Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אם זה הכיוון שאנחנו הולכים אליו, אז גם לפיד הוא קיצון, שהרי "הליכוד" לבדו זה 25% מהקולות בארץ, והוא משתלט על מרכז הפעמון.

אז כל מה שלא ליכוד זה קיצון לכאן או לכאן, והליכוד הוא הנורמל?

אגב הכי משעשע בהקשר הזה, הוא שמעשית, הדעות של רוב הבוחרים בארץ הן ימניות יותר מאשר מה שהם בוחרים כנציגי ציבור. באופן קונסיסטנטי לחלוטין.

יש שקוראים לזה "המשתה הגדול", "ביביזם" ועוד כל מיני נסיונות להסביר את התופעה.

אבל אם אנחנו מדברים על דעות - אז בן גביר נמצא במיינסטרים, רק שכמו כל מפלגות הלווין של הליכוד הם אף פעם לא מצליחים לפרוע את הצ'ק הזה בקלפי.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

מה האיום מילד כזה לצבא?

אני חושש שהסברתי. ה"אבל השמאלנים" האמת גם לא רלוונטי לזה, די כרגיל כמעט. אם מישהו פוטנציאלית מהווה איום בטחוני הוא לא צריך להיות מגויס ולא משנה מה הדעות שלו. אני לא כל כך זוכר אם בן גביר סיפר שיוכל להגיע לרבין לפני שהיה בן 18 או אחרי שכבר ויתרו עליו, אבל אני די בטוח שאני ישן בלילה יותר טוב כשאני יודע שאין חייל עם גישה חופשית לנשק שמתגאה ביכולת שלו להגיע לראש הממשלה (ונזכיר: בסוף אכן הגיעו אליו).

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

אתה מפחד מפלנגות, כשהאיום האמיתי הוא חשיפת מידע סודי, נהלים, שיטות, כלים וכו'.

כן אני לא חושב שזה נכון. 

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

אם יש מישהו קיצוני הרבה יותר מבן גביר, הרי שיחסית, כנראה שהוא לא כזה קיצוני.

זה לא נכון לא מתמטית ולא עקרונית. מה שכן, בן גביר בהחלט עשוי להפוך למיינסטרימי יותר בחסות המלך ביבי הראשון שהכשיר אותו וגם בחסות תהליכים אחרים שעוברת החברה הישראלית. זה מחזיר אותי שבועיים אחורה בדיון. מסתבר שיהודים ישראלים ימניים יכולים להיות חשוכים ללא קשר לערבים. לא שזה מפריע לך כרגע, כי משום מה אין מפלגה ימנית חילונית שהיא לוחמנית כמו החברים שבטוחים שבסוף יגיע המשיח ויטפל בהכל.

אגב, הזכרת לי שקראתי איזה טקסט מפגר של יאיר לפיד, שהסביר בו מה זה "מרכז" וקבע שזה מי שסביבו יש את הקונצנזוס והכי הרבה תמיכה פוליטית, ואיפה שנמצאת התרבות ומוסדות המדינה או משהו כזה. הבעיה העקרונית עם זה היא שזה מבטל את המושגים "ימין" או "שמאל" והופך גם את היטלר למרכז בעולמה של גרמניה של 1933.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 13 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ברור שאין לך שליטה, ולכן הוא נקרא "נציג ציבור", זה דיי מובנה בשם.

זה לא אומר שאין חוזה בלתי כתוב בין הצדדים

זאת לא עיסקה כשצד אחד נותן משהו והצד השני עושה מה שבא לו.

אין כזה דבר חוזה בלתי כתוב.

לפני 16 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מניח שזה סוג של טרולינג, או ניסיון להתמודד (לא בהצלחה) עם מה שכתבתי

אין לי סיבה להטריל אותך. אני מנסה להראות פה דפוס.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אגב 2, זה שעכשיו מדברים המון על חורים בגדר ושבחים שמגיעים לכאן לבצע פיגועים, זו עוד הוכחה לזה שהתרומה של ההתנחלויות לבטחון שלנו היא 0. את הצבא היה אפשר להשאיר בשטח גם בלי שיצטרך להיות גננת או מאבטח. 

