Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, nev כתב:

צדקת הדרך היא הכל. הלעדיה אין לנו מה לחפש כאן.

1. צדק הוא דבר סובייקטיבי. אם צדק היה אבסולוטי לא היה צורך בבתי משפט. 

2. כל עם לאורך ההסטוריה היה בטוח שהצדק איתו. בפראפרזה על המשפט הידוע, את הצדק קובעים המנצחים. 

3. הצדק שהכניסו לך ולערבי שנמצא 10 קמ ממך, הוא לא יותר מדוקטורינה. אם בטעות היו מחליפים בינכם בלידה, היית מדבר בדיוק הפוך. 

מה אני בעצם אומר, אל תיתפס לצדק. 

גם האנגלים והצרפתים והספרדים והפורטגזים היו בטוחים בצדקתם בזמן שכבשו את כל העולם, הם שאבו את הצדק שלהם מהכנסיה וכמובן עשו את הדבר הנכון והצודק שאלוהים מצוה עליהם (והתעשרו ושיעבדו ובזזו ורצחו ואנסו על הדרך). 

הצדק עובד רק במערכת סגור שבה כל הפרטים מכבדים את אותם כללים. 

בסוף חוקי הג'ונגל הם שקובעים, החזק שורד והצדק כבר מתיישר איתו. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 47 דקות, eitanuch כתב:

באופן אישי, לי היו היתקלויות לא נעימות במינכן ובלונדון. מצד אחד, לא יודע, אולי אני סתם מושך אש. מצד שני, גם בישראל יש סיבה לפחד בחודשיים האחרונים. 

אילו היתקלויות ומה עשית?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 11 שעות, David32 כתב:

אילו היתקלויות ומה עשית?

ברכבת של מינכן, צעקו לעברי "שקט, חזיר יהודי" ( בגרמנית). 

מה עשיתי? פרט ללדבר עברית עם חבר שטיילתי איתו, כלום. 

פורסם
לפני 22 שעות, eitanuch כתב:

גם בישראל יש סיבה לפחד בחודשיים האחרונים. 

לא רק בשבועיים האחרונים. לפני כמה עומדים צרפתי גרף בנושא אחר (מפלגת שלטון ומס' פיגועים/נרצחים שנתי), אבל סה"כ בישראל תמיד יש סיבה לפחד.

אמנם הסיבה הזו היא כנראה תאונת דרכים או מחלות לב ולא פיגוע.

לפני 9 שעות, eitanuch כתב:

שמע, סה"כ התקדמות מציקלון בי. 

[/ציניות]

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 שעות, eitanuch כתב:

לא חושב שאנטישמיות זה משהו שאי פעם יעלם מהעולם. מצד שני, מעדיף שיקראו לי חזיר יהודי ולא ינסו לרצוח אותי עם גרזן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 11 שעות, eitanuch כתב:

אני לא מזלזל בזה, אבל עדיין יש בעולם יותר יהודים שחיים מחוץ לישראל מאשר יהודים שחיים בישראל.

אז כנראה שהם עדיין מרגישים מספיק בטוחים איפה שהם נמצאים.

אחותי חוותה משהו דומה למה שאתה מתאר, כשישבה עם חברות במסעדה בלוס אנג'לס. היא עדיין מרגישה יותר בטוחה שם מאשר פה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 שעות, Gosser1860 כתב:

לא רק בשבועיים האחרונים. לפני כמה עומדים צרפתי גרף בנושא אחר (מפלגת שלטון ומס' פיגועים/נרצחים שנתי).

לא טענתי אחרת וזה גם לא נושא הדיון. 

לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

לא חושב שאנטישמיות זה משהו שאי פעם יעלם מהעולם. מצד שני, מעדיף שיקראו לי חזיר יהודי ולא ינסו לרצוח אותי עם גרזן.

מעדיף לא להיות צריך לבחור.

לפני שעה, פינדר כתב:

אני לא מזלזל בזה, אבל עדיין יש בעולם יותר יהודים שחיים מחוץ לישראל מאשר יהודים שחיים בישראל.

אז כנראה שהם עדיין מרגישים מספיק בטוחים איפה שהם נמצאים.

אחותי חוותה משהו דומה למה שאתה מתאר, כשישבה עם חברות במסעדה בלוס אנג'לס. היא עדיין מרגישה יותר בטוחה שם מאשר פה.

כל אחד והעדפותיו. אני מאמין שמדינת ישראל חייבת לשמור על צביונה כדי לספק אפשרות מחיה ברמת ביטחון טובה. המטורלל שקורא לצעירים ערבים להרוג יהודים עם גרזן יהיה קיים גם אם מדינת ישראל תהפוך למדינת כלל אזרחיה. זאת ועוד, מתן אזרחות זה כנראה לא מה שיגרום לצעירים ערבים לא לבצע פיגועים. ראה את ניסיון הרצח על ידי צעירה בחיפה באמצעות מברג שאירע בחודש שעבר. 

פורסם
בתאריך 3.5.2022 בשעה 17:53, יבגניפ כתב:

"אבל היא מוכיחה שאם אתה שמאלן"

יצא לך ניסוח מחורבש. אתה יכול להתגבר על זה אני מניח. וגם בלי, מה שאתה מנסה להציג כקורלציה הוא סתם. משחק בקקה. 

המשפט הזה עדיין נכון, ועדיין לא הבנת אותו.

