא הספיק להם, והם פשוט התחילו לברוח. אוטובוסים בטוח לא חיכו להם בשלבים הראשונים.

לא צריך להיות גאון הדור כדי להבין שהמרחק בינם לבין פליטים זה כמו המרחק בין משה רדמן לברוק לסנר.

לפני 26 דקות, יבגניפ כתב:

זה לא נכון.

שכנעת.

לפני 11 דקות, יובל .מ. כתב:

שאלה רומן, לפי מה שאני מכיר ומדברים זה תמיד שכדי להיקרא פליט מותר לעבור עד 2 מדינות, וגם זה רק אם המדינה הראשונה מסוכנת.

ושאלת המשך - מחר בבוקר 1000 מחבלים של חיזבאללה מתלבשים כמו אזרחים מגיעים לגבול וטוענים שהם פליטים, מה הנוהל אז? מותר לסרב לכניסה?

*לא מדבר על מקרים כמו שהיו בגבול עזה או בגבול סוריה שפצועים היו מגיעים בלי יד ובלי רגל.

התשובה הקצרה היא - מכניסים אותם.

השנה 2008 כמדומני, עשרות אנשי פתח (שלא לומר מחבלי) רצים לעבר הגבול עם ישראל, עם חולצות מורמות וידיים למעלה, הכל כדי שהכובש הציוני ייתן להם להיכנס, כי חמאס התחיל לזרוק אותם מהגגות ולשבור להם ברכיים, במסגרת ה"מהפך" ברצועה.

זה החסרון שלנו - אנחנו מוסריים מדי בשכונה של חסרי מוסר, אבל יש אנשים שעבורם גם זה לא מספיק.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 19 דקות, mikyl כתב:

אתה משווה הפגנות בקפלן עם מה שהיה היום? אם אותם 100 פלוס אלף בקפלן היו מתנהגים כמו אריתראים המשטרה מזמן הייתה מתקפלת, מספיק לראות מה היה עם דרוזים. כבר חידשו עבודות ברמה? 

ממש לא משווה, אבל מצד שני אחרי כל הסיפורים על "משטרה פשיסטית" סיימנו עם כמה מקרים של אנשים שקיבלו מכות. לא נעים, אבל רובם חזרו לתפקד תוך איזה שעתיים-3 עם כמה תפרים (למעט מקרים כמו הבחור עם האוזן והרימון הלם).

הכוונה הייתה, כמו במקרה עם הדרוזים וגם עם הבדואים מדי פעם בנגב כשיש נטיעות, שהמשטרה לא עוצרת מפגינים וחוקרת אותם במרתף עם אלות ושוקרים כי בן גביר אמר.

לפי הדיווחים 11 מהפצועים נורו על ידי המשטרה. בכל ההפגנות עד עכשיו אפילו טייזר בקושי ראינו.

פורסם
לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

לפי מה שאני מכיר ומדברים זה תמיד שכדי להיקרא פליט מותר לעבור עד 2 מדינות,

מה שמדברים עליו הוא שאם עברת במדינה בטוחה, אתה לא זכאי ללכת למקום אחר ולבקש לקבל מעמד דווקא שם.

Just now, gadik6 כתב:

שכנעת.

אל תהייה קשוח. ערכתי והסברתי

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
Just now, gadik6 כתב:

זה לא הדבר היחיד אלא רק אחד הדברים שבגצ כפה. היו 3 חוקים רלוונטיים, שבכולם היה לבגצ מה להגיד.

אגב, איזו ממשלה?   של אולמרט (2006-2009)?

ואגב 2, הרבה לפני שהמסתננים הגיעו ללוינסקי הם עברו בבית החייל בבאר שבע.

לי היה הכבוד לראות את אחת ה"משלחות" הראשונות - כ-40 גברים בגילאי עבודה, 2 או 3 נשים ועוד תינוק או שניים. מדגם מאוד מייצג של פליטים טיפוסיים.

נתנו להם מקום לישון (חדרים בבית החייל), 3 ארוחות ביום, בטחון ורפואה. זה כמובן לא הספיק להם, והם פשוט התחילו לברוח. אוטובוסים בטוח לא חיכו להם בשלבים הראשונים.

