Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

זה היה ברור לי שזו תהיה דעה לא פופולרית בעליל, אבל כיהודי הצביעות הזו מפריעה לי.

כעם שעשו לו שואה (מהמשפחה של אבא שלי ספציפית לא נשאר כלום) אפשר ורצוי להתכחש (או לכל הפחות לא לתרץ) לתנ"ך ולא ללכת אחריו כעיוורים "כי כתוב".

לפני שעה, farkash7 כתב:

אתה משווה בין שני עמים שהיו בסכסוך קשה ואחד מהם בחר להשמיד את השני לשואה בו עם אחד השמיד עם אחר סתם.
אז השוואה טובה זה לא...
לדוגמא -  מבחינתי זה לחלוטין בסדר להציב סוללת תותחים עם איכון אוטומטי שתירה פגז על כל שיגור מעזה ולא משנה מאיפה הוא יוצא, גן ילדים או מחנה של חמאס. האם זה אומר שאני בעד שואה לעזתים?

לגבי האם העם היהודי רחום או לא בוא נבחן כמה אנשים מתו בשליחות היהדות אל מול כמה מתו בשליחות הנצרות או האיסלאם ואז נדבר על מי עם רחום ומי לא בסדר?

רצח עם, ולא משנה מה הסיבות, הוא לא בסדר (גם היום וגם לפני 3000 שנה), ואני בטוח שלנאצים היו שלל תירוצים ללמה ליהודים מגיע שישמידו אותם.

הדוגמה שלך לא מספקת אותי, ואני לא חושב שאם היית עושה את זה זה אומר שאתה בעד שואה לעזתים, אתה משתמש באמצעים קשים בשביל להפסיק סכסוך צבאי כלשהו.

פורסם

#רק_אומר התנ"ך נכתב לאורך תקופה ארוכה על ידי מספר כותבים וגם יש לאותם כותבים הסתכלות שונה בין אם כותבים אותה "טרי טרי" באותו הרגע שקורה המאורע לבין כותבים שכותבים מהסתכלות על העבר עם השלכה למציאות שבהם הם כותבים את החלק שלהם עם סט האמונות שלהם.

לפני 31 דקות, נקודה טובה כתב:

סליחה, אני רק שאלה,

אתם באמת מתיימרים לפרשן את התנ"ך מתוך נטפליקס ?

המוסלמים נותנים יותר כבוד לקוראן !

זה כמו שאלה שיצעקו שצריך לכבד את הדגל ואז יתעטפו בדגל בשביל התמונה לאינסטגרם..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 שעות, Morningstar כתב:

אבל מה שעוד יותר זעזע אותי, כדתל"ש (בעוונותי) זה שעל פי התנ"ך מתועד שהעם היהודי ניסה לעשות שואה לעמים אחרים, הרבה לפני שהיטלר הגיע...

אני קורא את זה ולא מצליח להבין איך אנשים נשארים נאמנים לדת, או אפילו מצליחים לחיות את חייהם כאשר מצד אחד הם עומדים מאחורי התנ"ך ומצד שני מגנים את השואה:

אני כמובן מדבר על מצוות מחיית זכר עמלק, שגם ניסו לבצע אותה לפחות מספר פעמים -

מה זה אומר לעמוד מאחורי התנ״ך? 

הדוגמא הראשונה שעולה לי לראש זה סקילה של הומואים - לא זכור לי שזו עמדה נפוצה או מקובלת בישראל של ימינו.

לפני 5 דקות, Morningstar כתב:

כעם שעשו לו שואה (מהמשפחה של אבא שלי ספציפית לא נשאר כלום) אפשר ורצוי להתכחש (או לכל הפחות לא לתרץ) לתנ"ך ולא ללכת אחריו כעיוורים "כי כתוב".

לא חושב שהרבה שהולכים אחרי התנ״ך פרופר, רוב הזמן מתעסקים דווקא ב״מסביב״, בפרשנויות - משניות, תלמודים וכו׳.

לפני 5 דקות, Morningstar כתב:

רצח עם, ולא משנה מה הסיבות, הוא לא בסדר (גם היום וגם לפני 3000 שנה), ואני בטוח שלנאצים היו שלל תירוצים ללמה ליהודים מגיע שישמידו אותם.