כשאתה בכח מערבב בין פליטת פה של אדם, שברור גם לך, כי אתה לא מפגר, שלא קשורה לדעות הפוליטיות שלו, לדעות הפוליטיות שלתו, אתה ועוד איך מעלה תאוריה. וגם את זה אתה מבין, אני מניח. 

אתה יודע שגם ימניים מתבגרים, אבל משום מה לא פולטים מידע סודי בשידור רדיו חי...

אתה מוליך את עצמך לאיבוד ביער הציטוטים. הויכוח הזה התחיל ממשהו שאני אמרתי על ההתנחלויות. אתה הגבת ב-"אבל שמעון פרס". ואני שמח שזה לא סותר את מה שאני אומר.

אז בוא נזכיר, זה התחיל מההודעה הזו: 

בתאריך 2.5.2022 בשעה 13:27, יבגניפ כתב:

אגב 2, זה שעכשיו מדברים המון על חורים בגדר ושבחים שמגיעים לכאן לבצע פיגועים, זו עוד הוכחה לזה שהתרומה של ההתנחלויות לבטחון שלנו היא 0. את הצבא היה אפשר להשאיר בשטח גם בלי שיצטרך להיות גננת או מאבטח. 

אז אנחנו מדברים על תרומה ביטחונית של ההתנחלויות. אני הבאתי מידע שאמור לסתור את ההנחה למעלה, שההתנחלויות הוקמו עם מטרה ביטחונית, בין היתר הבאתי שר בטחון לשעבר, מנכ"ל משרד בטחון לשעבר שאקטיבית יזם את הקמת ההתנחלויות הראשונות. -> מטרה בטחונית.

משם אתה זה שהתפזרת לגוש אמונים ושות'. את כל ההודעות האלה אני לא טרחתי לנסות לסתור, כי הן פשוט לא רלוונטיות לדיון על התרומה הביטחונית של ההתנחלויות.

לא ביקשתי שתעשה את זה. כתבת בעמוד שעבר שהתמיכה של פרס בהתנחלויות "מחזקת את הטענה שיש להן ערך בטחוני" ואחכ כתבת שוב שזה מי שהיה מנכל משרד הבטחון וכו' תמך בהן מוכיח את  הטענה הזו.

זה לא. וההוכחה הכי טובה לכך שהפרסונה היא לא מספיקה כדי לקבוע לפה או לפה היא בדיוק מה שכתבת אחר כך. 

עכשיו אנחנו מדברים לעניין, אז אתה זרקת טענה ("זו עוד הוכחה לזה שהתרומה של ההתנחלויות לבטחון שלנו היא 0"), סיווגת אותה כהוכחה, למרות שהיא לא הוכחה (על מנת שהיא תהיה הוכחה אנחנו דווקא כן צריכים לבחון את המציאות האלטרנטיבית שבה ההתנחלויות לא הוקמו), ועוד כתבת שזו עוד, משמע יש הוכחות נוספות.

אבל הבעיה היא שמנכ"ל משרד הבטחון ושר בטחון לשעבר יזם הקמה שלהן עם מטרה ביטחונית, וזה משום מה לא נחשב כהוכחה, אבל הטענה שלך באוויר, היא הוכחה מוחלטת.

אתה מבין את הבעייתיות במה שכתבת?

בתאריך 3.5.2022 בשעה 23:57, SlowRide כתב:

איך לא חשבנו על זה קודם, הרי המבחר כזה גדול אבל אנחנו מתעקשים לבחור אותו דבר...

חוץ מזה, הנה העם החליף נציגים ואתה עדיין מתלונן פה.

שיטה שמאפשרת לנציגים לקבל מהציבור כח ולעשות מה שמתחשק להם ללא השלכות תייצר רק סוג כזה של נציגים. עובדה.

העם החליף איזה נציגים? בנט שבכנסת מ-2013? לפיד שמ-2013? הורוביץ שמאז 2009? את מי החליפו?

יפה, אז אם השיטה הנוכחית מדרדרת אותנו לכיוון של רפובליקת בננות ומשם לדיקטטורה, למה לא לשנות אותה? לא שאני בונה על זה, אבל מותר לחלום על עתיד טוב יותר שלא כרוך ברילוקיישן.

כי הבעיה היא לא בשיטה, אלא בתפיסה.

אתה לא יכול להעניש אף אחד. זו השיטה.

בטח שכן, לא לבחור בהם זה להעניש אותם.

לא צריך עונש של כלא.

אם להונאות של פוליטיקאים היו השלכות כמו להונאות של אנשים "רגילים", היה על מה לדבר.

אי אפשר לאכוף הסכמים קואליציוניים באמצעים חוקיים, אז אתה רוצה לאכוף הבטחות בחירות באמצעים חוקיים?

המשפט המודגש הגיוני רק לפי ההיגיון המיוחד שלך, כמו שאר הפנינים סטייל בילוי בת"א זה כמו הפגנה בהר הבית. 

לא, זה מאוד הגיוני בעולם שבו נבחר ציבור מבטיח משהו ועושה בדיוק הפוך מזה.

ואתה מבחינתך זה צפוי, הגיוני.

בעולם כזה, לא משנה במי תבחר, שהרי הוא יכול להבטיח משהו ולעשות בדיוק הפוך. אז לפי מה תבחר? אן דן דינו?

בתאריך 5.5.2022 בשעה 22:43, Pika007 כתב:

כל אדם, ולא משנה מי, שיטען שאצלו זה לא יהיה מבלי שלמעשה יפתור לחלוטין את המצב המדיני שמניע את הבעיה הזו, פשוט משקר או מנותק מהמציאות.