פורסם
לפני 17 דקות, יבגניפ כתב:

אני חושש שהסברתי. ה"אבל השמאלנים" האמת גם לא רלוונטי לזה, די כרגיל כמעט. אם מישהו פוטנציאלית מהווה איום בטחוני הוא לא צריך להיות מגויס ולא משנה מה הדעות שלו. אני לא כל כך זוכר אם בן גביר סיפר שיוכל להגיע לרבין לפני שהיה בן 18 או אחרי שכבר ויתרו עליו, אבל אני די בטוח שאני ישן בלילה יותר טוב כשאני יודע שאין חייל עם גישה חופשית לנשק שמתגאה ביכולת שלו להגיע לראש הממשלה (ונזכיר: בסוף אכן הגיעו אליו).

אבל לא יודעים מראש שמישהו פוטנציאלית מהווה איום בטחוני, אחרת באמת לא היו מגייסים אותו.

בן גביר אמר את המשפט ההוא (שאגב לווה בסמל קדילאק לא מהרכב של רבין דווקא) לפני הגיוס (תזכור, רבין נרצח ב-1995, ברק היה רוה"מ ושריד שר החינוך ב-1999).

ונזכיר שבסוף מי שהגיע לראש הממשלה הוא לא בן גביר, לא מתנחל, וגם לא קשור לתנועת כ"ך דאז אלא לתנועה "מתחרה" בשם אי"ל שהקים אבישי רביב ("שמפניה") - בעצמו סוכן False Flag של כ"ך.

לפני 26 דקות, יבגניפ כתב:

כן אני לא חושב שזה נכון. 

אתה מבין שכל הקונספט של סיווג בטחוני (של אנשים ושל מידע) בצבא מתבסס בדיוק על זה?

אז זה שיבגני לא חושב שזה נכון, זה בסדר, אבל הצבא כן חושב ככה.

לעומת זאת, כדי שבן גביר לא יגויס, נדרש שר מהקצה הפוליטי השני שיפעיל כובד משקלו.

לפני 29 דקות, יבגניפ כתב:

זה לא נכון לא מתמטית ולא עקרונית. מה שכן, בן גביר בהחלט עשוי להפוך למיינסטרימי יותר בחסות המלך ביבי הראשון שהכשיר אותו וגם בחסות תהליכים אחרים שעוברת החברה הישראלית. זה מחזיר אותי שבועיים אחורה בדיון. מסתבר שיהודים ישראלים ימניים יכולים להיות חשוכים ללא קשר לערבים. לא שזה מפריע לך כרגע, כי משום מה אין מפלגה ימנית חילונית שהיא לוחמנית כמו החברים שבטוחים שבסוף יגיע המשיח ויטפל בהכל.

בטח שזה נכון, אתה מתכחש לעובדה ש"קיצוני" נמדד ביחס לאחרים?

לפני 30 דקות, יבגניפ כתב:

אגב, הזכרת לי שקראתי איזה טקסט מפגר של יאיר לפיד, שהסביר בו מה זה "מרכז" וקבע שזה מי שסביבו יש את הקונצנזוס והכי הרבה תמיכה פוליטית, ואיפה שנמצאת התרבות ומוסדות המדינה או משהו כזה. הבעיה העקרונית עם זה היא שזה מבטל את המושגים "ימין" או "שמאל" והופך גם את היטלר למרכז בעולמה של גרמניה של 1933.

הרעיון העקרוני הוא נכון (וגם לא שייך ללפיד), המימוש שהוא מציע כנראה לא נכון, ולו רק בגלל שיש דיסוננס אדיר בין הקונצנזוס (שכל סקר מראה דעות יותר ימניות משל הליכוד, באחוזים גבוהים מאוד), בין התמיכה הפוליטית, בין התרבות (אם הקלפיות היו רק בהבימה וכו' ניצן הורוביץ היה רוה"מ), ומוסדות המדינה (שם התבססה יפה מאוד מפלגת העבודה לדורותיה).

אז מי מהם לוקח? או ממוצע משוקלל?

לפני 18 דקות, SlowRide כתב:

זאת לא עיסקה כשצד אחד נותן משהו והצד השני עושה מה שבא לו.

אין כזה דבר חוזה בלתי כתוב.

כי לא זו אמורה להיות העסקה, העסקה אמורה להיות שאם תתן את הקול שלך, הנציג יפעל לבצע מה שהציע.

בטח ובטח לא הפוך לחלוטין.

ובטח שיש דבר כזה חוזה בלתי כתוב, למשל.

לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

אגב 2, זה שעכשיו מדברים המון על חורים בגדר ושבחים שמגיעים לכאן לבצע פיגועים, זו עוד הוכחה לזה שהתרומה של ההתנחלויות לבטחון שלנו היא 0. את הצבא היה אפשר להשאיר בשטח גם בלי שיצטרך להיות גננת או מאבטח. 

א. זה לא נכון, כוח צבאי שנמצא רחוק מקו הגבול (כלומר מה שיהיה קו הגבול אם נפנה את כל ההתנחלויות) לא מתפקד לאורך זמן.

ב. בלי קשר לתרומה לבטחון, אנחנו צריכים להיות שם כי זה שלנו, לפחות לפי כל הדעות והדינים שטח C (כולל הסכמי אוסלו).

ג. אפילו אם שאר ההתנחלויות משמשות כקלף מיקוח ליום שבו תקום הנהגה פלשתינית שכן רוצה שלום, אז לא מוותרים על קלפי מיקוח סתם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 15 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כי לא זו אמורה להיות העסקה, העסקה אמורה להיות שאם תתן את הקול שלך, הנציג יפעל לבצע מה שהציע.

בטח ובטח לא הפוך לחלוטין.

ובטח שיש דבר כזה חוזה בלתי כתוב, למשל.

אבל זאת לא ה"עסקה".

אתה נותן קול לנציג שאומר דברים שאתה רוצה לשמוע, אבל לא מחוייב לעשות כלום ממה שהוא אומר.

זאת לא עסקה וזה גם לא חוזה בלתי כתוב.

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה לא נכון, כוח צבאי שנמצא רחוק מקו הגבול (כלומר מה שיהיה קו הגבול אם נפנה את כל ההתנחלויות) לא מתפקד לאורך זמן

מאיפה הבאת את זה?
איך בדיוק עזרו הישובים שפונו מעזה לחיילים בציר פילדלפי?

חוץ מזה מה זה רחוק מקו הגבול? חבר אתה גר בראש העין לא? איפה יהיה קו הגבול אם נתנתק מהם? זה רחוק?
יש לצבא מספיק ישובים להגן עליהם גם בלי מאחזי דמיקולו, נגיד אריאל, ראש העין, פתח תקווה, ת"א...

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

אבל זאת לא ה"עסקה".

אתה נותן קול לנציג שאומר דברים שאתה רוצה לשמוע, אבל לא מחוייב לעשות כלום ממה שהוא אומר.

זאת לא עסקה וזה גם לא חוזה בלתי כתוב.

אתה מתכוון שזה לא מה שקורה בפועל...

אבל בדמוקרטיה ייצוגית זה בדיוק מה שאמור לקרות.

לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

מאיפה הבאת את זה?
חוץ מזה מה זה רחוק מקו הגבול? חבר אתה גר בראש העין לא? איפה יהיה קו הגבול אם נתנתק מהם? זה רחוק?
יש לצבא מספיק ישובים להגן עליהם גם בלי מאחזי דמיקולו.

קווי אספקה איפה יעברו? בין הבתים של הרחבת זאוויה? בתוך השכונות של סלפית?

ו"רחוק מקו הגבול" זה מעבר לקו האזרחי הראשון של הצד השני. זו לפחות ההגדרה שאני מכיר.

אני לא איש לוגיסטיקה צבאית, אבל זה מה שאנשי הלוגיסטיקה הצבאית אומרים, ברגע שאתה עובר את הקו האזרחי הראשון של הצד השני, קווי לוגיסטיקה הופכים להרבה יותר קשים לתחזוקה.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

קווי לוגיסטיקה? 🤣 אתה עושה צחוק?
אל תדאג, יקימו תחנת דלק לטנקים בראש העין שחס וחלילה הם לא יתקעו בלי דלק.

אני באמת תוהה מה עשו במלחמת העולם השניה האמריקאים בלי ישובים באירופה.
אני תוהה מה עשו הבריטים בפוקלנד, פאקינג אי בדרך לאנטרטיקה.
אני תוהה מה עשה צה"ל בסיני במלחמת ששת הימים.
אני תוהה מה עשו במלחמת המפרץ.

כולם הסתדרו בלי קווי אספקה כנראה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה מתכוון שזה לא מה שקורה בפועל...

אבל בדמוקרטיה ייצוגית זה בדיוק מה שאמור לקרות.

על זה מדברים, לא על מה שאמור לקרות.