תראה, תמיד הדיון על מוסר אוניברסלי הוא בעייתי, כי חסר הקונטקסט. להשוות את שנות ה-40 של המאה הקודמת עם תקופה שבה תוחלת החיים היתה סד״ג של 30 שנה זה קצת מוזר. מדובר בעולם אחר לחלוטין, בהרבה מאוד מובנים.

לפני 3 שעות, Morningstar כתב:

אין לי ממש פואנטה חוץ מזה שלאנושות יש זיכרון קצר, ושדתות (כולן) זה מקור כל הרוע.

אני יכול להסכים עם שני החלקים בצורה כזו או אחרת. אבל לא יודע, לא ברור לי כל כך הקשר. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני כשעה, Gosser1860 כתב:

מה זה אומר לעמוד מאחורי התנ״ך? 

הדוגמא הראשונה שעולה לי לראש זה סקילה של הומואים - לא זכור לי שזו עמדה נפוצה או מקובלת בישראל של ימינו.

לא חושב שהרבה שהולכים אחרי התנ״ך פרופר, רוב הזמן מתעסקים דווקא ב״מסביב״, בפרשנויות - משניות, תלמודים וכו׳.

תראה, תמיד הדיון על מוסר אוניברסלי הוא בעייתי, כי חסר הקונטקסט. להשוות את שנות ה-40 של המאה הקודמת עם תקופה שבה תוחלת החיים היתה סד״ג של 30 שנה זה קצת מוזר. מדובר בעולם אחר לחלוטין, בהרבה מאוד מובנים.

אני יכול להסכים עם שני החלקים בצורה כזו או אחרת. אבל לא יודע, לא ברור לי כל כך הקשר. 

אמרתי מראש שאין לי ממש פואנטה, פשוט הייתי רוצה לשים מראה לכל אותם אנשים שטוענים שהתנך זה ספר ההיסטוריה של היהודים ומתייחסים לכל מה שכתוב שם כעובדות מוגמרות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אי אפשר לשים מראה כי כנראה בעוד 1000 שנים המוסר הנעלה שיש לנו היום יראה לאנשים ברברי ואכזרי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

יש משהו בטענות של @Morningstar

תמיד חוזרים על הקלישאה "לעולם לא עוד", אבל בעולמנו מתרחשים מעשי רצח רדיפה ושיעבוד המוניים כל הזמן. 

בתקופת התנ"ך, בגילוי העולם החדש (אמריקה, אוסטרליה), תקופת העבדות, באפריקה (הטוטסי ברואנדה) בסין (האוייגורים) ובקוריאה הצפונית, ואני בטוח שיש עוד ששכחתי כרגע ושאני לא מכיר. 

ויהיו עוד. 

קשה לנו כבני אדם להעריך משהו בקנה מידה של מאות ואלפי שנים. 

פרפר שחי יום אחד בטוח שבעולם יש רק שמש ולא יודע מה זה לילה. 

מַה שֶּׁהָיָה הוּא שֶׁיִּהְיֶה וּמַה שֶׁנַּעֲשָׂה הוּא שֶׁיֵּעָשֶׂה וְאֵין כָּל חָדָשׁ תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ. 

נ.ב

בשואה נרצחו 6 מיליון יהודים, שהיהדות שלהם נעה בין חרדי עם פיאות לבין מישהו שידע שסבא שלו היה יהודי. בנוסף נרצחו עוד מיליונים בלי קשר ליהדות, כי קוטלגו כמתנגדי משטר כלשהו, או שסתם היו נתונים לגחמות של רוצחים סדיסטיים מהצד "הנכון" 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 12 שעות, mikyl כתב:

בטוח? זה היה ביקור מאורגן ע"י המועצה האזורית, היא לא ביררה את מי היא הולכת לארח?

ברור.

לפני 12 שעות, פינדר כתב:

הם (היא ובעלה) גם גזענים, אבל זה כבר בגדר הנורמה פה..

IMG_6614.jpeg

טוב, את זה לא הכרתי. חזרתי בי. היא לא ראויה.

לגבי ויתקין, עושים לטעמי את היין הכי טוב בארץ, בטח מבחינת תמורה לכסף. למי שנמאס מעודף פרותיות ויינות בומבסטים, שבאים עם האקלים שלנו, הם מציעים אלטרנטיבה עם טעם שונה, קצת יותר מעודן. יותר דרום צרפת מדרום איטליה.