הבעיה היא שאתה חושב שמה שמניע את הבעיה הזו זה המצב המדיני.

זו לא הבעיה, הבעיה היא שהם לא מקבלים נוכחות יהודית על שום מטר בודד בכל שטח ישראל.

נוכחות יהודית (שלא במסגרת "ד'ימי") היא אסורה עבורם, שליטה יהודית על שטח שהיה "שטח וואקף" (כלומר בשליטה מוסלמית) אי פעם, זה כבר פרובוקציה.

ולכן מרחב הפתרונות הוא להעיף את מי שיש לו בעיה עם הנוכחות והשליטה היהודית הרחק, או לחנך אותו מחדש ככה שלא תהיה לו בעיה עם הנוכחות והשליטה היהודית וכו'.

בתאריך 6.5.2022 בשעה 10:10, יבגניפ כתב:

אתה מכיר הרבה מדינות אחרות ששולטות על שטח ומיליוני אנשים, בלי כוונה אמיתית לספח ולאזרח, בסמיכות לגבול אחד שלהם, ועם משהו שאפשר להשוות לרצועת עזה בגבול אחר? אני לא כל כך.

זה שאתה לא מכיר לא אומר שלא קיים.

אתה לא צריך לכבד אף אחד. אבל כדאי לך לנסות להיות פרגמטי. אם כל מנהיגי הימין בארץ מבטיחים למגר ולחסל את הטרור כשהם באופוזיציה, אבל נכשלים בזה כשהם מגיעים לשלטון - אולי הם פשוט מציעים משהו לא ישים? 

כי ההצעות של מנהיגי השמאל מוצלחות אחת אחת 🤣

מה שכן, אתה יכול להיות אופטימי. אתמול בן גביר הגיע לאלעד והתקבל בהתלהבות ומחיאות כפיים על ידי תלמידי ישיבות צעירים בשטח. הם כמובן לא הולכים לשרת בצבא, או לתרום משהו לכלכה הישראלית. אבל עוד כמה שנים כשיוכלו להצבע, בן גביר יקבל איזה 20 מנדטים, ואז תהייה לך איכשהו גם מדינה שבה חצי רק מתפללים, גם יש את הצבא הכי חזק בעולם וגם כלכלה ליברלית ימנית בלי קרטלים ובלי איגודי עובדים. יהיה קסום.

מאיפה אתה יודע? אולי אם בן גביר יקבל איזה 20 מנדטים, אז חיילים ושוטרים לא יפחדו לירות במחבלים (שמא הכדור נורה 0.001 שניות מאוחר מדי והמחבל סבל ממעצור בנשק ולכן הוא הפסיק להיות מחבל והפך להיות חף מפשע שצריך לעצור ולא לירות בו), ואז הרצון לשרת יעלה פלאים?

בתאריך 6.5.2022 בשעה 10:20, יבגניפ כתב:

אתה חושב שבנט או ליברמן או סער או אפילו בר לב לא בעד מלחמה באויבים? כשהצבא והשבכ נכנסים לבצע מעצרים בג'נין - מה זה? לא מלחמה באויבים?

לא, הם לא בעד מלחמה באויבים כרגע, כי להלחם באויבים כרגע זה איבוד הקואליציה שלהם, הכיסא שלהם, ולפחות עבור אחד מהם והמפלגה שלו - גם סיום דרכם הפוליטית.

כשעושים מעצרים בג'נין (מאז חומת מגן), זה נקרא Tuesday, לא מלחמה באויבים.

אתה פשוט נחשף לפעילות שכזו רק אחרי פיגועים, אבל היא קורית כל הזמן.

בתאריך 6.5.2022 בשעה 10:20, יבגניפ כתב:

הדיון הוא על מה שאפשרי ובלתי אפשרי להשיג במלחמה באויב. מי שזורק סיסמאות ברמה של "נשמיד את החמאס" בגדול מוכר לך שקר של איזה נצחון צבאי אדיר שאחריו פתאום הכל מסתדר. לא יקרה.

אי אפשר לחסל רעיון ("חמאס"), אבל אפשר לגרום לתמיכה ברעיון מחיר כל כך גבוה, שאף אחד לא ירצה להזדהות איתו, לפחות לא מי שנמצא בהישג ידה של מדינת ישראל.

אבל לא רוצים לעשות את זה. איך ביבי אמר? לשמור על חמאס בשלטון בעזה משרת את האסטרטגיה שלו.

בתאריך 6.5.2022 בשעה 10:33, יבגניפ כתב:

מי שמצפה להגיע לאיזו נקודה בזמן שבה אין ערבים יותר בגדה ובעזה, או שהם פשוט מוותרים לחלוטין, או שמגיע המשיח - כנראה צפוי להתאכזב.

אין ערבים יותר בגדה ובעזה (ואני ארחיב את זה גם לשטחי ישראל) זה מטרה של מי שאומר "מוות לערבים", בלי קשר לריאליות זו מטרה מטומטמת בעיניי.

אנחנו רוצים שלא יהיו יותר ערבים בשטחי א"י השלמה? מיותר בעיניי.

המטרה הראויה בעיניי היא שלא יהיו בשטחי א"י השלמה מתנגדים לקונספט של בית לאומי לעם היהודי, היינו מדינת ישראל כמדינה יהודית, מקלט ליהודים, שמאפשר ליהודים שלטון עצמי והגנה עצמית בעצמם.

