Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

התייחסתי לפוסט הקודם על ביבי עם הניסוח ״סוציאליזם״, לא למשטר שהיה כאן הרבה שנים, עם היסטוריה מעניינת מאוד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 19 שעות, פינדר כתב:

הרי למעלה מ99% מהאנושות שרדה יופי טופי בלי להניח תפילין. הם פשוט אימצו מנהגים אחרים.

הזכרת לי את המאמר הזה בסוציולוגיה מהתיכון

https://www.hefer.org.il/Media/Doc/noar/הדרכה/פולחן הגוף של אנשי היאקירמא.pdf

לפני 14 שעות, יבגניפ כתב:

אז גם לחבר את זה לסיפור שלו, שהוא מהדהד עכשיו שוב, שהוא הפך את ישראל ממדינה סוציאליסטית לקפיטליסטית?

אני לא הייתי לוקח את ההצהרה הזו ברצינות. לא ביבי עשה מהפכה,  אבל בזמנו של ביבי עשו כמה צעדים מהותיים:

1. שחרור שער המטבע משליטה ממשלתית

2. ביטול ההגבלות על הוצאת מט״ח 

3. קיצוץ קצבאות הילדים לפני 30 שנה

4. שמירה על מצב בטחוני יציב (לטוב ולרע)

5. ביטול פרמידות ההון

6. רפורמת הסלולר

7. מתווה הגז (תגידו מה שתגידו, הצליח במבחן התוצאה, אם כי באיחור)

ככה מהראש...

מבחן התוצאה. כמו שהוא אחראי למשבר הדיור, הוא אחראי גם לצמיחה.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 21:21, יבגניפ כתב:

התמכרות לסמים ואלכוהול קיימות אלפי שנים. גם זנות וגם עבדות. אני באמת בספק מה ואיך אפשר להסיק מזה.

התמכרות לסמים ואלכוהול זה צד אחד של השימוש בחומרים הללו. יש להם גם השלכות מאוד חיוביות, בתרבות ובכלכלה (בסמים תרבות המערב, בגדול, נכשלה בחיברות אליהם לחלוטין).

לגבי זנות, אפשר לטעון לכאן או לכאן.

דרך אגב, גם לגבי עבדות. צריך לזכור באיזה עולם העבדות הייתה קיימת. היא ללא ספק עודדה צמחיה בעדין הטרום קפיטליסטי...

אבל צריך לזכור שהתנגדות לעבדות היא תמה יהודית/נוצרית וצמחה מהתרבות הזו. כל עיקרון ״זכות הפרט״ צמח מהיהדות והנצרות, שיש בהן תמות של קדושת הפרט, ״כל אדם נברא בצלם״ וכו׳.

אנחנו מתייחסים לזה באופן טריוויאלי, אבל זה לחלוטין לא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 דקות, falou כתב:

אבל בזמנו של ביבי עשו כמה צעדים מהותיים:

כן, בוודאי. אם לא היה הולך לכיוון לאומי פופוליסטי, היה יכול להיות גם טוב לכלכלה הישראלית היום. אבל ספציפית הטענות על ההייטק (שבהן נראה לי שהוא חוזר על מה שאמר הילד ה"לא תמיד מחובר למציאות" שלו) נשמעות לי קצת תלושות. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 16 שעות, יבגניפ כתב:

תגידו, שאלה למביני עניין: נתניהו כל הזמן מציג את עצמו כמי שבנה את ההייטק הישראלי. קפץ לי השבוע איזה פוסט בפייסבוק של מייסד סבייר ארק, נדמה לי, שניפץ את המיתוס הזה. והתחלתי לחשוב על זה קצת יותר. מישהו יודע לספר על משהו שביבי עשה לטובת ההייטק בישראל? ואם אפשר - אז גם לחבר את זה לסיפור שלו, שהוא מהדהד עכשיו שוב, שהוא הפך את ישראל ממדינה סוציאליסטית לקפיטליסטית?

לא מבין עניין,אבל הוא היה שם כשזה קרה אז מבחינתו חלק מהקרדיט מגיע לו.

האם היה קורה אותו דבר אם מיני מירב מיכאלי הייתה ראשת ממשלה אין לדעת,אז בקרדיט מתחלק איתו מכורח הנסיבתיות 

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

"בואו נמשיך לפנטז על טרנספר, או על זה שהערבים פשוט ישתכנעו שהכי טוב שלהם זה להכין חומוס בשוק ברמאללה ולמכור ליהוד. וגם אם לא יבינו - מעבירים רפורמה משפטית, דואגים לקצת הדתה, מחזירים כמה גייז לארון ומשיח עוד רגע כאן וסוגר לנו את הפינה"

<הכנס כאן כל תוכן המופק על ידי החברים שאתה מצביע להם :) >

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

התמכרות לסמים ואלכוהול זה צד אחד של השימוש בחומרים הללו. יש להם גם השלכות מאוד חיוביות, בתרבות ובכלכלה (בסמים תרבות המערב, בגדול, נכשלה בחיברות אליהם לחלוטין).

מישהו אמר שדת זה אופיום להמונים. ואני יכול להוסיף שכהני דת הם סוחרי הסמים. אז כן, גם לזה יש השלכות (חולק על חיוביות) על תרבות וכלכלה.

פורסם
לפני כשעה, mikyl כתב:

מישהו אמר שדת זה אופיום להמונים. ואני יכול להוסיף שכהני דת הם סוחרי הסמים. אז כן, גם לזה יש השלכות (חולק על חיוביות) על תרבות וכלכלה.

מי שאמר את זה היה קארל מארקס. אתה יכול באותה מידה לצטט את אדולף היטלר. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, falou כתב:

מי שאמר את זה היה קארל מארקס. אתה יכול באותה מידה לצטט את אדולף היטלר. 

נולדתי וגדלתי בברה"מ, אז תאמין לי אני יודע מי אמר את זה 😄 ונראה לי שזה הדבר היחידי  שאני מסכים עם קומוניסטים.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם

אם יש משהו שהקומיניסטים הוכיחו זה שפולחן בלי אלוהים יותר גרוע מדת עם אלוהים, בכל פרמטר אפשרי.

מרקס לקח את כל מה שחיובי בדת, והשאיר רק את מנגנוני השליטה דרך פולחן.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 3 דקות, mikyl כתב:

אבל בין ברה"מ ואירן של היום עדיין הייתי בוחר ברה"מ

אני הייתי בוחר את זו שיותר קל לברוח ממנה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 11 שעות, falou כתב:

הזכרת לי את המאמר הזה בסוציולוגיה מהתיכון

אתה יכול לתאר צחצוח שיניים בצורה הכי אבסורדית שאפשר, אבל בסופו של דבר יש לפעולה הזו מטרה, והיא מגובה במחקרים.

להשוות את זה להנחת תפילין, זו השוואה שגויה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

זה בדיוק אותו הדבר. 

אתה מתאר את הפעולה בניתוק מההקשר והמשמעות שלה למי שמבצע אותה, כי זה ״לא הגיוני״.

גם סרט אקשן בקולנוע הוא ״לא הגיוני״, כביכול. ובכל זאת, מיליונים הולכים לראות אותו, או עשרה דבילים רצים אחרי כדור או לשיר את ההמנון כל בוקר בבית הספר.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...