פורסם
לפני 9 דקות, farkash7 כתב:

קווי לוגיסטיקה? 🤣 אתה עושה צחוק?
אל תדאג, יקימו תחנת דלק לטנקים בראש העין שחס וחלילה הם לא יתקעו בלי דלק.

גם ככה אין שימוש בטנקים בתוך יו"ש.

אני באמת תוהה מה עשו במלחמת העולם השניה האמריקאים בלי ישובים באירופה.

אתה משווה מלחמת עולם לשגרה?

וגם אז, האמריקאים לא התחילו את הפלישה לאירופה מאיפה שהאויב ישב (גרמניה דרך איזור ברמן-המבורג, איטליה), אלא דווקא מצרפת.

אני תוהה מה עשו הבריטים בפוקלנד, פאקינג אי בדרך לאנטרטיקה.

אתה משווה את פוקלנד עם ה-3000 תושבים שלו? כאילו מי יפריע לבריטים לשלוט שם? הדשא?

אני תוהה מה עשה צה"ל בסיני ערב מלחמת ששת הימים.

אתה משווה את סיני, על שטח פי 3 ממדינת ישראל, עם 600K תושבים, ליו"ש? זה כמו פוקלנד.

ועדיין ישראל השקיעה המון בקווי אספקה לשם, וגם זה לא החזיק הרבה והקמנו יישובים בסיני.

אני תוהה מה עשו במלחמת המפרץ.

איזה מהן?

ואל תשכח שבסופו של דבר בשתיהן האמריקאים עזבו, בשנייה הם החזיקו 8 שנים. בראשונה חצי שנה.

נניח וצה"ל יצליח להחזיק 10, או 15 או 20 שנה, מה אחרי זה?

לפני 19 דקות, SlowRide כתב:

על זה מדברים, לא על מה שאמור לקרות.

יופי, אז מעשית אנחנו כעם מתמרצים נבחרי ציבור שקרנים שזורקים אותנו רגע אחרי שבחרנו בהם.

נחזור לאנלוגיה של מוכר הסלולרי, אחרי שהוא הביא לך גלקסי S משומש במקום אייפון 13 פרו מקס חדש הוא יטען שזה לא עסקה, כי הוא לא הביא לך את מה שהתחייב.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מעשית אין לנו אחריות על החלטות של פוליטיקאים.

מוכר מחוייב לפי חוק לספק לך סחורה תמורת תשלום לפי ההסכם בניכם. אם הוא לא מקיים הוא חשוף לתביעה. זו עסקה. פוליטיקאי מחוייב לספק רק את עצמו, הוא יכול לדבר כמה שהוא רוצה על איך הוא חייב לעם ישראל וכמה שהוא פועל בשליחות, בסוף הוא לא חייב לך שום דבר וזאת לא עסקה. תנסה לתבוע פוליטיקאי על שקרים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

אתה מדבר על דרכי אכיפה, אז אין דרכי אכיפה לאכוף על פוליטיקאים לעמוד בהבטחותיהם.

נאמר יותר מזה, גם הסכמים קואליציוניים, שהם מסמך חתום בין שני צדדים, אין דרך לאכוף.

זה לא אומר שזו לא עסקה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

ונזכיר שבסוף מי שהגיע לראש הממשלה הוא לא בן גביר, לא מתנחל, וגם לא קשור לתנועת כ"ך דאז אלא לתנועה "מתחרה" בשם אי"ל שהקים אבישי רביב ("שמפניה") - בעצמו סוכן False Flag של כ"ך.

כן, לא היתה שם הסתה וכו'. מזל באמת שבן גביר לא הגיע לרבין. עכשיו אני עצוב שלא גייסו אותו. תהייה רציני נו. בן אדם שמאיים במרומז על ראש ממשלה בגל של הסתה שכמוהו לא חווינו פה מאז ועד שביבי איבד את השלטון לא צריך לקבל גישה לנשק של המדינה

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

אתה מבין שכל הקונספט של סיווג בטחוני (של אנשים ושל מידע) בצבא מתבסס בדיוק על זה?

והקשר הוא...? אתה חושב שבן גביר של 1995 היה עובר סיווג בטחוני?

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

בטח שזה נכון, אתה מתכחש לעובדה ש"קיצוני" נמדד ביחס לאחרים?

אני חושב שזה שיש יותר קיצוניים לא הופך את בן גביר ללא קיצוני. 