וכשזו המטרה, אז מי שצריך לא להיות פה זה ערבים שמתנגדים למדינה כמדינה יהודית ובית לאומי לעם היהודי. ובאותה מידה גם יהודים שמתנגדים לכך (נטורי חרטא הם כמובן הדוגמה הכי בולטת לזה).

בתאריך 6.5.2022 בשעה 10:44, יבגניפ כתב:

משה דיין אמר לפני כמעט  70 שנה את מה שאתה אומר, תמך בהקמת התנחלויות וגירוש של ערבים, ואיכשהו יש טרור גם עד היום.

והסתובב ונתן את הר הבית לשליטה של הוואקף, בערך 30 שנה לפני הסכם השלום עם ירדן.

אותו הר הבית שמשמש מוקד מרכזי לפעילות של טרור.

אז הוא לקח כד מים, הוציא ממנו מים עם מזרק כל פעם קצת, ואז שפך חצי כד אליו.

זה פתר את הבעיה? הכד ריק ממים?

בתאריך 6.5.2022 בשעה 11:56, Pika007 כתב:

נגד מי תפעיל את הכוח? נגד אנשים רנדומליים ברחוב? אין כרגע גוף מסודר שאפשר להפנות אליו אצבע ו/או לפעול נגדו במידת הצורך.

1. נגד מי שמעודד אותם (החל מיחיא סינוואר, דרך אבו מאזן, ועד לשייח'ים למיניהם - אלבאז, ראאד סלאח ושות').

2. נגד מי שמתגמל אותם כלכלית לאחר המעשה (כולל חברי הכנסת שלנו שמתנגדים לשלילת קצבאות ביטוח לאומי למחבלים עם ת.ז. כחולה).

3. נגד מי שתומך בהם כולל המשפחות שלהם.

זה שלפעמים יש מחבל בודד בקצה שמבצע את הפעולה עצמה, לא אומר שאין לו אופרציה שלמה מאחוריו שמאפשרת לו לעשות את זה, מעודדת אותו לעשות את זה, ומתגמלת אותו על זה.

אין מחבל בודד, יש מחבל שבודד לו.

אם זה באמת היה משנה משהו- ישראל הייתה מורידה ראש חמאס כל שבוע, הרי אנחנו יודעים שהם טרוריסטים ואחראים לרצח ופעולות טרור.הצדקה יש. אבל שים לב שאף ממשלה, לא משנה מאיזה צד פוליטי, לא נקטה בקו כזה.

את מי משרת קו כזה?

את השמאל? לא, כי זה נוגד את התפיסה שהתגלגלה אח"כ לאוסלו ולאפשור לתת לחמאס להתמודד בבחירות בעזה ("אם ייתנו להם אחריות הם יתמתנו" פחח).

את המרכז? לא כי הם מחפשים שקט בכל מחיר

את ה"ימין" (ביבי)? לא, הוא הודה במפורש שחמאס בשלטון בעזה משרת את האסטרטגיה שלו

אז נשארנו עם הימין שמימין לליכוד, את בנט אולי זה מעניין אבל ידיו כבולות.

זה בדיוק הדיסוננס שדיברתי עליו קודם - אם תשאל ברחוב יש רוב גורף לזה (שלא לומר לפעולות יותר רציניות).

רמז: לא טוב יותר מאיך שנכנסנו אליה. בכלל. (אה, ואם במאת תהרוג כל תומך/מממן, אתה עומד לחסל מעל עשירית מאוכלוסיית הרצועה, ואז תואשם בצדק ברצח עם)

1. למיטב ידיעתי תומכי ומממני טרור הם לא עם מוגדר.

2. אתה גם ככה מואשם ברצח עם, אז לפחות שתואשם בצדק לא?

אם אתה משאיר אצלך שטח שיש עליו אוכלוסיה אבל בלי שוויון זכויות- זו ההגדרה המילונית של אפרטהייד.

אז ספר לי- איזה פתרון אתה מציע? 

להשאיר את השטח, לגרש מי שלא מסכים לקווי היסוד הבסיסיים שעליהם הוקמה המדינה הזו ("הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל, היא מדינת ישראל..." וכו') - גם יהודים (נתתי קודם את נטורי חרטא כדוגמה) - ככה שזה ממש לא רק נגד ערבים.

אחרי זה להוציא מחוק לחוק ארגונים ומפלגות שלא נמצאים בקווי היסוד הללו.

אחרי זה תן למי שנשאר זכות בחירה - נשאר לו לבחור בערך ממפלגת העבודה בקיצון השמאלי, ועד עוצמה יהודית בקיצון הימני.

שמחתי לעזור

בתאריך 6.5.2022 בשעה 12:36, יבגניפ כתב:

והמציאות היא שעוד 10-20 שנה אתה וליאור עוד תתגעגעו למנסור עבאס, וכל מי שיש לו אזרחות זרה יעוף מכאן.

בגדול מנסור עבאס הוא יחסית בסדר, אם היינו במצב שתיארתי ציטוט אחד למעלה, יש מצב שהוא גם היה יכול להתמודד בבחירות.

הבעיה מתחילה - שהוא מיעוט גם בתוך המפלגה שלו, וזה אומר שהוא יכול לגרור אותם עד גבול מסוים בלבד. זה בנוסף למגבלות שיש עליו מצד מועצת השורא.