שכנעת.

גדי, צריך להודות באמת - זה לא ב*** של ביבי לטפל בזה. הוא לא רואה אותם בקיסריה ולא ברחביה.

לפני שתגיב על זה, גם חולדאי לא, אבל:

1. הוא רק ראש עיר.

2. הוא לא הבטיח לאנשי ימין משילות

3. הוא לא עושה סיבוב על הגב של שפי פז

אם זה היה מעניין אותו כל חודש היה מגיע לבגץ עם מתווה חדש, אבל הוא מבלבל תשכל על רפורמה.

פורסם
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

ממש לא משווה, אבל מצד שני אחרי כל הסיפורים על "משטרה פשיסטית" סיימנו עם כמה מקרים של אנשים שקיבלו מכות

https://news.walla.co.il/item/3562987

https://www.ynet.co.il/news/article/b1d7qeg33

https://www.kan.org.il/content/kan-news/local/460290/

צודק, זעזוע מח ולאבד אוזן זה בדיוק ברמה של קטטה בביה"ס בין 2 ילדים.

אני מניח שאם אתה או מקרובי המשפחה שלך יתרחש לו אותו דבר אתה אז גם תטען שהם סה"כ "קיבלו מכות"?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

ביב "חזל"ש" כי המדינה שלישית לא הסכימה לקבל מסתננים שלא "הסכימו" לגירושם.

אתה מדבר על 2018?

הוא חזלש תוך 24 שעות כי הבן שלו נתן לו בראש, אחרי שהביביסטים בפייסבוק הגיבו רע.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 6 שעות, yuvalganim כתב:

פינוי גוש קטיף היה אסון ברמה האסטרטגית, גם אם הרעיון היה נכון הביצוע היה כושל, כנל היציאה מלבנון והסכמי אוסלו.

מה משותף לכולם? אנשים עם דעה כמו שלך יזמו אותם.

עכשיו בוא, אני רחוק מלהיות דתי ולהסכים איתם, כנראה שאני קרוב יותר אליך בדעותיי, רק חשוב לדעת שלא מה שאתה חושב הוא בהכרח נכון.

ניקח את לבנון, מדוע אתה חושב שזו הייתה טעות? עשיתי שם מספיק קווים חודשים ומבצעים כדי לדעת שבתכלס, לא עשינו שם כלום. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

ביב "חזל"ש" כי המדינה שלישית לא הסכימה לקבל מסתננים שלא "הסכימו" לגירושם.

לא נמאס לך לשקר ואח"כ לצרוח שפוגעים לך ברגשות כי אתה נתפס על שקר?

https://www.ynet.co.il/news/article/hygwtngrh

חיפוש קצר בגוגל היה מוצא לך את זה.

לא מבין איך לא חסמו אותך עדיין מרוב כמות השקרים והפייק שאתה מפיץ פה.

פורסם
לפני 20 דקות, gadik6 כתב:

זה החסרון שלנו - אנחנו מוסריים מדי בשכונה של חסרי מוסר, אבל יש אנשים שעבורם גם זה לא מספיק.

הפוך, זה בדיוק היתרון שלנו,  בגלל זה אנחנו ליגה אחרת מכל השכונה מסביב ,  אפילו שזה לפעמים לא קל.

• אהבתי 4

פורסם
לפני 12 דקות, arturkopit כתב:

https://news.walla.co.il/item/3562987

https://www.ynet.co.il/news/article/b1d7qeg33

https://www.kan.org.il/content/kan-news/local/460290/

צודק, זעזוע מח ולאבד אוזן זה בדיוק ברמה של קטטה בביה"ס בין 2 ילדים.

אני מניח שאם אתה או מקרובי המשפחה שלך יתרחש לו אותו דבר אתה אז גם תטען שהם סה"כ "קיבלו מכות"?

כמו שאמרתי - מקרים בודדים.