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

הרעיון העקרוני הוא נכון (וגם לא שייך ללפיד),

אני לא חושב שהרעיון העקרוני הוא נכון. הוא מבלבל בין קונצנזוס לבין רעיונות פולטיים. בוודאי בעולם אקלימי שבו הרוב מצביעים למפלגה נאצית זה נכון להגיד שהיא בקונצנזוס. זה לא אומר שהיא "מרכז". גם סטלין לא היה מרכז. לפיד מפספס את זה כי הוא מטומטם. אגב גיליתי שאני חסום לחלוטין מהעמוד שלו עכשיו (להגיב אני לא יכול כבר עשור). גם זה לא דמוקרטי.

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

א. זה לא נכון, כוח צבאי שנמצא רחוק מקו הגבול (כלומר מה שיהיה קו הגבול אם נפנה את כל ההתנחלויות) לא מתפקד לאורך זמן.

אין כאן רחוק.

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

ב. בלי קשר לתרומה לבטחון, אנחנו צריכים להיות שם כי זה שלנו, לפחות לפי כל הדעות והדינים שטח C (כולל הסכמי אוסלו).

אז למה אתה גר בראש העין ולא בחברון?

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

ג. אפילו אם שאר ההתנחלויות משמשות כקלף מיקוח ליום שבו תקום הנהגה פלשתינית שכן רוצה שלום, אז לא מוותרים על קלפי מיקוח סתם.

כל ההתנחלויות אי פעם נועדו להבטיח שזה לא יקרה. כן, זה לא עבד למתנחלים בעזה ובסיני. אבל הנה, אריאל היא חלק מהקונצזוס הישראלי היום. אפילו אוניבריסטה מיותרת יש שם. 

לפני 43 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני לא איש לוגיסטיקה צבאית,

אה לא?

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, m3x7r3m3 כתב:

גם ככה אין שימוש בטנקים בתוך יו"ש.

אין עכשיו, בחומת מגן נגיד היה.

אתה משווה מלחמת עולם לשגרה?

וגם אז, האמריקאים לא התחילו את הפלישה לאירופה מאיפה שהאויב ישב (גרמניה דרך איזור ברמן-המבורג, איטליה), אלא דווקא מצרפת.

זה לא משנה מאיפה הם התחילו. לא היו להם ישובים באף שלב.
מה תגיד על הקרב בפסיפי? גם שם היו להם ישובים או להתחיל מצרפת? היפאנים פחות או יותר כבשו להם כל נקודה לוגיסטית.

אתה משווה את פוקלנד עם ה-3000 תושבים שלו? כאילו מי יפריע לבריטים לשלוט שם? הדשא?

זה לא משנה ורק מוכיח את הנקודה. פוקלנד נמצאת בפאקינג סוף העולם והבריטים עדיין עם כמה ספינות עשו את העבודה.
קווי האספקה שלהם נמתחו לאורך כל האוקינוס.

אתה משווה את סיני, על שטח פי 3 ממדינת ישראל, עם 600K תושבים, ליו"ש? זה כמו פוקלנד.

ועדיין ישראל השקיעה המון בקווי אספקה לשם, וגם זה לא החזיק הרבה והקמנו יישובים בסיני.

בדיוק אני משווה את סיני כי אתה מתלונן לי על העידר ישובים שיתמכו בקווי אספקה לטווחים של 10-30 ק"מ מהבית שלך. בחייך זה מגוחך.
את הישובים בסיני לא הקימו בשביל קווי אספקה, חלומות שלך זה דבר אחד אבל זה לא אומר שזה נכון.

איזה מהן?

ואל תשכח שבסופו של דבר בשתיהן האמריקאים עזבו, בשנייה הם החזיקו 8 שנים. בראשונה חצי שנה.

נניח וצה"ל יצליח להחזיק 10, או 15 או 20 שנה, מה אחרי זה?

מה הקשר מתי הם עזבו?
כבשו את עיראק? את העבודה הם עשו יפה מאוד גם בלי ישובים בעיראק.

בקיצור חבר אתה לא איש לוגיסטיקה כמו שבעצמך ציינת. אין פה מרחקים. יש פה אולי חלומות.
אם תמשיך לכתוב שטויות שמחזקות את השטויות הקודמות שכתבת זה לא יהפוך אותן לנכונות.

• תוכן חדש...