בתאריך 6.5.2022 בשעה 13:11, יבגניפ כתב:

את מה שעובד לי פחות טוב במדינה הזו אני מנסה לתקן דרך הצבעה, או דרך ניסיון לרוב כשל לשכנע אחרים. מה שיש לנו לחפש כאן הוא מדינה שהיא עובדה קיימת בשטח. ולמרות שרוב הישראלים שאני מכיר שיוכלו להוציא דרכון זר - עשו את זה, מעשית רובינו חיים כאן ורואים את החיים שלנו כאן. אם עבורך או עבור יובל החיים כאן מסתכמים במאבק מול הערבים - עצוב לי בשבילכם. 

זה לא אומר שזה הכל מבחינתם, זה אומר שזו הבעיה מספר אחת לדעתם.

בתאריך 6.5.2022 בשעה 13:47, yd b-4 כתב:

שילכו למסגד יעשנו נרגילה וישאו 5 נשים מבחינתי כל עוד הם חיים את החיים בלי להפריע לי ולך סלאם עליכום.

זה כן מפריע לך, כי במסגד הם שומעים דרשות שצריך להשמיד את בני הקופים והחזירים, ושיהודים מטמאים את אל אקצא וכו'.

וזה כן מפריע לך כי אי אפשר לאפשר חוקית למוסלמי לשאת 4 נשים וליהודי לא, מה שאומר שמעשית יש לו 4 נשים, אבל רישומית יש לו אישה אחת ו-3 גרושות שחיות איתו, וכל אחת מקבלת מימון כאם יחידה עם ילדים. זה על חשבונך ועל חשבוני ועל חשבון יבגני ויובל ופיקה.

בתאריך 6.5.2022 בשעה 13:55, יבגניפ כתב:

אבל זה אומר שבניגוד אליך אני לא גם מאמין שאין לערבים זכויות בשטח הארץ הזה בכלל

ממה נגזרת הזכות הזו שלהם לתפיסתך?

בתאריך 6.5.2022 בשעה 21:22, SurfHigh כתב:

הצדק עובד רק במערכת סגור שבה כל הפרטים מכבדים את אותם כללים. 

בסוף חוקי הג'ונגל הם שקובעים, החזק שורד והצדק כבר מתיישר איתו. 

הקיצון של התפיסה הזו אומר שאנחנו יכולים להרוג את כל הערבים (בלי קשר למי מחבל או לא, אלא כל מי שרואה עצמו חלק מהעם הפלשתיני), אנחנו הרי החזקים, אנחנו נשרוד, והצדק יתיישר איתנו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, m3x7r3m3 כתב:

המשפט הזה עדיין נכון, ועדיין לא הבנת אותו.

המשפט הזה מחורבש. אם אתה מתחיל משפט ב״מוכיח שאם אתה שמאלני אז״, אתה כותב ״אם א אז ב״. כלומר מנסה להראות שיש משותף לכל השמאלנים. צר לי שכל כך חשוב לך לצאת צודק שאתה לא מסוגל להוציא מהמקלדת שלך ״טעיתי. בניסוח״ כי די ברור שזה מה שקרה. 

את הגיבוב אחרי אני לא קורא. אין לי כח. 

עריכה, טוב קראתי קצת. צר לי, אתה כותב שטויות בקצב יותר מסחרר מבדרך בכלל. ההוכחה לכך שהתנחלויות לא תורמות לבטחון לא דורשת מציאות אלטרנטיבות. אם חיית בארץ בזמן האינטיפדה השניה ואתה חי כאן אתה אמור לדעת את זה. העובדה שמדינת ישראל בחרה לבנות *גדר בטחון* שאמור להפריד בינך לבין השטחים היא הוכחה לזה. וגם זה שעכשיו מדברים על זה שהגדר לא הרמטית וצריך לתקן אותה (ומתקנים). ואם אתה כבר מדבר על מציאות האלטרנטיבית - חובת ההוכחה שבלעדיהן היה יותר גרוע היא עליך. כמו גם ההסבר למה צריך גדר, מחסומים ב-433 ונראה לי גם בכביש 5 אם החברים שלך מההתנחלויות כל כך מגנים עלינו.

התמיכה של שמעון פרס בהתנחלויות - אדם אחד מתוך רבים וטובים שלקחו בזה חלק - מעידה כשלעצמה רק על דבר אחד: שמעון פרס תמך בהתנחלויות. את זה, למשל, שהוא האמין ברמה כלשהי בא״ השלמה כבר הראתי לך. וגם את זה שההתנחלויות היום הן תולדה של התוכנית של גוש אמונים. אתה כרגיל בונה לעצמך תכנית לדיון שבו אתה הבעלים של המילון והמושגים שאפשר להשתמש בהם, פרשנות לכל דבר שקרה אי פעם וכמובן גבולות גזרה לטענות. וכרגיל גם מתקשה עם מורכבויות בבני אדם אם רעיונות. הכל צריך להיות בינרי ופשוט. ולכן אתה מספר לי שמה שאני כתבתי על גוש אמונים לא רלוונטי. במציאות, מה לעשות, הוא כן. כי התנחלויות שיש לך במציאות (לא האלטרנטיבית. האמיתית) ב-2022 הן, מה לעשות, לא תוצאה של שמעון פרס שהסתובב ביו״שׁ והקים מאהלים. גם אם הוא היה בעדם או תרם לחלק מהם.

וגם אם שמעון פרס - שזה מדהים שאתה עדיין לא מבין את הפער בזה שאתה רואה פה פתאום סמכות בטחונית רק כי זה מסתדר עם האני מאמין שלך - באמת ובתמים חשב שיהיו להתנחלויות ערך בטחוני - זה לא מספיק כדי להוכיח שזה הדבר היחידי שהניע אותן. ועובדתית זה לא.