פורסם
לפני 28 דקות, יובל .מ. כתב:

עניתי על זה כבר - אסור לך להגיד לו אין כניסה אחרי שהוא נכנס. יש לך 2 אפשרויות - הראשונה, לשמור באופן נורמאלי על הגבול. בשביל זה צריך שזה יעניין את הממשלה שלך. לא עניין. השניה - לדון בבקשה שלו אחרי שהוא כבר בפנים (אסור לך להעיף אותו בלי זה) ולדחותה, ולדאוג לגירושו. באופן חוקי לחלוטין. הם באמת לא בקריטריונים, רובם המכריע. בשביל זה צריך שזה יעניין את הממשלה שלך. לא עניין.

הממשלה שלך במקום כל זה ניסתה למרוח את כולם, ואחרי שהחרא פגע במאוורר, לעשות צעדים המנוגדים לאמנות בינ"ל עליהן היא חתומה. באופן לא מפתיע זה נמנע ממנה.

פעם הבאה תבחר אנשים אחרים.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 30 דקות, gadik6 כתב:

חחח. פשוט לא נכון. היה מדובר על מספר תיקונים לאותו חוק (החוק למניעת הסתננות), שסעיף אחד (משך זמן הכליאה המירבי בחולות) הוא זה שנפסל בבג"צ פעם אחר פעם. 

אגב תופעת ההסתננות החלה בשנת 2007, הכנסת ניגשה לתקן את החוק בשנת 2012 בהוראת שעה שתוקפה מראש היה לשלוש שנים (כלומר גם ללא בג"צ החוק לא היה בתוקף כבר במשך יותר משמונה שנים). 

אבל בג"צ... 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, יובל .מ. כתב:

כמו שאמרתי - מקרים בודדים.

לפני 33 דקות, יובל .מ. כתב:

ממש לא משווה, אבל מצד שני אחרי כל הסיפורים על "משטרה פשיסטית" סיימנו עם כמה מקרים של אנשים שקיבלו מכות. לא נעים, אבל רובם חזרו לתפקד תוך איזה שעתיים-3 עם כמה תפרים (למעט מקרים כמו הבחור עם האוזן והרימון הלם).

לא כתבת בשום מקום "מקרים בודדים", אלא כתבת במפורש מקרה אחד.

אני הבאתי לך 3 דוגמאות, אתה מעוניין שאביא לך 10 מקרים ואז ישתנה ממקרים בודדים להרבה מקרים...?

אני יכול להביא לך אינספור מקרים של אזרחים שחוטפים מכות משוטרים וזה לא יהיה אנשים בודדים.

אני אשאל אחרת אם אני אתה או המשפחה שלך תחטפו מכות כמו שהמפגינים חוטפים, אתה גם אז תקרא לזה "סהכ מכות" או שפתאום דעתך תשתנה?

פורסם
לפני שעה, oryo כתב:

מן הסתם :) 

תודה, שכנעת אותי, הוא אכן לא כתב שהיא תומכת במהפיכה וזה נתון לפרשנות. בהינתן ההקשר המלא אני מסכים שהפרשנות של שוקי ״...מציג אותה כתומכת״ מופרזת.

כן.

מצד שני, הוא לא התייחס לביקורת הנוקבת שלה והמסקנה שלה של מה בא המתווה של רוטמן להשיג:

״המסקנה הבלתי נמנעת שתוצאת תכנית רוטמן היא לא לעגן את סמכות הביקורת השיפוטית על חקיקת הכנסת אלא לאיין את הביקורת השיפוטית על חקיקת הכנסת״

עמית סגל מתדיין מתוך פוזיציה. 

אבל כל העניין, לדעתי, הוא במידת הדייקנות של כל מה שהוא כותב (שזה, כאמור, ה-מון) או בעקביות שלו, כמדד ליושרה שלו.

אני מנסה להתרומם מעבר לפרטים, ומעבר לפרטים יש פרשן ימני שמתפקד בתוך תקשורת המיינסטרים, שהיא אכן יותר שמאלנית מימנית, ועושה את תפקידו מתוך שליחות ואמונה שזה הדבר הנכון לעשות בשיח הישראלי.

הוא יכול לשבת באולפן, ובמקומות אחרים, ולנהל שיח ענייני מול אנשים שלא מסכימים איתו.

הניסיון הקנאי להציג אותו כתועמלן ומטעה שיטתי, מטעם המשטר, הוא באמת חסר בסיס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...