אבל... הם לא חקלאים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא אחדש יותר מדי הבוקר, אבל חייב להגיד, בתור מי שמגיע ממשפחה שחלקים נרחבים ממנה הושמדו בשואה וכו', שאחד הדברים שהכי מעצבנים אותי במציאות שלנו, זו ההזנייה היומיומית שלו השואה סטייל גלית דיסטל וכו', והנאום או הציוץ או וואטאבר הקיטשים מול זה בערב יום השואה.

זו אולי ה-צביעות הכי גדולה שיש היום במדינת ישראל. יחד עם אחותה התאומה - דתיים ואנשי "רק ביבי" שמספרים כל יום כל היום ששמאלנים הם "בוגדים" והיו "משתפים בשואה" וכו' וכו', ואז פעם בשבוע בוכים מהתרגשות מול איזה פוסט על "אחווה" או משהו בסגנון.

• אהבתי 5
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 9 שעות, Morningstar כתב:

אין לי ממש פואנטה חוץ מזה שלאנושות יש זיכרון קצר, ושדתות (כולן) זה מקור כל הרוע.

השאלה הבאמת מעניינית היא - האם השואה הייתה מתרחשת באותו קנה מידה במידה והעם הגרמני היה נשאר נאמן לנצרות ולא פונה לאתיאזם במהלך המאה ה-19 ותחילת ה-20?  

אגב - שלא ישמע מדברי - זה לא שהנוצרים המאמינים היו כזה להיט...

לגבי מחיית זכר עמלק - הציווי הזה דה-פקטו לא חל ב-2700 שנים האחרונות (מאז שסנחריב מלך אשור ערבב בין האומות).  יתרה מכך - 'הלכה עוקרת מקרא' - לפי רוב הראשונים הציווי הוא רק במצב של מלחמה - ורק לאחר שהם דחו את כל הנסיונות שלך להגיע להסדר שלום.

No worries 8)

פורסם

טיהורים אתניים נעשו ונעשים כל הזמן.

אל תשכחו שאנחנו רואים את השואה רק מנקודת המבט היהודית. בגרמניה הם רואים את זה כניסיון להשמיד כל מי שלא משלנו בין אם זה על רקע גזעי, בין אם על רקע לאומי ובין אם על רקע פוליטי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 27 דקות, Night Driver כתב:

טיהורים אתניים נעשו ונעשים כל הזמן.

אל תשכחו שאנחנו רואים את השואה רק מנקודת המבט היהודית. בגרמניה הם רואים את זה כניסיון להשמיד כל מי שלא משלנו בין אם זה על רקע גזעי, בין אם על רקע לאומי ובין אם על רקע פוליטי.

לא יודע כמה זה מדויק, גם כשהם ידעו שהם הולכים להפסיד במלחמה היה חשוב להם להשמיד ספציפית את היהודים. היטלר שנא את היהודים קודם כל - ורק אחרי זה את כל השאר.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Morningstar כתב:

הדוגמה שלך לא מספקת אותי, ואני לא חושב שאם היית עושה את זה זה אומר שאתה בעד שואה לעזתים, אתה משתמש באמצעים קשים בשביל להפסיק סכסוך צבאי כלשהו.

ואם הם לא יפסיקו לשגר? הפגזים לא יפסיקו ליפול שם. אתה יודע מה רדיוס ההשמדה של פגז תומ"ת צה"לי?
בגדול זה אומר שעזה תושמד על כל יושביה.
זה עדיין שואה?

רצח העם ברואנדה הוא אולי הדבר הקרוב ביותר לשואה שאני מכיר. ההבדל הגדול הוא ששם לא היו תאי גזים אלה מצ'טות ורובים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

זו אולי ה-צביעות הכי גדולה שיש היום במדינת ישראל

זמן טוב להזכיר שיש לנו שר בכיר שהוא מעריץ של מאיר כהנא (זה שכתב את חוקי נירנברג הישראלים).

ובימים אלו אפשר גם לזכור איך אפילו כהנא זכה להגנה מסויימת מביהמ״ש העליון ומהשופט אהרון ברק.

image.thumb.png.4a936297267303fdb106d8f7375f7446.png

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...