שמחתי לעזור, שבוע קסום שיהיה

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 דקות, m3x7r3m3 כתב:

העם החליף איזה נציגים? בנט שבכנסת מ-2013? לפיד שמ-2013? הורוביץ שמאז 2009? את מי החליפו?

אתה שואל את זה באמת אחרי כל הביקורות והתשבחות שקבלה פה ממשלת "השינוי"? 

לפני 15 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כי הבעיה היא לא בשיטה, אלא בתפיסה.

הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם?

אם זה רצון העם אז צריך להחליף את העם?

לפני 18 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בעולם כזה, לא משנה במי תבחר, שהרי הוא יכול להבטיח משהו ולעשות בדיוק הפוך. אז לפי מה תבחר?

אני אבחר ברע במיעוטו שלדעתי יעשה פחות נזק, כי אם אני אבחר במישהו שאני מסכים עם רוב המצע והאידאולוגיה שלו (בהנחה ובכלל יש כזה) הוא כנראה לא יעבור את אחוז החסימה והקול שלי ילך לפח.

זאת השיטה ואלה התוצאות שלה. לא משנה כמה תתפלסף על זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

המדינה הולכת להוציא עוד 360 מיליון שקל על תיקון הגדר.

לפני איזה חודש ראש המוצעה של אלפי משנה העביר את הלכשה שלו לגדר, במחאה על החורים שבה ועל זה שהיא פרוצה. 

ליאור, דבר אליהם. תגיד להם שבמציאות שלנו, לא האלטרנטיבית, אין בזה צורך כי שמעון פרס. אולי ימצאו שימוש יותר טוב ל-140 מיליון שהולכים על הגדר בשנה. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם
לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

אתה יודע שגם ימניים מתבגרים, אבל משום מה לא פולטים מידע סודי בשידור רדיו חי...

מבין שנתניהו שמאלני לשיטתך.

פה הוא חושף מסמך סודי:

https://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1178764

פה הוא חושף שישראל היא זו שהפציצה את הכור בסוריה:

https://www.kan.org.il/item/?itemid=29139

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, יבגניפ כתב:

ההוכחה לכך שהתנחלויות לא תורמות לבטחון לא דורשת מציאות אלטרנטיבות.

האמת שההתנתקות מעזה הוכיחה בצורה חד משמעית מה קורה בשטח שאתה לא נמצא בו פיזית.

לפני 17 שעות, פינדר כתב:

נתניהו שמאלני בכל פרמטר שתבחר. כמובן שזה לא קשור ל"טענה" ש"שמאלנים חושפים סודות" שחבל להתייחס אליה ברצינות בכלל.

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 38 דקות, MiniMiz3r כתב:

האמת שההתנתקות מעזה הוכיחה בצורה חד משמעית מה קורה בשטח שאתה לא נמצא בו פיזית.

אני לא יודע מה היה קורה בעזה אם רק הצבא היה נשאר שם. ירי רקטות מעזה החל כבר לפני ההתנתקות בכל מקרה. צהל גם ישב שנים ברצועת הבטחון בלבנון, ולא היו שם התנחלויות. וכרגע צהל גם נמצא ביו"ש, גם מקדמים שם התיישבות וגם התפיסה היא עדיין שצריך גדר הפרדה בינינו לבין הערבים שם. 

לפני 48 דקות, MiniMiz3r כתב:

כמובן שזה לא קשור ל"טענה" ש"שמאלנים חושפים סודות" שחבל להתייחס אליה ברצינות בכלל

כן זו ללא ספק אחת מנקודות השפל של השרשור הזה

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 21 שעות, יבגניפ כתב:

המשפט הזה מחורבש. אם אתה מתחיל משפט ב״מוכיח שאם אתה שמאלני אז״, אתה כותב ״אם א אז ב״. כלומר מנסה להראות שיש משותף לכל השמאלנים. צר לי שכל כך חשוב לך לצאת צודק שאתה לא מסוגל להוציא מהמקלדת שלך ״טעיתי. בניסוח״ כי די ברור שזה מה שקרה. 

כאמור, לא הבנת את המשפט למרות שהסברתי אותו כבר לפני כמה דפים.

את הגיבוב אחרי אני לא קורא. אין לי כח. 

עריכה, טוב קראתי קצת. צר לי, אתה כותב שטויות בקצב יותר מסחרר מבדרך בכלל.

בלה בלה בלה, אל תחלק ציונים. בטח אחרי שנכשלת להבין משפט פשוט, אפילו שהוא הוסבר.

ההוכחה לכך שהתנחלויות לא תורמות לבטחון לא דורשת מציאות אלטרנטיבות. אם חיית בארץ בזמן האינטיפדה השניה ואתה חי כאן אתה אמור לדעת את זה. העובדה שמדינת ישראל בחרה לבנות *גדר בטחון* שאמור להפריד בינך לבין השטחים היא הוכחה לזה. וגם זה שעכשיו מדברים על זה שהגדר לא הרמטית וצריך לתקן אותה (ומתקנים). ואם אתה כבר מדבר על מציאות האלטרנטיבית - חובת ההוכחה שבלעדיהן היה יותר גרוע היא עליך. כמו גם ההסבר למה צריך גדר, מחסומים ב-433 ונראה לי גם בכביש 5 אם החברים שלך מההתנחלויות כל כך מגנים עלינו.

על מה אתה מדבר? כדי להוכיח שלהתנחלויות אין ערך ביטחוני, אתה חייב להראות שבלעדיהן המצב הבטחוני היה טוב יותר.

אתה מסוגל לעשות את זה?

ומה הקשר לגדר הביטחון? גם לרוב ההתנחלויות יש גדרות, רק אתמול בלילה פלשתיני טיפס על אחת כזו ונכנס לתקוע.

והגדר לא הרמטית מתוך בחירה, זה לא חדש, התפיסה אצל כל מיני גורמי "בטחון" היא ששב"חים נכנסים לעבוד ולא עושים פיגועים, ולכן השאירו להם את הגדר פרוצה, כדי שיוכלו להיכנס ולעבוד.

בניגוד אליך אני לא טוען חד משמעית ובלהט שההתנחלויות תורמות לביטחון וזה מוכח, אין הוכחה כזו, אני כן טוען שהן הוקמו מתוך תפיסה שהן משרתות את הביטחון.

אגב אתה זה שפתחת בדיון הזה, אף אחד לפניך לא טען לגבי ההתנחלויות, ולכן חל עליך הכלל - העלית טענה (ועוד טענת שזה הוכחה!) אז תוכיח.

התמיכה של שמעון פרס בהתנחלויות - אדם אחד מתוך רבים וטובים שלקחו בזה חלק - מעידה כשלעצמה רק על דבר אחד: שמעון פרס תמך בהתנחלויות. את זה, למשל, שהוא האמין ברמה כלשהי בא״ השלמה כבר הראתי לך. וגם את זה שההתנחלויות היום הן תולדה של התוכנית של גוש אמונים. אתה כרגיל בונה לעצמך תכנית לדיון שבו אתה הבעלים של המילון והמושגים שאפשר להשתמש בהם, פרשנות לכל דבר שקרה אי פעם וכמובן גבולות גזרה לטענות. וכרגיל גם מתקשה עם מורכבויות בבני אדם אם רעיונות. הכל צריך להיות בינרי ופשוט. ולכן אתה מספר לי שמה שאני כתבתי על גוש אמונים לא רלוונטי. במציאות, מה לעשות, הוא כן. כי התנחלויות שיש לך במציאות (לא האלטרנטיבית. האמיתית) ב-2022 הן, מה לעשות, לא תוצאה של שמעון פרס שהסתובב ביו״שׁ והקים מאהלים. גם אם הוא היה בעדם או תרם לחלק מהם.

התפזרת, שמעון פרס לא הקים את ההתנחלויות כחלק מהאמונה שלו בא"י השלמה, הפעולות האלו לא באו לשרת את האג'נדה הזו, אלא אג'נדה בטחונית. ככה אליבא דפרס.

ללא תמיכת השלטונות גוש אמונים לא היו (ולא יכלו) להקים את ההתנחלויות. וכמובן שהם הגיעו מאג'נדה אחרת, אבל זה לגמרי לא רלוונטי להוכחת הטיעון שלך, שטענת שהוא בעצמו הוכחה, בתאריך 02/05/2022 בשעה 13:27:

ציטוט

אגב 2, זה שעכשיו מדברים המון על חורים בגדר ושבחים שמגיעים לכאן לבצע פיגועים, זו עוד הוכחה לזה שהתרומה של ההתנחלויות לבטחון שלנו היא 0. את הצבא היה אפשר להשאיר בשטח גם בלי שיצטרך להיות גננת או מאבטח. 

אתה העלית את הדיון הזה, תצמד לעובדות ולנושא הדיון.

וגם אם שמעון פרס - שזה מדהים שאתה עדיין לא מבין את הפער בזה שאתה רואה פה פתאום סמכות בטחונית רק כי זה מסתדר עם האני מאמין שלך - באמת ובתמים חשב שיהיו להתנחלויות ערך בטחוני - זה לא מספיק כדי להוכיח שזה הדבר היחידי שהניע אותן. ועובדתית זה לא.

למה שהוא לא יהיה סמכות בטחונית ברמה כלשהי?

ומה זה מעניין שהאג'נדה הבטחונית היא לא היחידה שגרמה להקמת ההתנחלויות?

נסביר רגע, אתה טענת בלהט שהתרומה של ההתנחלויות לבטחון שלנו היא 0, סתירה של הטענה הזו תהיה שלהתנחלויות יש תרומה כלשהי לבטחון שלנו.

מכיוון שלא ניתן להוכיח את זה אמפירית, אלא באמצעות מציאות אלטרנטיבית שבה ההתנחלויות מעולם לא מוקמות, מה שנשאר לנו זה האופציה של טענות סבירות יותר ופחות.

לצד שלי יש לכל הפחות את הלמידה מההתנתקות (המצב הבטחוני של כלל הארץ הורע לאחר ההתנתקות, ובמיוחד של עוטף עזה), ואת האג'נדה הבטחונית שהייתה נוכחת בעת ההקמה של ההתנחלויות.

לצד שלך יש את זה שיש חורים בגדר (גדר שלא קשורה בכלל להתנחלויות).

מוצלח מאוד. אתן לקוראים לשפוט מה יותר ומה פחות סביר.

לפני 20 שעות, SlowRide כתב:

אתה שואל את זה באמת אחרי כל הביקורות והתשבחות שקבלה פה ממשלת "השינוי"? 

ידידי אתה לא בוחר אף אחד לממשלה, רק לכנסת.

ולכן נציגים שלך הם אך ורק חברי כנסת, לא שרים, לא שופטים.

הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם?

זכן, חד משמעית כן.

האלטרנטיבה זה להחליט בשביל העם כי הוא מטומטם מדי.

השלב הבא זה הפקעת זכות הבחירה מהעם כי הוא מטומטם (זה מעשית מה שבנט עשה - תבחרו בי ואני לא אעשה X Y Z ואז עושה X Y Z).

השלב אחרי זה - ביטול הבחירות בכלל, כי אין בהן צורך.

אם זה רצון העם אז צריך להחליף את העם?

זה לא רצון העם, כי אם זה היה רצון העם - העם לא היה מתלונן, ובנט לא היה בסכנה לא לעבור את אחוז החסימה.

למעשה בנט נשאר בלי בייס פוליטי, וזה כי העם לא רצה את זה.

עכשיו הם יודעים שלהיות מימין לביבי הם כבר לא יכולים, ולכן הוא והיועצים שלו מחפשים איך לקחת קולות מסער וגנץ.

ראש מפלגה שמחפש מאיפה מביא קולות - זה לא אחד שמשקף את רצון העם.

לפני 21 שעות, SlowRide כתב:

אני אבחר ברע במיעוטו שלדעתי יעשה פחות נזק, כי אם אני אבחר במישהו שאני מסכים עם רוב המצע והאידאולוגיה שלו (בהנחה ובכלל יש כזה) הוא כנראה לא יעבור את אחוז החסימה והקול שלי ילך לפח.

זאת השיטה ואלה התוצאות שלה. לא משנה כמה תתפלסף על זה.

בעולם שבו אין מחויבות ציבורית להבטחות שלפני הבחירות, איך אתה בוחר ברע במיעוטו? מי לדעתך יעשה פחות נזק?!

זה החור בתפיסה שלך. יש את השלב לפני הבחירות שאתה בוחר למי להצביע, יש את השלב אחרי הבחירות שהנציגים שבחרת בקול שלך עושים מה שבא להם.

מה הקשר ביניהם? לפי התפיסה שלך כלום, לפי מה אתה בוחר למי להצביע? בטח לא לפי ההבטחות והמצע כי הרי אין שום קשר בין מה שהנציג יעשה איתן.

המדינה הולכת להוציא עוד 360 מיליון שקל על תיקון הגדר.

לפני איזה חודש ראש המוצעה של אלפי משנה העביר את הלכשה שלו לגדר, במחאה על החורים שבה ועל זה שהיא פרוצה. 

ליאור, דבר אליהם. תגיד להם שבמציאות שלנו, לא האלטרנטיבית, אין בזה צורך כי שמעון פרס. אולי ימצאו שימוש יותר טוב ל-140 מיליון שהולכים על הגדר בשנה. 

מה הקשר בין זה ובין זה?

קיום התנחלויות (גם אם יש לו תרומה ביטחונית) לא פוטר מהצורך במכשול פיזי.

בניגוד למה שאולי אפשר לחשוב, ההתנחלויות לא יוצרות כיפה בלתי עבירה לפלשתינים לתוך הקו הירוק 🤣

לפני 20 שעות, פינדר כתב:

פה הוא חושף מסמך סודי:

https://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1178764

פה הוא חושף שישראל היא זו שהפציצה את הכור בסוריה:

https://www.kan.org.il/item/?itemid=29139

חדש לך?!

נתניהו יודע רק לדבר ימין, אני עדיין מחכה שנים לשמוע איזה מעשים ימניים בדיוק הוא עשה.

דיבר על סיפוח, דיבר, לא עשה.

דיבר על פינוי חאן אל אחמר, דיבר, לא עשה.

דיבר על מיטוט שלטון החמאס, דיבר, לא עשה.

לפני 3 שעות, MiniMiz3r כתב:

נתניהו שמאלני בכל פרמטר שתבחר. כמובן שזה לא קשור ל"טענה" ש"שמאלנים חושפים סודות" שחבל להתייחס אליה ברצינות בכלל.

מכיוון שגם אתה לא הבנת, אסביר שוב.

לא "שמאלנים חושפים סודות", אלא "מי שחושף סודות שמאלני".

הצבעה הפוכה, זה לחלוטין לא אומר שאם אתה שמאלני אתה תחשוף סודות.

אם יירד גשם, אקח מטריה.

זה לא אומר שאם לקחתי מטריה יירד גשם.

ג'יזס, אתם מתכנתים, זה לא אמור להיות כל כך קשה בשבילכם להבין את זה.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אני לא יודע מה היה קורה בעזה אם רק הצבא היה נשאר שם. ירי רקטות מעזה החל כבר לפני ההתנתקות בכל מקרה. צהל גם ישב שנים ברצועת הבטחון בלבנון, ולא היו שם התנחלויות. וכרגע צהל גם נמצא ביו"ש, גם מקדמים שם התיישבות וגם התפיסה היא עדיין שצריך גדר הפרדה בינינו לבין הערבים שם. 

מה שקרה בציר פילדלפי

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

כן זו ללא ספק אחת מנקודות השפל של השרשור הזה

אני מבין שקשה להתמודד עם הטענה המקורית, ולכן אתם חייבים לעוות אותה, אבל זה רק מוכיח את הכשלון שלכם להתמודד איתה, לא מעבר.

אני אכן מסכים שהעובדה ששני מתכנתים נכשלים להבין משפט פשוט בלוגיקה זה נקודת שפל.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...